Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Επερώτηση Γόντικα για τα «Προβλήματα άρδευσης στη Τριφυλία»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Επερώτηση Γόντικα για τα  «Προβλήματα άρδευσης στη Τριφυλία» 1

Νίκος Γόντικας επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή Κρατικών Γεωτρήσεων των Φιλιατρών και του Εξοχικού από το 2019 λειτουργεί με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η Περιφερειακή διοίκηση Πελοποννήσου έχει μεταβιβάσει τις αρμοδιότητες στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας.

Από το 2012 έως σήμερα υπάρχουν οφειλές στο ΙΚΑ που μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνουν στο ύψος των 130.000 ευρώ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι ανασφάλιστοι οι δύο εργαζόμενοι από το 2012!

Παράλληλα υπάρχουν οφειλές στη ΔΕΗ που φτάνουν στο ύψος των 40.900 ευρώ, που πρέπει να ρυθμιστούν.

Μαζί με τις ζημιές που υπάρχουν σε ορισμένες από τις γεωτρήσεις που χρήζουν άμεσης επισκευής για να είναι λειτουργικές,  αξίας περίπου 120.000 ευρώ, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι ανησυχητική για το μέλλον εκατοντάδων αγροτών και εργαζομένων της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη λειτουργούν μόνο οι 8 από τις 14 γεωτρήσεις.

Η λειτουργία κρατικών φορέων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, η εγκατάλειψη και οι παρωχημένες δομές οργάνωσης και διαχείρισης των υδάτινων πόρων εν’ έχει σοβαρούς κινδύνους για τους μικρομεσαίους αγρότες και τη συνέχιση των αγροτικών δραστηριοτήτων τους. Αυτή η διαχείριση, που πετάει το «μπαλάκι» στους καλλιεργητές, αγνοώντας την ανάγκη για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα διαχείρισης των υδάτων, σε μια περιοχή που απειλείται άμεσα από τη λειψυδρία, μας φέρνει μεγάλες ανησυχίες για το μέλλον. Το Φιλιατρινό φράγμα που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το αρδευτικό του δίκτυο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει και το ίδιο το έργο, τελικά έτσι θα λειτουργεί; Αν ναι, αντί για έργο ανάπτυξης κινδυνεύει να γίνει βραχνάς στο σβέρκο χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και αφετηρία για συγκέντρωση μεγάλων εκτάσεων γης μέσω του ξεκληρίσματος μεγάλης μάζας μικρών και μεσαίων καλλιεργητών

Ζητάμε να μας ενημερώσετε για το τι ενέργειες έχετε κάνει ή σκοπεύετε να κάνετε για:

·      Να τελειώνει η απαράδεκτη και ντροπιαστική κατάσταση με τους ανασφάλιστους εργαζόμενους.

·      Την εξόφληση ή ρύθμιση των  χρεών στη ΔΕΗ.

·      Την επισκευή και συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού.

·      Την ολοκλήρωση των έργων του Φιλιατρινού Φράγματος (συντήρηση και αρδευτικά δίκτυα.

Την απελευθέρωση από νέα οικονομικά βάρη χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της Τριφυλίας λόγω της εμπορευματικής λειτουργίας στη διαχείριση του νερού άρδευσης όπως το χαράτσι των 200 ευρώ για την σύνδεση ή την επανασύνδεση στο δίκτυο.

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην ιστορική Μεθώνη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στη Μεθώνη

Στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της ιστορικής κωμοπόλεως της Μεθώνης τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή 12η Ιουλίου, επί τη μνήμη του Οσίου πατός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο παρεπιδημών εις την Μεσσηνίαν Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αλέξιος Πετρίδης εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο εφημέριος της Μεθώνης π. Δημήτριος Καλδής και οι διάκονοι Νεόφυτος Σαχλάς και Βασίλειος Κουτσόγιαννης. 

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας της και ευχήθηκε στους κατοίκους της Μεθώνης να έχουν ως οδηγό και προστάτη τους τον Όσιο Παϊσιο.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Πανηγυρικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Φοινικούντας Παναγία Τριχερούσα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παναγία Τριχερούσα

Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Φοινικούντας Παναγία Τριχερούσα. 

Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος,   συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. 

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Άρτης, κατόπιν εντολής του οικείου  Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αναστάσιο Τσώνη.

Το θείο λόγο κήρυξε ο  Ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Καταλήγοντας, εκζήτησε από τους παρισταμένους Αρχιερείς να ευχηθούν και να ευλογήσουν, ώστε η ζωή μας να αρέσει στο Θεό και η Παναγία μας που είναι το “κειμήλιο” της Οικουμένης, (κατά τον Άγιο Κύριλλο Αλεξανδρείας), να γίνεται “λιμήν και σωτηρία” για ολόκληρο τον κόσμο.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Ακολουθία και να προσκυνήσει την Χαριτόβρυτο Εικόνα της Παναγίας.

Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Εμπλουτισμένο πρόγραμμα εμπειριών για παιδιά και εφήβους στην Costa Navarino

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Costa Navarino

Tα παιδιά και οι έφηβοι, έχουν φέτος την ‘τιμητική’ τους

Η Costa Navarino υποδέχεται ξανά τους επισκέπτες της από τα μέσα Ιουνίου, με νέες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και εμπλουτισμένο πρόγραμμα εμπειριών για τους νεαρούς καλεσμένους.

2,5 ώρες από την Αρχαία Ολυμπία, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ολυμπισμού «Ολυμπισμός και Παιχνίδι» φέρνει τα παιδιά στην Costa Navarino κοντά στις αξίες του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Ο Ολυμπιονίκης Κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης και ο Παγκοσμιονίκης Τοξοβολίας Χρήστος Αερικός αναλαμβάνουν από 20 εώς 25 Ιουλίου  να μεταδώσουν σε παιδιά 6-12 ετών τις αξίες της Αριστείας, του Σεβασμού και της Φιλίας μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που εστιάζει στην άθληση και την εκπαίδευση.

Στο τέλος του προγράμματος που έχει αναπτύξει η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία  και φιλοξενεί η Costa Navarino τα παιδιά θα έχουν διασκεδάσει με τη χρήση ειδικά διαμορφωμένων παιχνιδιών, θα έχουν αναπτύξει σχέση ομαδικότητας, σεβασμού, φιλίας και υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ τους,  και θα γνωρίζουν τα βασικά χαρακτηριστικά των αθλημάτων της τοξοβολίας και της κολύμβησης από τους πλέον ειδικούς.

Costa Navarino

Olympic day 2014

Συγχρόνως, ένα φανταστικό ταξίδι ξεκινά μέσα από μία αποκλειστική συνεργασία της Costa Navarino με το Athens Clue, την ελληνική εταιρία που έφερε για πρώτη φορά τα δωμάτια απόδρασης στην Ελλάδα. Σε ένα πρωτότυπο, υπαίθριο Escape Game παιδιά και ενήλικες γίνονται “FBI Investigators” και προσπαθούν να εξιχνιάσουν το μυστήριο.  Η λύση της υπόθεσης εξαφάνισης του έμπορου ελαιoλάδου από τη Μεσσηνία μπορεί να βρεθεί μελετώντας διεξοδικά χάρτες, φωτογραφίες και δαχτυλικά αποτυπώματα. Η δράση γίνεται ανά οικογένεια 2-7 ατόμων, για παιδιά άνω των 6 ετών, τηρουμένων όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Το ταξίδι συνεχίζεται μέσω Virtual Gaming όπου φορώντας τις μάσκες εικονικής πραγματικότητας οι παίκτες τηλεμεταφέρονται στις πυραμίδες της Αιγύπτου, γνωρίζουν τη Mέδουσα της ελληνικής μυθολογίας ή ταξιδεύουν στο παρελθόν και το μέλλον. Στα παιχνίδια συμμετέχουν 2-8 παίκτες, έφηβοι και ενήλικες, οι οποίοι θα πρέπει να συνεργαστούν για να λύσουν τους γρίφους  , με απόσταση 9 τ.μ. μεταξύ τους.

Το φυσικό περιβάλλον της Μεσσηνίας και οι δραστηριότητες που προσφέρει η Costa Navarino σε χώρους συνολικής έκτασης 1.300 στρεμμάτων, σε συνδυασμό με το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την εφαρμογή ενισχυμένων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, κάνουν την Costa Navarino έναν από τους ιδανικούς προορισμούς για ξέγνοιαστες διακοπές το φετινό καλοκαίρι.

Costa Navarino

Για τους μεγαλύτερους επισκέπτες 21 εστιατόρια, καφέ και lounge bars σε ανοικτούς χώρους, οι υπαίθριες θεραπείες μασάζ του Anazoe Spa, αλλά και η πληθώρα σπορ στη θάλασσα, στο βουνό και στα γήπεδα γκολφ, τένις, μπάσκετ και ποδοσφαίρου της Costa Navarino δίνουν αμέτρητες δυνατότητες διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους.

Costa Navarino

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στο 27230-97000, ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Costa Navarino.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ