Connect with us

πρέπει να δεις

Κάλεσμα συμμετοχής από την ΕΑΚΠ στην ένστολη διαμαρτυρία στην Αθήνα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κάλεσμα συμμετοχής από την ΕΑΚΠ στην ένστολη διαμαρτυρία στην Αθήνα 1
Κοινοποιησέ το

Κάλεσμα συμμετοχής από την ΕΑΚΠ στην ένστολη διαμαρτυρία στην Αθήνα

Κάλεσμα συμμετοχής στην ένστολη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στις 30 του μηνός στην Αθήνα απευθύνει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (μέλος ΠΟΕΥΠΣ), με αφορμή το νομοσχέδιο της αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας που προωθεί η κυβέρνηση, τονίζοντας πως μέσω αυτού θα επέλθει η κατάργηση των όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Όπως έχει επισημάνει στο πρόσφατο παρελθόν μέσω ανακοινώσεων της ΕΑΚΠ το εν λόγω νομοσχέδιο οδηγεί σε «ξεσπίτωμα» τους πυροσβέστες όλης της χώρας κι όπως καταγγέλλει επιχειρείται η περαιτέρω υποβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας της χώρας παράλληλα με την κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων.

Η ΕΑΚΠ καλεί σε συμμετοχή στην ένστολη διαμαρτυρία την Πέμπτη 30 Γενάρη, στις 11.30, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη συνέχεια στη Βουλή με σκοπό την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, της δουλειάς τους και της υπηρεσίας:

«Ότι ήταν να ειπωθεί από την Ε.Α.Κ.Π., για το νομοσχέδιο της ψευτοαναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας που προωθεί η κυβέρνηση, ΕΙΠΩΘΗΚΕ.
Έρχεται ΡΑΓΔΑΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που θα έχει ολέθριες συνέπειες στην προστασία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας, των υποδομών της χώρας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Έρχεται ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ, με αρχή το ξεσπίτωμα με τις μεταθέσεις.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, κατεβαίνουμε μαζικά στην Αθήνα στις 30 Γενάρη 2020 για ένστολη διαμαρτυρία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να απαιτήσουμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο:

ΕΚΤΡΩΜΑ για την Πολιτική Προστασία και το Π.Σ.

ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ για τα δικαιώματά μας.

Παραμερίζουμε τους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους «συνδικαλιστές» της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) και των πρωτοβάθμιων σωματείων της, των περισσότερων συνδικαλιστικών οργάνων των μονίμων – 5ετών – εποχικών πυροσβεστών και των συντεχνιακών ενώσεων των αξιωματικών και των πτυχιούχων (Ε.Α.Π.Σ. και Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.), που συμφωνούν με την ουσία και τους στόχους του νομοσχεδίου και προσπαθούν να το μερεμετίσουν στην ίδια κατεύθυνση.

Καταγγέλλουμε όλους αυτούς τους «συνδικαλιστές», οι οποίοι:

Με τη στάση τους και με τις προτάσεις που υπέβαλλαν, αποδέχονται τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση της υπηρεσίας μας, την ιδιωτικοποίηση των δομών και την εμπορευματοποίησή της, την πλήρη υποβάθμιση των υπηρεσιών πρόληψης και προστασίας του λαού.

Δεν κάνουν κουβέντα για οργάνωση μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων και έτσι απλά και ξεδιάντροπα προτείνουν ξεσπίτωμα πυροσβεστών με μεταθέσεις με μόρια και συμφωνούν με την κατάργηση του αμετάθετου και των δικαιωμάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων (δείτε στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π., προτάσεις που κατατέθηκαν από πρωτοβάθμια σωματεία προς την Ομοσπονδία). Η Ε.Α.Κ.Π. με τον αγώνα που οργανώνει μόνη της για ακόμα μια φορά, δίνει τη δυνατότητα στους πυροσβέστες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Κανένας μόνιμος συνάδελφος δεν θα έχει τη δικαιολογία, εάν θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο, να πει ότι δεν γνώριζε και δεν ενημερώθηκε για όλες τις δύσκολες καταστάσεις που θα ακολουθήσουν ως συνέπεια της αποσάθρωσης της πυροπροστασίας και ιδιαίτερα για το ξεσπίτωμα με τις μεταθέσεις που θα του επιβληθεί ΑΜΕΣΑ.

Ούτε οι συνάδελφοι 5ετείς και εποχικοί πρέπει να εφησυχάζουν, γιατί με την κατάργηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων που θα πραγματοποιηθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, δεν πρόκειται να γλιτώσουν αρχικά τη μετακίνηση εντός νομού και το εργασιακό μέλλον τους στο Π.Σ. θα είναι ΑΒΕΒΑΙΟ γιατί θα προκύψει κατάργηση θέσεων. Μην μας διαφεύγει το γεγονός ότι οι πρώτοι που στοχοποιούνται με έξοδο από το Π.Σ. μέσω της αξιολόγησης και οι πρώτοι για τους οποίους θα πραγματοποιηθούν μετατάξεις στους Δήμους είναι οι Αξιωματικοί του Π.Σ. Ας ληφθεί υπόψη το γεγονός αυτό για την συνέχεια όλων μας!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Μόνο με τη μαζική δυναμική συμμετοχή μας στη διαμαρτυρία που οργανώνει η Ε.Α.Κ.Π. στο Υπουργείο και στη συνέχεια στη Βουλή, υπάρχει ελπίδα για να βάλλουμε φρένο στις ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις και στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Οι πυροσβέστες πρέπει να επιλέξουν με ποιους συνδικαλιστές θα συμπορευτούν, με αυτούς που αγωνίζονται ή με αυτούς που τους θέλουν να είναι με σκυμμένο το κεφάλι και πειθήνια όργανα των κυβερνήσεων που επιχειρούν να μας μαυρίσουν τη ζωή.

Είναι ώρα προσωπικής ευθύνης για όλους μας. Η στάση του καθενός από εμάς θα επηρεάσει τη μελλοντική πορεία του Π.Σ., την εργασία μας, την προσωπική και οικογενειακή μας ζωής.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μόνιμοι πυροσβέστες (αξιωματικοί και χαμηλόβαθμοι) – 5ετείς – εποχικοί
ΔΥΝΑΜΙΚΑ στην ένστολη διαμαρτυρία την Πέμπτη ώρα 11.30΄ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Για τη συμμετοχή των συναδέλφων από την επαρχία, θα αναχωρήσει λεωφορείο από Ιωάννινα από τον 1ο Π.Σ. Ιωαννίνων (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 18) στις 06:00 το πρωί και θα γίνεται επιβίβαση κατά την διάρκεια της διαδρομής.

Όσοι συνάδελφοι δεν εξυπηρετούνται από το δρομολόγιο του λεωφορείου, παρακαλούνται να σχηματίσουν γκρουπ με Ι.Χ. αυτοκίνητα ή με όποιο πρόσφορο μέσο.»

Κάλεσμα συμμετοχής από την ΕΑΚΠ στην ένστολη διαμαρτυρία στην Αθήνα


Κοινοποιησέ το

πρέπει να δεις

Όλα τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό – Τέλος σε λιτανείες, πανηγύρια

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Όλα τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό - Τέλος σε λιτανείες, πανηγύρια 12
Κοινοποιησέ το

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Την παράταση του μέτρου απαγόρευσης των όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα μέχρι τις 31 Αυγούστου ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, κι ενώ τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας καταγράφει καθημερινά τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Επίσης, η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται όλες οι λιτανείες και εμποροπανήγυρεις. Όπως αναφέρει η απόφαση, «κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υιοθέτησε την εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων και αποφάσισε οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Η μάσκα είναι ασπίδα προστασίας της υγείας μας, οφείλει να γίνει μόνιμος συνοδός προστασίας μας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αγγελος Χρονάς
Κοινοποιησέ το

του Γενικού Χειρουργού Άγγελου Χρονά

Ζούμε με τον κορωνοϊό εδώ και 7 μήνες περίπου. Η εμπιστοσύνη που επέδειξε η ελληνική κοινωνία στους επιστήμονες, γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό και η υπεύθυνη στάση του ελληνικού λαού και της πολιτείας απέναντι στην πανδημία κέρδισε σημαντικά το υγειονομικό στοίχημα στην πρώτη φάσης της.

Εφησυχασμός όμως δεν δικαιολογείται.

Έχουμε ήδη μπει σε μια δεύτερη κρίσιμη φάση προκλήσεων τις οποίες και πρέπει να  αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα και ορθολογισμό.  Χαρακτηριστικό είναι το  παράδειγμα του Πόρου, όπου η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε πως είναι σε ισχύ ένα τοπικό lockdown, το οποίο θα κρατήσει για δέκα μέρες περίπου. Το πιο βασικό μέτρο, λοιπόν, μιας και δεν έχουμε ακόμα το πολυπόθητο εμβόλιο, είναι η πρόληψη.

Η πρόληψη αφορά στις αποστάσεις, την ευλαβική τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας και κυρίως τη χρήση μάσκας. Η μάσκα είναι αυτή τη στιγμή ένα πολύ βασικό μέτρο και πρέπει να το στηρίξουμε όλοι σωστά και λειτουργικά.  Η μάσκα πρέπει να γίνει μόνιμος συνοδός μας, ασπίδα προστασίας απέναντι στη διασπορά του ιού και η χρήση της να μας γίνει δεύτερη φύση απαραίτητη όπως είναι τα κλειδιά μας, τα γυαλιά μας, το κινητό μας. Αποφεύγουμε μαζικές συναθροίσεις και τη διασκέδαση σε χώρους έντονου συγχρωτισμού.

Βιώνουμε μια κρίσιμη περίοδο. Και πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει.

Για αυτό είναι αναγκαίο να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να φοράμε μάσκες ειδικά σε κλειστούς χώρους αλλά και σε όλους τους ανοιχτούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός και όπου είναι πιο δύσκολο να τηρήσουμε τα μέτρα της φυσικής απόστασης. Λίγος ορθολογισμός χρειάζεται μέχρι να έχουμε ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Η λύση είναι η ορθή εφαρμογή των μέτρων με τις συντονισμένες δράσεις της πολιτείας και των πολιτών.

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και μια πανδημία δεν αντιμετωπίζεται ούτε με φληναφήματα, ούτε με αυταπάτες και στρουθοκαμηλισμό. Αντιμετωπίζεται όμως αν ξεβολευτούμε λίγο και προσέξουμε περισσότερο. Αντιμετωπίζεται με συντονισμένες προσπάθειες πολιτείας και πολιτών. Οι πολίτες και οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να συμβάλλουν με ιδέες, υπεύθυνες προτάσεις και εποικοδομητική κριτική στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Και η κυβέρνηση πρέπει να ακούει αυτές τις προτάσεις και να τις ενσωματώνει στους προγραμματισμούς της.

Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Εκπαιδευόμαστε και προσαρμοζόμαστε ως υπεύθυνοι πολίτες στα νέα δεδομένα, με αίσθηση και της ατομικής μας ευθύνης και συμπεριφοράς, θα βγούμε νικητές και από αυτή τη δύσκολη μάχη.

Αγγελος Χρονάς MD, MSc, PhDc
Γενικός Χειρουργός
A’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική
Πανεπιστημίου Αθηνών
Γ.Ν.Α Ιπποκράτειο
Περιφ Σύμβουλος Πελοποννήσου
Τακτικό Μέλος Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου (Α.Υ.Σ)
Συντονιστής Υγείας Γραμματείας Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού ΝΔ
Μέλος Επιστημονικής επιτροπής
Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.)
Πρόεδρος ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ Μεσσηνίας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Κορωνοϊός ‑ Δερμιτζάκης: Φεύγει από τον έλεγχό μας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κορωνοϊός ‑ Δερμιτζάκης: Φεύγει από τον έλεγχό μας 13
Κοινοποιησέ το

Κορωνοϊός ‑ Δερμιτζάκης

«Πρέπει να ελέγξουμε, κι αυτή τη στιγμή ο κορωνοϊός φαίνεται ότι φεύγει από τον έλεγχο μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, προειδοποιώντας τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας, αλλά και το κράτος να εξετάσει το ενδεχόμενο να αυστηροποιήσει τα μέτρα προφύλαξης.

«Ενώ πίστευα μέχρι χθες ότι μπορούμε σταδιακά να περάσουμε το κύμα που έρχεται και να συνεχίσουμε στο φθινόπωρο, νομίζω ότι βγήκαμε από τα όρια καλού σεναρίου που είχαμε πάμε προς κακό, και τώρα χρειάζεται για μικρό διάστημα πολύ έντονη προσπάθεια για να πέσουν τα κρούσματα και μετά να μπούμε σε βιώσιμη συμπεριφορά. Βρισκόμαστε στα όρια ενός κακού σεναρίου και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί. Το κακό σενάριο μπορεί να είναι πολύ χειρότερο από τις χειρότερες εικόνες που έχετε σε άλλες χώρες, 1000 κρούσματα την ημέρα, παρά πολλοί σε ΜΕΘ και να μην μπορεί το ΕΣΥ να το αντέξει. Δεν είμαστε εκεί ακόμα, αλλά είμαστε στα όρια για να ξεκινήσει (το κακό σενάριο)» υπογράμμισε.

Και προόσθεσε: «Χρειάζεται κάτι πολύ πιο έντονο για κάποιο διάστημα ήμερων, όλα να αρχίσουν να κόβονται. Είτε ο αριθμός των ατόμων σε γάμους, είτε αν θα γίνονται γάμοι, είτε για τη χωρητικότητα των μπαρ, είτε αν θα λειτουργούν τα μπαρ, για οποιασδήποτε μορφής συγκεντρώσεις».

«Μετά το χθεσινό αριθμό κρουσμάτων ανησυχώ πάρα πολύ, ενώ δεν είχα τόσο μεγάλη ανησυχία… Είδαμε διπλασιασμό των κρουσμάτων σε τρεις μέρες και με ανησυχεί παρά πολύ. Πριν τρεις μέρες ήταν 75 (κρούσματα), χθες ήταν 150, και φοβάμαι ότι σε λίγες μέρες θα είναι 300. Αυτό είναι το πρόβλημα. Όταν αυξάνονται τα κρούσματα τόσο πολύ θα αυξηθούν και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ» επεσήμανε.

Και κατέληξε: «Υπάρχουν μέτρα που εφαρμόζονται μισά. Μάσκα κάτω από τη μύτη… Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι φορά μάσκα όταν τη φορά κάτω από τη μύτη, στο πηγούνι στο αυτί. Νομίζω ότι ο κόσμος λειτούργει για το πρόστιμο παρά καταλαβαίνει περί τινός πρόκειται. Όλη αυτή η λογική όταν συσσωρεύεται και μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα και είναι κάτι που με ανησυχεί πολύ χρειάζεται οξεία εφαρμογή κάποιων πραγμάτων».


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ