Connect with us

Πολιτικά

Παναγιώτης Λύρας: Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα κ. Χρυσοχοϊδη

Kalamata Times

Published

on

Παναγιώτης Λύρας: Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα  κ. Χρυσοχοϊδη 1

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας και Πρόεδρο της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας, Παναγιώτη Λύρα

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

 

Οι Κοινότητες υπάγονται διοικητικά στους Δήμους αλλά εκπροσωπούν απευθείας τους πολίτες και εκφράζουν απευθείας τους πολίτες και επιδιώκουν να προωθούν ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα όλων και τις συνθήκες διαβίωσης.

Η κάθε είδους παραβατικότητα, αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στην περιοχή μας, και γι’ αυτό απασχολεί τόσο την τοπική ειδησεογραφία αλλά συχνά και τα μέσα εθνικής εμβέλειας. Είμαστε όλοι προβληματισμένοι τόσο από τη συχνότητα, αλλά κυρίως από τις νέες μεθόδους στις οποίες καταφεύγουν οι δράστες σε μικρές και μεγαλύτερες Κοινότητες. Τα φαινόμενα είναι πραγματικά έντονα και καθημερινώς αυξανόμενα και οι Πρόεδροι και τα τοπικά συμβούλια γίνονται αποδέκτες του προβληματισμού και της έντονης ανησυχίας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής μας.

Η Μεσσηνία, τόπος φιλόξενος για κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο, τόπος παραγωγής σημαντικών αγροτικών προϊόντων αλλά και τόπος με ποικίλη μορφολογία εδάφους και διασπορά στον πληθυσμό της, αισθάνεται συχνά ανασφαλής και ανυπεράσπιστη.

Σάς καλωσορίζουμε Κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη και ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές των συμπατριωτών μας, οι οποίοι αξίζουν ασφαλούς καθημερινότητας, ορθολογικής χρήσης των συγχρόνων μέσων ελέγχου της παραβατικότητας, επάνδρωσης με τον καλύτερο τρόπο των αστυνομικών δομών και αυξημένης προσοχής σε κοινωνικές συμπεριφορές και ομάδες.

Σεβόμαστε κάθε άνθρωπο και κάθε κοινωνική ομάδα, και πιστεύουμε πως θα πρέπει όσοι ανήκουν στις λεγόμενες «ευαίσθητες» ομάδες, να παρακινούνται ποικιλοτρόπως, με σκοπό την κοινωνική τους ενσωμάτωση και πρόοδο. Ωστόσο θεωρούμε αυτονόητες και δεδομένες για όλους τους πολίτες αυτού του τόπου, την ευημερία, την ανάπτυξη της περιοχής, την προστασία της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας, την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Είναι και η επαρχία, είναι και το πιο απομακρυσμένο χωριό του κάθε Δήμου και ζητούν την προστασία και το ενδιαφέρον από την επίσημη πολιτεία.

Εκτιμούμε ότι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες σας είναι όλα τα παραπάνω και είμαστε στη διάθεσή σας με τις δικές μας προτάσεις .

 

                                                           Με εκτίμηση,

                                                              

                                                        ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ι. ΛΥΡΑΣ

                                                         Πρόεδρος Κοινότητας Καλαμάτας

Πρόεδρος Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας

Πολιτικά

Στην Καλαμάτα ο Αλέξης Χαρίτσης – Χρειάζονται άμεσες ενέργειες για τις επιχειρήσεις

Kalamata Times

Published

on

Στην Καλαμάτα ο Αλέξης Χαρίτσης - Χρειάζονται άμεσες ενέργειες για τις επιχειρήσεις 14

Ο Αλέξης Χαρίτσης στην Καλαμάτα

Δείτε την ανάρτηση του βουλευτή και εκπρόσωπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση από την επίσκεψη του στην Καλαμάτα.

Μια γεμάτη μέρα η σημερινή.

Επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο Καλαμάτας και συνομιλήσαμε με γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό. Τους ανθρώπους δηλαδή που μας φρόντισαν και κράτησαν όρθιο το νοσοκομείο μας στις πιο δύσκολες μέρες της πανδημίας του #covid19.

Μαζί με τον Σταύρος Αραχωβίτης βρεθήκαμε με τους παραγωγούς πατάτας στη Μεσσήνη και συζητήσαμε για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πλέον, τα οποία αναδείξαμε πριν λίγες βδομάδες με ερώτησή μας στη Βουλή.

Το μεσημέρι επισκεφθήκαμε την παραλία της Καλαμάτας για να δούμε τις ζημιές απο το χθεσινοβραδινή θαλασσοταραχή. Συνομιλήσαμε με πολίτες και επιχειρηματίες και διαπιστώσαμε οτι χρειάζονται άμεσες ενέργειες για να στηριχτούν οι ήδη επιβαρυμένες από την πανδημία επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης.

Continue Reading

Πολιτικά

Νέο «χαστούκι» των ΗΠΑ στον προκλητικό Ερντογάν – Ικανοποίηση στην Κυβέρνηση

Kalamata Times

Published

on

Νέο «χαστούκι» των ΗΠΑ στον προκλητικό Ερντογάν - Ικανοποίηση στην Κυβέρνηση 15

«χαστούκι» των ΗΠΑ στον  Ερντογάν

Ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Άγκυρα με αφορμή το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης.

Έκθετο αφήνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «προκλητικό» το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι το μνημόνιο δεν μπορεί από νομικής απόψεως να επηρεάσει τα δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις τρίτων κρατών, όπως η Ελλάδα.

Η κυβέρνηση, για δεύτερη φορά, δεν κρύβει την ικανοποίησή της για την πολιτική των ΗΠΑ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε, χαρακτηριστικά, στον Alpha ότι πρόκειται για μια σαφή καταδίκη των παράνομων τουρκικών ενεργειών που δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα και είναι μια σαφής υποστήριξη των ελληνικών θέσεων.

Ωστόσο, η τουρκική κυβέρνηση δείχνει να μην καταλαβαίνει από τη διεθνή κατακραυγή που δέχεται και συνεχίζει τις προκλήσεις, αυτή τη φορά με έναν νέο χάρτη. Η Τουρκία είναι το «κλειδί» για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει η τουρκική προεδρία, ενώ από την ελληνική κυβέρνηση -που παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή όλες τις κινήσεις της Άγκυρας- τονίζουν ότι είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε, σε συνέντευξή του στο Star, ότι «προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται, ασφαλώς, και η στρατιωτική εμπλοκή. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως ο νοών νοείτω».

Ταυτόχρονα, εκφράστηκε και ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία, αυτή τη φορά και από τους υπουργούς της Med 7, τις ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, μετά από τηλεδιάσκεψη που συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Eξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Οι χώρες αυτές (Κύπρος, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Ισπανία Πορτογαλία και η Ελλάδα) με κοινό τους μήνυμα τονίζουν με έμφαση: «Όλα τα κράτη της περιοχής θα πρέπει να σέβονται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ και το Διεθνές Δίκαιο, περιλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας».

Παρά τις επιμέρους διαφωνίες, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κρατούν ενιαία στάση έναντι των τουρκικών προκλήσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι «με έναν γείτονα που πάντοτε είχε μια προκλητική στάση πρέπει να κρατήσουμε βέβαια την ψυχραιμία μας και την αποφασιστικότητα μας».

Στην ίδια εθνική γραμμή κινείται και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία υπογραμμίζει ότι «αν οι Τούρκοι περάσουν από τα λόγια στις πράξεις, θα απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά».

Υπάρχει, ωστόσο, και το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό την πρόεδρο Δημοκρατίας κάτι που μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν το εξετάζει, αλλά δεν το αποκλείει κιόλας προφανώς θα γίνει στην περίπτωση που οι Τούρκοι προκαλέσουν κάποιο θερμό επεισόδιο σε μια προσπάθεια να αμφισβητήσουν ευθέως τα χερσαία ή τα θαλάσσια σύνορά της Ελλάδας.

Πηγή

Continue Reading

Πολιτικά

Ευχές του Παναγιώτη Νίκα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Kalamata Times

Published

on

Ευχές του Παναγιώτη Νίκα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 16

Π. Νίκα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ευχές για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος απευθύνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προς τους πολίτες της Περιφέρειας, προς τις περιοχές της οποίας ήδη παρουσιάζεται σημαντική κάθοδος εκδρομέων από την Αττική.

Μαζί με τις ευχές, ο περιφερειάρχης απευθύνει και έκκληση να λαμβάνονται από όλους τα συνιστώμενα μέτρα αυτοπροστασίας για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού.

 

Continue Reading

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ