Ειδήσεις απο Μεσσηνία
Σοβαρό τροχαίο με διανομέα στην Καλαμάτα – Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, καταγγέλλουν επικίνδυνες συνθήκες εργασίας τα σωματεία
Ανέβηκε
2 μήνες πρινστις
από
Kalamata Times


Σε σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας των διανομέων προχωρούν το Σωματείο Διανομέων Νομού Μεσσηνίας και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας, με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό διανομέα που σημειώθηκε σήμερα στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των σωματείων, ο εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με Ι.Χ. αυτοκίνητο την ώρα που εκτελούσε διανομή και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Τα σωματεία τονίζουν ότι το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι διανομείς στους δρόμους, κάνοντας λόγο για εντατικοποίηση της εργασίας, έλλειψη μέτρων προστασίας και εκτεταμένη εργασιακή ανασφάλεια στον κλάδο.
Όπως αναφέρουν, πολλοί εργαζόμενοι απασχολούνται χωρίς συμβάσεις ή με ελλιπή ασφάλιση, ενώ συχνά χρησιμοποιούν τα δικά τους δίκυκλα για τις ανάγκες της εργασίας τους, επωμιζόμενοι ακόμη και τα έξοδα συντήρησης ή τις ζημιές που προκύπτουν σε περίπτωση ατυχήματος.
Παράλληλα, τα σωματεία επιρρίπτουν ευθύνες τόσο στους εργοδότες όσο και στις κυβερνήσεις διαχρονικά, υποστηρίζοντας ότι οι διανομείς εξακολουθούν να εργάζονται χωρίς επαρκή προστασία, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και με ανεπαρκείς ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Στην ανακοίνωσή τους εκφράζουν τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση του τραυματισμένου διανομέα και ζητούν να επιστρέψει σύντομα υγιής στην οικογένειά του.
Τα αιτήματα των σωματείων
Με αφορμή το νέο εργατικό ατύχημα, τα σωματεία διεκδικούν:
- Παροχή μηχανών, εξοπλισμού, συντήρησης και εξόδων μετακίνησης από τις επιχειρήσεις.
- Λήψη ουσιαστικών μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
- Επαναφορά και ένταξη των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
- Απαγόρευση εργασίας διανομέων σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων.
- Κατάργηση της ανασφάλιστης εργασίας.
- Πλήρη και σταθερή εργασία με κατοχυρωμένα δικαιώματα.
- Υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αποκατάσταση των απωλειών των εργαζομένων.
Το νέο περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για την οδική ασφάλεια και την προστασία των εργαζομένων στον κλάδο των διανομών, έναν τομέα που τα τελευταία χρόνια καταγράφει συχνά εργατικά ατυχήματα κατά την εκτέλεση της εργασίας.



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Στήριξη στον πρωτογενή τομέα δηλώνει το Σωματείο Διανομέων Μεσσηνίας
-
Εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ στο νεοσύστατο Σωματείο διανομέων Μεσσηνίας
-
Ιδρύθηκε Σωματείο Διανομέων Μεσσηνίας
-
Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας για τις καθυστερήσεις ένταξης στο ταμείο ανεργίας
Πρόσφατα Άρθρα

«Έφτασα από το 2118 για να σας προειδοποιήσω»: Οι τρομακτικές προβλέψεις ενός «χρονοταξιδιώτη» για το μέλλον

Η Καρδαμύλη υποδέχθηκε την έκθεση ζωγραφικής της Βλασούλας Βέβε

Επτά συλλήψεις στη Μεσσηνία σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση – Ναρκωτικά και κυνηγετικό όπλο στις κατασχέσεις

Το Φεστιβάλ 192,4 γέμισε τον Δεσύλλα ζωή, μουσική και πολιτισμό – Όταν ένα μικρό χωριό γίνεται μεγάλος προορισμός

«Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Η Ελλάδα να απαντήσει ενεργά στην τουρκική αναθεωρητική πολιτική
















