Connect with us

Αθλητικά

Γιώργος Πρασσάς: Επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού για την άνοδό της Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Γιώργος Πρασσάς

Ο Πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Πρασσάς απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη ζητώντας του να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο ανόδου στο πρωτάθλημα της Football League. 

Αναλυτικά:

Αξιότιμοι Κύριοι,

Περί τα τέλη του μηνός Ιουνίου 2019 και μετά από ώριμη σκέψη, αποφάσισα να αναλάβω τις τύχες της ποδοσφαιρικής ομάδας της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του ιστορικού σωματείου του Π.Σ. ‘’ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ’’.

Η απόφασή μου αυτή υπαγορεύτηκε από καθαρά λόγους πατριωτισμού, καθώς, όντας Έλληνας ομογενής που ζω και δραστηριοποιούμαι εδώ και πολλά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ένιωσα την ηθική υποχρέωση να προσφέρω και να επενδύσω στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Δυστυχώς, μετά από έναν και πλέον μήνα, είμαι αναγκασμένος να απευθυνθώ και προς εσάς με την παρούσα επιστολή, ευελπιστώντας ότι, με αυτόν τον τρόπο, θα δοθεί μία οριστική λύση στην  υφιστάμενη κατάσταση ανασφάλειας που επικρατεί ως προς τις ομάδες που θα απαρτίζουν τα Πρωταθλήματα της Football League και της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέχρι και σήμερα, και κατόπιν της μη δήλωσης συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Football League, του Κρόνου Αργυράδων και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ουδείς μπορεί να μας ενημερώσει με βεβαιότητα σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ποδοσφαιρική ομάδα του Π.Σ. ‘’ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ’’  με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να ολοκληρώσουμε τον μεταγραφικό μας σχεδιασμό, αλλά και να προβούμε σε κάθε εν γένει περαιτέρω ενέργεια σχετικά με την οργάνωση και τον προγραμματισμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου για την ομάδα μας.

Αυτό μάλιστα, συμβαίνει αφού τον τελευταίο καιρό πληροφορούμασταν διαρκώς, μέσω διαφόρων δημόσιων δηλώσεων από αρμόδια πρόσωπα για διαπραγματεύσεις και ενδεχόμενη αγοραπωλησία Α.Φ.Μ. μεταξύ ομάδων πιο πάνω και πιο κάτω κατηγοριών έναντι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Επίσης, υπήρχαν έντονες φήμες με αναρτήσεις στον τύπο και το διαδίκτυο και αφορούσαν προσπάθειες τρίτων προσώπων να επιδιώκουν να εισέλθουν αριβιστικά στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με αποκλειστικό σκοπό την αποκόμιση κερδών μέσω του στοιχηματισμού.

Όπως αντιλαμβάνεστε, όλα τα παραπάνω απαξιώνουν πλήρως το ελληνικό ποδόσφαιρο, πλήττουν σε μέγιστο βαθμό την αξιοπιστία του και αποτρέπουν ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν με καθαρό τρόπο στην χώρα τους να το πράξουν.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, και ανεξάρτητα από τον προβιβασμό ή μη της ομάδας μας στο Πρωτάθλημα της Football League, παρακαλώ να προβείτε άμεσα σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για τη διασφάλιση της νομιμότητας, ιδίως δε για τη θέσπιση ενός πιο αυστηρού και καθόλα συγκεκριμένου κανονιστικού πλαισίου, το οποίο θα προβλέπει με απόλυτη ακρίβεια όλα τα οικονομικά αλλά και αγωνιστικά κριτήρια ανόδου των ομάδων που θα πρέπει να προβλέπονται επακριβώς από τον Κ.Α.Π.  ώστε να εκλείψουν, στο μέλλον, αντίστοιχα φαινόμενα.                                                                                                            Κύριε υφυπουργέ με όλο τον σεβασμό και στο πρόσωπό σας και στην θεσμική θέση που κατέχετε θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι το ποδόσφαιρο στην χώρα μας δεν εκπροσωπείται από δύο γεωγραφικές περιοχές Κρήτη και Εύβοια αλλά από το σύνολό της και τις ομάδες που το απαρτίζουν, γι ‘αυτό η πόρτα του γραφείου σας θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους και όχι σε υμέτερους.                                                                            Και αυτό το τονίζω γιατί ενώ η επίσημη διοίκηση του Π.Σ. ‘’Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ’’ δια του προέδρου της (επενδυτή στην χώρα μας) έχει ζητήσει εδώ και έναν μήνα περίπου ραντεβού για να σας εκθέσει τις απόψεις της και τους προβληματισμούς της όσο αναφορά την καθαρότητα, την αξιοπιστία και την εύρυθμη λειτουργία που θα πρέπει να ισχύει στον χώρο του ποδοσφαίρου εσείς μας αγνοείτε και δέχεστε στο γραφείο σας επιλεκτικά πρόσωπα και ομάδες με κριτήρια που προφανώς εμείς δεν πληρούμαι.

Πάντα στο πλαίσιο της ισονομίας που θα πρέπει να διέπει τους ανθρώπους που απαρτίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και σίγουρα σε συνεργασία με αυτούς που το διοικούν θεσμικά, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αντιμετωπίζετε και την δική μας παρουσία στον χώρο με τα ίδια κριτήρια, τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά αν θέλετε, που ισχύουν για όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες.                                                                          Κύριε πρόεδρε της Ε.Π.Ο. εμείς ιδιαίτερα στην Μεσσηνία έχουμε μάθει να μην επαιτούμε, να μην ζητάμε καμία χάρη αλλά να απαιτούμε το νόμιμο αυτό που ορίζει η νομοθεσία και όχι η ερμήνευση κατά το δοκούν όπως κάνει στην προκειμένη περίπτωση ο υφιστάμενός σας Κος Σαράκης.

Ο συγκεκριμένος κύριος προσπαθώντας να παρασύρει και όλη την επιτροπή πρωταθλήματος της Ε.Π.Ο. απορούμε πως ίσως και τεχνιέντως να αγνοεί ή ενδεχομένως να παραφράζει ότι ξεκάθαρα ορίζει το άρθρο 20 παράγραφος 2 του Κ.Α.Π. που αναφέρει:

Άρθρο 20 Κ.Α.Π.

Βαθμολογική κατάταξη ομάδων

Παρ.2.

Η διοργανώτρια κάθε πρωταθλήματος υποχρεούται να τηρεί βαθμολογικό πίνακα και με βάση αυτόν να επικυρώσει την οριστική κατάταξη των ομάδων. Αν από την προκήρυξη των πρωταθλημάτων προβλέπεται αγώνας κατάταξης για τον υποβιβασμό ή τον προβιβασμό ομάδας από κατηγορία σε κατηγορία ή για την συμμετοχή ομάδας στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, το Δ.Σ. της οικείας επαγγελματικής ένωσης αποφασίζει, υποχρεωτικά, τη μερική ή ολική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος πριν από τους αγώνες κατάταξης. Οι αγώνες κατάταξης διεξάγονται πάντα αμέσως μετά την μερική ή ολική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, τα αποτελέσματα των οποίων λαμβάνονται υπόψη για τον καταρτισμό του πίνακα των ομάδων που δικαιούνται συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, επικύρωση της τελικής βαθμολογίας και στην συνέχεια αυτή που μετράει για την άνοδο των ομάδων στην παραπάνω κατηγορία είναι η βαθμολογία των αγώνων μπαράζ και σ´αυτή έχουμε την εξής κατάταξη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ             3 βαθμοί

ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ   1 βαθμός

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ   1 βαθμός

ΝΙΚΗ  ΒΟΛΟΥ          0 βαθμοί

Άμεσα απαιτούμε την παραίτησή του Κου Σαράκη ή την εξαίρεσή του από την εξέταση της παρούσας υπόθεσης αφού κατά την γνώμη μας κρίνεται ανεπαρκής.

Το δίκιο είναι με το μέρος μας και το ηθικό και το νομικό και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το στερήσει.

Με τιμή,

Γεώργιος Πρασσάς

Πρόεδρος Π.Σ. “Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ”

Αθλητικά

ΠΑΕ ΠΣ Η Καλαμάτα “Μένουμε σπίτι” τα δύσκολα θα περάσουν….

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΠΣ Η Καλαμάτα - Κορονοϊός

ΠΑΕ ΠΣ Η Καλαμάτα – Κορονοϊός

Η διοίκηση της Π.Α.Ε. ΠΣ Η Καλαμάτα μέσα από την ιστοσελίδα του συλλόγου στέλνει το δικό της μήνυμα προτρέποντας μας να μείνουμε σπίτι και εύχεται περαστικά στον Σωτήρη Γεωργούντζος,

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι και να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας! Δεν θα ζούμε έτσι για πάντα. Η ζωή είναι εκεί έξω και μας περιμένει. Είναι ένα διάλειμμα στις καθημερινές μας δραστηριότητες και στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Σημασία έχει όταν όλα τελειώσουν να είμαστε όλοι εκεί. Με αισιοδοξία τα δύσκολα θα περάσουν και αύριο θα τα θυμόμαστε σαν ένα άσχημο όνειρο!

Η διοίκηση της Π.Α.Ε. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ εύχεται να είσαστε όλοι καλά και να προσέχετε!

Επίσης θέλει να ευχηθεί περαστικά και καλή ανάρρωση στον κ. Γεωργούντζο και καλή επάνοδο στις επάλξεις του δημοσιογραφικού του έργου!

 

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Κορωνοϊός: Πότε θα γίνουν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κορωνοϊός: Πότε θα γίνουν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες 11

Κορωνοϊός – Ολυμπιακοί Αγώνες

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων που επρόκειτο να διεξαχθούν φέτος στο Τόκιο βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεών τους και αναμένεται να προγραμματίσουν την ημερομηνία έναρξης της διοργάνωσης στα τέλη Ιουλίου του 2021, μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ.

Η αυλαία των αγώνων στο Τόκιο, που αναβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αναμένεται πλέον να ανέβει την 23η Ιουλίου 2021 με την τελετή έναρξης και να πέσει με την τελετή λήξης την 8η Αυγούστου, δηλαδή αντίστοιχα μία ημέρα νωρίτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν φέτος, μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK, επικαλούμενη πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε την Τρίτη την αναβολή των αγώνων για περίπου έναν χρόνο, έπειτα από συζήτησή του με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Αυτή είναι η πρώτη αναβολή στη σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έπειτα από 124 χρόνια, αν κι έχουν ακυρωθεί εξαιτίας πολέμων αρκετές φορές, όπως εκείνοι του 1940, που επρόκειτο επίσης να διεξαχθούν στο Τόκιο.

Η αναβολή χαρακτηρίζεται βαρύ πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία έχει επενδύσει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία τους, ωστόσο οι αγορές αρχικά πανηγύρισαν την απόφαση, καθώς αρκετοί επενδυτές προεξοφλούσαν την ακύρωση της διοργάνωσης.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιασουτόσι Νισιμούρα δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζει πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας που ο Σίνζο Άμπε υπογράμμισε πως θα είναι το μεγαλύτερο που έχει υπάρξει ποτέ στην Ιαπωνία, θα λάβει υπόψη της πως η αναβολή των αγώνων θα μειώσει κατά τρισεκατομμύρια γεν (δισεκατομμύρια δολάρια) τη ζήτηση τόσο φέτος όσο και το 2021, ως τη διεξαγωγή της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης.

«Θα το λάβουμε υπόψη μας» στην κατάρτιση των μέτρων τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, διαβεβαίωσε ο Νισιμούρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Έως και 29 Μαρτίου 2020 αναστέλλει τη λειτουργία του ο ΝΑΣΚ Αίολος

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Έως και 29 Μαρτίου 2020 αναστέλλει τη λειτουργία του ο ΝΑΣΚ Αίολος 12

ΝΑΣΚ Αίολος

Αναστέλλει τη λειτουργία του ο ΝΑΣΚ Αίολος μέχρι και τις 29 Μαρτίου.

Μετά την έκδοση των κρατικών και υγειονομικών αποφάσεων σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι φορείς για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας “Ο ΑΙΟΛΟΣ” με αίσθημα ευθύνης αποφάσισε να αναστείλει την λειτουργία του προσωρινά από 13 έως και 29 Μαρτίου 2020. Καλούνται αθλητές και μέλη να φέρονται με υπευθυνότητα και να πειθαρχούν στις υγειονομικές και κρατικές αποφάσεις.

Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αρ. φύλλου 833/12/3/2020

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 17733 (1) Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, κέντρων διασκέδασης, παιδότοπων, δημόσιων και ιδιωτικών γυμναστηρίων, ιδιωτικών σχολών εκμάθησης αθλημάτων, κολυμβητηρίων κλειστών και ανοικτών στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 13.3.2020 έως και 27.3.2020.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ