Connect with us

Πολιτικά

Η ΕΑΚΠ για το μεγάλο ξεσπίτωμα των πυροσβεστών που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η ΕΑΚΠ για το μεγάλο ξεσπίτωμα των πυροσβεστών που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση 1

Η ΕΑΚΠ για το μεγάλο ξεσπίτωμα των πυροσβεστών που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με μια αναλυτική ανακοίνωση στις 11 – 1 – 2020, ενημέρωσε για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, με το οποίο επιχειρεί να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία της χώρας και να καταργήσει βασικά εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει στους πυροσβέστες.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο πέραν των νέων σοβαρών αρνητικών εξελίξεων που προμηνύονται για την υπηρεσία μας, την προστασία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας, των υποδομών της πατρίδας μας και του φυσικού περιβάλλοντος, προωθείται και το ξεσπίτωμα για την πλειοψηφία των μόνιμων χαμηλόβαθμων πυροσβεστών με μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις σε όλη τη χώρα χωρίς τη θέλησή τους, για να μπαλώνονται και με αυτόν τον τρόπο οι υπηρεσιακές ανάγκες και οι μεγάλες ελλείψεις του Π.Σ. σε προσωπικό. Περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό και οι διευκολύνσεις που ίσχυαν για λόγους σπουδών των πυροσβεστικών υπαλλήλων και των μελών των οικογενειών τους, καθώς και για όσους έχουν την επιμέλεια συγγενικού τους προσώπου. Σοβαρές αρνητικές εξελίξεις στο σύστημα των μεταθέσεων, προωθούνται και για τους κατώτερους και ανώτερους αξιωματικούς.

Με τον νέο Κανονισμό Μεταθέσεων καταργείται το αμετάθετο και για τους πυροσβέστες, αρχιπυροσβέστες, πυρονόμους, που προσλήφθηκαν από το 1996 μέχρι το 2001 και υπηρετούν στην πόλη συμφερόντων τους. Καταργείται το αποκλειστικό κριτήριο της σειράς αρχαιότητας που ισχύει μέχρι σήμερα για όλους αυτούς τους υπαλλήλους και που εφαρμοζόταν μόνο για τις περιπτώσεις που επιθυμούσαν οι ίδιοι να μετατεθούν.

Προωθείται για χιλιάδες πυροσβέστες το «ξεσπίτωμα με τα μόρια», που θα υπολογίζονται μεταξύ άλλων, από τις προηγούμενες μεταθέσεις εκτός νομού συμφερόντων, την οικογενειακή κατάσταση, τα έτη υπηρεσίας. Προωθείται η επιβολή των μεταθέσεων για υπηρεσιακούς λόγους σε όλη τη χώρα.

Οι χαμηλόβαθμοι πυροσβέστες που προσλήφθηκαν στο Π.Σ. από το 1996 μέχρι το 2001 προγραμμάτισαν τη ζωή τους, με κύριο γνώμονα το αμετάθετο που είχαν στον τόπο που δήλωναν ως την πόλη συμφερόντων τους. Ένας μεγάλος αριθμός  συναδέλφων από αυτούς προσλήφθηκαν και με το κριτήριο της εντοπιότητας,  γιατί καταγόταν ή κατοικούσαν ήδη στις περιοχές που ήθελε να πραγματοποιήσει κατά τόπους προσλήψεις το Π.Σ.

Τώρα και αυτοί οι άνθρωποι θα ξεσπιτώνονται, θα τιναχτεί στον αέρα ο οικογενειακός τους προγραμματισμός και θα αντιμετωπίσουν νέα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα διαβίωσης στις περιοχές που θα μετατεθούν (όπως οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας στη Μύκονο, στη Σαντορίνη και σε άλλες περιοχές).

Ανάλογες καταστάσεις θα προκύψουν για τους περισσότερους χαμηλόβαθμους συναδέλφους, αλλά και για όσους μέχρι σήμερα δεν έχουν μπορέσει να μετατεθούν στην πόλη συμφερόντων τους. Θα υπάρξουν και για αυτούς και άλλες μεταθέσεις για «υπηρεσιακές ανάγκες» και αν ποτέ μετατεθούν προς την πόλη συμφερόντων τους, μετά από λίγα χρόνια θα ξαναφύγουν για να καλύψουν άλλες ελλείψεις του προσωπικού σε όλη τη χώρα.

Για όλους τους παραπάνω συναδέλφους, θα υπάρχει συνεχής αβεβαιότητα, για το εάν και πότε θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Το αμετάθετο του Κανονισμού Μεταθέσεων το 1996 ήταν από τις πρώτες μεγάλες κατακτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος των πυροσβεστών και αφορά το χαμηλόβαθμο προσωπικό. Από τότε, εδώ και 24 χρόνια, οι συγκεκριμένοι πυροσβεστικοί υπάλληλοι που προσλήφθηκαν από το 1996 μέχρι το 2001, είτε υπηρετούσαν απευθείας στην πόλη συμφερόντων τους, είτε όταν μετατίθονταν σε αυτή, δεν ξαναέπαιρναν μετάθεση χωρίς τη θέλησή τους. Μέχρι τότε οι πυροσβέστες ξεσπιτώνονταν ασύστολα σε περιοχές σε όλη τη χώρα, όπου έκρινε η υπηρεσία ότι ήθελε να καλύψει κάποιες ανάγκες ή όταν κάποιος δεν ήταν αρεστός στην επικρατούσα κυβερνητική κατάσταση.

Οι πρωτοπόροι συνδικαλιστές στο Πυροσβεστικό Σώμα, είχαν καταλάβει και είχαν αναδείξει την αναγκαιότητα που υπάρχει για το αμετάθετο των πυροσβεστών, προκειμένου η υπηρεσία μας να πετυχαίνει το σκοπό της, να προστατεύει τους πολίτες, τις περιουσίες, τις υποδομές της χώρας και το  περιβάλλον.

Είχαν νοιώσει στο πετσί τους την αναγκαιότητα να προστατεύεται η οικογένεια του ίδιου του υπαλλήλου, από τις συνεχείς εξοντωτικές, αναξιοκρατικές και πολλές φορές εκδικητικές μεταθέσεις, που στην ουσία δεν επέτρεπαν ούτε τον στοιχειώδη μακροπρόθεσμο οικογενειακό προγραμματισμό.

Η δομή, ο ρόλος και η αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν έχει καμία σχέση με τη δομή, τη λειτουργία και την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων και των άλλων Σωμάτων Ασφαλείας, όπου απαιτείται ιδιαίτερα σε κάποιες κατηγορίες προσωπικού, να μετατίθενται οι υπάλληλοι και να υπηρετούν σε συγκεκριμένες υπηρεσίες για να λαμβάνουν τις απαιτούμενες γνώσεις και εμπειρίες, προκειμένου να αξιοποιούνται καλύτερα στο υπηρεσιακό και στο επιχειρησιακό σκέλος.

Όλοι οι πυροσβέστες (πλην των αξιωματικών που ασκούν Διοίκηση σε ανώτερα και ανώτατα επίπεδα), πρέπει να είναι αμετάθετοι. Να υπηρετούν σε μια υπηρεσία μέχρι να πάνε στην πόλη συμφερόντων τους (όταν δεν υπάρχει κενή οργανική θέση στη συγκεκριμένη περιοχή) ή να υπηρετούν απευθείας σε υπηρεσία της πόλης συμφερόντων τους. Άλλες μεταθέσεις πρέπει να γίνονται μόνο για σοβαρούς προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους ή σε περίπτωση αναβάθμισης και ίδρυσης νέων πυροσβεστικών υπηρεσιών, πάντα όμως με βάση τις αιτήσεις των υπαλλήλων.

Οι ουσιαστικοί λόγοι που επιβάλλουν την αναγκαιότητα αυτή, για το αμετάθετο των πυροσβεστών, είναι:

Η συνεχής εκπαίδευση στην υπηρεσία που υπηρετούν, η καθημερινή εκπαίδευση με τα άτομα της βάρδιας τους που θα πρέπει να είναι χρόνια μαζί, για να συνεργάζονται άψογα στα επιχειρησιακά συμβάντα.

Η πλήρης και επαρκής γνώση όλου του τομέα ευθύνης της υπηρεσίας τους, των τοπικών ιδιαιτεροτήτων, των επικίνδυνων και ευαίσθητων περιοχών και δομών από άποψη πυρασφαλείας.

Η μόνη απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετάθεση των πυροσβεστών στην πόλη συμφερόντων τους, θα πρέπει να είναι η υποχρεωτική παραμονή αμέσως μετά την αποφοίτησή τους από τη Σχολή, για 1,5 με 2 χρόνια για εκτέλεση υπηρεσίας, σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς των Αθηνών, Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποκτήσουν στο ξεκίνημα της εργασίας τους, την απαιτούμενη εμπειρία στη μάχιμη υπηρεσία. Και αυτή η συγκεκριμένη βασική παράμετρος καλύπτεται επαρκώς, από την πλήρη & ολοκληρωμένη πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. για τον Κανονισμό Μεταθέσεων (βλ.  eakp.gr.)

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις, ιδιαίτερα από το 1998 που το Π.Σ. ανέλαβε την δασοπυρόσβεση:

Δεν κάλυψαν ποτέ με τις απαιτούμενες προσλήψεις, το σύνολο των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων της υπηρεσίας μας.

Δεν μονιμοποίησαν το σύνολο των 5ετών και εποχικών συναδέλφων.

Κατάργησαν περισσότερες από 4.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού με τον νόμο 3938/2011 και με άλλες κυβερνητικές αποφάσεις.

Αντικατέστησαν τις καταργημένες θέσεις με 5ετείς πυροσβέστες που οι περισσότεροι από αυτούς εργαζόταν ήδη στο Π.Σ. ως εποχικοί.

Πάγωσαν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για 5 ολόκληρα χρόνια την περίοδο 2002 – 2006.

Περιόρισαν και πάγωσαν τις προσλήψεις τα τελευταία 10 χρόνια λόγω των μνημονίων. Οι προσλήψεις που γίνονται από το 2016 μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, αφορούν ελάχιστο αριθμό νέων πυροσβεστών σε σχέση με τις πραγματικές κενές οργανικές θέσεις.

Προκάλεσαν περαιτέρω αφαίμαξη του προσωπικού από τον κεντρικό μηχανισμό πυροπροστασίας περί τους  700 πυροσβέστες με την στελέχωση των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων και οδικών αξόνων.

Οι κυβερνήσεις που ευθύνονται για τη διόγκωση των μεγάλων ελλείψεων του Π.Σ. σε προσωπικό, αντί έστω και τώρα να μονιμοποιήσουν τους 5ετείς και εποχικούς συναδέλφους και να πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες προσλήψεις για να λύσουν οριστικά το συγκεκριμένο πρόβλημα, επαναφέρουν το ξεσπίτωμα των πυροσβεστών με τις μεταθέσεις για να μπαλώσουν υποτυπωδώς και με αυτό τον τρόπο  τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Πρώτη η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. το 2017, νομοθέτησε ξανά το ξεσπίτωμα για έναν σημαντικό αριθμό των χαμηλόβαθμων πυροσβεστών και ξεσπίτωσε με μεταθέσεις πυροσβέστες που προσλήφθηκαν μετά το 2006.

Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρεί να ξεσπιτώσει με τα μόρια τη συντριπτική πλειοψηφία των πυροσβεστών, ακόμα και υπαλλήλους με 28 – 29 χρόνια υπηρεσίας.

Και η συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή με τις μεταθέσεις των πυροσβεστών για το μπάλωμα των ελλείψεων, θα αποδειχτεί καταστροφική για την προστασία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας, των περιουσιών και των υποδομών της χώρας και του φυσικού περιβάλλοντος. Η συγκεκριμένη πρακτική με τις μεταθέσεις, που θα καλύπτει υποτυπωδώς υπηρεσιακές ανάγκες κάποιων υπηρεσιών, αλλά θα αποδυναμώνει αρκετές άλλες, θα βάλει σε νέους μεγάλους κινδύνους ολόκληρες περιοχές της χώρας από πυρκαγιές και άλλα κρίσιμα συμβάντα.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Οι συμβιβασμένες ηγεσίες των προεδρείων και των πλειοψηφιών των συνδικαλιστικών οργάνων των πυροσβεστών (και των χαμηλόβαθμων και των αξιωματικών), δεν λένε κουβέντα για την κατάργηση του αμετάθετου από την πόλη συμφερόντων. Ξεπουλάνε και αυτό το κεκτημένο δικαίωμα μας. Συμφωνούν, με τις μεταθέσεις – ξεσπίτωμα, με τη νέα μεγάλη οικονομική επιβάρυνση και με τη διάλυση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής των πυροσβεστών.

Τα αρνητικά σημεία που εντοπίζουν και οι προτάσεις που θα υποβάλλουν για τη «βελτίωση» του συστήματος μεταθέσεων, έχουν να κάνουν με την καλύτερη κατανομή των μορίων ή με τον πιο μικρό αριθμό των μεταθέσεων, δηλαδή για ένα πιο «αξιοκρατικό ξεσπίτωμα» με μεταθέσεις, αποσπάσεις ή και μετακινήσεις.

Ανάλογες προτάσεις έχουν άλλωστε και για τις περιβόητες «αναδιοργανώσεις» στην Πολιτική Προστασία και το Π.Σ. που προωθούνται με το νομοσχέδιο, τις οποίες χαρακτηρίζουν ως «θετικές τομές» και θα προτείνουν «βελτιωτικές αλλαγές» πάνω σε αυτές.

Με τη στάση τους απέναντι σε όλες αυτές τις ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις σε βάρος των δικαιωμάτων μας και σε βάρος της Πολιτικής Προστασίας της χώρας, επιχειρούν να αποκρύψουν τις τεράστιες διαχρονικές πολιτικές ευθύνες, να αθωώσουν όλες τις κυβερνήσεις και να μην υπάρξει καμία αγωνιστική αντίδραση των πυροσβεστών.

Επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους περισσότερους από εμάς, ιδιαίτερα το χαμηλόβαθμο προσωπικό και θέλουν να μας κάνουν όλους, να ξεχάσουμε:

Όσα δικαιούμαστε από τον Κανονισμό Μεταθέσεων, που ισχύει όλα αυτά τα χρόνια.

Το αμετάθετο και το κριτήριο της σειράς αρχαιότητας, που εφαρμοζόταν στο καθεστώς των μεταθέσεων για χιλιάδες συναδέλφους, εδώ και 24 χρόνια.

Ότι δεν μπορούσαν να μας μεταθέσουν, από την πόλη συμφερόντων μας.

Τι άλλο διαφορετικό όμως, θα μπορούσαμε να περιμένουμε από τέτοιου είδους «συνδικαλιστές» – φερέφωνα και μαριονέτες των κυβερνήσεων; Όταν το ίδιο το προεδρείο της Ομοσπονδίας των πυροσβεστών (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), χωρίς κανένα ίχνος ντροπής:

Έχει καταθέσει πρόταση για να ξεσπιτώνονται χιλιάδες πυροσβέστες με μεταθέσεις, για υπηρεσιακούς λόγους (όσοι προσλήφθηκαν από το 2008 και μετά). Ένα μεγάλο μέρος αυτής της πρότασης υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2017, με τη θέσπιση και εφαρμογή του Π.Δ. 13.

Έχει προτείνει να γίνονται και μετακινήσεις που ξεσπιτώνουν συναδέλφους, από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων.

Με τις προτάσεις, αλλά και την συνολική στάση του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. επί του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση,  έχουν συμφωνήσει και όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις του Διοικητικού της Συμβουλίου (Α.Ε.Π. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ).

Αυτές οι προτάσεις κατατέθηκαν και τώρα από το προεδρείο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και από τις απαντήσεις του Διευθυντή της Δ/νσης Ανθρωπίνων Πόρων του Αρχηγείου Π.Σ. σε σχετική ερώτηση, στη σύσκεψη που πραγματοποίησε το σωματείο πυροσβεστών της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας, στις 12-1-2020 στη Θεσσαλονίκη.

Ανάλογη στάση σε ότι αφορά την κατάργηση του αμετάθετου και συνολικά της διαχείρισης του ξεσπιτώματος με τις μεταθέσεις, κρατούν και οι  διασπαστικές συντεχνιακές ενώσεις των αξιωματικών (Ε.Α.Π.Σ. & Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.) και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα συνδικαλιστικά όργανα των μονίμων, 5ετών και εποχικών πυροσβεστών.

Με βάση όλα αυτά που προτείνουν η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και τα περισσότερα σωματεία της για το ξεσπίτωμα των πυροσβεστών με μεταθέσεις και μετακινήσεις, παζαρεύουν με την κυβέρνηση και τη «βελτίωση» του «περιβόητου βαθμολογίου» για το χαμηλόβαθμο μόνιμο προσωπικό.

Επικεντρώνονται σε προτάσεις όπως, να παίρνουν οι χαμηλόβαθμοι πιο σύντομα τους βαθμούς του Υπαρχιπυροσβέστη, Αρχιπυροσβέστη και του Πυρονόμου και να γίνουν κάποιοι από αυτούς αξιωματικοί.

Όλοι αυτοί που παριστάνουν τους «συνδικαλιστές», θέλουν να πάρουν μόνο τα γαλόνια και τους βαθμούς, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να μετατεθούν χωρίς τη θέλησή τους. Από το αλισβερίσι τους με την κυβέρνηση και την Πολιτική και τη Φυσική Ηγεσία, έχουν πολλά ανταλλάγματα και προνόμια για τη συμβιβαστική στάση τους, γιατί είναι αυτοί που βοηθούν τις κυβερνήσεις να μειώνουν συνεχώς την κρατική χρηματοδότηση για το Π.Σ. και να περνούν όλα τα μέτρα που καταργούν τα δικαιώματά μας και υποβαθμίζουν την υπηρεσία μας.

Για αυτό το λόγο έχουν επιδείξει τέτοια μεγάλη πρεμούρα για το «περιβόητο βαθμολόγιο» όλα αυτά τα χρόνια, ενώ αδιαφορούν προκλητικά και έχουν απαξιώσει πλήρως όλα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τις άσχημες συνθήκες εργασίας στις πυρκαγιές και τις διασώσεις, τα απάνθρωπα ωράρια, την απλήρωτη εργασία, τις σωρηδόν καταχρηστικές επιφυλακές, την έλλειψη μέριμνας από την υπηρεσία στα επιχειρησιακά συμβάντα. Γι αυτό δεν μιλάνε ποτέ για αγώνες και διεκδικήσεις, για όλα τα θεσμικά και οικονομικά μας αιτήματα.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Κυβέρνηση, συμβιβασμένοι και ξεπουλημένοι συνδικαλιστές, μας κοροϊδεύουν. Είναι «στημένο το παιχνίδι» για τους εξής λόγους:

Η πανελλήνια Ομοσπονδία των πυροσβεστών Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. τα περισσότερα πρωτοβάθμια σωματεία της και οι λοιποί συνδικαλιστικοί συνοδοιπόροι τους, είναι σε πλήρη σύμπνοια και ταύτιση απόψεων και με τη σημερινή κυβέρνηση.

Όλοι αυτοί θα επιχειρήσουν να μας παραπλανήσουν. Θα αλλάξουν κάποια ελάχιστα και μηδαμινής σημασίας σημεία από το νομοσχέδιο, μέσω της διαβούλευσης και των «κοινωνικών διαλόγων» που θα πραγματοποιήσουν με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, για να φανούν ως «επιτυχία τους» οι αλλαγές αυτές. Όμως τίποτε ουσιαστικό δεν πρόκειται να αλλάξει σε όλες τις αρνητικές εξελίξεις στο καθεστώς των μεταθέσεων, στα συνολικά δικαιώματα των πυροσβεστών, στην πυρασφάλεια και στην προστασία του λαού, των περιουσιών, των υποδομών της πατρίδας μας, του περιβάλλοντος.

Είναι αυτοί που δείχνουν ως αιτία για το σπάσιμο του αμετάθετου για όλους τους πυροσβέστες, τους 300 περίπου συναδέλφους που είναι επί χρόνια μετατιθέμενοι στα νησιά και τους έπιασε ξαφνικά η ευαισθησία, για κάτι που θα μπορούσαν να το έχουν λύσει εδώ και χρόνια με αντίστοιχες προσλήψεις προσωπικού για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Το κάνουν όμως σκόπιμα για να κρύψουν ότι ο πραγματικός λόγος για το σπάσιμο του αμετάθετου είναι ότι θέλουν να αξιοποιήσουν ως εργαλείο την διαρκή κινητικότητα για να καλύπτουν τα κενά που θα δημιουργούνται από τους σχεδιασμούς που θα μπουν σε εφαρμογή μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου χωρίς προσλήψεις αλλά από το υπάρχον προσωπικό.

Όσο και να παζαρέψουν με την κυβέρνηση για να μερεμετίσουν το νομοσχέδιο όσα σημεία και να «διορθωθούν,» δεν πρόκειται να γλιτώσουμε ούτε από το ξεσπίτωμα, ούτε και από όλα τα άλλα που προωθούνται σε βάρος μας.

Αν ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, εκτός των άλλων αρνητικών εξελίξεων που θα επιφέρει στην υπηρεσία μας και την Πολιτική Προστασία:

Θα αποτελέσει τον νόμο – λαιμητόμο για τα τελευταία βασικά και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που μας έχουν απομείνει.

Χιλιάδες πυροσβέστες θα ξεσπιτώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου θα θέλει η υπηρεσία να μπαλώσει ελλείψεις ή να στελεχώσει υπηρεσίες που θα δημιουργηθούν για την πυρασφάλεια ιδιωτικοποιημένων υποδομών της χώρας όπως Λιμάνια και δίκτυα μεταφοράς ενεργειακών πόρων κ.λ.π.

Θα επιβληθεί τρομοκρατία μέσα στους εργασιακούς χώρους, γιατί η υπηρεσία θα έχει τη δυνατότητα να ξεσπιτώνει και συνάδελφους που αντιστέκονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Θα πλήξει τη συντριπτική πλειοψηφία από όλους εμάς, ακόμα και αυτούς που νομίζουν ότι θα διευκολυνθούν, από τις συγκεκριμένες διατάξεις του.

Η συνολική υπηρετούσα δύναμη των πυροσβεστών θα κατανέμεται κατά το δοκούν και με γνώμονα πόσα και ποιά από τα μεγάλα κενά «ορισμένων περιοχών» της χώρας, πρέπει να μπαλωθούν. Πλανώνται όσοι συνάδελφοι βρίσκονται στην πόλη συμφερόντων τους και νομίζουν ότι θα γλιτώσουν τη μετάθεση, επειδή δεν υπάρχει κανένας άλλος συνάδελφος που θέλει να μετατεθεί, στην υπηρεσία που υπηρετούν σήμερα. Θα υπάρξουν και στις υπηρεσίες της περιοχής τους, πάρα πολλοί υπεράριθμοι και θα ξεσπιτωθούν και αυτοί.

Μην μας διαφεύγει ότι  μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, σύμφωνα και με δηλώσεις κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων, σειρά έχει η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Π.Σ. δηλαδή το κλείσιμο ή οι συγχωνεύσεις μιας σειράς πυροσβεστικών υπηρεσιών και πυροσβεστικών κλιμακίων και η αντικατάσταση τους από εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς και κλιμάκια με ευθύνη των Δήμων όπως προβλέπεται η λειτουργία τους από τον Ν. 4029/2011. Άλλωστε το σχετικό πόρισμα της επιτροπής του Α.Π.Σ.  που προέβλεπε για 45 συνολικά Π.Υ. και Π.Κ. αναδιάρθρωση, απλά από το 2012 μέχρι και σήμερα τελούσε σε αναστολή εφαρμογής, κυρίως λόγω των αντιδράσεων της ΕΑΚΠ και μαζικών φορέων της κάθε περιοχής.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με τους αγώνες, τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες που πραγματοποίησε, είχε βάλει εμπόδια μέχρι και σήμερα σε τροποποιήσεις του κανονισμού στην ουσία αλλοίωναν τον αξιοκρατικό του χαρακτήρα και κατάφερε να καταργηθεί η διάταξη 1γ του άρθρου 2 του Π.Δ. 145/2002, που προέβλεπε τις μετακινήσεις εντός νομού. Ότι δηλαδή επέτρεψαν να επανέλθει εκ νέου μετά από 12 χρόνια με το Π.Δ. 93/2014 αυτοί που και σήμερα βάζουν πλάτη για την κατάργηση του αμετάθετου.

Είχε προειδοποιήσει όλους τους συναδέλφους και για τις συγκεκριμένες αρνητικές εξελίξεις στο καθεστώς των μεταθέσεων, που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ήταν η παράταξη που πρώτη κωδικοποίησε τις διατάξεις του κανονισμού μεταθέσεων και τον έκανε εργαλείο για αξιοποίηση του απ’ όλους τους πυροσβέστες.

Την οριστική λύση στα προβλήματά μας, δίνουν μόνο οι ολοκληρωμένες θέσεις και προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π., που έχουν κατατεθεί προς όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και τα συνδικαλιστικά όργανα των πυροσβεστών.

Οι προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π., έχουν στόχο και διεκδικούν: 

Μια πραγματική ουσιαστική αναδιοργάνωση και αναβάθμιση του Π.Σ. και της Πολιτικής Προστασίας, με την απαιτούμενη κρατική χρηματοδότηση.

Ένα βαθμολόγιο που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας, με κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση της κοινωνικής της αποστολής.

Μισθολόγιο που θα προβλέπει: Ακώλυτη μισθολογική προαγωγή για όλους τους εργαζόμενους του Πυροσβεστικού Σώματος. Οικονομική αποζημίωση για κάθε είδους υπερεργασία των υπαλλήλων δηλαδή νυχτερινά, υπερωρίες, αργίες, Κυριακές κ.λ.π. Αποζημίωση για την επικίνδυνη και ανθυγιεινή φύση της εργασίας μας καθώς και οικονομική αναγνώριση των τίτλων σπουδών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών.

Έναν πραγματικά αξιοκρατικό και δίκαιο Κανονισμό Μεταθέσεων που δεν θα ξεσπιτώνει πυροσβέστες και θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες των συναδέλφων και τις ανάγκες της υπηρεσίας. Για να μετατεθούν, αλλά και να επιστρέψουν όλοι οι συνάδελφοι, στον τόπο συμφερόντων τους και να μην ξεσπιτωθεί ποτέ ξανά κανένας πυροσβέστης.

 • Την επίλυση όλων των θεσμικών και οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουμε.

Αυτές είναι προτάσεις προς όφελος της υπηρεσίας μας, του λαού και όλων των συναδέλφων.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι είναι ώρα ευθύνης για όλους μας.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Ενωμένοι οι εργαζόμενοι στο Π.Σ. μόνιμοι (χαμηλόβαθμοι και αξιωματικοί), πενταετείς, εποχικοί:

 • Οργανώνουμε εδώ και τώρα τον αγώνα μας με συνεχείς κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες στο Υπουργείο και στη Βουλή, για να μην περάσουν τα μέτρα που ετοιμάζουν εναντίον μας.
 • Απαιτούμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που ανατρέπει τη ζωή μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα και υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την υπηρεσία μας.
 • Διεκδικούμε άμεσα ουσιαστικές λύσεις, για τα προβλήματα των πυροσβεστών, του Π.Σ. και της Πολιτικής Προστασίας, με το πλαίσιο και τις προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π.
 • Απομονώνουμε όλους αυτούς που παριστάνουν τους συνδικαλιστές και υποκρίνονται ότι υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Σημείωση: Στην ιστοσελίδα μας είναι αναρτημένες οι ολοκληρωμένες, εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π., που έχουν υποβληθεί διαχρονικά για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο (Αναδιοργάνωση Π.Σ. και Πολιτικής Προστασίας, Κανονισμός Μεταθέσεων, Βαθμολόγιο, Θεσμικά και Οικονομικά Αιτήματα πυροσβεστικών υπαλλήλων).

Η ΕΑΚΠ για το μεγάλο ξεσπίτωμα των πυροσβεστών που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση

Πολιτικά

Μίλτος Χρυσομάλλης: Είμαστε εδώ για την Ελλάδα, είμαστε εδώ για όλους τους Έλληνες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: Είμαστε εδώ για την Ελλάδα, είμαστε εδώ για όλους τους Έλληνες 12

Μίλτος Χρυσομάλλης

Δείτε την τοποθέτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτου Χρυσομάλλη σχετικά με την τοποθέτησή του ως Εισηγητής κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου για την κύρωση της από 20.03.20 Π.Ν.Π..

 

«Θέλω να ελπίζω ότι στο Eurogroup θα επικρατήσει η στοιχειώδης πολιτική λογική. Αλλιώς, πολύ φοβάμαι ότι η γενιά μας θα δει το «πουλόβερ» της ευρωπαϊκής ενοποίησης να ξηλώνεται πλήρως», παρατήρησε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ως Εισηγητής της κύρωσης της από 20.3.20 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, για να συμπληρώσει πως «Όλοι μας, όμως, γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας προβληματικής κατάστασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Τόνισε, δε, πως η Ε.Ε. πρέπει να έχει τη βούληση και την αποφασιστικότητα να λάβει ουσιαστικά οικονομικά μέτρα στη βάση της ενιαίας και αλληλέγγυας ένωσης, ώστε να διατηρηθεί η συνοχή της και να ανταπεξέλθει σε αυτή την κρίση.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης σημείωσε ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι μόνο θέμα υγειονομικών πόρων, αλλά ακόμα θέμα πολιτικής διορατικότητας, κυβερνητικής αποφασιστικότητας, θέμα καλής διακυβέρνησης. «Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή επέλεξε ότι η μάχη θα δοθεί για κάθε ανθρώπινη ζωή, ακόμα και σε βάρος της οικονομικής ζωής του τόπου. Αυτό είναι πολιτική επιλογή αυτής της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Επιλέξαμε να ακούσουμε τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και δεν διστάσαμε να λάβουμε έγκαιρα σκληρές αποφάσεις, όταν άλλες χώρες ταλαντεύονταν».

Ζούμε πλέον όλοι μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα, που αλλάζει κοινωνικές συμπεριφορές και έθιμα αιώνων. Παράλληλα όμως αποδεικνύει τη δύναμη του ελληνικού λαού, την αλληλεγγύη και την προσαρμοστικότητά του, και προκαλεί θετικές αλλαγές, όπως οι ψηφιακές λύσεις που προωθεί η συγκεκριμένη Π.Ν.Π., από την ψηφιακή συνταγογράφηση μέχρι την έκδοση εξουσιοδοτήσεων.

Σημαντικό μέρος της καταλαμβάνουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην οικονομία. «Στόχος μας είναι, όπως προλάβαμε την επέκταση της πανδημίας, έτσι να προλάβουμε και τη διάχυση της ύφεσης, να ενισχύσουμε τη χαμένη ρευστότητα των επιχειρήσεων, να παρέχουμε όλα εκείνα τα εργαλεία για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη διατήρηση θέσεων εργασίας. Ευτυχώς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν είμαστε μαθητευόμενοι μάγοι της οικονομίας. Αντίθετα έχουμε και σχέδιο και τη σύνεση να το προσαρμόσουμε ανάλογα με την πορεία της οικονομίας». Απόδειξη αυτού αποτελούν μέτρα όπως το επίδομα των 800 ευρώ, όσο και η μείωση του μισθώματος επιχειρήσεων και εργαζομένων κατά 40%, η αναστολή ασφαλιστικών εισφορών, η επιτάχυνση επιστροφών φόρου και ΦΠΑ. Ήδη για το Μάρτιο και τον Απρίλιο έχουν προβλεφθεί μέτρα που φτάνουν το 3,5% του ΑΕΠ, ενώ το σύνολο των μέτρων φτάνει τα 26 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Επομένως, δεν είναι απαραίτητη η άκριτη πλειοδοσία μέτρων που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο Μεσσήνιος βουλευτής. «Μην ξεχνάτε ότι η αντιμετώπιση τόσο της πανδημίας όσο και των επιπτώσεων της δεν είναι δρόμος εκατό μέτρων. Είναι ένας μαραθώνιος που απαιτεί στρατηγική, καλά υπολογισμένες κινήσεις, διορατικότητα και σύνεση στη διαχείριση των πόρων μας. Είναι καλοδεχούμενη η εποικοδομητική κριτική. Την θέλουμε. Την ακούμε. Άλλο, όμως, κριτική και άλλο επαναστατική γυμναστική, στην οποία επιδίδεστε. Δεν είναι η ώρα, κύριοι συνάδελφοι. Η ρητορική του μίσους, η πολιτική διέγερση της χυδαιότητας καταδικάστηκε. Σήμερα, οφείλουμε να παρέχουμε στους συμπολίτες μας τη σιγουριά ότι τόσο η εκτελεστική όσο και η νομοθετική εξουσία του τόπου θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουν την υγεία τους και το μέλλον τους».

Το σχέδιο νόμου περιλάμβανε, επιπλέον, την ενίσχυση του ΕΟΔΥ για τη δημιουργία κινητών μονάδων ελέγχου του ιού, την ενίσχυση του συστήματος υγείας, την αποδοχή απαραίτητων δωρεών και βέβαια την κατάργηση του άρθρου 129 του Ν.4600/2019, μέσω του οποίου είχε συντελεστεί η αποψίλωση του προσωπικού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Πλέον, ιατρικό προσωπικό που είχε μετατεθεί αναιτιολόγητα, με μόνο την απόφαση του Διοικητή, επιστρέφει στην οργανική του θέση.

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι εδώ, αφουγκράζεται τις ανάγκες, ακούει την ουσιαστική κριτική, παίρνει νέα μέτρα. Η Κυβέρνηση είναι εδώ, εμείς είμαστε εδώ, για να μην αφήσουμε κανέναν να νιώσει ότι βιώνει μόνος του αυτή την πανδημία. Οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανώνυμους ήρωες της καθημερινότητας, που στηρίζουν νυχθημερόν την προσπάθεια της χώρας, στους ανθρώπους που δεν έχουν ωράριο, που δίνουν αυτόν τον τιτάνιο αγώνα αδιαμαρτύρητα και που αγόγγυστα βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ. Σας ευχαριστούμε ειλικρινώς!», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Ευθύνες της περιφέρειας στα επείγοντα αιτήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της Πελοποννήσου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ευθύνες της περιφέρειας στα επείγοντα αιτήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της Πελοποννήσου 13

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
Γόντικας Νίκος
Κελλάρης Γιάννης

Κύριε Περιφερειάρχη

Τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, έχουν ως κύριο στόχο να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Αντίθετα, οι μικρομεσαίοι γεωργοί και αιγοπροβατοτρόφοι, οι αλιείς, οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών σε όλη τη χώρα και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μένουν απροστάτευτοι, όπως και οι εργαζόμενοι και οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι. Ειδικά για τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους, κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης δεν προβλέπεται, και μάλιστα σε συνθήκες περιοριστικών μέτρων (περιορισμοί κυκλοφορίας στις λαϊκές αγορές, ρυθμίσεις ενόψει Πάσχα, κ.ά.), την ώρα που ενισχύονται με δισεκατομμύρια  οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι, με κονδύλια του ΕΣΠΑ, φθηνά δάνεια, επιδότηση θέσεων εργασίας κλπ.

Οι τελευταίοι, μάλιστα, δεν χάνουν ευκαιρία, μπροστά στις γιορτές του Πάσχα και αξιοποιώντας την αβεβαιότητα στην απορρόφηση της παραγωγής, να εκβιάσουν τους μικρομεσαίους  αγροτοκτηνοτρόφους και να κερδοσκοπήσουν σε βάρος τους, από τη μία αγοράζοντας τα προϊόντα σε εξευτελιστικές τιμές και από την άλλη εκτοξεύοντας τις τιμές του καταναλωτή.

Ειδικά για τα θερμοκηπιακά και πρώιμα κηπευτικά, που η συγκομιδή τους συμπίπτει με την έξαρση της πανδημίας, ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής οδηγείται στις χωματερές, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους παραγωγούς. Ίδια είναι η εικόνα με τα κτηνοτροφικά προϊόντα, το αιγοπρόβειο κρέας και το γάλα.

Η νέα αυτή καταστροφή έρχεται σε συνέχεια των απανωτών χτυπημάτων που έχουν δεχτεί οι αγροτοκτηνοτρόφοι το προηγούμενο διάστημα (καταστροφή λόγω ελλείψεων στη δακοκτονία, φυσικές καταστροφές (για τις οποίες εκκρεμούν αποζημιώσεις), υψηλό κόστος παραγωγής, υπερφορολόγηση, ΕΝΦΙΑ, υπέρογκες εισφορές, παρακράτηση εισοδήματος από τράπεζες λόγω χρεών,  κ.ά.) και της άρνησης διαχρονικά των κυβερνήσεων να στηρίξουν το εισόδημά τους, υλοποιώντας στο ακέραιο την ΚΑΠ και το σύνολο των αντιαγροτικών – αντιδραστικών οδηγιών της ΕΕ.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αντί να αφουγκραστεί τη φωνή των απελπισμένων αγροτοκτηνοτρόφων και να διεκδικήσει την προστασία και ενίσχυσή τους, όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα, αλλά πρωτοστατεί διαχρονικά στην προώθηση της αντιδραστικής ΚΑΠ και στα «Επενδυτικά Προγράμματα» για τη στήριξη των μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροδιατροφικού τομέα. Τα διαφημίζει μάλιστα, ως επίτευγμά της, συμβάλλοντας στην εξειδίκευση και εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής, που οδηγεί στο ξερίζωμα των μικρομεσαίων αγροτών, τη συγκέντρωση της παραγωγής σε όλο και λιγότερα χέρια. Απόδειξη, που δεν κρύβεται, είναι η καταστροφή των ελαιοπαραγωγών τα προηγούμενα χρόνια, από τα «προγράμματα δακοκτονίας» και τόσα άλλα.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν αδιάσειστη απόδειξη ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως όλες οι περιφερειακές διοικήσεις, αποτελεί προέκταση του αντιδραστικού κεντρικού κράτους, στηρίζοντας τους λίγους ισχυρούς έναντι των πολλών και αδικημένων.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της περιφέρειας, που συμπλέει με τις αντιλαϊκές πολιτικές και δεν τολμά να απαιτήσει τώρα ουσιαστικά μέτρα επιβίωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των μικρών κτηνοτρόφων. Όπως με κινήσεις εντυπωσιασμού προσπαθεί να συσκοτίσει την τραγική κατάσταση στις δομές υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σιγοντάροντας την αναλγησία της πολιτικής του κράτους, έτσι και για τους αγροτοκτηνοτρόφους, όχι μόνο δε διεκδικεί μέτρα στήριξης, αλλά  προσπαθεί  να καλλιεργήσει αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες και να αποτρέψει οποιαδήποτε διεκδίκηση.

 

Ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη:

          Τι μέτρα θα πάρει η  περιφερειακή αρχή ώστε να ικανοποιήσει άμεσα  τα αιτήματα που είναι στην αρμοδιότητά της για:

 1. Καμία υποβάθμιση του προγράμματος δακοκτονίας, αύξηση κρατικής χρηματοδότησης-ευθύνης.
 2. Να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των λαϊκών αγορών, παίρνοντας συγκεκριμένα μέτρα, με συνεργασία της περιφέρειας και των δήμων, που να διευκολύνουν την πρόσβαση χωρίς τη δημιουργία συνωστισμού, ώστε να εξασφαλίζεται και η τήρηση όλων των κανόνων προφύλαξης και υγιεινής, με απαλλαγή από τέλη λαϊκών αγορών σε παραγωγούς που αναγκάζονται λόγω κλεισίματος της αγοράς ή προστασίας να μη στήνουν πάγκο.
 3. Να εξασφαλιστεί ο εφοδιασμός όλων των απασχολούμενων στις λαϊκές αγορές με τα αναγκαία υλικά προφύλαξης (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κλπ) με ευθύνη και επιβάρυνση της περιφέρειας, με αξιοποίηση του ανταποδοτικού τέλους.

και να απαιτήσει από την κυβέρνηση :

 1. Να εξασφαλιστεί η κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσοι τα προϊόντα τους έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και σε όσα προϊόντα θα πληγούν. Το ίδιο να ισχύει για τους παραγωγούς που βγαίνουν στις λαϊκές αγορές, που έχουν κλείσει ή δεν τους επιτρέπεται για οποιοδήποτε λόγο να στήσουν πάγκο. Εξασφάλιση κατώτερων εγγυημένων τιμών. Αποζημιώσεις για όσους αναστέλλουν την εργασία τους λόγω νόσου.
 2. Στήριξη της αγρότισσας που παραμένει στο σπίτι για φροντίδα των παιδιών ή ηλικιωμένων.
 3. Για τους κτηνοτρόφους, ενόψει Πάσχα, διοχέτευση στην αγορά ελληνικού κρέατος, παύση εισαγωγών, όσο διαρκεί η πανδημία.
 4. Απαλλαγή από εισφορές ατομικής ασφάλισης για όσο διαρκεί η πανδημία, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Άμεση απόδοση 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους.
 5. Αφορολόγητο 12.000 ευρώ, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ σε εφόδια, είδη πρώτης ανάγκης, να χτυπηθεί η αισχροκέρδεια. Μείωση τιμής αγροτικού ρεύματος.
 6. Άμεση αναστολή πλειστηριασμών, κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, ιδιώτες, διακοπές ρεύματος και νερού, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αναστολή δημοτικών τελών, απαλλαγή από τοκοχρεολύσια στις τράπεζες για το ίδιο διάστημα.
 7. Άμεση καταβολή στο 100% των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για το 2019, σε όλους τους δικαιούχους, όπως και η καταβολή των αποζημιώσεων από ΠΣΕΑ.
 8. Δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό για όλο τον πληθυσμό, κάλυψη κενών στα Κέντρα Υγείας.
 9. Να εξασφαλιστεί ειδική άδεια στους επαγγελματίες για τη μεταφορά των προϊόντων τους, χωρίς περιορισμούς ανάμεσα στις Περιφέρειες της χώρας και να δοθεί αυτή την περίοδο στους πωλητές λαϊκών αγορών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, η δυνατότητα μη υποχρεωτικής αυτοπρόσωπης παρουσίας, όσο ισχύουν τα έκτακτα μέτρα.
 10. Να αποδοθεί αμέσως το έκτακτο επίδομα σε όλους αυτοαπασχολούμενους παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές, το ίδιο και στους εργαζόμενούς τους και να απαλλαγούν από τις ασφαλιστικές εισφορές του Φεβρουαρίου στον ΕΦΚΑ και για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση με τον κορονοϊό, χωρίς απώλεια των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων. Αυτοί οι μήνες ασφαλιστικών εισφορών να καλυφθούν από την κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.
 11. Να ληφθούν από το κράτος μέτρα διάθεσης στη λαϊκή κατανάλωση των προϊόντων που δεν μπορούν να διατεθούν.
 12. Παράταση για όσο χρειαστεί για την υποβολή δηλώσεων καλλιέργειας στο ΟΣΔΕ.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Και η «Νέα Πελοπόννησος» διαφωνεί με την «δια περιφοράς» συνεδρίαση του Πε.Συ.

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Και η «Νέα Πελοπόννησος» διαφωνεί με την «δια περιφοράς» συνεδρίαση του Πε.Συ. 14

Νέα Πελοπόννησος «δια περιφοράς» συνεδρίαση

Σάλος από σχεδόν όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, έχει προκληθεί με την απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα να πραγματοποιήσει την επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου «δια περιφοράς» και όχι με τη χρήση της τεχνολογίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τη   «Νέα Πελοπόννησος»

Προς: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Ο επικεφαλής της Παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι διαφωνούμε με την απόφαση του Περιφερειάρχη και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε ότι αφορά την «δια περιφοράς» συζήτηση 21 θεμάτων, στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020.

Ζητάμε άμεσα η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε παραβίαση της Δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και ζητάμε την εξάντληση κάθε δυνατότητας ώστε οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι να συμμετέχουν και να τοποθετούνται στις συνεδριάσεις των Συλλογικών Οργάνων, θέτοντας ερωτήματα επί των εισηγήσεων.

 

                                                    Για την Παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου»  

                                                                               Ο Επικεφαλής

                                                                              Πέτρος Τατούλης

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ