Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Ενημέρωση στο Δ.Σ. για το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πτήσεων στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Συζήτηση – ενημέρωση για το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πτήσεων στην Καλαμάτα, πραγματοποιήθηκε κατά τη 2η/2021 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνεδρίαση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης χθες, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και ο Αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημήτρης Μανδηλάρης.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε σε σειρά ερωτημάτων που έχουν τεθεί για το θέμα, έπειτα από συλλογή σχετικών στοιχείων και πληροφοριών, μετά τις συναντήσεις του τόσο με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, όσο και με τον Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη και υπηρεσιακούς παράγοντες το προηγούμενο διάστημα. Επίσης τις δικές τους απόψεις κατέθεσαν οι Βουλευτές και ο Αερολιμενάρχης. Κατά τη διαδικασία εξέφρασαν θέσεις, απόψεις, παρατηρήσεις και προβληματισμούς, τόσο οι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όσο και μέλη του Δ.Σ.

 

Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Μιλάμε λοιπόν για την 120 ΠΕΑ, την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ για την ακρίβεια ή αν θέλετε τη συνέχιση της λειτουργίας της μέσα από τη δημιουργία ενός σύγχρονου Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πτήσεων στην πόλη μας, την Καλαμάτα. Και μιλάμε για μία διακρατική συμφωνία, για τον σχεδιασμό σε ανώτατο κυβερνητικό και αν θέλετε –γιατί αυτό είναι και το ορθό- σε ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο.

Και εδώ, πέρα από τα όσα ακουστούν, και θέλω να ζητήσω να αντιμετωπίσουμε το θέμα με τη σοβαρότητα που πρέπει, εμείς πολιτικά θα τοποθετηθούμε.

Τι έχουμε λοιπόν. Έχουμε ένα αεροδρόμιο το οποίο χρήζει χθες αναβάθμισης. Έχουμε μία μονάδα εξαιρετική, την 120 ΠΕΑ αλλά με πτητικά μέσα και εξοπλισμό που αν μη τι άλλο δεν το λες και σύγχρονο. Θα σταθώ σε αυτά τα δύο.

Θέλουμε την 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα; Κατηγορηματικά ΝΑΙ.

Θέλουμε να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις, ο στόλος των πτητικών μέσων, ο εξοπλισμός του Αεροδρομίου; Κατηγορηματικά ΝΑΙ.

Τι συζητάμε σήμερα; Μα ακριβώς αυτά τα δύο θέματα. Και προφανώς ως Δημοτική Αρχή κατηγορηματικά και αταλάντευτα τασσόμαστε ΥΠΕΡ αυτών των κινήσεων.

Κλείνοντας να πω ότι εμπιστευόμαστε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, άλλωστε τα θέματα αυτά είναι εξόχως κρίσιμα και συνδέονται με την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ως Δημοτική Αρχή λέμε ότι η Καλαμάτα έχει μόνο να κερδίσει από τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πτήσεων. Μέσα από τις επενδύσεις που θα γίνουν, τις θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν, την οικονομική δραστηριότητα, την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Αεροδρομίου, την προβολή της περιοχής μας διεθνώς».


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Έκτακτη Δειγματοληψία ανίχνευσης Κορωνοϊού στη Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τα καταστήματα COSMOS Καλαμάτας, θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 και ώρα 10:00 – 14:00, στη κεντρική πλατεία Καλαμάτας, έκτακτη δράση δωρεάν ελέγχου ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), στο πλαίσιο της προσπάθειας αύξησης των καθημερινών ελέγχων.

Όσοι πολίτες επιθυμούν να προσέλθουν είναι απαραίτητο να:

  • γνωρίζουν τον Αριθμό́ Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
  • έχουν μαζί́ τους αστυνομική́ ταυτότητα Για τη μετακίνηση τους:
  • στέλνουν γραπτό́ μήνυμα (SMS) με αριθμό́ 1 στο 13033.

Τα καταστήματα COSMOS Καλαμάτας, συμβάλλουν στις ανάγκες της δράσης αυτής, προσφέροντας τον απαραίτητο εξοπλισμό.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Αυξημένο ιικό φορτίο κορονοϊού ανιχνεύτηκε στο Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Εργαστηριακή ανάλυση δείγματος από την είσοδο του Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε στις 4-5 Μαρτίου 2021, προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή ανίχνευση SARS-CoV-2, στο πλαίσιο των τακτικών εβδομαδιαίων ελέγχων. Το δείγμα ελήφθη στις 3 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα από τα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.» για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας, στο υπ’ αριθμ. 31094088 δείγμα από την είσοδο του Βιολογικού ανιχνεύθηκε αυξημένο ιικό φορτίο SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με τα διεθνή μαθηματικά μοντέλα, με τα οποία προσεγγίζεται η συσχέτιση θετικών στον ιό κρουσμάτων και η παρουσία του ιού στα λύματα, λαμβάνοντας υπόψη τον ημερήσιο όγκο των λυμάτων που δέχεται η μονάδα επεξεργασίας, από το εργαστήριο υπολογίζεται αδρά και με μεγάλα ποσοστά αβεβαιότητας ότι υπάρχουν στον εξυπηρετούμενο πληθυσμό περί τους 600 φορείς/ασθενείς.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Συζήτηση για τρόπους χρηματοδότησης μεγάλων έργων του Δήμου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα, Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Χρηματοδοτικής Μίσθωσης και Δ/ντα Σύμβουλο της NBG Leasing Θεόδωρο Σπυρόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν τρόποι χρηματοδότησης για μεγάλα πρότζεκτ που σχεδιάζει ή έχει προγραμματίσει ο Δήμος Καλαμάτας, ανάμεσα στ’ άλλα η αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας με αιχμή έργα ενέργειας, η κατασκευή μεγάλων αθλητικών χώρων κ.ά.

Συμφωνήθηκε να ακολουθήσει νέα συνάντηση, όπου θα υπάρξει και η απαραίτητη εξειδίκευση της συζήτησης ανά έργο, παρουσία των αρμοδίων υπηρεσιακών στελεχών και ειδικών ανά τομέα, με στόχο να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα (Αντ. Τρίτσης, ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, Ε.Π. Πελοποννήσου κ.ά.) καθώς και ιδιωτών.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ