Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Δείτε σε ποιους συλλόγους παραχωρήθηκαν βαγένια από το πάρκο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Στην υπογραφή συμβάσεων παραχώρησης βαγονιών στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων στην Καλαμάτα, με τη μορφή χρησιδανείου, προχώρησαν σήμερα, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, ο Δήμαρχος και εκπρόσωποι Συλλόγων, στο πλαίσιο εκτέλεσης αποφάσεων του Δ.Σ. Οι συμβάσεις έχουν ισχύ δύο ετών και η χρήση των βαγονιών είναι δωρεάν.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία του Αντιδημάρχου Γ. Μπάκα και του Δ/ντή των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Γ. Λιοντήρη, οι προσπάθειες για την αναβάθμιση του Πάρκου είναι διαρκείς και κάλεσε τα μέλη των δραστήριων Συλλόγων να συμμετέχουν σε ενέργειες που σκοπό έχουν το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση.

Αναλυτικά βαγόνια παραχωρήθηκαν στους εξής Συλλόγους:

–              ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ»

–              ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

–              ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

–              ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

–              ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ»

–              VSTROM HELLAS CLUB

–              BMW RIDERS

–              ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

–              ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΪΤΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

–              ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΩΝ – ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «Ο ΕΥΚΛΗΣ»

–              ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ

–              ΝΗΡΕΑΣ

–              ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ

–              ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

–              ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

–              ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΣΚΗΝΗ

–              Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΟΥΣ

–              ΤΟ ΒΟΤΑΝΙ ΤΗΣ ΛΥΣΟΥΣ

πάρκο ΟΣΕ

πάρκο ΟΣΕ


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Πρόγραμμα φυτεύσεις δέντρων και θάμνων σε σχολεία και κοινόχρηστους χώρους

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 2 Μαρτίου 2021, μεταξύ του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και της αναδόχου Ειρήνης Νίκου Χειλά, σύμβαση για την προμήθεια φυτικού υλικού για την φύτευση των δενδροστοιχιών της πόλης. Η προμήθεια θα γίνει σύμφωνα με μελέτη της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, προϋπολογισμού 67.751,10 €.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα φυτεύσεων των δενδροστοιχιών της πόλης, με ιδιαίτερο βάρος να δίνεται στην φύτευση των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια)

Τα δένδρα που θα φυτευτούν είναι ( Morus platanifolia) Μουριά,  (ficus australis) φίκος μεσόφυλλος, (Jacarada mimosaefolia) Γιακαράντα,  (Cupressus semprevirens) Κυπαρίσσι κ.ά.

Στην προμήθεια προβλέπεται και η εργασία φύτευσης των δένδρων και θάμνων καθώς και εμπλουτισμός του εδάφους με οργανική ουσία τύρφη λίπασμα κ.λπ., ενώ η χρηματοδότηση θα καλυφθεί από δημοτικούς πόρους.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Γωνιές ανακύκλωσης και δράσεις ηλεκτροκίνησης επιθυμεί ο Δήμος Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος μετέβη σήμερα, Τρίτη 2 Μαρτίου 2021, στην Αθήνα στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου και υπέβαλε δύο προτάσεις χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η μία πρόταση αφορά την πρόσκληση ΑΤ04 με τίτλο πράξης: «Γωνιές Ανακύκλωσης και Εξοπλισμός διακριτής συλλογής στο Δήμο Καλαμάτας» και η άλλη πρόταση αφορά την πρόσκληση ΑΤ12 με τίτλο πράξης: «Δράσεις ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Καλαμάτας».

Ο κ. Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς σταδιακά και με σταθερό βηματισμό υλοποιείται ο συνολικός σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις και τον προγραμματισμό που έχει τεθεί.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΩΝΙΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΙΝΗΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Η Πράξη: «Γωνιές Ανακύκλωσης και Εξοπλισμός διακριτής συλλογής στο Δήμο Καλαμάτας» συνολικού προϋπολογισμού: 2.556.420,00 € με ΦΠΑ περιλαμβάνει ένα υποέργο και δύο οριζόντιες επικουρικές δράσεις:

Το Υποέργο 1: «Δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης και Προμήθεια Κινητού Εξοπλισμού Ανακύκλωσης» περιλαμβάνει:

 • Κινητό πράσινο σημείο κατ’ οίκον αποκομιδής ογκωδών ανακυκλώσιμων υλικών & μεταλλικών κάδων: αφορά ένα (1) καινούργιο απορριμματοφόρο τύπου πρέσας χωρητικότητας τουλάχιστον 16 m3.
 • Όχημα Hook Lift με αποσπώμενη υπερκατασκευή για την μεταφορά ρευμάτων ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων από τις Γωνιές Ανακύκλωσης.
 • Press container έντυπου χαρτιού κλειστού τύπου, καθαρής χωρητικότητας 22 m με σύστημα συμπίεσης κάθε είδους ανακυκλώσιμων συμπιεστών υλικών (χαρτί, νάιλον, πλαστικά, κλαδιά, θάμνους κτλ.).
 • Μεταλλικές Γωνίες Ανακύκλωσης (συστάδα 3 κάδων 1.100 λίτρων) που θα αποτελούν ένα περίβλημα για τροχήλατους κάδους, χωρητικότητας 1.100lit, για τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών.
 • Γωνίες Ανακύκλωσης για σχολεία, οι οποίες θα αποτελούνται από ειδικές καλλωπιστικές κατασκευές και θα λειτουργούν ως περίβλημα των υφιστάμενων κάδων 240 lt. Η κατασκευή θα περιλαμβάνει κατάλληλο χώρο για φύτευση με στόχο την περαιτέρω αισθητική αναβάθμιση.
 • Γωνίες Ανακύκλωσης για πλατείες με πρέσες που θα συμβάλουν στη βελτίωση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, στην προώθηση της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Οι οριζόντιες επικουρικές δράσεις αφορούν τις δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας και τις δαπάνες για την σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η δεύτερη πράξη που υπεβλήθη από το Δήμο Καλαμάτας έχει τίτλο: «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Καλαμάτας» συνολικού προϋπολογισμού: 2.302.393,60€ με το ΦΠΑ και περιλαμβάνει ένα υποέργο με τίτλο: «Προμήθεια Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων και Σταθμών Φόρτισης» που αφορά προμήθεια των παρακάτω ειδών:

 • Επιβατικό Υβριδικό (Plug-In Hybrid ), αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
 • Τέσσερα Υβριδικά ημιφορτηγά αντιρρυπαντικής τεχνολογίας
 • Δύο Ηλεκτρικά σάρωθρα 2 m3.
 • Δύο Ηλεκτρικά λεωφορεία (25 ατόμων) με δυνατότητα εξυπηρέτησης ατόμων ΑμεΑ
 • Ηλεκτροκίνητο απορριμματοφόρο χωρητικότητας 5 m3 περίπου με σύστημα ανύψωσης κάδων.
 • Πέντε Σταθμούς φόρτισης 50 KW

και οριζόντιες επικουρικές δράσεις που αφορούν στην δαπάνη για την εκτέλεση έργων μεταφοράς και σύνδεσης δικτύου διανομής Ηλεκτρικής ενέργειας με τους σταθμούς φόρτισης και δαπάνες για την σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Συνέχιση των τηλεσυναντήσεων του 13ου δημοτικού σχολείου Καλαμάτας με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε μια ακόμη τηλεσυνάντηση του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας. Αυτή τη φορά συμμετείχαν οι μαθητικές ομάδες από τα τμήματα ΣΤ1 και ΣΤ2 του σχολείου μας με τις εκπαιδευτικούς τους Μαρία Ζαφειροπούλου, Αγγελική Πολιτοπούλου, την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Όλγα Στεφανοπούλου, και την εκπαιδευτικό Παράλληλης Στήριξης Κυριοπούλου Δωράνθη. Το θέμα ήταν συνάντησης ήταν «Βιώσιμη Διατροφή».

Η υλοποίηση αυτής της  συνάντησης έγινε στο πλαίσιο των δράσεων του εγκεκριμένου Προγράμματος Erasmus+ με θέμα: “Healthy Learners in a Sustainable Society” που συμμετέχει το σχολείο. Οι δράσεις στοχεύουν ώστε οι μαθητές και μαθήτριες μέσα από τη βιωματική γευστική γνωριμία με φαγητά άλλων χωρών, να ξεχωρίσουν όσα περιέχουν υγιεινά συστατικά και να υιοθετήσουν κατάλληλες συμπεριφορές για να τα προτιμούν.

Η συγκεκριμένη τηλεσυνάντηση έρχεται ως συνέχεια δράσεων που έχουν ξεκινήσει από το Οκτώβριο του 2020, όταν οι συγκεκριμένοι μαθητές και μαθήτριες είχαν έρθει σε γευστική γνωριμία με ένα παραδοσιακό γλύκισμα από τη Σουηδία, το Kanelbullar. Η συνέχεια της γνωριμίας τους με την υγιεινή διατροφή συνεχίστηκε με την κατασκευή μιας τρισδιάστατης πυραμίδας που υλοποιήθηκε από τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας που η μητρική τους γλώσσα είναι διαφορετική από την ελληνική και παρακολουθούν επιπλέον μαθήματα της ελληνικής. Με την εκπαιδευτικό τους Πόπη Καζαντζίδου δημιούργησαν αυτή την πυραμίδα που περιέχει πολυεπίπεδη θεματολογία (διατροφικές συνήθειες, περιβαλλοντικές συμπεριφορές, θέματα σωστής οδικής συμπεριφοράς κ.ά).

Το επιστέγασμα των δράσεων ήρθε με την επιθυμία των παιδιών να δημιουργήσουν το δικό τους σχολικό λαχανόκηπο στο σχολείο.

Πάνω σε αυτά τα θέματα κινήθηκε και η διαδικτυακή τηλεσυνάντηση με το ΚΠΕ Καλαμάτας. Η Αναπληρώτρια Υπεύθυνη του ΚΠΕ Ιωάννα Ραβάνη, παρουσίασε στους μαθητές και μαθήτριες τα συστατικά των τροφών που είναι απαραίτητα για την υγεία και την ισορροπημένη διατροφή. Γνώρισαν τον τρόπο που μπορούμε να μεταβάλλουμε το συσχετισμό των τροφών ώστε να πετύχουμε υγιείς διατροφικές συνήθειες σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης διατροφής. Με αφορμή την επιθυμία των παιδιών να δημιουργήσουν το σχολικό τους λαχανόκηπο, κατανόησαν τη θετική συμβολή της προτίμησης από τους καταναλωτές εποχιακών φρούτων και λαχανικών, για τη σωματική υγεία και το φυσικό περιβάλλον. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να φυτέψουν εποχιακά λαχανικά που η καλλιέργειά τους δημιουργεί μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα σε σχέση με τα εκτός εποχής λαχανικά.

Όλη η δράση βοήθησε τους μαθητές και μαθήτριες να γίνουν συνειδητοποιημένοι καταναλωτές.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ