Connect with us
Επιμελητηρίο

Εκλογές Μεσσηνία

Ο Πέτρος Κόκκαλης περιοδεία στην Καλαμάτα

Ανέβηκε

στις

Ο Πέτρος Κόκκαλης περιοδεία στην Καλαμάτα 1
Κοινοποιησέ το

Ο Πέτρος Κόκκαλης περιοδεία στην Καλαμάτα

ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ βρέθηκε χθες ο Πέτρος Κόκκαλης, στο πλαίσιο μίνι περιοδείας -σε Καλαμάτα και Μεσσήνη– επισκεπτόμενος φορείς και σωματεία, δράττοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους του εμπορικού, επιχειρηματικού και αθλητικού κόσμου.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Κόσμος», Πέτρος Κόκκαλης βρέθηκε χθες στην πόλη μας και μετά την επίσκεψή του στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας βρέθηκε στο ξενοδοχείο «ΡΕΧ», όπου συναντήθηκε με την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο με τον συνδυασμό «νέοι Δρόμοι» με επικεφαλής τον Γιώργο Δέδε, Θεώνη Μαυροειδάκου, του επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες» Μανώλη Μάκαρη και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Νικηφόρο Ψυχογιάννη, τον γραμματέα του Αθλητικού Τμήματος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Ν.Ε Μεσσηνίας, Γιώργο Ψυχογιάννη, τον αντιδήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Αντώνη Χρυσανθακόπουλο. Εκεί βρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος της «Μαύρης Θύελλας» Γιώργος Γρηγορόπουλος, γνωστό από παλιά με τον Πέτρο Κόκκαλη.

Με την ευκαιρία της συνάντησής του με τους εκπροσώπους αθλητικών σωματείων της πόλης μας, λίγη ώρα πριν αναχωρήσει για την Μεσσήνη όπου επρόκειτο να τιμηθεί από τον σύλλογο του Πάμισου Μεσσήνης, ο Πέτρος Κόκκαλης μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ: «Χαίρομαι πολύ που στα πλαίσια της επίσκεψής μου στην Καλαμάτα και της μίνι περιοδείας μου που πραγματοποιώ εδώ για να ενημερωθώ και να γνωριστούμε με ανθρώπους που ξέρω από παλιά, που έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με ανθρώπους του αθλητισμού.

Η Καλαμάτα και γενικότερα η Μεσσηνία είναι μία παλιά αστική περιοχή της Ελλάδας και είναι μέσα από τα σωματεία του Αθλητισμού που γίνεται η ενσωμάτωση και των νέων και η εκπαίδευση και πιστεύω ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν πάρα πολύ καλύτερα από ότι γίνεται σήμερα οι δυνατότητες που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δικτύωση των ερασιτεχνικών Σωματείων, πέραν βεβαίως αυτών που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα» και κλείνοντας τόνισε «Επειδή χθες (σ.σ. προχθές) είδαμε ένα σπουδαίο αγώνα στο Champions League θα έλεγα ότι το Champions League είναι ένα καλό παράδειγμα Ευρωπαϊκής ανάπτυξης και ευρωπαϊκής ενοποίησης. Πολλές ομάδες από πολλές χώρες συνεργάζονται να παράξουν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Έτσι πιστεύω ότι έχουμε πολλά περισσότερα να πάρουμε από την συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την συμμετοχή μας σαν ευρωπαίοι πολίτες στις εκλογές για τους αντιπροσώπους μας στην Ευρωπαϊκή Δημοκρατία.»

ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ
Πέτρος Κόκκαλης Προοδευτική Συμμαχία

Πέτρος Κόκκαλης Προοδευτική Συμμαχία

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Κόσμος», Πέτρος Κόκκαλης με την ευκαιρία της συνάντησής τους με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων στην Καλαμάτα, λίγη ώρα πριν αναχωρήσει για την Μεσσήνη όπου επρόκειτο να τιμηθεί από τον σύλλογο του Πάμισου Μεσσήνης. Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Κόκκαλη είχε συνδράμει οικονομικά με σημαντικά ποσά στις προηγούμενες παρουσίες του Παμίσου στις επαγγελματικές κατηγορίες της Γ’ Εθνικής το 1997-98 και το 2004-05, ελέω και της καταγωγής της γιαγιάς του Πέτρου Κόκκαλη και μητέρας του Σωκράτη Κόκκαλη, από την Μεσσήνη!

Πριν αναχωρήσει για την Αθήνα αναφέρθηκε σε όσες αξίες πρεσβεύει η «Προοδευτική Συμμαχία» και όσες θέσεις θέλει να υπερασπιστεί στο ευρωκοινοβούλιο διεκδικώντας την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.

«Η «Προοδευτική Συμμαχία» είναι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ένας ευρύτερος πόλος από τη Σοσιαλδημοκρατία μέχρι την Αριστερά, κι αυτό που παλιά λέγαμε Οικολογία, η οποία αντιτίθεται στην πολιτική του νεοφιλελευθερισμού και της οικονομικής λιτότητας και προτείνει μία Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής.

Συγκεκριμένα εμείς έχουμε ως πολιτικό πρόγραμμα τους 17 παγκόσμιους στόχους των Ηνωμένων Εθνών που αποτελούν την μόνη παγκόσμια κοινή γλώσσα για την ανάπτυξη του κόσμου στο 2030, ενός κόσμου που θα έχει προχωρήσει στον οικονομικό ενεργειακό μετασχηματισμό με ένα Προοδευτική πρόσημο.

Ενός κόσμου που θα χωράει δεκάδες δισεκατομμύρια ανθρώπους και όχι ενός κόσμου όπου το κάθε έθνος θα οχυρώνεται πίσω από τείχη, που θα ανταγωνίζεται το ένα το άλλο, κι ενός κόσμου που δεν χωράει πρόσφυγες, δεν θα χωράει μαύρους ανθρώπους, δεν θα χωράει σκούρους ανθρώπους, ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εμάς. Όχι ενός κόσμου που κατασκευάζουμε εχθρούς, αλλά ενός κόσμου που στεκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωπο.»

«Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΣΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ»

Ο Πέτρος Κόκκαλης ερωτηθείς για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και κατά πόσο αυτή πλήττει την ιδέα των παγκόσμιων πολιτών, αναφέρθηκε στο «ψεύτικο» πρόσωπο, όπως είπε που παρουσιάζεται από τους εκπροσώπους της και στους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται.

«Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι που απειλεί να καταστρέψει και όσο Κράτος Πρόνοιας έχει απομείνει, και όση Ευρωπαϊκή ομόνοια έχει μείνει, και να το αντικαταστήσει με ένα αντιλαϊκό πρόσωπο, με ένα ψεύτικο μύθο ανωτερότητας και υπεροχής απέναντι στον άλλον. Είναι μία σκοταδιστική άποψη η άρνηση και της επιστήμης και η στροφή της απογοήτευσης και οργής του κόσμου στον αδύναμο.»

 

Σ.Τριάντου

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ