Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Αυτοδυναμία ζήτησε ο Τατούλης στη μεγάλη συγκέντρωση Πελοποννήσιων ετεροδημοτών στο Κάραβελ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Πέτρος Τατούλης από το «Κάραβελ»

ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ νίκη ευρύτατης κοινωνικής πλειοψηφίας από την πρώτη Κυριακή, για μια Αυτοδύναμη Πελοπόννησο ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης από το «Κάραβελ», στην πρώτη εκδήλωση του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος για τους ετεροδημότες, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Μαΐου.

Στην κατάμεστη αίθουσα που γέμισε ασφυκτικά από Πελοποννήσιους, οι οποίοι κατέκλυσαν το χώρο της εκδήλωσης στον πρώτο όροφο, αλλά και το λόμπι του ξενοδοχείου από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ο Πέτρος Τατούλης ξεκίνησε την ομιλία του στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας των συμπατριωτών του στην πορεία για τις εκλογές: “Στην Πελοπόννησο δεν υπάρχουν “Αυτοί κι Εμείς”, “Εμείς και οι Άλλοι” . Στην Πελοπόννησο , σε δυο εβδομάδες από σήμερα, απαντάμε με ηχηρή φωνή σε ένα και μόνο ερώτημα: Προχωράμε ενωμένοι μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Συνεχίζουμε στο αύριο ή βάζουμε στον γύψο την επόμενη γενιά των νέων της Πελοποννήσου; Πιστεύουμε στην δημοκρατία ή αφηνόμαστε στα χέρια των διαφόρων διορισμένων κομματαρχών ή τοπαρχών;

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αποκλειστικά λαϊκή η χθεσινή συγκέντρωση του Πέτρου Τατούλη, αφού για πρώτη φορά ομιλία πολιτικού, υποψηφίου αρχηγού εκλογών, απευθύνθηκε σε ακροατήριο αμιγώς πολιτών , χωρίς κομματικούς μηχανισμούς και “υψηλές” παρουσίες. Ο Πέτρος Τατούλης, εμφανώς συγκινημένος για την “μεγαλειώδη συγκέντρωση, την μεγαλύτερη και πιο ενθουσιώδη από κάθε άλλη φορά” παρουσίασε το πρόγραμμα ανάπτυξης , προοπτικής και ελπίδας της Πελοποννήσου , “για τους πολλούς , και όχι για τους λίγους” , απαντώντας στην λάσπη του μηδενισμού και στα οικονομικά συμφέροντα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου και την θέρμη με την οποία τον υποδέχτηκαν οι παριστάμενοι σημειώνοντας ότι “η νίκη της Νέας Πελοποννήσου είναι νίκη των Πελοποννησίων, που ενωμένοι αντιστέκονται σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μας διχάσουν”. Ο Πέτρος Τατούλης από την αρχή της ομιλίας του, που διακόπηκε πολλές φορές από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του κόσμου, ξεκαθάρισε ότι “η Πελοπόννησος δεν γυρίζει πίσω και μαζί με τους πολίτες ενωμένοι προχωράμε μπροστά”. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε στην συνέχεια ότι “στην Πελοπόννησο έχουμε εγκαταλείψει εδώ και καιρό τα κομματικά χαρακώματα. Στον δικό μας τον τόπο δεν υπάρχουν πια κόκκινα, μπλε , πράσινα ή πορτοκαλί καφενεία. Το δικό μας κόμμα, ο δικός μας πολιτικός χώρος είναι μόνο η Πελοπόννησος”.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε ακόμα και στην έννοια του πατριωτισμού και την κακοποίηση της στα χρόνια της κρίσης,  δίνοντας τον δικό του νόημα: “Δίνουμε ένα άλλο νόημα στον πατριωτισμό. Μια έννοια που τόσο κακοποιήθηκε αυτά τα χρόνια της κρίσης, από όλους εκείνους που δεν μπόρεσαν να σηκώσουν στην πλάτη τους την μεγάλη ευθύνη. Να φτιάξουν μια σύγχρονη χώρα. Που να προσφέρει μέλλον στα παιδιά της. Που να δημιουργεί σχέσεις ακλόνητης εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και τον πολιτικό. Που να αγκαλιάζει την κοινωνική δικαιοσύνη και να ανασυστήνει συνεχώς την κοινωνική αλληλεγγύη. Που να μπορεί να ξαναγεννήσει μια Νέα Ελλάδα και να εκφράσει την ευρεία κοινωνική πλειοψηφία του κέντρου. Που να μπορεί , τέλος, να απευθύνεται με αξιοπρέπεια και σύνεση σε όλους τους Έλληνες, χωρίς διχαστικά και πολωτικά διλήμματα”.

Ο Πέτρος Τατούλης έκανε ειδική αναφορά στις επιθέσεις και τους εκβιασμούς που δέχτηκε σημειώνοντας: “Ποτέ μου δεν κρύφτηκα πίσω από κλειστές πόρτες. Ποτέ μου δεν γονάτισα. Αλλά στάθηκα όρθιος. Και πάντα με όρους πολιτικούς τόλμησα και διατύπωσα ανοικτά τις απόψεις μου, ακόμη κι αν κάποιοι τότε μου λέγανε ότι προεξοφλούσα τον δικό μου πολιτικό θάνατο. Το λέγανε και μέχρι πριν από λίγο καιρό, όταν με εκβιασμούς, που άγγιξαν τον στενό πυρήνα της οικογενειακής μου ζωής, θεώρησαν ότι θα κάνουμε πίσω. Το λέω ξεκάθαρα: δεν φοβόμαστε. Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν υποτασσόμαστε. Από κάθε τέτοια μάχη, που έχει ως στοιχεία της , τα όπλα ενός βρώμικου, ανήθικου πολέμου, εμείς  βγαίνουμε πάντα πιο δυνατοί. Πιο ελεύθεροι. Πιο δημιουργικοί. Πιο έτοιμοι για τις προκλήσεις που απλώνονται μπροστά μας”.

 

ΕΚΤΕΝΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στα σαράντα λεπτά της ομιλία του έκανε ένα εκτενή απολογισμό για τα πεπραγμένα της Διοίκησης, από το 2011 που ανέλαβε το τιμόνι της Περιφέρειας, συνδέοντας τον στρατηγικό σχεδιασμό με το όραμα για μια Αυτοδύναμη Πελοπόννησο: “Οι αριθμοί και οι στατιστικές είναι για την περιφέρεια Πελοποννήσου θετικές.

200 εκατομμύρια ευρώ είναι η αύξηση μέσα στην οκταετία των εσόδων από τον τουρισμό.

Η Πελοπόννησος βρίσκεται σήμερα στην 3η από την 11η θέση που είχε το 2012 στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Και τέλος, η Πελοπόννησος έχει την χαμηλότερη ανεργία στην χώρα μετά την Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου, επτά μονάδες κάτω από τον μέσο όρο της χώρας”.

Μίλησε ακόμα και για τα απορρίμματα και τα πρόστιμα που πλήρωναν Περιφέρεια και Δήμοι αλλά και την ασύνδετη πολιτική των διαδοχικών κυβερνήσεων και υπουργών που οδήγησε σε καθυστερήσεις. Και αναφέρθηκε στην τελική επικύρωση του έργου στη βάση της λύση που ανέλαβε και έφερε εις πέρας η Περιφέρεια: “Σήμερα, τα έργα έχουν ξεκινήσει. Μια επένδυση 168 εκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται σε εξέλιξη. Χιλιάδες θέσεις εργασίας ανοίγουν. Ενώ μια πράσινη οικονομία έρχεται να ενισχύσει το τουριστικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα της Πελοποννήσου”.

Αναφέρθηκε στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας και στην τεράστια προσπάθεια που έγινε ώστε να μπει στα σαλόνια της Ευρώπης και από 5 τακτικές πτήσεις το 2011 να φτάσει στις

71 τακτικές πτήσεις σήμερα. Σημείωσε χαρακτηριστικά για τα αποτελέσματα αυτά: “Κάποιοι νομίζουν ότι ο από μηχανής Θεός έβαλε την Καλαμάτα στον χάρτη των αεροπορικών κολοσσών. Τα θαύματα όμως στην ανάπτυξη είναι προϊόν συνεργασίας και ρεαλιστικού σχεδιασμού”.

Περιέγραψε τα λιμάνια της Πελοποννήσου που φτιάχτηκαν αυτά τα 8 χρόνια και μετέτρεψαν σε λιμάνι ευημερίας την Πελοπόννησο, ενώ έκανε και εκτενή αναφορά στο σχεδιασμό του χάρτη για εναλλακτικό Τουρισμό και έκανε αναφορά στα 1500 χιλιόμετρα μονοπατιών που βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης. Μίλησε για την μεγάλη επένδυση στην εξωστρέφεια και την στήριξη των τοπικών παραγωγών να βάλουν τα προϊόντα τους στα ακριβά ράφια των διεθνών αγορών.

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε με αναλυτική περιγραφή και στο μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Πελοπόννησο και που υπερέβη τα 2 δισ. ευρώ “στην πιο δύσκολη περίοδο της χώρας και την ώρα που την προηγούμενη τριακονταετία δεν είχαν ποτέ απορροφηθεί τέτοιοι πόροι” ενώ υπογράμμισε ότι: “διεκδικήσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε την περάτωση σημαιακών έργων για την Πελοπόννησο, όπως είναι το μεγάλο αρδευτικό της Τάκας, το φράγμα του Ασωπού, το Φιλιατρινό Φράγμα και ασφαλώς, το αεροδρόμιο της Τρίπολης”. Συγκεκριμένα για το θέμα αυτό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε μια αναφορά στην εκκωφαντική άρνηση του σημερινού υπουργού Μεταφορών και του γενικού του γραμματέα να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες για την μετατροπή του και σε πολιτικό αεροδρόμιο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα και στο όραμα για την Αυτοδύναμη Πελοπόννησο περιέγραψε τα έργα που είναι γέφυρα με την επόμενη θητεία και εγγυώνται την αλλαγή που έχει ήδη δρομολογηθεί: “Η ίδρυση της πρώτης στην χώρα Επενδυτικής Τράπεζας Πελοποννήσου έρχεται να καλύψει την ανεπάρκεια των συστημικών τραπεζών, προκειμένου νέοι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να αντλήσουν κεφάλαια, στα πρότυπα των πετυχημένων γερμανικών ταμιευτηρίων. Από την άλλη πλευρά,  η  δημιουργία ενός κοινού εταιρικού σχήματος ανάμεσα στην Πελοπόννησο και την Κίνα, σε ένα πρότζεκτ υπό την αιγίδα της κινεζικής προεδρίας, που στοχεύει στην άντληση κεφαλαίων κινεζικών πολυεθνικών εταιρειών, και αφορά την ίδρυση ελληνοκινεζικού βιοτεχνολογικού πάρκου είναι ένας μεγαλόπνοος αλλά ρεαλιστικός στόχος , που θα αλλάξει οριστικά την δομή της τοπικής μας οικονομίας και θα βάλει την Πελοπόννησο στον χάρτη των εμπορευματικών κόμβων. Τέλος, η ενέργεια. Οι υδρογονάνθρακες είναι η μεγάλη πρόκληση. Που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως σημαντική πρόκληση και ευκαιρία. Τα μεγάθη είναι τεράστια. Σχεδιάζουμε με προσοχή την οριοθέτηση της περιφερειακής μας ΑΟΖ , επιδιώκουμε η περιφέρεια Πελοποννήσου να είναι στο τραπέζι των αποφάσεων και τα αντισταθμιστικά οφέλη να διαχυθούν σε όλη την περιφέρειά μας”.
Τέλος, ο Πέτρος Τατούλης κάλεσε τους Πελοποννήσιους, όλους και όλες να συστρατευτούν για μια ευρεία νίκη της Νέας Πελοποννήσου που θα γίνει η νίκη της ίδιας της Πελοποννήσου, μια επικράτηση που δεν αφορά μια προεκλογική αναμέτρηση, αλλά το σήμερα αυτής της γενιάς και το μέλλον των νέων. “Να γίνει η μάχη γιορτή και ο αγώνας νίκη. Η Πελοπόννησος στις 26 Μαΐου θα έχει τα δικά της χρώματα, της δικής της τοπικής οικονομίας, των δικών της ανθρώπων. Από την πρώτη Κυριακή των εκλογών να δημιουργήσουμε μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία που θα στείλει το μήνυμα σε όλην την χώρα ότι εμείς εδώ είμαστε ενωμένοι και παλεύουμε μόνο για τον δικό μας τόπο”, κατέληξε ο περιφερειάρχης.


Κοινοποιησέ το

Εκλογές Μεσσηνία

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Περιοδεία στα Φιλιατρά πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας Γιούλα Ζαχαροπούλου, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Νίκος Πατσαρίνος, συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη.

Η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή, με κεντρικό θέμα συζήτησης, την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης του φιλιατρινού φράγματος  στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020». Ένα έργο πνοής για τον αγροτικό κόσμο της Τριφυλίας και την ανάπτυξη της περιοχής, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν ημιτελές, καθώς δεν προέβλεψαν εξαρχής στην μελέτη, την κατασκευή και των δικτύων στο φράγμα.

Τελευταίος σταθμός, η Μαραθόπολη, με ακόμα ένα χαρμόσυνο νέο για την περιοχή, καθώς δημοσιεύθηκε εχθές η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020». Το λιμάνι επιτέλους γίνεται λειτουργικό για τους αλιείς.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης

Ένα προς ένα, όλα τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε και ο ίδιος το «πάγωμα» της αγοράς αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στο εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης.

Συνομιλώντας με εμπόρους και καταστηματάρχες συμφώνησαν πως η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση μείωση της φορολογίας αποτελεί «μονόδρομο» για να μείνουν περισσότερα χρήματα στην «τσέπη» των καταναλωτών και να αρχίσει να κινείται η αγορά.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Συναντήθηκε με τους διοικητές Δημήτρη Γεωργανά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και Παναγιώτη Πούπουζα στην Αστυνομική διεύθυνση καθώς και με το ανθρώπινο δυναμικό οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η πλήρης ετοιμότητα, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το Μίλτο Χρυσομάλλη να εύχεται στους πυροσβέστες , να «κυλήσει» ομαλά χωρίς απρόοπτα.

Η παραβατικότητα ειδικά στην περιφέρεια του Νομού, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που αποφυλακίζει εγκληματίες αλλά και η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο κ. Χρυσομάλλης τόνισε ο απαράδεκτος νέος ποινικός κώδικας , με τον οποίο οι επικίνδυνοι κακοποιοί που συλλαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. αφήνονται ελεύθεροι , πρόκειται να αλλάξει άμεσα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ