Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Επερώτηση Αντωνίας Μπούζα για τη λειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΜΠΟΥΖΑ ΦΑΒΒΑΤΑΣ

Της Περιφερειακής Συμβούλου Αντωνίας Μπούζα

«Λειτουργία  Δημοσίου Κ.Τ.Ε.Ο. Μεσσήνης» και «Υπολειτουργία –καθυστερήσεις στο τμήμα αδειών κυκλοφορίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας»

Επερώτηση Αντωνίας Μπούζα για τη λειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ 1

  1. Η ύπαρξη του Δημοσίου Κ.Τ.Ε.Ο. στην πόλη της Μεσσήνης ευθύνης της Π.Ε. Μεσσηνίας, είναι πολύ σημαντική για τον υγιή ανταγωνισμό και την εξυπηρέτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας, αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επειδή είναι πλέον το μοναδικό εναπομείναν δημόσιο Κ.Τ.Ε.Ο.

Ο Δημόσιος αυτός ελεγκτικός μηχανισμός , κρατήθηκε ζωντανός τα προηγούμενα χρόνια παρά τις μεγάλες  δυσκολίες με βούληση της τότε Περιφερειακής  Αρχής. Έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις , την αναγκαία πιστοποίηση, διορθώθηκαν οι βλάβες που παρουσιάστηκαν και παρά τα προβλήματα , λόγω της έλλειψης προσωπικού , το Κ.Τ.Ε.Ο.  λειτουργούσε απρόσκοπτα και εξυπηρετούσε με τον καλύτερο τρόπο τις  ανακύπτουσες ανάγκες.

Ας μην ξεχνάμε πως εκτός της συνήθους διαδικασίας ελέγχου οχημάτων, έχει στην αρμοδιότητά του πλείστες άλλες αρμοδιότητες .

Εξυπηρετεί το οικείο Τμήμα Μεταφορών – Τεχνικό Τμήμα στις επιθεωρήσεις οχημάτων ειδικού σκοπού, συνεργάζεται με την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για την ταυτοποίηση οχημάτων και την ηχομέτρηση και έχει και τη δυνατότητα να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ευρίσκονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η έλλειψη προσωπικού, οι επικείμενες συνταξιοδοτήσεις  και οι δυσκολίες στην  απόκτηση και  χρήση κωδικού ελεγκτή από το Υπουργείο Μεταφορών, επιβάλλουν την άμεση κινητοποίηση της Περιφερειακής Αρχής για ενίσχυση της Υπηρεσίας αυτής  πιθανόν μέσω κινητικότητας ή έτερων λύσεων και εξεύρεση τρόπου απόκτησης δυνατότητας χρήσης κωδικού ελεγκτή και άλλων εργαζομένων προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

Αντί της επίλυσης και εξεύρεσης λύσης, επιλέχθηκε η μείωση των ημερών λειτουργίας του , με κίνδυνο την σταδιακή και  απόλυτη απαξίωσή του.

Η ύπαρξη του Δημοσίου Κ.Τ.Ε.Ο. αποτελεί εγγύηση για την τιμολογιακή πολιτική

και των ιδιωτικών Κ.Τ.Ε.Ο . και λειτουργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος .

ΕΡΩΤΑΣΘΕ: Α.Σε ποίες πρωτοβουλίες έχετε προβεί για την στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό;

Β. Πότε προβλέπεται να επανέλθει η ομαλότητα στη λειτουργία  του;

Γ. Καλύπτονται επαρκώς οι  κτιριακές ανάγκες  όπως συντήρησης και εξοπλισμού, καθώς και οι ανάγκες εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της υλικοτεχνικής του υποδομής;

Δ. Γιατί δεν έχει εφοδιασθεί  η Υπηρεσία αυτή με αντισηπτικά κλπ είδη προφύλαξης για τον covid19;

  1. Στο αρμόδιο Τμήμα αδειών κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε.Μεσσηνίας , για λόγους διάφορους και  λόγω κάποιων νέων εντολών, έχει δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα καθυστέρησης στην εξυπηρέτηση των πολιτών και συσσώρευσης δεκάδων εκκρεμών υποθέσεων μεταβιβάσεων οχημάτων κλπ .

Επειδή η διαχείριση εκ μέρους της αιρετής Διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού της Π.Ε.Μεσσηνίας  λόγω του covid 19, ελέγχεται για την αποτελεσματικότητά της , παρακαλώ όπως ενημερώσετε το Σώμα , πως  παραμελήθηκε μία νευραλγική Υπηρεσία που απαιτεί αμεσότητα ενεργειών , διότι στηρίζει και άλλους επαγγελματικούς κλάδους , αλλά συγχρόνως ενισχύει και τα Ταμεία της Π.Ενότητας ως ορίζει η Νομοθεσία και φάνηκε εντελώς αναποτελεσματική .

Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που προβήκατε για την οριστική  λύση αυτής της δυσλειτουργίας και κατανομής του προσωπικού, ανάλογα με τη σπουδαιότητα και αμεσότητα που απαιτεί το κάθε υπηρεσιακό  αντικείμενο .

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

καλαματα - ριζομυλος

Οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στη συνεδρίασή του, χθες Δευτέρα 13 Ιουλίου, ως προς τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος.

Στην γνωμοδότησή του το σώμα –το οποίο εκφράζει την εκτίμηση ότι μπορούν να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις αναφορικά με την πρόταση που έχει καταθέσει το υπουργείο Υποδομών- έχει συμπεριλάβει παρατηρήσεις που κατατέθηκαν, τόσο από την πλευρά της περιφερειακής αρχής όσο και των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας παράλληλα και τις απόψεις που έχουν εκφράσει τα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης, όπως και φορείς του τεχνικού κόσμου της Μεσσηνίας.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μιλώντας στο σώμα τόνισε ότι αν και η δική του άποψη ως προς την όδευση του εν λόγω δρόμου είναι εκπεφρασμένη πολλές φορές, γνωμοδοτεί θετικά προκειμένου να υλοποιηθεί ένα έτσι κι αλλιώς σημαντικό έργο:

«Είναι γνωστές από το παρελθόν οι απόψεις μου, καθώς εκτιμώ ότι το καλύτερο είναι η νότια ή η αποκαλούμενη παραλιακή χάραξη. Ωστόσο, ποτέ δεν είμαι της λογικής ‘ή όλα ή τίποτα’» επανέλαβε ο Π. Νίκας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Σειρά έργων και παρεμβάσεων για τον Δήμο Οιχαλίας και την Ανω Μεσσηνία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

νικας

Περιφέρεια Πελοποννήσου – Δήμος Οιχαλίας

Η Περιφέρεια θα συνδράμει τον Δήμο Οιχαλίας στην υλοποίηση ουσιαστικών έργων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντησή του, χθες Δευτέρα 13 Ιουλίου, στην Τρίπολη, με την δήμαρχο Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου.

Στην εν λόγω συνάντηση, ειδικότερα, ο περιφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι θα διατεθούν όσες πιστώσεις είναι απαραίτητες για την αναβάθμιση της 7ης επαρχιακής οδού, μέχρι τον Επικούριο Απόλλωνα -στα όρια των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας.

Παράλληλα συμφωνήθηκε να προχωρήσει η διαδικασία του αναδασμού στο Δώριο και να ολοκληρωθεί η ανάλογη διαδικασία για την Ανω Μεσσηνία, ενώ διεβεβαιώθηκε παράλληλα ότι θα προχωρήσει το έργο στον χείμαρρο Χάραδρο.

Ακόμα, συζητήθηκε η προώθηση της διαδικασίας για την ανάδειξη και αξιοποίηση του χώρου των νερών, στον Κουμπέ στην Κάτω Μέλπεια, αλλά το γεφυριού στη Μαυροζούμαινα.

Τέλος, ο περιφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι θα εξευρεθούν πιστώσεις για να υπάρξει -μέσω προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας και Δήμου Οιχαλίας- ουσιαστική παρέμβαση η οποία θα αναβαθμίσει το αγροτικό οδικό δίκτυο της Ανω Μεσσηνίας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο «Φυτική παραγωγή»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο «Φυτική παραγωγή» 8

Μεσσηνη πρόγραμμα κατάρτισης «Φυτική παραγωγή»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο «Φυτική παραγωγή» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα που αφορούσε στη διαχείριση, κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις, υλοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης. Στα δύο τμήματα συμμετείχαν 23 και 25 καταρτιζόμενοι αντίστοιχα και στη διάρκεια των 150 ωρών μεταξύ άλλων διδάχτηκαν βασικές αρχές λίπανσης, εδαφολογικές απαιτήσεις, μεθόδους και σχεδιασμό άρδευσης, καλλιεργητικούς χειρισμούς και θερμοκηπιακές καλλιέργειες, συγκομιδή καρπών, βιολογικά προϊόντα και τις προϋποθέσεις ένταξης στη βιολογική καλλιέργεια, κ.ά.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, έγινε αξιολόγηση και γραπτή εξέταση των συμμετεχόντων ώστε να λάβουν και τη σχετική πιστοποίηση.

Το πρόγραμμα των δύο τμημάτων ολοκληρώθηκε χθες Δευτέρα 13 Ιουλίου το απόγευμα. Στη λήξη του παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος ο οποίος σημείωσε ότι ο Δήμος Μεσσήνης αποτελεί πλέον Κέντρο Εκπαίδευσης νέων αγροτών  και ευχήθηκε στους νέους αγρότες να αξιοποιήσουν τις δεξιότητες που απέκτησαν από το πρόγραμμα και τα νέα δεδομένα σε ότι αφορά στις καλλιεργητικές πρακτικές προς όφελος των ίδιων αλλά και των καταναλωτών. Σημείωσε πως η παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων πέρα από ποιοτικών, οι βιολογικές και υδροπονικές καλλιέργειες καθώς και οι ορθές γεωργικές πρακτικές, δημιουργούν τις προϋποθέσεις μίας μελλοντικής γεωργίας βιώσιμης και προσοδοφόρας την οποία καλούνται οι νέοι αγρότες να υπηρετήσουν.

Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ