Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Αντωνία Μπούζα: Εκλογών….το ανάγνωσμα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αντωνία Μπούζα: Εκλογών….το ανάγνωσμα 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές τελείωσαν και έφεραν έστω  με τον τρόπο που το έφεραν, συγκεκριμένα αποτελέσματα, στην Πελοπόννησο και στους Δήμους της Πελοποννήσου.

Στη δημοκρατική σκέψη όλων των υγιώς σκεπτόμενων δημοκρατών, είναι αποδεκτό το αποτέλεσμα, όπως επίσης  και η θέση που επεφύλαξαν οι πολίτες, στους εμπλεκόμενους στις εκλογές.

Οι νικητές των εκλογών, όμως εκτός της χαράς και ικανοποίησης για το θετικό αποτέλεσμα, επιβάλλεται να επαναφέρουν τη ομαλότητα, μετά την ένταση των εκλογών, όπως και τη συνεργασία, προς όφελος της κοινωνίας.

Αντί αυτού, είδαμε συμπεριφορές από τον νικητή των εκλογών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που ξενίζουν. Η παραπληροφόρηση συνεχίζεται όπως και οι πράξεις που σηματοδοτούν ενίσχυση της έντασης π.χ. επισκέψεις εν αγνοία του νυν Περιφερειάρχη κ.Τατούλη σε μη αρμοδίους, καθώς και δηλώσεις, που ενισχύουν τη θολότητα και συντηρούν το διχαστικό  κλίμα.

Το σπουδαιότερο όμως, είναι η εμμονή του νικητή για αλλαγή του Νόμου Κλεισθένη, δείγμα της αδυναμίας συνεννόησης και συνεργασίας, σύμφωνα με τους όρους του νομοθετήματος, δηλαδή ξεκάθαρες, οριοθετημένες και προγραμματικές συγκλίσεις και όχι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, όπως διαφάνηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών, της 2ας Ιουνίου.

Αν  γίνει κατανοητό και αποδεκτό πως  στην Περιφέρεια, ο Νόμος ορίζει πως συναποφασίζονται οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες και δεν διατάσσονται,  τότε μπορούμε να πούμε πως ο τόπος μας, θα πάει μπροστά.

Το ποσοστό της Α΄ Κυριακής που έλαβαν οι συνδυασμοί και είναι το πραγματικό  και δίνει και τον αριθμό των εδρών ( για 313 ψήφους χάθηκε η 18η έδρα από τη Νέα Πελοπόννησο) που στο προκείμενο, είναι ισόποσο της πλειοψηφίας με την μείζονα αντιπολίτευση, είναι αυτό που επιβάλλει τη συνεννόηση.

Όπως η πλευρά της νυν διοίκησης της Περιφέρειας απεδέχθη το αποτέλεσμα των εκλογών, ας το αποδεχθεί και ο επόμενος Περιφερειάρχης και ας δείξει πως μπορεί να συνεννοηθεί, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες .Αυτό για να γίνει, απαιτείται να δείξει  εμπράκτως σεβασμό στην προσωπικότητα και στην οικογένεια των πολιτικών του αντιπάλων, διαφορετικά θα υπάρχει οιονεί διχασμός στο περιφερειακό σκηνικό.

Άλλωστε όσοι θα βρίσκονται στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου, μία υποχρέωση έχουν, να είναι χρήσιμοι στον τόπο, ενώ είναι υποχρεωτικό να μπορούν να συνεννοηθούν. Η δημόσια αναφορά δε, του νυν Περιφερειάρχη κ.Πέτρου Τατούλη  πως θα παραμείνει ενεργός στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αποτελεί εγγύηση πως θα αποτραπούν ανοίκειες συμπεριφορές που ίσως επιχειρηθεί να υποβαθμίσουν το θεσμό.  Αυταρχικές συμπεριφορές  που όλοι έχουμε δει πως έχουν γίνει αποδεκτές στον άλλο αυτοδιοικητικό θεσμό, στον Περιφερειακό θεσμό  δεν έχουν θέση και φυσικά, δεν μπορεί να γίνουν ποτέ αποδεκτές, όπως επίσης και η σύμπλευση με συγκεκριμένο ΜΜΕ που προσβάλει κάθε έννοια δημοκρατίας.

 

Αντωνία Μπούζα

Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και Θεμάτων Μεσσηνίας

 


Κοινοποιησέ το

Εκλογές Μεσσηνία

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας 10
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Περιοδεία στα Φιλιατρά πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας Γιούλα Ζαχαροπούλου, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Νίκος Πατσαρίνος, συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη.

Η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή, με κεντρικό θέμα συζήτησης, την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης του φιλιατρινού φράγματος  στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020». Ένα έργο πνοής για τον αγροτικό κόσμο της Τριφυλίας και την ανάπτυξη της περιοχής, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν ημιτελές, καθώς δεν προέβλεψαν εξαρχής στην μελέτη, την κατασκευή και των δικτύων στο φράγμα.

Τελευταίος σταθμός, η Μαραθόπολη, με ακόμα ένα χαρμόσυνο νέο για την περιοχή, καθώς δημοσιεύθηκε εχθές η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020». Το λιμάνι επιτέλους γίνεται λειτουργικό για τους αλιείς.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 11
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης

Ένα προς ένα, όλα τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε και ο ίδιος το «πάγωμα» της αγοράς αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στο εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης.

Συνομιλώντας με εμπόρους και καταστηματάρχες συμφώνησαν πως η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση μείωση της φορολογίας αποτελεί «μονόδρομο» για να μείνουν περισσότερα χρήματα στην «τσέπη» των καταναλωτών και να αρχίσει να κινείται η αγορά.

Αντωνία Μπούζα: Εκλογών….το ανάγνωσμα 12


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 13
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Αντωνία Μπούζα: Εκλογών….το ανάγνωσμα 14Συναντήθηκε με τους διοικητές Δημήτρη Γεωργανά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και Παναγιώτη Πούπουζα στην Αστυνομική διεύθυνση καθώς και με το ανθρώπινο δυναμικό οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η πλήρης ετοιμότητα, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το Μίλτο Χρυσομάλλη να εύχεται στους πυροσβέστες , να «κυλήσει» ομαλά χωρίς απρόοπτα.

Η παραβατικότητα ειδικά στην περιφέρεια του Νομού, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που αποφυλακίζει εγκληματίες αλλά και η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο κ. Χρυσομάλλης τόνισε ο απαράδεκτος νέος ποινικός κώδικας , με τον οποίο οι επικίνδυνοι κακοποιοί που συλλαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. αφήνονται ελεύθεροι , πρόκειται να αλλάξει άμεσα.

Αντωνία Μπούζα: Εκλογών….το ανάγνωσμα 15

Αντωνία Μπούζα: Εκλογών….το ανάγνωσμα 16


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ