Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Αντωνία Μπούζα: Ανυπαρξία της Πελοποννήσου στο τουριστικό αύριο του τόπου μας

Ανέβηκε

στις

bouza
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Αντωνία Μπούζα για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο

Μετά την καθίζηση της αναπτυξιακής προοπτικής της Πελοποννήσου από την εξαίρεσή της από μεγάλα αναπτυξιακά πρότζεκτ (φυσικό αέριο), μοιραία φαίνεται πως θα εξελιχθεί η Διοίκηση Νίκα στην Περιφέρεια και στον τουριστικό και αγροτοδιατροφικό τομέα.

Όντας απόλυτο και άβουλο συνάμα, κυβερνητικό δεκανίκι, σε αντίθεση με την εκπεφρασμένη βούληση της ΕΝΠΕ (όπου παρεπιπτόντως το σύνολο σχεδόν των Περιφερειαρχών της Χώρας πρόσκειται στην κυβερνώσα παράταξη), για στήριξη πρώτιστα των συμφερόντων της περιφέρειας και της περιφερειακής οικονομίας και την προώθηση της Περιφερειακής Διακυβέρνησης, απλά συνεδριάζει με τα στελέχη του, αποδέχεται χωρίς αντιρρήσεις, υποτιμώντας απόλυτα το Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού το παραγκωνίζει, ως υπέρτατο όργανο διοίκησης, αρνούμενος ως φαίνεται να αποδεχτεί την ετυμηγορία των Πελοποννησίων.
Αυτή όμως δεν αποτελεί τη φιλοσοφία, βάσει της οποίας δημιουργήθηκε ο Περιφερειακός θεσμός, που δυστυχώς από πράξεις ή παραλείψεις, παίρνει επικίνδυνα την κατηφόρα και απαξιώνεται στα μάτια της κοινωνίας.

Κύριο θέμα των ημερών ο τουρισμός .

Καίτοι είμαι μέλος του περιφερειακού Συμβουλίου, αναρωτιέμαι για τις ενέργειες της Διοίκησης Νίκα. Πως πορεύεται δηλαδή, αυτήν την κρίσιμη περίοδο μία ραγδαία τουριστικά αναπτυσσόμενη μέχρι χθες Περιφέρεια.

1.Ποία είναι τα στοιχεία που έχει βγάλει προς τα έξω ως τουριστικά μηνύματα η Περιφερειακή Διοίκηση;

2.Ποία η επίσημη αντίδραση της Πελοποννήσου στα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν της επανεκκίνηση του τουρισμού που ανακοίνωσε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης; Συμφωνεί μαζί του η Περιφερειακή Διοίκηση;

3. Ποίες προτάσεις- με γνώμονα την ιδιαιτερότητα της Πελοποννήσου-έκανε αφουγκραζόμενη την αγωνία του ξενοδοχειακού κλάδου, της εστίασης, των τουριστικών μεταφορών, των θαλασσίων μέσων και της συνδεδεμένης με τον τουρισμό αγροτοδιατροφικής αλυσίδας;

4.Συμφωνεί με τα εξειδικευμένα μέτρα για τα τουριστικά λεωφορεία, τις πισίνες, τα εστιατόρια κλπ;

5.Γιατί δεν συνεδρίασε μέχρι σήμερα η άτυπη επιτροπή τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα ενημέρωνε για τους στόχους της Πελοποννήσου την περίοδο αυτή και τις άμεσες ενέργειες που επιβάλλει η επείγουσα κατάσταση η υγιειονομικής κρίσης; Πότε περιμένει να κινηθεί;

6.Ποίο μοντέλο έχει επιλέξει να προβάλλει άμεσα για την Πελοπόννησο και γιατί ακόμη δεν έχουμε δει κάτι;

7.Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την τιθάσευση της ανεργίας στον τουριστικό κλάδο;

Δεν μπορούμε να είμαστε απλοί θεατές και υπάκουοι μαθητές, όταν κατρακυλάει η επιχειρηματικότητα και η οικονομία μας.
Αντίθετα, διαβάσαμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου τις προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Διοίκησης και όσοι από εμάς έχουμε μοχθήσει για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο, τρομάξαμε .

Τι διαβάσαμε; Σας το παραθέτω αυτολεξί και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τη δεινή μας προοπτική, επαναφοράς στο μακρινό χθες.

<< Γνωστοποιήθηκε, επίσης, ότι το Σάββατο 4 Ιουλίου -καθώς η φετινή τουριστική περίοδος ξεκινά την 1η Ιουλίου- θα γίνουν στην Σπάρτη τα εγκαίνια του infokiosk που θα λειτουργεί σε συνεργασία με τον δήμο της λακωνικής πρωτεύουσας. Μέσα στον Ιούλιο επίσης θα ξεκινήσει να λειτουργεί το infokiosk της Κορίνθου, στον Ισθμό, ενώ ετοιμάζεται και του Ναυπλίου>>.
Μετά από αυτό που διαβάσατε, κάθε άλλη λέξη περιττεύει.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Υπεύθυνη Μεσσηνίας της Παράταξης «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»
Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ