Τρίτη , 21 Ιανουαρίου 2020
Home / Πολιτικά / Ανασχηματισμός: Ποιοι μπαίνουν και ποιοι φεύγουν στην κυβέρνηση
letzanakoonkaimainenaelk2 660x330 - Ανασχηματισμός: Ποιοι μπαίνουν και ποιοι φεύγουν στην κυβέρνηση

Ανασχηματισμός: Ποιοι μπαίνουν και ποιοι φεύγουν στην κυβέρνηση

Sharing is caring!

Τα νέα ονόματα που μπαίνουν στην κυβέρνηση ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Από τις ανακοινώσεις προκάλεσε αίσθηση η ένταξη δύο πρώην στελεχών του Γιώργου Παπανδρέου: Ο λόγος για τον Θάνο Μωραΐτη, που είχε διατελέσει στέλεχος των κυβερνήσεων των Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου (σ.σ.: παραιτήθηκε από το ΚΙΝΑΛ τον περασμένο Δεκέμβριο) και τον Άγγελο Τόλκα, που ήταν αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος του κ. Παπανδρέου και τομεάρχης αυτοδιοίκησης στο ΚΙΝΑΛ (από το οποίο επίσης παραιτήθηκε τον Οκτώβριο).

Οι αλλαγές αφορούν, όπως είναι γνωστό, στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης καθώς η Κατερίνα Νοτοπούλου κατεβαίνει για υποψήφια δήμαρχος στην Θεσσαλονίκη, την θέση του Νάσου Ηλιόπουλου στο υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης αφού ο υφυπουργός διεκδικεί τον δήμο της Αθήνας, και την θέση του υπουργού Εξωτερικών καθώς το είχε αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας εξ αιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τα νέα ονόματα στην κυβέρνηση

  • Στο Υπουργείο Εξωτερικών νέος Υπουργός ορίζεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
  • Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική ορίζεται η Σία Αναγνωστοπούλου.
  • Στο Υπουργείο Εσωτερικών Υφυπουργός με αρμοδιότητα Μακεδονίας – Θράκης ορίζεται η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.
  • Στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υφυπουργός ορίζεται ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.
  • Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός ορίζεται ο Θάνος Μωραϊτης
  • Τέλος στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής Υφυπουργός ορίζεται ο Άγγελος Τόλκας.

Η ορκωμοσία των Υπουργών θα γίνει τη Δευτέρα, μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Μόναχο.

oinomessinia - Ανασχηματισμός: Ποιοι μπαίνουν και ποιοι φεύγουν στην κυβέρνηση 24173577 212881032587180 6080907507292582957 o - Ανασχηματισμός: Ποιοι μπαίνουν και ποιοι φεύγουν στην κυβέρνηση niniosbanner 1 - Ανασχηματισμός: Ποιοι μπαίνουν και ποιοι φεύγουν στην κυβέρνηση MYLO Indian Palace Restaurant - Ανασχηματισμός: Ποιοι μπαίνουν και ποιοι φεύγουν στην κυβέρνηση perrotis - Ανασχηματισμός: Ποιοι μπαίνουν και ποιοι φεύγουν στην κυβέρνηση mavreas1anigif - Ανασχηματισμός: Ποιοι μπαίνουν και ποιοι φεύγουν στην κυβέρνηση krystalkyriakoanigif - Ανασχηματισμός: Ποιοι μπαίνουν και ποιοι φεύγουν στην κυβέρνηση YPODIMATA - Ανασχηματισμός: Ποιοι μπαίνουν και ποιοι φεύγουν στην κυβέρνηση

Δες και αυτό

DSC01394 310x165 - Χειμερινές εκπτώσεις 2020: Πόσο θα διαρκέσουν

Χειμερινές εκπτώσεις 2020: Πόσο θα διαρκέσουν

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΧειμερινές εκπτώσεις 2020: Πόσο θα διαρκέσουν Ειδήσεις | Χειμερινές εκπτώσεις: Μέχρι το …

shares