fbpx
Δευτέρα , Ιούνιος 24 2019
Home / Υγεία / Διατροφή / Γιατί είναι τόσο θρεπτικοί οι ξηροί καρποί; Οι απαντήσεις σε νούμερα

Γιατί είναι τόσο θρεπτικοί οι ξηροί καρποί; Οι απαντήσεις σε νούμερα

Sharing is caring!

Δεν είναι περίεργο ότι οι ξηροί καρποί αποτελούν ιδιαίτερα δημοφιλή σνακ, αφού προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία.

Η κατανάλωση μιας μερίδας ξηρών καρπών την ημέρα έχει συνδεθεί με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και χαμηλότερο ποσοστό παχυσαρκίας. Γενικά, αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων και καλού λίπους.

Δείτε σε νούμερα τη διατροφική αξία διάφορων ξηρών καρπών (Τα ποσοστά αναφέρονται στην ημερήσια ποσότητα που πρέπει να λαμβάνουμε ενώ η ποσότητα είναι 28 γραμμάρια):

Αμύγδαλα

Μια χούφτα αμυγδάλων προσφέρει:

12% πρωτεΐνες
14% φυτικών ινών
17% βιταμίνη Β2
19% μαγνήσιο
37% βιταμίνης Ε

Καρύδια

Μια χούφτα καρυδιών προσφέρει:

8% φυτικών ινών
9% πρωτεΐνες
10% φώσφορο
11% μαγνήσιο
22% χαλκό

Φουντούκια

Μια χούφτα φουντουκιών προσφέρει:

8% βιταμίνης Β6
8% πρωτεΐνες
12% μαγνήσιο
21% βιταμίνης Ε
24% χαλκό

Φιστίκια

Μια χούφτα φιστικιών προσφέρει

12% πρωτεϊνών
12% φυτικών ινών
14% φωσφόρου
16% θειαμίνη
18% βιταμίνης Β6

Πεκάν

Μια χούφτα πεκάν προσφέρει

5% πρωτεϊνών
8% μαγνησίου
8% φωσφόρου
11% φυτικών ινών
12% θειαμίνης

Δες και αυτό

Βασίλης Κοσμόπουλος για τον αγροτικό τομέα

Βασίλης Κοσμόπουλος «Λαϊκή αγορά στο λιμάνι» και άλλες δράσεις για τους αγρότες

Sharing is caring! Κοινοποίησέ το0 Tweet Pin0 0shares Βασίλης Κοσμόπουλος για τον αγροτικό τομέα Ο …

shares