Τετάρτη , 26 Φεβρουαρίου 2020

Έρχονται φοροελαφρύνσεις σε συμβόλαια αθλητών και εισιτήρια!

Sharing is caring!

Μείωση του ΦΠΑ σε συμβόλαια αθλητών και τα εισιτήρια ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Το νέο νομοσχέδιο που αφορά στη φορολογία αγγίζει και τον αθλητικό χώρο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού στη συνάντηση με τους φορείς του ποδοσφαίρου έρχεται «ψαλίδι» στον ΦΠΑ στα συμβόλαια των αθλητών, αλλά και στα εισιτήρια των γηπέδων.

Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με το όποιο «Μειώνεται ο φόρος στα συμβόλαια. Μειώνεται ο ΦΠΑ στα εισιτήρια. Με επιφύλαξη σας λέω ότι μειώνεται στη χαμηλότερη κλίμακα, με επιφύλαξη γιατί περιμένω μια έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Σίγουρα όμως, δεν θα παραμείνει στο 24% το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε ήταν εξαιρετικά υψηλό και δεν ακολουθούσε το ίδιο πνεύμα που είχαν αντίστοιχες δραστηριότητες του αθλητισμού και του πολιτισμού. Αυτό σημαίνει ότι ενισχύεται η ρευστότητα στα ταμεία σας» ενώ λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντησή του με τις FIFA, ΕΠΟ, Super League και Super League 2 ο υφυπουργός τόνισε ότι «Θα δοθούν κίνητρα για να διευκολυνθούν οι δωρεές και οι χορηγίες στα σωματεία».

Δες και αυτό

Μηνύματα υπουργών για την εκδήλωση “Bottle2Boat”

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΜηνύματα υπουργών για την εκδήλωση “Bottle2Boat” Μηνύματα του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής …

shares