Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Αντωνία Μπούζα: Ανυπαρξία της Πελοποννήσου στο τουριστικό αύριο του τόπου μας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

bouza

Αντωνία Μπούζα για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο

Μετά την καθίζηση της αναπτυξιακής προοπτικής της Πελοποννήσου από την εξαίρεσή της από μεγάλα αναπτυξιακά πρότζεκτ (φυσικό αέριο), μοιραία φαίνεται πως θα εξελιχθεί η Διοίκηση Νίκα στην Περιφέρεια και στον τουριστικό και αγροτοδιατροφικό τομέα.

Όντας απόλυτο και άβουλο συνάμα, κυβερνητικό δεκανίκι, σε αντίθεση με την εκπεφρασμένη βούληση της ΕΝΠΕ (όπου παρεπιπτόντως το σύνολο σχεδόν των Περιφερειαρχών της Χώρας πρόσκειται στην κυβερνώσα παράταξη), για στήριξη πρώτιστα των συμφερόντων της περιφέρειας και της περιφερειακής οικονομίας και την προώθηση της Περιφερειακής Διακυβέρνησης, απλά συνεδριάζει με τα στελέχη του, αποδέχεται χωρίς αντιρρήσεις, υποτιμώντας απόλυτα το Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού το παραγκωνίζει, ως υπέρτατο όργανο διοίκησης, αρνούμενος ως φαίνεται να αποδεχτεί την ετυμηγορία των Πελοποννησίων.
Αυτή όμως δεν αποτελεί τη φιλοσοφία, βάσει της οποίας δημιουργήθηκε ο Περιφερειακός θεσμός, που δυστυχώς από πράξεις ή παραλείψεις, παίρνει επικίνδυνα την κατηφόρα και απαξιώνεται στα μάτια της κοινωνίας.

Κύριο θέμα των ημερών ο τουρισμός .

Καίτοι είμαι μέλος του περιφερειακού Συμβουλίου, αναρωτιέμαι για τις ενέργειες της Διοίκησης Νίκα. Πως πορεύεται δηλαδή, αυτήν την κρίσιμη περίοδο μία ραγδαία τουριστικά αναπτυσσόμενη μέχρι χθες Περιφέρεια.

1.Ποία είναι τα στοιχεία που έχει βγάλει προς τα έξω ως τουριστικά μηνύματα η Περιφερειακή Διοίκηση;

2.Ποία η επίσημη αντίδραση της Πελοποννήσου στα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν της επανεκκίνηση του τουρισμού που ανακοίνωσε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης; Συμφωνεί μαζί του η Περιφερειακή Διοίκηση;

3. Ποίες προτάσεις- με γνώμονα την ιδιαιτερότητα της Πελοποννήσου-έκανε αφουγκραζόμενη την αγωνία του ξενοδοχειακού κλάδου, της εστίασης, των τουριστικών μεταφορών, των θαλασσίων μέσων και της συνδεδεμένης με τον τουρισμό αγροτοδιατροφικής αλυσίδας;

4.Συμφωνεί με τα εξειδικευμένα μέτρα για τα τουριστικά λεωφορεία, τις πισίνες, τα εστιατόρια κλπ;

5.Γιατί δεν συνεδρίασε μέχρι σήμερα η άτυπη επιτροπή τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα ενημέρωνε για τους στόχους της Πελοποννήσου την περίοδο αυτή και τις άμεσες ενέργειες που επιβάλλει η επείγουσα κατάσταση η υγιειονομικής κρίσης; Πότε περιμένει να κινηθεί;

6.Ποίο μοντέλο έχει επιλέξει να προβάλλει άμεσα για την Πελοπόννησο και γιατί ακόμη δεν έχουμε δει κάτι;

7.Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την τιθάσευση της ανεργίας στον τουριστικό κλάδο;

Δεν μπορούμε να είμαστε απλοί θεατές και υπάκουοι μαθητές, όταν κατρακυλάει η επιχειρηματικότητα και η οικονομία μας.
Αντίθετα, διαβάσαμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου τις προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Διοίκησης και όσοι από εμάς έχουμε μοχθήσει για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο, τρομάξαμε .

Τι διαβάσαμε; Σας το παραθέτω αυτολεξί και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τη δεινή μας προοπτική, επαναφοράς στο μακρινό χθες.

<< Γνωστοποιήθηκε, επίσης, ότι το Σάββατο 4 Ιουλίου -καθώς η φετινή τουριστική περίοδος ξεκινά την 1η Ιουλίου- θα γίνουν στην Σπάρτη τα εγκαίνια του infokiosk που θα λειτουργεί σε συνεργασία με τον δήμο της λακωνικής πρωτεύουσας. Μέσα στον Ιούλιο επίσης θα ξεκινήσει να λειτουργεί το infokiosk της Κορίνθου, στον Ισθμό, ενώ ετοιμάζεται και του Ναυπλίου>>.
Μετά από αυτό που διαβάσατε, κάθε άλλη λέξη περιττεύει.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Υπεύθυνη Μεσσηνίας της Παράταξης «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»
Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί στο αγροτικό δίκτυο του ΓΟΕΒ Παμίσου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Περιφερειακής Ενότητας

ΓΟΕΒ Παμίσου

Ολοκληρώθηκαν, τις προηγούμενες ημέρες, οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης του αγροτικού οδικού δικτύου της κάτω ζώνης του ΓΟΕΒ Παμίσου από τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα ολοκλήρωσε την απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής της αποστραγγιστικής τάφρου Μουτελάκη και συνεχίζει τις αντίστοιχες εργασίες στην τάφρο Κασκούτη.

Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής,  μέσω της βελτίωσης και συντήρησης των υποδομών του ΓΟΕΒ, σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας  κ. Στάθης Αναστασόπουλος,  και συνέχισε λέγοντας ότι η Περιφερειακή αρχή έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση έχοντας προγραμματίσει έργα αναβάθμισης των αντλιοστασίων, των γεωτρήσεων και της οργάνωσης της λειτουργίας του ΓΟΕΒ.

ΓΟΕΒ Παμίσου

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

5 εκ ευρώ για διαγραμμίσεις, προειδοποιητικές πινακίδες και παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Π. Πελοποννήσου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εθνικό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εθνικό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πίστωση 5.000.000 ευρώ διατέθηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να δημοπρατήσει σε μία εργολαβία παρεμβάσεις στο εθνικό δίκτυο και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων.

Στη σχετική σύσκεψη που έγινε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου, στην Τρίπολη, διευκρινίστηκε ότι η πίστωση αυτή θα χρηματοδοτήσει μία εργολαβία, που θα δημοπρατήσει η έδρα, αντικείμενο της οποίας θα είναι η οριζόντια και κάθετη σήμανση σε όλο το μήκος του εθνικού οδικού δικτύου και στις 5 Π.Ε. Με τη μέθοδο αυτή, όπως τονίστηκε, εξοικονομούνται εργατοώρες και επιυγχάνονται καλύτερες εκπτώσεις.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εργολαβίας θα γίνουν διαγραμμίσεις, θα αλλαχθούν όλες οι φθαρμένες ενημερωτικές και προειδοποιητικές πινακίδες και θα τοποθετηθούν ανακλαστικά κολωνάκια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκπτωση αυτής της μεγάλης εργολαβίας θα αξιοποιηθεί για τη δημοπράτηση επιπλέον παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο των πέντε Π.Ε.

Σημειώνεται ότι με το πιο πάνω κονδύλιο, το σύνολο της πίστωσης για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας ανέρχεται πλέον σε 15.000.000 ευρώ.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Οι υποτροφίες «Χρυσόστομος Αλεμάγκος» στις μαθήτριες Βασιλική Γιαννοπούλου και Μπρέγιαννη Ειρήνη-Μαρία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Υποτροφίες «Χρυσόστομος Αλεμάγκος»

Υποτροφίες «Χρυσόστομος Αλεμάγκος»

Την υποτροφία του ιδρύματος «Χρυσόστομος Αλεμάγκος» που εδρεύει στο Πεταλίδι, έλαβαν για μία ακόμα χρονιά δύο μαθήτριες του Λυκείου Πεταλιδίου με τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2018- 2019.

Οι επιταγές δόθηκαν σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου στο Δημαρχείο Μεσσήνης, από τον Δήμαρχο και πρόεδρο του Ιδρύματος Γιώργο Αθανασόπουλο και την αντιδήμαρχο Παιδείας Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα, στις μαθήτριες Βασιλική Γιαννοπούλου του Παναγιώτη και Μπρέγιαννη Ειρήνη – Μαρία του Γεωργίου.

Η Β. Γιαννοπούλου εισήχθη με 16.948 μόρια στη Σχολή Ρωσικής Γλώσσας, Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών στην Αθήνα και η Ειρ. Μπρέγιαννη με 16.894 μόρια στη Σχολή Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τη βούληση του διαθέτη -επισκόπου Σίδνεϋ και Νέας Νότιας Ουαλίας Χρυσοστόμου Αλεμάγκου – όπως αυτή καταγράφεται στην ιδιόχειρη διαθήκη του,  το κοινωφελές ίδρυμα διανέμει ισότιμα κάθε χρόνο τους τόκους των χρημάτων που υπάρχουν σε τραπεζικό λογαριασμού του στην Εθνική Τράπεζα σε δύο μαθητές του Λυκείου Πεταλιδίου που πρώτευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ως οικονομικό βοήθημα για τις σπουδές τους. Σκοπός αυτής της δωρεάς είναι «η πατρική αγάπη προς τη νεολαία του Πεταλιδίου και η ενίσχυση του ενδιαφέροντός τους για την παιδεία» όπως αναφέρει ο επίσκοπος στη διαθήκη του.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τις δύο φοιτήτριες για την επιτυχία τους και ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και να έχουν πάντα υψηλούς στόχους, ενώ η αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι οι σχολές τους παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Τις φοιτήτριες συνόδευαν η  Διευθύντρια του Λυκείου Πεταλιδίου Δήμητρα Γρουσουζάκου και οι μητέρες τους.

Υποτροφίες «Χρυσόστομος Αλεμάγκος»

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ