Connect with us

Πολιτικά

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του “τίποτα ” δεν έχει θέση στις ανάγκες του τόπου μας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του "τίποτα " δεν έχει θέση στις ανάγκες του τόπου μας 1

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Υπεύθυνη Μεσσηνίας ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

«Με εμφανή ανεπάρκεια και έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων ( εκ του αποτελέσματος) από πλευράς της νέας Περιφερειακής Αρχής Νίκα, ήρθε στο Περιφερειακό μας  Συμβούλιο προς ψήφιση ένα ετήσιο Πρόγραμμα για την  τουριστική προβολή της Πελοποννήσου, πρωτοφανούς ύψους δαπάνης , στα 1.200.000. ευρώ .

Εκεί που περιμέναμε να έχουν τουλάχιστον μελετήσει εκτός των αναγκαίων δεδομένων για την υλοποίηση και στόχευση του προγράμματος , είδαμε άγνοια στη νομιμότητα των διαδικασιών , άγνοια στην στόχευση, άγνοια στην εξειδίκευση και ένδεια στην επιχειρηματολογία. Οι ελλείψεις αυτές, δυστυχώς για τον κ. Νίκα και την σύμβουλό  του, αντί να τους προβληματίσουν, τους οδήγησαν στις ύβρεις .

Χωρίς ταυτότητα του προορισμού , χωρίς αιτιολόγηση των δράσεων, χωρίς συγκεκριμένη στόχευση τουριστικών αγορών , χωρίς λεπτομερή περιγραφή και αναφορά στα κόστη και κυρίως χωρίς να μας γνωρίσουν τη διαδικασία ανάθεσης ή διαγωνισμού, κάνουμε μόνο βήματα προς τα πίσω .

Αλλά και στα προϊόντα μια από τα ίδια.

Με καμία συνεννόηση και συνεργασία με συλλογικούς φορείς, καμία αναφορά σε προτάσεις φορέων κλπ ήρθε προς ψήφιση ένα Πρόγραμμα για την εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων, όπου αντί της χρησιμότητας για τον τόπο ,έγινε εμφανές πως  επιλέχθηκαν μάλλον οι πόλεις για ‘ταξιδάκια’ και μόνο.

Όσον αφορά τον κ. Νίκα που αναφέρει κάθε τρεις και λίγο στοιχεία για τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα ΑΕΠ της Χώρας για τον τουρισμό  και αναφέρει πως στην Πελοπόννησο βρίσκεται το 50% των σπουδαίων αρχαιολογικών χώρων της χώρας, θέλοντας να μειώσει την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή για το έργο που άφησε πίσω της,  οφείλω να ενημερώσω επισήμως , πως επανειλημμένως συνειδητά ψεύδεται και παραπληροφορεί τους πολίτες , όπως το κάνει για πολλά ακόμη πράγματα, π.χ. για τις αμοιβές των δικηγόρων και την επιλήψιμη αναφορά για διασπάθιση δημοσίου χρήματος κ.α.

Για να σταματήσει να παραπληροφορεί λοιπόν:

  • Στην Πελοπόννησο βρίσκεται το 8-10% των επισκέψιμων με εισιτήριο αρχαιολογικών χώρων. της Χώρας μας και όχι το 50% και ελπίζω να μην ξαναπεί πάλι τέτοια ανακρίβεια .
  • Για τα δήθεν στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που ” πιπιλίζει ” καθημερινά τόσο ο ίδιος όσο και κάποιοι σύμβουλοι του, θέλοντας να υποτιμηθεί το έργο  του προκάτοχου του κ.Τατούλη , να ενημερώσω υπεύθυνα, πως η Πελοπόννησος :

Ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες της χώρας είναι 4η στη μέση δαπάνη ανά επισκέπτη, 

Είναι 6η στις διανυκτερεύσεις, 

Είναι 6η στο συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ της  Χώρας.

Όσο για το περίφημο 2,6%  που αναφέρεται συνέχεια, το ορθόν είναι το 2,7 % της συμβολής μας στα έσοδα του εγχώριου τουριστικού μας προϊόντος.

Να ενημερώσω όμως, πως είμαστε πάλι στην 6η θέση ανάμεσα στις 13 περιφέρειες  και μετά από εμάς, ακολουθούν , Ανατ. Μακεδονία 2,1,Θεσσαλία 1,7 , Ήπειρος 1,4 , Δυτ. Ελλάδα 1,2 , Δυτ.Μακεδονία 0,4 % .

Στην ανάπτυξη του τόπου δεν χωρούν έχθρες και αντιθέσεις που δεν αφορούν τους πολίτες .

Ο τόπος πρέπει να  κυριαρχεί των ανασφαλειών και προσωπικών ελλειμμάτων των διαφόρων προσώπων.

Άλλωστε την πορεία του καθενός μας στα κοινά πράγματα του τόπου , την γνωρίζουν καλύτερα οι πολίτες.

Δυστυχώς χθες , για να βγουν από το αδιέξοδο της άγνοιας, της προχειρότητας και της μη νόμιμης εισήγησης που κατέθεσαν , επέλεξαν τις ύβρεις, την αμετροέπεια και τη γνωστή σε αυτούς τακτική της λάσπης.

Σε ότι αφορά τις προσβολές που δέχτηκα από την ´άπειρη ´ όπως είπε ο ίδιος κ Νίκας σύμβουλό του, την ενημερώνω ότι η επί σειρά ετών ενασχόλησή μου με τα θέματα τουρισμού και η συνεχής εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό μου,  μ ΄ έχουν κάνει μεγαλόψυχη απέναντι σε όσους πιστεύουν πως μέσα από μια θέση ….. υποβαθμισμένης ευθύνης ,μπορεί κάποιος να εκτονώσει τις ανασφάλειές του και τα απωθημένα του.

Προτρέπω την κ. Σύμβουλο να κάνει την αυτοκριτική της γιατί  η εισήγηση που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο , όχι απλά δεν κατάφερε να περάσει αλλά….αποσύρθηκε στη μέση της διαδικασίας, από τον ίδιο τον κ. Νίκα».

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του “τίποτα ” δεν έχει θέση στις ανάγκες του τόπου μας

Πολιτικά

Βαρουφάκης: «Να τυπώσει η ΕΚΤ 750 δισ. ευρώ και να δώσει σε κάθε πολίτη 2.000»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Βαρουφάκης: «Να τυπώσει η ΕΚΤ 750 δισ. ευρώ και να δώσει σε κάθε πολίτη 2.000» 8

Γιάνης Βαρουφάκης Να τυπώσει η ΕΚΤ 750 δισ. ευρώ

Ανέκαθεν ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέθετε ασυνήθιστες και ριζοσπαστικές προτάσεις…

Το ίδιο και τώρα με αφορμή την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει στις περισσότερες χώρες του πλανήτη.

Ποια ήταν λύση, σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών;

Η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα να τυπώσει 750 δισεκατομμύρια ευρώ και να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε πολίτη 2.000 ευρώ, κάθε μήνα, μέχρι να νικηθεί ο ιός.

Έτσι, όπως λέει, θα λυθεί το πρόβλημα θα υπάρχει ροή ρευστού στην αγορά.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα.

 

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στο πλαίσιο του ΣΔΑΜ θέτει ως προτεραιότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

nikas

Περιφέρεια Πελοποννήσου Κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής

Η κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα δημόσιο έργο που επιβάλλεται να υλοποιηθεί.

Αυτό τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου, κατά την 5η συνεδρίαση -μέσω τηλεδιάσκεψης- της Συντονιστικής Επιτροπής για την κατάρτιση και υλοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στη μεταλιγνιτική εποχή, της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας.

“Με έμφαση τονίσαμε ότι πέρα από τις επιδοτήσεις για την εγκατάσταση επιχειρήσεων -ήδη εκδηλώνεται ενδιαφέρον ευθέως ανάλογο με το ύψος των επιδοτήσεων-, χρειάζεται να δούμε με σοβαρότητα τα δημόσια έργα” τόνισε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ειδικότερα:

“Από την πλευρά μας, ως πρώτο δημόσιο έργο θεωρούμε για την Μεγαλόπολη -και την Πελοπόννησο γενικότερα- την κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής. Καμία προοπτική ανάπτυξης δεν υπάρχει για μια Βιομηχανική Περιοχή χωρίς σύνδεση με το διεθνές σιδηροδρομικό δίκτυο και το συγκριτικό οικονομικό πλεονέκτημα που φέρνει αυτή η σύνδεση” υπογράμμισε ο Π. Νίκας.

Στην δίωρη σημερινή τηλεδιάσκεψη, κύριο θέμα της οποίας αποτέλεσε η πορεία εκπόνησης του master plan, ο περιφερειάρχης απηύθυνε πρόσκληση προς τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Κωστή Μουσουρούλη να επισκεφθεί, μαζί με μέλη της ομάδας του master plan και με συνεργάτες του, την Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη προκειμένου να συζητήσουν με τους φορείς και να ενημερωθούν για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

“Οταν αναφέρομαι σε επίσκεψη, εννοώ για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που δεν θα εξαντληθεί σε ένα μόνο 24ωρο” σημείωσε με νόημα ο περιφερειάρχης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Ανοικτό το ενδεχόμενο κρατικής ενίσχυσης των πατατοπαραγωγών

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ανοικτό το ενδεχόμενο κρατικής ενίσχυσης των πατατοπαραγωγών 9

Περικλής Μαντάς για πατατοπαραγωγούς

Θετική εξέλιξη φαίνεται να έχει το αίτημα του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη για κρατική στήριξη των πατατοπαραγωγών, που πλήττονται λόγω της φετινής ιδιαίτερα χαμηλής τιμής της μεσσηνιακής πατάτας. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Βορίδης κατά τη σημερινή συζήτηση Επίκαιρων Ερωτήσεων στην Βουλή, έχουν πλέον συγκεντρωθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία και ολοκληρώνεται η σχετική μελέτη, έτσι ώστε πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας να υπάρξουν και οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις ως προς το ύψος της ενίσχυσης που πρόκειται να δοθεί.

 

Όπως ανέφερε ο υπουργός, η χορήγηση κρατικής ενίσχυσης για ένα προϊόν γενικά απαγορεύεται. Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να τεκμηριωθεί προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι υπάρχει ανάγκη για κατ’ εξαίρεση χορήγηση της ενίσχυσης, λόγω π.χ. ενός απρόβλεπτου ή ιδιαίτερα ζημιογόνου φαινομένου, όπως είναι η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο είναι υποχρεωμένο να συνδέσει αιτιακά μια πιθανή μεγάλη πτώση στη τιμή με τα συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα που λήφθηκαν λόγω της πανδημίας. Αυτό αποτελεί μια διαδικασία που τις περισσότερες φορές απαιτεί αρκετό χρόνο, προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη και ενδελεχής μελέτη μέσα από τη συλλογή πληθώρας στοιχείων.

 

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι κρατικές ενισχύσεις για τους καρπουζοπαραγωγούς. Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, η σχετική μελέτη των στοιχείων που αφορούν στην πορεία του καρπουζιού είναι ήδη σε εξέλιξη, ωστόσο θα χρειαστεί να δοθεί περισσότερος χρόνος, ώστε να φανεί πώς εξελίσσεται η πορεία των εξαγωγών και των τιμών. Ο κ. Βορίδης επίσης δεσμεύθηκε ότι όλα τα αιτήματα ενισχύσεων συνεχίζουν να εξετάζονται από το υπουργείο, ωστόσο δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να δίνονται ενισχύσεις όπως γινόταν παλαιότερα. Τυχόν εμπορικές αιτίες και ζητήματα ανταγωνισμού δεν μπορούν να αποζημιώνονται και γι’ αυτό πλέον είναι απαραίτητο να συλλέγονται στοιχεία, να κατατίθενται αιτιάσεις και επιχειρήματα, να λαμβάνονται υπόψη αριθμοί και ποσότητες σε βάθος χρόνου και τελικά να τεκμηριώνεται πέραν πάσης αμφιβολίας γιατί πρέπει να υπάρξει στήριξη ενός αγροτικού προϊόντος που πλήττεται.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ