Connect with us

Events

ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ «Μιλώντας για την πρόληψη μέσα από τη μουσική»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ «Μιλώντας για την πρόληψη μέσα από τη μουσική» 1

«ΜΙΛΩΝΤΑΣ για την πρόληψη μέσα από τη μουσική». Φιλοσοφία της πρόληψης είναι να ζει κανείς τη ζωή του με νόημα με ουσία, αλλά χωρίς ουσίες, αυτό το μήνυμα πραγματεύεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών που έχει οριστεί για τις 26 Ιουνίου, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Μεσσηνίας που διοργανώνει και φέτος μια ειδικά αφιερωμένη μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 ώρα 20:30 μ.μ. στο πάρκο του ΟΣΕ στο χώρο του πατινάζ, στην εκδήλωση συμμετέχουν το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας με υπεύθυνο Καθηγητή τον Πέτρο Κατσούλη, η Ορχήστρα των Εκπαιδευτικών και ο Σύλλογος Παραδοσιακών Χωρών «Οι Φίλοι της Παράδοσης». Σε περίπτωση που ο καιρός δεν είναι σύμμαχος, τότε η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.

Εχθές, οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, μέσω της οποίας χαρακτήρισαν την 26η Ιουνίου ως ημέρα γιορτής καλώντας τους Μεσσήνιους να συμμετέχουν στην προγραμματισμένη εκδήλωση ώστε όλοι μαζί να στείλουν ηχηρό μήνυμα κατά των εξαρτήσεων, κατά των ναρκωτικών.

 • Ευάγγελος Σιδερέας (πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΠΕΠΨΥ Π.Ε. Μεσσηνίας, εκπρόσωπος Περιφέρειας Πελοποννήσου): «Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε το 1987 από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης τους. Όμως η ημέρα αυτή, δεν είναι μόνο η 26η Ιουνίου. Το ζήτημα των ναρκωτικών, είναι θέμα που μας αφορά όλους και κάθε ημέρα πρέπει να είναι ημέρα κατά των ναρκωτικών. Δεν μπορούμε, αλλά ούτε έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι σε αυτό τον εφιάλτη της νέας γενιάς και της κοινωνίας γενικότερα.

Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τη δράση μας. Έχουμε υποχρέωση προς τη νεολαία, προς το σύνολο της κοινωνίας αλλά και ως γονείς προς τα παιδιά μας, να αντισταθούμε σε αυτή τη μάστιγα. Εδώ είναι που ο κάθε ένας από εμάς έχει και πρέπει να διαδραματίσει το ρόλο.

επέτειος, καθημερινότητα. Ας είναι η σημερινή μέρα η αρχή για να εξαλειφθούν στον πλανήτη όλες οι ναρκωτικές ουσίες ώστε κάποτε να μη μιλάμε για νεκρούς από τον λευκό θάνατο. Αναμφισβήτητα, οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε, ο καθένας από τη θέση του, ώστε η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών να γίνει από επέτειος, καθημερινότητα» και συμπλήρωσε

«Φέτος, συμπληρώνονται 20 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του ΚΕΠΕΠΨΥ στη τοπική μας κοινωνία και για το λόγο αυτό το Δ. Σ. του Κέντρου αποφάσισε, ομόφωνα, να καλέσει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για τη παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών και να τιμήσει τους διατελέσαντες προέδρους και την επιστημονικά υπεύθυνη των 20 αυτών ετών αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό τη προσφορά τους.»

 • Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς (Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας και αντιπρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης): «Η Εκκλησία πάντοτε ακούει στα κελεύσματα των αναγκών της εποχής και των ανθρώπων, έτσι όταν δημιουργήθηκε το Κέντρο Πρόληψης πριν 20 χρόνια, θα ήταν αδύνατον να παραμείνει εκτός και μακριά απ’ αυτή την κίνηση της τότε τοπικής κοινωνίας˙ και συνεχίζει επί 20 χρόνια ακάθεκτα να είναι παρούσα και να συμπορεύεται μαζί με τους υπολοίπους εταίρους, μέλη του Κέντρου Πρόληψης, ούτως ώστε η πρόληψη να είναι πραγματικά ένα έργο που θα αγγίζει και θα ενισχύει και βοηθά την τοπική κοινωνία. Σε αυτή την κίνηση για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, που αποτελεί μια εορτή για την ανθρωπότητα όπου όλοι μαζί ενώνουμε τη φωνή μας κατά αυτής της μεγάλης μάστιγος. Σε αυτή τη εκδήλωση η Μητρόπολη είναι πάλι αρωγός, συμπαραστάτης και συμπορεύεται με τα υπόλοιπα μέλη του Κέντρου Πρόληψης, όχι μόνο για να πετύχει η εκδήλωση αλλά για να ακουστεί απ’ όλη την Καλαμάτα απ’ όλη την τοπική κοινωνία, το μεγάλο «ΟΧΙ» στα ναρκωτικά, «ΌΧΙ» στις ουσίες!»
 • Καλλιόπη Σπυροπούλου (εκπρόσωπος Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και γεν. γραμματέας Κέντρου Πρόληψης): «Με μεγάλη χαρά σας προσκαλώ στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, τη Δευτέρα 26 Ιουνίου και ώρα 8:30 μ.μ. στο Πάρκο του ΟΣΕ, στον χώρο του πατινάζ.

Στην εκδήλωση αυτή θα λάβουν μέρος το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας με υπεύθυνο καθηγητή τον Πέτρο Κατσούλη, η Ορχήστρα των Εκπαιδευτικών και ο Σύλλογος Παραδοσιακών Χωρών «Οι Φίλοι της Παράδοσης». Σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με τον καιρό, η εκδήλωση θα μεταφερθεί και θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.»

 • Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη (Επιστημονικά υπεύθυνη ΚΕΠΕΨΥ, Κοινωνική Ανθρωπολόγος): «Η εκδήλωση αυτή είναι η συνέχεια μιας σειράς επιστημονικών δράσεων που έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει η επιστημονική ομάδα του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. για το χρονικό διάστημα Ιούλιος 2018 έως και σήμερα. Στόχος όλων αυτών των δράσεων είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να δουν τη ζωή με πιο θετική ματιά και τις δυσκολίες που θα συναντήσουν- αν τις συναντήσουν- να τις αντιμετωπίσουν ως μια ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό μας απολογισμό έχουν πραγματοποιηθεί για τους γονείς, εκπαιδευτικούς και την ευρύτερη κοινότητα 38 δράσεις σε 1400 άτομα περίπου. Επίσης, η επιστημονική ομάδα έχει ανταποκριθεί σε 390 αιτήματα βοήθειας σε ατομικό συμβουλευτικό πλαίσιο κυρίως γονέων σε θέματα που αφορούν τη στήριξη του γονεϊκού τους ρόλου καθώς και ζητήματα ουσιαστικής επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια. Αυτό που διαπιστώνουμε μέσα από τα αιτήματα είναι η αγωνία και το ενδιαφέρον των γονέων να στηρίξουν τα παιδιά τους σε μια κοινωνία που μεταβάλλεται διαρκώς.

Όσον αφορά τους μαθητές, πραγματοποιήθηκαν 107 δράσεις σε 2.865 παιδιά και εφήβους εντός σχολικού πλαισίου. Ο στόχος μας είναι η ενεργή συμμετοχή των ίδιων των παιδιών εκφράζοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους σε θέματα που τους απασχολούν όπως είναι οι σχέσεις με συνομηλίκους, με την οικογένεια, με τον εαυτό.

Παράλληλα υλοποιούνται και προγράμματα στα οποία τα παιδιά εκπαιδεύονται σε θέματα ομαδικότητας και συνεργασίας ώστε να αποτελέσουν πυρήνες πρόληψης και υποστήριξης σε συμμαθητές τους μέσα στο χώρο του σχολείου.

Σ’ αυτό σημείο είναι απαραίτητο να τονίσουμε τη συμμετοχή μας στην πανευρωπαϊκή έρευνα ESPAD που μελετά τις αντιλήψεις και στάσεις των εφήβων απέναντι σε εξαρτητικές συμπεριφορές συμπεριλαμβανομένου και της χρήσης του διαδικτύου. Συμμετείχαν 352 έφηβοι από 5 λύκεια της Μεσσηνίας και τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν σε περίπου έναν χρόνο από τώρα από το ΕΠΙΨΥ.

Επίσης για τους γονείς και του: εκπαιδευτικούς διεξήχθησαν 2 σεμινάρια με καλεσμένους εισηγητές από την Αθήνα με θέμα «Η αξιοποίηση των ορίων μέσα στην οικογένεια και στο σχολικό περιβάλλον» στα οποία συμμετείχαν 195 άτομα και ένα σεμινάριο με θέμα «Τα Συν της Ζωής & των Σχέσεων: Συνεννόηση, Σύνδεση και Συνεξέλιξη» στο οποίο συμμετείχαν 200. άτομα.

Τέλος, κάθε χρόνο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σωτηριανίκων στα πλαίσια του εορτασμού της Γιορτής της Μητέρας πραγματοποιείται βιωματικό σεμινάριο με μητέρες όλων των ηλικιών όπου εκεί αναδύονται σκέψεις, συναισθήματα και εμπειρίες του «χθες» και του «σήμερα» για τον μητρικό ρόλο.

Κλείνοντας, το Κέντρο Πρόληψης προσπαθεί χρόνο με το χρόνο να αφουγκράζεται, να αναγνωρίζει τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας σε θέματα ψυχικής και συναισθηματικής υγείας και να ανταποκρίνεται σ’ αυτές σχεδιάζοντας αντίστοιχες παρεμβάσεις.»

 • Μαρία Τσιμικλή (εκπαιδευτικός, εκπρόσωπος Ορχήστρας Εκπαιδευτικών): «Η ορχήστρα μας έχει δημιουργεί τα δυο τελευταία χρόνια αποτελείται από τους: Παναγιώτη Σταθέα (κιθάρα- τραγούδι), Ανδρέα Κατσούνη (ηλεκτρικό μπάσο), Νίκο Καλαποθαρέα (ακουστική κιθάρα), Βασιλική Σγούρου (πιάνο), Νίκο Σπυρόπουλο (παραδοσιακά κρουστά) και ένα κορίτσι που τελειώνει τώρα το τμήμα Αρχαιολογίας – Ιστορίας του Πανεπιστημίου Καλαμάτας, Έφη Ορφανού μελλοντική εκπαιδευτικό (τραγούδι).

Επειδή πιστεύουμε ότι η μουσική είναι θεραπευτική, ιαματική και στις μικτές ηλικίες και στους ενήλικες, μας φέρνει κοντά και είναι ότι καλύτερο σαν μέσο θεραπείας και για ό,τι κάνετε εσείς.»

Σίσσυ Τριάντου

Events

Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα Παιδιά με χαμόγελα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα Παιδιά με χαμόγελα 14

Διαγωνισμός Ζωγραφικής – Παιδιά με χαμόγελα

«Μικροί ζωγράφοι όλου του κόσμου, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, πάρτε τα πινέλα σας και δημιουργήστε την πιο όμορφη ζωγραφιά με θέμα Παιδιά με χαμόγελα».

Στείλε μας την πιο όμορφη ζωγραφιά σου μέχρι τις 30/6/2020 με θέμα Παιδιά με χαμόγελα και δώσε χρώμα στην κινητή μονάδα του συλλόγου μας.

Η πιο όμορφη ζωγραφιά θα ντύσει την κινητή μονάδα μας

Οι ζωγραφιές μπορούν να αποσταλούν στη διεύθυνση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΤΘ 1484 ΤΚ19004 ΝΕΑΠΟΛΗ ΣΠΑΤΑ

Ή ηλεκτρονικά μέσα από το info@spaan.gr

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλέφωνο 6975688814

H πιο όμορφη ζωγραφιά θα κερδίσει ένα δώρο έκπληξη

Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Bazar με αγαπημένα ρούχα second hand

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Bazar με αγαπημένα ρούχα second hand 15

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Εκδήλωση της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, με Bazar από αγαπημένα ρούχα second hand (δεύτερο χέρι), όπου μπορεί όποιος επιθυμεί να προσφέρει και να προμηθευτεί από τη Δευτέρα 18 μέχρι την Κυριακή 24 Μάη 2020 κάθε απόγευμα 6.00-8.00 στα γραφεία της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, Ευριπίδου 2

 • Τι κάνετε αγαπημένα ρούχα που είναι «του κουτιού», αλλά δεν τα χρησιμοποιείτε;
 • Τι κάνετε παλτά, ταγιέρ φορέματα που αγαπήσατε πολύ και είναι δύσκολο να τα πετάξετε, αλλά ωστόσο δεν τα φοράτε  πια;
 • Τα πετάτε ή τα χαρίζετε;

Εμείς τα χαρίζουμε!

 • Τα χαρίζουμε για να μην τα πετάξουμε και  αυξηθούν κι άλλο τα σκουπίδια μας.
 • Τα χαρίζουμε για να συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί κάποιος άλλος
 • Τα χαρίζουμε για να πάρετε κάτι με «ιστορία» που να το αξιοποιήσετε καλύτερα.

Αν θέλετε να πλουτίσετε την γκαρνταρόμπα σας δωρεάν, με ελεύθερη συνεισφορά, δεν έχετε παρά να έλθετε στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, Ευριπίδου 2, από τη Δευτέρα  18 μέχρι την Κυριακή 24 Μάη 2020 κάθε απόγευμα 6.00-8.00.

Παλτά, ταγιέρ ,φορέματα, μπλούζες, καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα.

Ρούχα αγαπημένα, ποιότητας, σας περιμένουν.

Μπορείτε να πάρετε και να φέρετε, αλλά σίγουρα θα συνεισφέρετε!

Στο χώρο θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα βοηθήσουν στο ανέβασμα της παράστασης «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» της θεατρικής ομάδας του συλλόγου και στη διοργάνωση του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας.

Προσοχή: Για τα εκτιθέμενα ενδύματα έχουν παρθεί όλα τα μέτρα προστασίας (αποστείρωση με ατμό), και οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες παρακαλούμε να φορούν μάσκα, Εμείς θα προσφέρουμε γάντια.

Τα ρούχα που δεν θα βρουν σπίτι θα δοθούν σε κοινωνικές δομές.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2721021653, 21721082864, 6971540945, 6977437279

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Θεσ/νίκη: Πάρτι σε… καρότσα για το τέλος της καραντίνας (VIDEO)

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Θεσ/νίκη: Πάρτι σε… καρότσα για το τέλος της καραντίνας (VIDEO) 16

Θεσσαλονίκης καρότσα παρτυ

Τη λήξη της καραντίνας σε ξέφρενους ρυθμούς γιόρτασε ομάδα νεαρών, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και πάνω σε καρότσα φορτηγού.

Η κινητή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη από τον δήμο Αθηναίων, φάνηκε πως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους…κεφάτους νεαρούς της πόλης.

Oι νεαροί, έχοντας ανεβάσει και στήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό πάνω στην καρότσα, ξεχύθηκαν στο κέντρο και με δυνατή μουσική διασκέδασαν περαστικούς αλλά και κατοίκους που ζουν στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Δείτε την κινητή συναυλία στη Θεσσαλονίκη:

Θεσ/νίκη: Πάρτι σε… καρότσα για το τέλος της καραντίνας (VIDEO) 17

Μάλιστα, στη συμβολή της Αγίας Σοφίας με την Τσιμισκή αστυνομικοί σταμάτησαν το φορτηγό κάνοντας τον απαραίτητο έλεγχο. Προς στιγμή, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, οι αστυνομικοί πήγαν να βεβαιώσουν παράβαση στους νεαρούς, ωστόσο -σύμφωνα με την αστυνομία- κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς οι διοργανωτές προσκόμισαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ