Connect with us
Επιμελητηρίο

Ψυχολογία

Ομάδες για γονείς από το Κέντρο Πρόληψης Μεσσηνίας – ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. με δωρεάν συμμετοχή

Ανέβηκε

στις

Ομάδες για γονείς από το Κέντρο Πρόληψης Μεσσηνίας – ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. με δωρεάν συμμετοχή 1
Κοινοποιησέ το

https://www.navarinochallenge.com/

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μεσσηνίας ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, πρόκειται να υλοποιήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ομάδες για γονείς παιδιών δημοτικού σχολείου και εφηβικής ηλικίας, στην Καλαμάτα αλλά και μέσω διαδικτύου με δωρεάν συμμετοχή. Συγκεκριμένα η Ομάδα Γονέων με παιδιά στο δημοτικό θα υλοποιηθεί διαδικτυακά και η Ομάδα Γονέων με παιδιά στην εφηβεία δια ζώσης στο χώρο του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ.

Η ανάγκη στήριξης των γονέων είναι μια διαχρονική ανάγκη, καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε τις καθημερινές απαιτήσεις ενός ρόλου που ακατάπαυστα καλείται να προσαρμόζεται αποτελεσματικά στις διαρκείς αλλαγές καθώς τα παιδιά περνούν από το ένα στάδιο ανάπτυξης στο άλλο. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που το Κέντρο Πρόληψης Μεσσηνίας σταθερά κάθε χρόνο εστιάζει ιδιαίτερα στη στήριξη των γονέων υλοποιώντας ομάδες,  σεμινάρια και ενημερωτικές συναντήσεις. Τα τελευταία χρόνια, η κοινωνικό-οικονομική κρίση και η υγειονομική κρίση του COVID-19 επηρέασαν καθοριστικά την δομή και την λειτουργία της οικογένειας. Κατ’ επέκταση παρατηρήθηκαν οι συνέπειες  των παραπάνω στη συμπεριφορά και την ψυχοσύνθεση των παιδιών και κατά συνέπεια στους ίδιους τους γονείς που καλούνται να επιτελέσουν ένα σύνθετο έργο: να ασκήσουν τον γονεϊκό τους ρόλο μέσα από μια σχέση που να δίνει ασφάλεια και σταθερότητα στα παιδιά. Ο σύγχρονος γονιός διερωτάται:

  • Τι γονιός είμαι; Είμαι καλός γονιός;
  • Ανταποκρίνομαι επαρκώς στις συναισθηματικές ανάγκες του παιδιού μου ανάλογα με το εκάστοτε στάδιο ανάπτυξης που βρίσκεται;
  • Κάποιες φορές δυσκολεύομαι με τη συμπεριφορά του παιδιού/εφήβου μου. Πώς να το διαχειριστώ;
  • Θέλω να αναπτύξω μια ανοιχτή επικοινωνία με το παιδί μου; Πώς να το πετύχω;
  • Πώς να διαχειριστώ τα έντονα συναισθήματα του παιδιού/εφήβου μου;
  • Πώς να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου;

Σε αυτά τα ερωτήματα αλλά και σε μια σειρά από άλλα που θέτουν οι γονείς, προσπαθούμε να απαντήσουμε μέσα στις ομάδες δουλεύοντας με βιωματικό τρόπο, δηλαδή με συζήτηση σε μικρές ομάδες, μελέτη περιπτώσεων, αλληλεπίδραση με τους άλλους γονείς αλλά και με τους συντονιστές που είναι επαγγελματίες ψυχικής υγείας με πολυετή εμπειρία.

Η ομάδα στην οποία μπορούν να συμμετέχουν γονείς με παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο θα πραγματοποιεί τις συναντήσεις της διαδικτυακά κάθε Τρίτη από 18 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου 2022 (Συγκεκριμένα: 18/10, 25/10, 1/11, 8/11, 15/11 & 22/11/2022) και ώρες 10:00-12:00 πμ. Αντίστοιχα η ομάδα στην οποία μπορούν θα συμμετέχουν γονείς με παιδιά εφηβικής ηλικίας θα πραγματοποιεί τις συναντήσεις της δια ζώσης κάθε Τετάρτη από 12 Οκτωβρίου έως 16 Νοεμβρίου 2022 και ώρες 18:00-20:00 (Συγκεκριμένα: 12/10, 19/10, 26/10, 2/11, 9/11, 16/11/2022). Η Ομάδα Γονέων με παιδιά εφηβικής ηλικίας που θα γίνει δια ζώσης θα πραγματοποιεί τις συναντήσεις της στο χώρο του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. (Χρυσοστόμου Σμύρνης 56, Καλαμάτα).

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης: 27210-84009, καθημερινά 10:00-14:00 μμ ή στο email prolipsimes@gmail.com. Προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2022.

 

Για τις δράσεις που πραγματοποιεί το Κέντρο Πρόληψης μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω facebook : https://www.facebook.com/prolipsimes και μέσω της ιστοσελίδας μας www.prolipsimessinias.gr

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ.»

ΤΗΛ: 27210-84009

EMAIL: prolipsimes@gmail.com

WEB: www.prolipsimessinias.gr

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ