Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τα τηλέφωνα τα «δημοτικά συμβούλια»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τα τηλέφωνα τα «δημοτικά συμβούλια» 1

Λαϊκή Συσπείρωση Μεσσηνίας

Δελτίο τύπου

Για τα τηλεφωνικά «δημοτικά συμβούλια»

Oι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταγγέλλουμε την τακτική των  δημοτικών αρχών   για διεξαγωγή των δημοτικών συμβουλίων μέσω τηλεφώνου με πρόφαση τον κορονοϊό. Είχαμε αντιδράσει από την αρχή αυτής της  απαράδεκτης διαδικάσιας σε κάθε δήμο ξεχωριστά.

Συγκεκριμένα, από την στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας οι δημοτικές πλειοψηφίες «κρύβονται» πίσω από τηλεφωνικά ( ή ηλεκτρονικά μέσω μέιλ)  « δημοτικά συμβούλια» όπου πρακτικά ο πρόεδρος του Δ.Σ τηλεφωνεί στα μέλη και τους ζητεί να ψηφίσουν πάνω στα θέματα που φέρνει η πλειοψηφία. Ούτε συζήτηση, ούτε διευκρινήσεις, ούτε αντίθετες γνώμες και ζύμωση. Ένα σκέτο ναι/όχι/παρόν.

Η πείρα από μια σειρά δήμους λέει ότι, εν μέσω πανδημίας και με αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, τα Δ.Σ γίνονταν με τηλεδιασκέψεις όπου όλες οι παρατάξεις μπορούσαν να εκφράσουν τις απορίες, τη γνώμη και τις απόψεις τουςγια τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, να βάλουν θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά από ολοκληρωμένη συζήτηση κατέληγαν στην αντίστοιχη ψηφοφορία.

Τι να υποθέσουμε; Ότι δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ τα σπίτια/ γραφεία των μελών της δημοτικής πλειοψηφίας, ότι περιφρονούν το θεσμό των Δημοτικών Συμβουλίων και το ρόλο που αυτά επιτελούν στον σχεδιασμό και έλεγχο των αποφάσεων της πλειοψηφίας ή ότι «κρύβονται» γιατί θέλουν να «κρύψουν» από τους δημότες τις αποφάσεις τις οποίες πήραν;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προχειρότητας με την οποία γίνονται οι τηλεφωνικές επικοινωνίες είναι το παράδειγμα του Πύλου –Νέστορος , όπου  στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο(31/5/20) υπήρχε ως θέμα ανάκληση «απόφασης» που πήρε η δημοτική πλειοψηφία με τον απαράδεκτο αυτό τρόπο στις 30/4/20.

Τα δημοτικά συμβούλια δεν είναι γκάλοπ για να γίνονται τηλεφωνικά! Οι αποφάσεις που λαμβάνονται επηρεάζουν τη ζωή χιλιάδων δημοτών!

Ειδικά τώρα, που ανοίγουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες σχολεία, μαγαζιά , έστω και με προφυλάξεις, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης σε κατάλληλα επιλεγμένο χώρο και με όλα τα μέτρα προστασίας.  Να γίνει συζήτηση για θέματα που οι  δημοτικές πλειοψηφίες και μειοψηφίες  δεν έχουν  πει κουβέντα όπως η πυροπροστασία, η καταστροφή των αγροτών από τον καύσωνα, τα μέτρα στήριξης που πρέπει να πάρουν  οι Δήμοι για να στηρίξουν τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό και τα μικρομάγαζα, την επαναλειτουργία των δημόσιων δομών εκπαίδευσης και τόσα άλλα.

Να ελεγχθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο όλες οι «αποφάσεις» που πήραν  οι δημοτικές πλειοψηφίες  με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο διεξαγωγής των «συμβουλίων».

Απαιτούμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου σε δια ζώσης συνεδρίαση.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στους δήμους της Μεσσηνίας

Λαϊκή Συσπείρωση

Λαϊκή Συσπείρωση

  • Αποστολοπούλου Σοφία –Πύλου Νέστορος
  • Θεοδωρακόπουλος Χρήστος-Μεσσήνης
  • Κουκούμης Σαράντος –Τριφυλίας
  • Ρειτζόπουλος Κώστας-Οιχαλίας
  • Ταβουλαρέας Πέτρος-Δυτικής Μάνης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Παρουσιάστηκε η προμελέτη για την ανακατασκευή του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παρουσιάστηκε η προμελέτη για την ανακατασκευή του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας 10

Ανακατασκευή Διοικητηρίου Μεσσηνίας

Παρουσίαση της προμελέτης για την ανακατασκευή του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, έγινε την Πέμπτη το βράδυ στο αμφιθέατρο του συγκροτήματος, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στη σύντομη παρέμβασή του, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της περιφερειακής αρχής σχετικά με τα διοικητήρια στις έδρες των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, τονίζοντας ότι αυτός αποσκοπεί -μέσω της συγκέντρωσης των υπηρεσιών της σε ένα και μόνο κτήριο ανά έδρα Π.Ε.- τόσο στη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος των υπαλλήλων που θα συμβάλει στην καλύτερη απόδοσή τους και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και στην εξοικονόμηση πόρων για την Περιφέρεια -είτε αυτοί αφορούν τα καταβαλλόμενα σήμερα ενοίκια, είτε τη δαπάνη για τη θέρμανση και την ψύξη των εν λόγω κτηρίων.

Ο περιφερειάρχης εστίασε ιδιαίτερα στον “πράσινο” χαρακτήρα που επιδιώκεται να έχουν όλα τα διοικητήρια, σημειώνοντας ότι ήδη αυτό της Σπάρτης είναι ενταγμένο σε σχετικό διεθνές πρόγραμμα, ενώ όσον αφορά τα υπόλοιπα στάθηκε στις παρεμβάσεις που θα γίνουν προκειμένου να μειωθεί το ενεργειακό τους αποτύπωμα.

Τέλος, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τα νέα διοικητήρια, στην Κόρινθο που επελέγη τελικά η περιοχή της Ποσειδωνίας για την κατασκευή του εν λόγω κτηρίου, όπως επίσης στην Τρίπολη και το Ναύπλιο -σε χώρους που έχουν παραχωρηθεί στην Περιφέρεια από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στα στρατόπεδα των δύο πόλεων. Ειδικά για την Τρίπολη, ο περιφερειάρχης διευκρίνισε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, η Περιφέρεια ήδη έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την εξεύρεση κτηρίου που θα στεγάσει το σύνολο των υπηρεσιών της στην έδρα της μέχρις ότου είναι έτοιμες οι υποδομές στο στρατόπεδο “Θ. Κολοκοτρώνης”.

Ανακατασκευή Διοικητηρίου Μεσσηνίας

Στη συνάντηση στην Καλαμάτα, που συγκάλεσε ο αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την υποβολή παρατηρήσεων, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική πρόταση, μετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, Διοίκησης και Οικονομίας Βασίλης Καπέλιος, Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μεσσηνίας Τάσος Σαρδέλης και Αγγελος Χρονάς, οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Τεχνικών Εργων της έδρας Γιώργος Μουταφίδης και της Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτης Γιαννακέας, οι πρόεδροι του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας του ΤΕΕ Τάσος Αδαμόπουλος και του Συλλόγου Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσσηνίας Γιώργος Μπουγάς, καθώς επίσης και οι άμισθοι ειδικοί συνεργάτες του περιφερειάρχη Δημήτρης Κούμανης και Σταύρος Πίκουλας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Στα εγκαίνια του εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου Δυτικής Μάνης ο Μίλτος Χρυσομάλλης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στα εγκαίνια του εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου Δυτικής Μάνης ο Μίλτος Χρυσομάλλης 11

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης στο Προάστειο Δυτικής Μάνης

Στα εγκαίνια του εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου του Δήμου Δυτικής Μάνης στο Προάστειο παραβρέθηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Δυτικής Μάνης κ. Δημήτρη Γιαννημάρα και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Στέφανου Κολοκούρη, παρόντος και του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσόστομου.

Η έναρξη λειτουργίας του νέου εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου είναι το πρώτο βήμα στην προσπάθεια για την ίδρυση νέου μόνιμου πυροσβεστικού κλιμακίου στη Μεσσηνιακή Μάνη, μια προσπάθεια που αποτελεί προτεραιότητα για τον Μίλτο Χρυσομάλλη, ο οποίος έχει ήδη επισκεφθεί για το θέμα αυτό από το φθινόπωρο τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, όπως επίσης και για το θέμα του μόνιμου πυροσβεστικού κλιμακίου Πεταλιδίου.

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα στην πατρογονική γη για να εγκαινιάσουμε τον εποχικό πυροσβεστικό σταθμό Δυτικής Μάνης, η λειτουργία του οποίου θα συνεισφέρει σημαντικά στο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Δυτικής Μάνης «ΓΑΙΑ», το έργο του οποίου είναι πολύπλευρο, σημαντικό και όχι μόνο για την περιοχή της Μάνης. Ευτυχώς που υπήρχε η «ΓΑΙΑ» όλα αυτά τα χρόνια! Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κυρίως στον κύριο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως επίσης οφείλουμε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Δυτικής Μάνης κ. Δημήτρη Γιαννημάρα για την παραχώρηση του παλαιού σχολείου του Προαστείου και την εξαιρετική δουλειά των υπηρεσιών του δήμου στη μετατροπή του. Ο εποχικός πυροσβεστικός σταθμός είναι το πρώτο βήμα μέχρι η Δυτική Μάνη να αποκτήσει το μόνιμο πυροσβεστικό κλιμάκιο που έχει ανάγκη», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

εγκαίνια του εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου του Δήμου Δυτικής Μάνης

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Μεσσηνίας ακομα να πάρει το επίδομα των 800 ευρώ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Μεσσηνίας ακομα να πάρει το επίδομα των 800 ευρώ 12

Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Μεσσηνίας – Eπίδομα των 800 ευρώ

Δελτίο τύπου

Έχουν συμπληρωθεί δύο μήνες από τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ, κάτω από την αποφασιστική διεκδίκηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και των σωματείων – μελών της, υποχρεώθηκε να συμπεριλάβει χιλιάδες οικοδόμους, δασεργάτες, εργαζομένους στις Κατασκευές, στους δικαιούχους των 800 ευρώ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος των 800 ευρώ καθορίστηκαν στην υπουργική απόφαση στις 22/04/2020. Στην ίδια απόφαση καθορίστηκε και ο χρόνος πληρωμής στους δικαιούχους που αρχικά ορίστηκε για τις 13 Μάη.

Από τότε μέχρι και σήμερα το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση κοροϊδεύουν ασύστολα χιλιάδες οικοδόμους.
Μετά από πολλές μεταθέσεις της αρχικής ημερομηνίας πληρωμής (13 Μάη) μέχρι και σήμερα έγινε κατορθωτό να πληρωθεί μόνο ένα μέρος των δικαιούχων. Ένα σημαντικό κομμάτι των δικαιούχων ακόμη περιμένει να λάβει το επίδομα χωρίς το υπουργείο Εργασίας, ο αρμόδιος υπουργός και υφυπουργός, να δίνουν καμία ενημέρωση πότε θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των 800 ευρώ.

Η δικαιολογία που διαρρέουν από το υπουργείο Εργασίας, για τη μεγάλη καθυστέρηση της καταβολής των 800 ευρώ, είναι ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου και διάσταυρωσης της ορθότητάς τους.

Θυμίζουμε, ότι από την έναρξη των αιτήσεων υπήρχε μια πρώτη διασταύρωση των πιθανών δικαιούχων με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα αίτησης λήψης των 800 ευρώ μόνο σε όσους ήταν «εν δυνάμει» δικαιούχοι. Τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν αρχικά σε περιπτώσεις δικαιούχων που πληρούσαν τις προϋποθέσεις, αλλά αποκλείονταν αναίτια από τη δυνατότητα της αίτησης, λύθηκαν σε σύντομο χρόνο μετά από την παρέμβαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.

● Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι όλες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή της ΝΔ, χρησιμοποιούσαν σε κάθε περίπτωση τη δικαιολογία «του ελέγχου και της διασταύρωσης των στοιχείων» για να βγάλουν κάθε φορά «λάδι» τις ευθύνες της εργοδοσίας:

— Το αντιμετωπίζουμε, καθημερινά, στις καταγγελίες στον ΕΦΚΑ για το κλέψιμο των ενσήμων μας, όπου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αθωώνουν τους εργοδότες που δεν αποδίδουν στα Ταμεία τις εισφορές για τις πραγματικές ημέρες εργασίας.

— Στη μη καταβολή των δεδουλευμένων από την εργοδοσία στις Επιθεωρήσεις Εργασίας και στα δικαστήρια που μετά την απαραίτητη «διασταύρωση των στοιχείων» στην καλύτερη περίπτωση ψαλιδίζονται και στη χειρότερη εξαφανίζονται μαζί με την πραγματική εργασία του εργαζόμενου.

— Το διαπιστώνουμε στους χώρους δουλειάς στην ανύπαρκτη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Οι μετρημένες στα δάχτυλα ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, ελέγχουν την τήρηση ή μη των κανόνων ασφάλειας της εργασίας συνήθως μετά από κάποιο θανατηφόρο ατύχημα και στο τέλος η ευθύνη ρίχνεται στο σκοτωμένο.

● Τώρα, διαπιστώνουμε ότι η περίφημη «διασταύρωση των στοιχείων» βγαίνει μπροστά ως κυβερνητικό επιχείρημα για να μπλοκάρει την καταβολή του επιδόματος σε δικαιούχους που έχουν όλες τις προϋποθέσεις που καθόρισε και αποφάσισε η κυβέρνηση.

Ρωτάμε συγκεκριμένα την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας, τον υπουργό και υφυπουργό Εργασίας και περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις:

Πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να διασταυρωθούν και να ελεγχθούν μερικές χιλιάδες αιτήσεις;

Από τις αιτήσεις που εκκρεμούν, εδώ και δύο μήνες και δεν έχουν πληρωθεί, πόσες έχουν ελεχθεί και διασταυρωθεί; Υπάρχει κάποια πρόοδος στη διαδικασία ή χρειάζεται ακόμη αρκετός χρόνος για να λειτουργήσουν επιτέλους οι ψηφιοποιημένες υπηρεσίες που διαφημίζονται με πολλούς επαίνους από την κυβέρνηση;

Πότε θα ολοκληρωθεί η πληρωμή όλων των δικαιούχων οικοδόμων;

Υπάρχει κάποια μέριμνα για τους χιλιάδες ανέργους που παραμένουν χωρίς κανένα εισόδημα;

Απαιτούμε εδώ και τώρα απαντήσεις.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας να σταματήσει να κοροϊδεύει τους οικοδόμους, τους άνεργους και άλλους εργαζόμενους στις Κατασκευές. Να σταματήσει να «σφυρίζει αδιάφορα» και να μην απαντάει συγκεκριμένα σε όσα καταγγέλλουμε.

Κατανοούμε ότι η κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή, έχει βάλει σε προτεραιότητα πώς να ενισχύσει τα μέτρα καταστολής απέναντι στους αγώνες και τα συνδικάτα και όχι πως θα λύσει τα προβλήματα που γεννάει η πολιτική τους που στηρίζει τα συμφέροντα των λίγων.
Προειδοποιούμε, πως δεν θα ανεχτούμε ούτε την κοροϊδία, ούτε το «μαστίγιο», που ετοιμάζει η κυβέρνηση κατά παραγγελία των βιομηχάνων και των άλλων αρπαχτικών του ιδρώτα μας.

Ο αγώνας μας θα επιβάλλει τις λύσεις που έχουμε ανάγκη.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ