Connect with us

Αθλητικά

Επιστολή με προτάσεις του ΑΣΜ Αριστόδημου προς Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκη

Ανέβηκε

στις

επιστολή με προτάσεις του ασμ αριστόδημου προς υφυπουργό πολιτισμού και αθλητισμού κ. λευτέρης αυγενάκη 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Δείτε τις προτάσεις που κατέθεσε ο ΑΣΜ Αριστόδημος στον ανοιχτό διάλογο του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τα ερασιτεχνικά σωματεία και τους αθλητικούς φορείς που έλαβε χώρα διαδικτυακά την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χαρά υποδεχτήκαμε την πρόσκλησή σας να συμμετέχουμε στη διαβούλευση με τους άξονες συζήτησης που έχει θέσει το υπουργείο σας.

Καταρχήν οφείλουμε να σας συγχαρούμε για τις πρωτοβουλίες σας και ιδιαίτερα για την δημιουργία του μητρώου, διότι πλέον παρέχεται το εργαλείο μέσω του οποίου το υπουργείο σας μπορεί να ασκήσει αποτελεσματική πολιτική στο κεφάλαιο του αθλητισμού.

Στη συνέχεια, θα αναφερθούμε σε δυο μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως ΑΣΜ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ, στην προσπάθειά μας να στεριώσουμε και να προωθήσουμε το άθλημα της πάλης στο νομό Μεσσηνίας το οποίο ήταν άγνωστο πριν το 2016, όπου και ιδρυθήκαμε.  Τα συγκεκριμένα μάλιστα προβλήματα, όπως πληροφορούμαστε, ταλανίζουν γενικότερα τους περιφερειακούς μικρούς αθλητικούς συλλόγους, αλλά και όχι μόνο.

Το πρώτο αφορά τους οικονομικούς πόρους για τη λειτουργία των συλλόγων, οι οποίοι είναι εξαιρετικά δυσεύρετοι, εφόσον σχεδόν το κύριο μέρος καλύπτεται με συνδρομές των οικογενειών των αθλητών. Η οικονομική κρίση που προηγήθηκε στη χώρα μας και αυτή του covid 19 που ακολούθησε, περιόρισε τις δυνατότητες των αθλητικών συλλόγων, ιδιαίτερα των νεοσύστατων, κυρίως στο να υποστηρίξουν τη συμμετοχή αθλητών σε αθλητικές διοργανώσεις. Η χρηματοδότηση των σωματείων μέσω μητρώου ήταν μια μεγάλη ανάσα για τον ερασιτεχνικό κυρίως αθλητισμό και είναι πλέον αναγκαία!.

Προτείνουμε την ετήσια χρηματοδότηση μέσω του μητρώου, εφόσον έχει προηγηθεί αξιολόγηση, σε συλλόγους που εμφανίζουν δυναμική και επιδόσεις στην αύξηση των αθλούμενων και στις διακρίσεις.

Το δεύτερο ζήτημα, και εξόχως σημαντικό, είναι η έλλειψη αθλητικών υποδομών, κυρίως κατάλληλων χώρων για την σταθερή, απρόσκοπτη και οργανωμένη λειτουργία των αθλητικών συλλόγων. Η συστέγαση με άλλους αθλητικούς συλλόγους, ο περιορισμός των ημερών και ωρών λειτουργίας, ο εκτοπισμός των μικρών και νεοσύστατων αθλητικών συλλόγων από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους, η αδυναμία προγραμματισμού προπονήσεων σε ώρες που διευκολύνουν τους μαθητές, αποτελούν σοβαρά ζητήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία μας και κατά συνέπεια την αποτελεσματικότητά μας. Λαμβάνοντας υπόψη αφενός την γενικότερη οικονομική δυσπραγία, και αφετέρου τις σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις,

προτείνουμε, σύμφωνα με τον καινούργιο αθλητικό Νόμο τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων με αεροϋποστηριζόμενους θόλους και γενικότερα αθλητικών υποδομών χαμηλού κόστους, με ένα καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα, για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες για αθλητικές εγκαταστάσεις στη χώρα μας.

πρωτοποριακό «μοντέλο» στεγάστρου αθλητικών εγκαταστάσεων

Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για την ασφαλή και προσδιορισμένη χρήση τους από συγκεκριμένους αθλητικούς συλλόγους που θα έχουν αξιολογηθεί από το υπουργείο σας, προς αποφυγή φαινομένων εκμετάλλευσης των αθλητικών χώρων από τοπικές συντεχνίες που μόνο αθλητισμό δεν παρέχουν.

Επίσης μια και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι πλέον κοινό ζητούμενο,

προτείνουμε μέσω του μητρώου να αξιολογείτε και η επίδοση των αθλητικών συλλόγων στον αθλητικό τουρισμό.

Λαμβάνοντας υπόψη την αξία του αθλητισμού ως παιδαγωγικό μέσο, θα διακινδυνεύσουμε να καταθέσουμε μια ρηξικέλευθη πρόταση για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά καθόλου πρωτότυπη για τα διεθνή.

Προτείνουμε την ένταξη του αθλήματος της πάλης στα σχολεία ως μάθημα στα πλαίσια του σχολικού αθλητισμού. Δεν είναι διόλου παράξενο ότι αυτό συμβαίνει στα ξένα σχολεία και πανεπιστήμια, διότι ο πολυσύνθετος και πολυδιάστατος χαρακτήρας του αθλήματος της πάλης, προάγει την καλλιέργεια πνεύματος και σώματος που είναι και ένα από τα βασικά ιδεώδη του αθλητισμού.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, αφού σας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, ως ΑΣΜ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ θα είμαστε αρωγός στην προσπάθειά σας για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στο χώρο του αθλητισμού, που θα απομακρύνει από αυτόν τις χρόνιες παθογένειες και θα τον καταστίσει έναν σύγχρονο θεσμό που θα προάγει τα αθλητικά ιδεώδη, την κοινωνικοποίηση των νέων μας και την κοινωνική υγεία.

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ