Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

11 συνδυασμοί και 596 υποψήφιοι πόρτα-πόρτα στη μάχη του σταυρού!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμάτας

Υποψήφιοι

ΕΝΑ εντελώς διαφορετικό τοπίο στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου στο Δήμο Καλαμάτας. Μια ενδεκάδα υποψηφίων δημάρχων και με 596 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους έχουν ριχτεί στη μάχη του σταυρού πόρτα-πόρτα!

Οι 11 υποψήφιοι δήμαρχοι, χωρίς κομματικά χρίσματα, ανεξάρτητοι ή κρυφοστηριζόμενοι από κόμματα και φορείς, έχουν μπει στην τελική φάση της πιο αμφίρροπης αυτοδιοικητικής μάχης στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Η καθιέρωση της απλής αναλογικής με τον «Κλεισθένη» δημιούργησε διαλυτικές τάσεις στο γνωστό δημοτικό τοπίο, με αποτέλεσμα τα κόμματα να απενεργοποιηθούν εμφανώς, περιμένοντας τις επιδόσεις του Α΄ γύρου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στη σημερινή δημοτική πλειοψηφία «γαλάζιας»  προέλευσης που «εκπροσωπείται» στις εκλογές με δύο υποψηφίους (Βασιλόπουλος-Οικονομάκου, αντιδήμαρχοι και οι δύο του Νίκα) και η Ελένη Αλειφέρη, αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, κομματικό στέλεχος της ΝΔ με πλούσια αυτοδιοικητική δράση. Επίσης οι συνδυασμοί του Νίκου Αλεξανδρόπουλου, του Μιχάλη Αντωνόπουλου και του Δημήτρη Κουκούτση, έχουν δεξιές καταβολές, ενώ και στους συνδυασμούς του Βασίλη Κοσμόπουλου, αλλά κυρίως του Βασίλη Τζαμουράνη υπάρχουν αναγνωρίσιμοι υποψήφιοι με συντηρητικό πολιτικό πρόσημο.

Ετσι η πολιτική αριθμητική δεν… βγάζει δήμαρχοι και όλοι αναζητούν τον «αλγόριθμο» που θα μπορούσε να προβλέψει τι θα συμβεί στον Α΄ Γύρο των εκλογών και τι θα συμβεί στο μεσοδιάστημα με το Β΄ Γύρο για την εκλογή του νέου δημάρχου. Ιδού οι 11 υποψήφιοι δήμαρχοι και οι συνδυασμοί τους που αποτελούνται από 596 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους:

Υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμάτας

Υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμάτας

ΠΗΓΗ foninews.gr

Εκλογές Μεσσηνία

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας 13

Περιοδεία στα Φιλιατρά πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας Γιούλα Ζαχαροπούλου, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Νίκος Πατσαρίνος, συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη.

Η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή, με κεντρικό θέμα συζήτησης, την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης του φιλιατρινού φράγματος  στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020». Ένα έργο πνοής για τον αγροτικό κόσμο της Τριφυλίας και την ανάπτυξη της περιοχής, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν ημιτελές, καθώς δεν προέβλεψαν εξαρχής στην μελέτη, την κατασκευή και των δικτύων στο φράγμα.

Τελευταίος σταθμός, η Μαραθόπολη, με ακόμα ένα χαρμόσυνο νέο για την περιοχή, καθώς δημοσιεύθηκε εχθές η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020». Το λιμάνι επιτέλους γίνεται λειτουργικό για τους αλιείς.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 14

Τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης

Ένα προς ένα, όλα τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε και ο ίδιος το «πάγωμα» της αγοράς αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στο εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης.

Συνομιλώντας με εμπόρους και καταστηματάρχες συμφώνησαν πως η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση μείωση της φορολογίας αποτελεί «μονόδρομο» για να μείνουν περισσότερα χρήματα στην «τσέπη» των καταναλωτών και να αρχίσει να κινείται η αγορά.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 15

Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 16

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 17Συναντήθηκε με τους διοικητές Δημήτρη Γεωργανά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και Παναγιώτη Πούπουζα στην Αστυνομική διεύθυνση καθώς και με το ανθρώπινο δυναμικό οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η πλήρης ετοιμότητα, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το Μίλτο Χρυσομάλλη να εύχεται στους πυροσβέστες , να «κυλήσει» ομαλά χωρίς απρόοπτα.

Η παραβατικότητα ειδικά στην περιφέρεια του Νομού, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που αποφυλακίζει εγκληματίες αλλά και η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο κ. Χρυσομάλλης τόνισε ο απαράδεκτος νέος ποινικός κώδικας , με τον οποίο οι επικίνδυνοι κακοποιοί που συλλαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. αφήνονται ελεύθεροι , πρόκειται να αλλάξει άμεσα.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 18

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 19

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ