Connect with us

Πολιτικά

Μηνύματα υπουργών για την εκδήλωση “Bottle2Boat”

Ανέβηκε

στις

μηνύματα υπουργών για την εκδήλωση “bottle2boat” 1
Κοινοποιησέ το

Μηνύματα υπουργών για την εκδήλωση “Bottle2Boat”

Μηνύματα του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκη και του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για την εκδήλωση ανακύκλωσης “Bottle2Boat”, πρωτοβουλία του Οργανισμού Νεολαίας και εκπαίδευσης Κ.ΑΝΕ., της ομάδας RADI.Kal.A και του ΝΑΣΚ Αίολος η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των νέων για τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανακύκλωση.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

«Χαιρετίζω την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματός σας «Από πλαστικά μπουκάλια σε σκάφη». Πρόκειται για μία άκρως αξιόλογη και πολυεπίπεδη πρωτοβουλία, καθώς ενώνει άριστα τις αξίες του αθλητισμού με την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον.

Οι προεκτάσεις που έχει λάβει η αυξημένη χρήση των πλαστικών, είναι ανυπολόγιστες. Η αλόγιστη χρήση τους και η μη ορθή διαχείρισή τους όταν καθίστανται απόβλητα δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στο περιβάλλον, καθώς καταλήγουν σε υδάτινους αποδέκτες και τεμαχίζονται σε μικροπλαστικά, τα οποία στη συνέχεια μπορεί να εισέλθουν στην τροφική αλυσίδα. Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι όμως ότι δεν αποσυντίθενται στη φύση αλλά παραμένουν στο περιβάλλον για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον είναι μια αξία που καλλιεργείται από τα σχολεία. Η δράση που διοργανώνετε, αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για τα παιδιά να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση, να συνειδητοποιήσουν την αξία της ανακύκλωσης στην καθημερινότητά μας, αλλά και να διευρύνουν την αθλητική τους παιδεία, εξερευνώντας το ενδιαφέρον άθλημα της ιστιοπλοΐας. Είναι άκρως ενδιαφέρουσα η καθέλκυση των σκαφών, κατασκευασμένων εξ’ ολοκλήρου με τη μέθοδο της επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών νερού. Με αυτήν την πρωτότυπη δράση συνειδητοποιούμε ότι η οικολογική χρήση του πλαστικού, με την ορθή αξιοποίησή του μπορεί να λάβει διαστάσεις που ξεπερνούν τη φαντασία μας και εν τέλει να ωφελήσει και την καθημερινότητά μας.
Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας αυτή και εύχομαι να συνεχίσετε με την ίδια θέρμη σε παρόμοιες καινοτόμες δράσεις»

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ

«Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί όλους τους λαούς και τις Κυβερνήσεις του κόσμου.

Η ρύπανση του υγρού στοιχείου, που προκαλεί ο ανθρώπινος παράγοντας, αποτελεί έναν μεγάλο κίνδυνο για τον πλανήτη μας γι’ αυτόν τον λόγο τα διεθνή φόρα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, προωθούν νέους κανονισμούς, καινοτόμες τεχνολογίες προκειμένου να περιορίσουν τις ρυπογόνες διαδικασίες, έως και να τις εξαλείψουν για να έχουμε καθαρές θάλασσες.

Η Ελλάδα, μια κατεξοχήν θαλασσινή χώρα, με 16.000 χιλιόμετρα ακτών και περί τα 3.000 διάσπαρτα νησιά και βραχονησίδες, δεν θα μπορούσε να απέχει από τη μάχη ενάντια στη ρύπανση των θαλασσών.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων πιστεύει ότι η ανακύκλωση του πλαστικού μπορεί να βοηθήσει δραστικά το περιβάλλον και δράσεις όπως οι δικές σας αποτελούν παράδειγμα της καλύτερης δυνατής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Εμείς στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, γνωρίζουμε καλά τη σημασία που έχει η προστασία του θαλασσίου πλούτου για το μέλλον και την ευημερία αυτής της χώρας. Χαιρετίζουμε το καινοτόμο πρόγραμμα bottles to boats, το οποίο ευαισθητοποιεί και προωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανακύκλωση, μετατρέποντας τα πλαστικά μπουκάλια σε ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική και για τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα, αφού οι μαθητές εμπλέκονται ενεργά σε όλη τη διαδικασία της ανακύκλωσης, από τη συλλογή και την επεξεργασία των πλαστικών μπουκαλιών μέχρι και την κατασκευή των σκαφών. Πέραν των δεξιοτήτων που αναπτύσσουν καθώς και των σημαντικών εμπειριών που αποκομίζουν από το έργο, τους παρέχεται επίσης και η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων ιστιοπλοΐας. Αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο τη σχέση τους με τη θάλασσα και το υγρό στοιχείο και ελπίζουμε να ενισχύσει την περιέργειά τους και για το ναυτικό επάγγελμα.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι την πλήρη επιτυχία του εγχειρήματος και ελπίζω τέτοιες πρωτοβουλίες με ουσιαστικό χαρακτήρα να υιοθετούνται και αγκαλιάζονται από όλους μας.»

Μηνύματα υπουργών για την εκδήλωση “Bottle2Boat”

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ