Ανάπτυξη με ταυτότητα και προοπτική για το Δήμο Καλαμάτας
Πέμπτη , Σεπτέμβριος 19 2019
Home / Τοπικά / Εκλογές Μεσσηνία / Ανάπτυξη με ταυτότητα και προοπτική για το Δήμο Καλαμάτας
Ανάπτυξη με ταυτότητα και προοπτική για το Δήμο Καλαμάτας
Ανάπτυξη με ταυτότητα και προοπτική για το Δήμο Καλαμάτας

Ανάπτυξη με ταυτότητα και προοπτική για το Δήμο Καλαμάτας

Sharing is caring!

Βασίλης Τζαμουράνης Ανάπτυξη με ταυτότητα και προοπτική

Ο ΔΗΜΟΣ  Καλαμάτας συγκεντρώνει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα προκειμένου να αποτελέσει την οικονομική ατμομηχανή της περιφέρειας Πελοποννήσου. Απαιτείται η προώθηση μιας νέας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής ταυτότητας που θα  στηρίζεται στον αγροτικό τομέα , τη φυσική ομορφιά, την ιστορία  και το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής.

Του ΒΑΣΙΛΗ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗ

Υποψηφίου Δημάρχου Δήμου Καλαμάτας

Αξιοποιώντας τα υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μπορούμε να δημιουργήσουμε μηχανισμούς για να υπάρξουν συνέργιες και  συνεργασία των παραγωγών με την επιχειρηματικότητα. Να συνδέσουμε τα προϊόντα μας με τον τουρισμό  και τα καταστήματα εστίασης. Να δώσουμε έμφαση στην πιστοποίηση ώστε να προσφέρουμε στον καταναλωτή  ποιοτικά  και ασφαλή  προϊόντα με προστιθέμενη αξία.  Να δημιουργήσουμε με διακριτή διατροφική ταυτότητα.

Η Καλαμάτα διαθέτει ταυτόχρονα  το σπάνιο προνόμιο μιας εξαιρετικά ζωντανής παραλίας σε συνέχεια της πυκνοδομημένης περιοχής κατοικίας. Μια ακτή κυριολεκτικά στα πόδια της πόλης που αποτελεί σημαντικό τόπο αναψυχής, πόλο τουριστικού ενδιαφέροντος και σημαντικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Απαιτείται η διαφύλαξη αυτών των  χαρακτηριστικών και η οργάνωση του χώρου ώστε να εξυπηρετεί αυτές τις δραστηριότητες.

Τα προαναφερόμενα συγκριτικά πλεονεκτήματα συνηγορούν στην σύνταξη ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος που θα στοχεύει στην προσέλκυση νέων επενδύσεων από τον δημόσιο αλλά κυρίως από τον επιχειρηματικό τομέα. Μόνο με επενδύσεις μπορούν  να  δημιουργηθούν νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας και να αυξηθεί το εισόδημα των κατοίκων της  περιοχής.

Στα πλαίσια αυτά ο ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ προτείνει:

  • Ένταξη στο σχέδιο με ειδικούς όρους και κίνητρα της Δυτικής παραλιακής ζώνης για την προσέλκυση μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων
  • Ανάπτυξη της ποιοτικής και οικολογικής γεωργίας για την παραγωγή  ποιοτικών προϊόντων με μεγαλύτερη αξία.
  • Αξιοποίηση του Περιβαλλοντικού Πάρκου του Νέδοντα και των παρόχθιων ζωνών του
  • Επαναδραστηριοποίηση του λιμανιού κυρίως για τουριστική χρήση και ίδρυση υδατοδρόμιου.
  • Δημιουργία παραθαλάσσιου πάρκου με ανάπλαση της περιοχής  από εκβολές Νέδοντα  μέχρι τον Κορδία ( 49 στρέμματα) και  σύνδεση με την περιοχή της Μαρίνας και του λιμανιού.
  • Εκπόνηση ενός προγράμματος ολιστικής ανάπτυξης του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου (αγροτουρισμός, ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα, μονοπάτια ,φυσιολατρικός τουρισμός κ.α.) αξιοποιόντας περιουσιακά στοιχεία του Δήμου που βρίσκονται στην περιοχή , για την προσέλκυση επισκεπτών, με την  συμμετοχή φυσικά  της  ιδιωτικής πρωτοβουλίας .
  • Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ανατολικού παραλιακού μετώπου από Ναυαρίνου έως Μικρή Μαντίνεια (ανάθεση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τον σχεδιασμό των εγκαταστάσεων των καταστημάτων της παραλίας) .

Με γνώση και εμπειρία μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα δίνει διακριτή ταυτότητα στο Δήμο μας, για περισσότερες και καλύτερες δουλειές, για στήριξη και αύξηση του εισοδήματος των κατοίκων,  για να μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερα αύριο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

Ανάπτυξη με ταυτότητα και προοπτική για το Δήμο Καλαμάτας

Δες και αυτό

Ανάπτυξη με ταυτότητα και προοπτική για το Δήμο Καλαμάτας

Βασίλης Τζαμουράνης: Ανακοινώθηκαν οι σταυροί των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΤελικά αποτελέσματα – Βασίλης Τζαμουράνης Η αγωνία των υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών …

shares