Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Επερώτηση Γόντικα για τα μέτρα στήριξης των πατατοπαραγωγών στη Μεσσηνία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

πατατοπαραγωγοί

Επερώτηση Γόντικα – Στήριξη πατατοπαραγωγών

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί πατάτας στη Μεσσηνία,  καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τους εκβιασμούς των μεγαλεμπόρων που δίνουν εξευτελιστικές τιμές για να απορροφήσουν την παραγωγή. Πιο συγκεκριμένα η τιμή που πουλούν σε μεγαλεμπόρους προμηνύει άλλη μια χρονιά με χαμένο το εισόδημά τους. Από 0,25 ευρώ το κιλό που είναι στο όριο του κόστους παραγωγής, κατρακύλησε στα 0,15 ευρώ  ενώ αυτήν τη στιγμή φεύγει η πατάτα από το χωράφι χωρίς να δίνεται συγκεκριμένη τιμή.

Από την άλλη, ενώ οι παραγωγοί πουλούν κάτω από το κόστος παραγωγής, η τιμή στη λαϊκή κατανάλωση είναι εξαιρετικά υψηλή φτάνοντας μέχρι και τα 1,25 ευρώ το κιλό. Μάλιστα όπως διαμαρτύρονται αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής, την ίδια στιγμή που η ντόπια πατάτα δίνεται κάτω από το κόστος ή σαπίζει στο χωράφι, συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη εισαγωγή χιλιάδων τόνων και η κερδοσκοπία.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τα ίδια έγιναν και τα προηγούμενα χρόνια με την πατάτα, πριν λίγους μήνες με το λάδι, το γάλα, με τα αρνοκάτσικα κ.ο.κ. , ανεξαρτήτως κυβερνήσεων και συνθηκών. Όλοι μαζί αρνούνται να υλοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών που ζητούν στήριξη των εισοδημάτων τους και των οικογενειών τους.

Ιδιαίτερα όμως σήμερα που η κυβέρνηση ενισχύει με δισεκατομμύρια βιομήχανους και χονδρέμπορους τροφίμων (μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ, με φθηνά δάνεια, με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και του μεροκάματου του εργαζόμενου κλπ) δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη στήριξη και ενίσχυση του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων που έχουν πληγεί.

Χορτάσανε χρόνια τώρα οι αγροτοκτηνοτρόφοι για «πάταξη της αισχροκέρδειας» και άλλα τέτοια. Γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι «νόμος και κανόνες» είναι οι αθρόες και ανεξέλεγκτες εισαγωγές αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.

Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:

  • Πόσοι έλεγχοι και με ποια αποτελέσματα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στη Πελοπόννησο σε εσαγωγείς πατάτας;
  • Πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει στην αγορά για ελληνοποιήσεις εισαγόμενης πατάτας και με ποια αποτελέσματα;
  • Πως στέκεστε απέναντι στα αιτήματα των μικρομεσαίων πατατοπαραγωγών για κάλυψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις του χαμένου εισοδήματος και για απαγόρευση της εισαγωγής πατάτας από τρίτες χώρες ώστε να διοχετευθεί πρώτα στην αγορά η εγχώρια παραγωγή;

Ο Επικεφαλής

της   Λαϊκής Συσπείρωσης

Γόντικας Νίκος

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Από Τρίτη 14 Ιουλίου ξεκινά η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στον Δήμο Μεσσήνης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΤΕΒΑ στον Δήμο Μεσσήνης

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στον Δήμο Μεσσήνης

Ο Δήμος Μεσσήνης, ως  Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης  της  Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στο πλαίσιο δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιήσει  διανομή την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, 14, 15 και 16  Ιουλίου. Οι διανομές θα γίνουν σε Βαλύρα, Ανδρούσα, Αριστομένη, Χατζή, Άγιο Ανδρέα, Πεταλίδι και Μεσσήνη.

Ακολουθεί το πρόγραμμα με τα σημεία διανομής, τις ώρες και τις μέρες:

 

ΤΡΙΤΗ 14/7 ΤΕΤΑΡΤΗ 15/7 ΠΕΜΠΤΗ 16/7
 

ΒΑΛΥΡΑ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 8 π.μ. – 9:30 π.μ.

 

ΑΝΔΡΟΥΣΑ

 (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 10 π.μ. -11:30 π.μ.

 

ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 12 μ. – 1:30 μ.μ.

 

ΧΑΤΖΗ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 2 μ.μ. – 3 μ.μ.

 

ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 8 π.μ. – 9 π.μ.

 

ΠΕΤΑΛΙΔΙ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΚΕΠ) 9:30 π.μ. – 10:30 π.μ.

 

ΜΕΣΣΗΝΗ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 11 π.μ. – 2 μ.μ.

 

 

ΜΕΣΣΗΝΗ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 8 π.μ. – 3 μ.μ.

 

Τα είδη που θα διανεμηθούν στις οικογένειες είναι:  είδη παντοπωλείου, μαναβικής, τυριά, κρέατα, καθαριστικά και σχολικά είδη.

 

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΤΕΒΑ και για το λόγο αυτό οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ τόσο του δικαιούχου όσο και των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς τους καθώς επίσης και την Αστυνομική τους Ταυτότητα.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου της υπογραφής (από Αστυνομία ή Κ.Ε.Π.) ή συμβολαιογραφικό  πληρεξούσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες: τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων, τηλ.27223-60185.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην ιστορική Μεθώνη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στη Μεθώνη

Στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της ιστορικής κωμοπόλεως της Μεθώνης τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή 12η Ιουλίου, επί τη μνήμη του Οσίου πατός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο παρεπιδημών εις την Μεσσηνίαν Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αλέξιος Πετρίδης εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο εφημέριος της Μεθώνης π. Δημήτριος Καλδής και οι διάκονοι Νεόφυτος Σαχλάς και Βασίλειος Κουτσόγιαννης. 

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας της και ευχήθηκε στους κατοίκους της Μεθώνης να έχουν ως οδηγό και προστάτη τους τον Όσιο Παϊσιο.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Πανηγυρικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Φοινικούντας Παναγία Τριχερούσα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παναγία Τριχερούσα

Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Φοινικούντας Παναγία Τριχερούσα. 

Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος,   συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. 

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Άρτης, κατόπιν εντολής του οικείου  Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αναστάσιο Τσώνη.

Το θείο λόγο κήρυξε ο  Ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Καταλήγοντας, εκζήτησε από τους παρισταμένους Αρχιερείς να ευχηθούν και να ευλογήσουν, ώστε η ζωή μας να αρέσει στο Θεό και η Παναγία μας που είναι το “κειμήλιο” της Οικουμένης, (κατά τον Άγιο Κύριλλο Αλεξανδρείας), να γίνεται “λιμήν και σωτηρία” για ολόκληρο τον κόσμο.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Ακολουθία και να προσκυνήσει την Χαριτόβρυτο Εικόνα της Παναγίας.

Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ