Connect with us

Επιχειρήσεις

Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος: 40 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του γυαλιού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος: 40 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του γυαλιού 1
Κοινοποιησέ το

Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος

Η Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος Παναγιώτης και ΣΙΑ ΟΕ με την 40ετή πείρα της στο χώρο του γυαλιού, καλύπτει όλες τις ανάγκες εμπορίου και επεξεργασίας γυαλιού, με βασικό γνώμονα το σεβασμό στον πελάτη και την ανταπόκριση στις επιθυμίες του.

Η Υαλοτεχνική του Παναγιώτη Βασιλόπουλου βρίσκεται στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας και διαθέτει δύο μονάδες παραγωγής διπλών ενεργειακών υαλοπινάκων στην Αρκαδία και στη Μεσσηνία. Ειδικεύεται στην κατασκευή και εμπόριο τζαμιών και κρυστάλλων, στο εμπόριο – επεξεργασία υαλοπινάκων, στην κατασκευή και τοποθέτηση τζαμιών κρυστάλλων, στην εισαγωγή, κοπή και επεξεργασία γυαλιού καθώς και στους ενεργειακούς υαλοπίνακες τεσσάρων εποχών. Διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό κοπής και επεξεργασίας υαλοπινάκων (αυτόματος πάγκος κοπής ευθύγραμμων και σχεδίων, τρόχισμα και γυάλισμα σε ευθύγραμμα και φόρμες, τρασέ, αμμοβολή, κοπτικό σχεδίων, φούρνος παράγωγης fusing διακοσμητικών γυαλιών κ.ά.)

Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος: 40 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του γυαλιού 2

Παρέχει πλήρη κάλυψη σε οποιαδήποτε γυάλινη κατασκευή ή επεξεργασία γυαλιού καθώς και υπηρεσίες που διακρίνονται από πλήρη τεχνογνωσία του υαλοπίνακα, ταχύτητα και αξιοπιστία.

Η Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος είναι εισαγωγική, εμπορική και μεταποιητική εταιρεία οικοδομικού γυαλιού, η οποία παράγει και τοποθετεί κατά παραγγελία προϊόντα υαλοπινάκων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η 40ετία παρουσία της στον χώρο του γυαλιού αποδεικνύει την σταθερή εμπιστοσύνη του κόσμου στην εμπειρία και τη τεχνογνωσία της εταιρίας, η οποία ετησίως τοποθετεί σε κατοικίες, επαγγελματικούς και βιομηχανικούς χώρους περισσότερα από 15.000τ.μ. διπλών υαλοπινάκων παραγωγής της! Εμπιστοσύνη που 40 χρόνια τώρα κερδίζει και ο ίδιος ο ιδρυτής της εταιρείας, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, τόσο μέσω της ενασχόλησης του με τον αθλητισμό – έχοντας ενισχύσει πλήθος αθλητικών συλλόγων και αθλητών – όσο και μέσω της αυθεντικής πορείας του στα αυτοδιοικητικά του τόπου.

Η πείρα στο χώρο του γυαλιού καθώς και το άρτιο καταρτισμένο προσωπικό στην εξειδίκευση ειδικών εφαρμογών καθιστά την εταιρείας Υαλοτεχνική – Βασιλόπουλος Παναγιώτης και ΣΙΑ ΟΕ πρωτοπόρο στην ελληνική αγορά.

• Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με CE από τον ολλανδικό φορέα πιστοποίησης TNO Quality Service BV για τη διαμόρφωση των προϊόντων διπλής υάλωσης κατά EN 1279-5.

Υαλοτεχνική – Βασιλόπουλος Π. και ΣΙΑ ΟΕ

www.yalotechnikikalamatas.com

• Κεντρικό: Ασπρόχωμα, Καλαμάτα.

Τηλ. 27210 69496. Fax: 27210 69798

Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος: 40 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του γυαλιού 3

• Μονάδα Μεγαλόπολης. Τηλ. 27910 25525

Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος: 40 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του γυαλιού 4


Κοινοποιησέ το

Events

Οι Duo Violins επιστρέφουν στις 4 θάλασσες στο Πετροχώρι Πυλίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Οι Duo Violins επιστρέφουν στις 4 θάλασσες στο Πετροχώρι Πυλίας 5
Κοινοποιησέ το

Duo Violins στις 4 θάλασσες

Οι Duo Violins συνεχίζουν το μουσικό ταξίδι στο εξωτικό beach bar “4 θάλασσες” στο Πετροχώρι Πυλίας, την Παρασκευή 7 Αυγούστου από τις 17:00 το απόγευμα

Δημήτρης Ίσαρης, βραβευμένος συνθέτης θεατρικής μουσικής και ιδρυτικό μέλος του επιτυχημένου ποπ συγκροτήματος «OtherView» και ο Γιώργος Γαϊτάνος, βιολονίστας/συνθέτης με αμέτρητες συμμετοχές σε μεγάλες ορχήστρες και συνεργασίες με διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες όπως Scorpions, Vanessa Mae, Ρουβάς, Βίσση κ.α. θα βρίσκονται στις “Ammothines 4 θάλασσες restaurant“ για ένα μοναδικό live show που θα μείνει αξέχαστο!

Duo Violins στις 4 θάλασσες


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Επιχειρήσεις

Mermaids Beach Party στις Ammothines την Τρίτη 4 Αυγούστου το μεσημέρι

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

γοργόρνες
Κοινοποιησέ το

Mermaids Beach Party στις Ammothines

Οι εντυπωσιακές γοργόνες του VProject σε ένα μοναδικό show!

Από τα βάθη των αιώνων, η ελληνική μυθολογία μας ξεναγεί σε άγνωστους κόσμους, σε θεΐκές οντότητες. Αλλά και σε παράξενες φανταστικές μορφές που κοσμούν το βασίλειο του θρύλου και της λαϊκής παράδοσης.

Οι γοργόρνες, από τα πιο δημοφιλή υδρόβια πλάσματα, ζωντανεύουν σε πανάρχαιες αναφορές, αλλά και σε δραματικές περιπέτειες.

Organised by Nina Drakou – PolisArt Events

Κρατήσεις:

698 216 0124 – 27230 41798

Στις Αμμοθίνες – 4 Thalasses Beach Bar στο Πετροχώρι Μεσσηνίας

Mermaids Beach Party στις Ammothines


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Επιχειρήσεις

Levi’s: Το άδοξο τέλος της ελληνικής εταιρίας που που είχε τα κεντρικά της στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Levi’s:  Το άδοξο τέλος της ελληνικής εταιρίας που που είχε τα κεντρικά της στην Καλαμάτα 6
Κοινοποιησέ το

Levi’s

Αν γυρνούσε κάποιος το χρόνο πίσω και μπορούσε με ένα μαγικό τρόπο να αποτρέψει τα λουκέτα των πιο σημαντικών ελληνικών εταιριών, η Ελλάδα θα διέθετε σήμερα μια πολυσύνθετη βιομηχανική παραγωγή, κατασκευάζοντας με υψηλότατα στάνταρ ποιότητας από αυτοκίνητα και λευκές συσκευές έως… καρφίτσες.

Κάπου εκεί, στη μέση, θα βρίσκαμε και μία εταιρεία ένδυσης, που μεταξύ άλλων έκανε το μεγάλο βήμα να παράγει το διασημότερο παντελόνι στον κόσμο. Οι παλαιότεροι ίσως να θυμούνται ότι εκτός από τα αυθεντικά Levi’s, που ήταν εισαγωγής, υπήρχε τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 και η επιλογή αγοράς των «ελληνικών» Levi’s.

Το προϊόν κατασκευαζόταν από την πάλαι ποτέ μεγαλύτερη βιομηχανία ενδυμάτων της χώρας, τη Διεθνή Βιομηχανία Ενδυμάτων ΑΕ, που είχε τα κεντρικά της στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα στην οδό Τσαμαδού στο λιμάνι της πόλης, εκεί όπου από το 1970 έως το 1997 ράφτηκαν εκατομμύρια ελληνικά ρούχα. Στην περίοδο ακμής της η βιομηχανία έφτασε να απασχολεί 480 εργαζόμενους σε Καλαμάτα και Αθήνα, ενώ η δυνατότητα παραγωγής της ξεπερνούσε τα 1,5 εκατ. παντελόνια τζιν ετησίως.

Τα ελληνικά Levi’s: Το άδοξο τέλος της εταιρίας που έφτιαχνε το διασημότερο παντελόνι στον κόσμο

Η εταιρία είχε ιδρυθεί από τον Μεσσήνιο οικονομολόγο και επιχειρηματία Χρήστο Μανιατάκη. Έχοντας πάρει ουσιαστικά το franchise της Levi’s στην Ελλάδα παρήγαγε ­ φασόν ­ τα ομώνυμα τζιν και για την ελληνική αγορά και για αγορές του εξωτερικού, στις οποίες εξήγαγε μεγάλες ποσότητες κάθε λογής ενδυμάτων.

Η βιομηχανία ενδύματος στην Ελλάδα ήταν ένας κλάδος που άνθισε εντυπωσιακά από το 1960 έως το 1975, έκτοτε όμως παρέμεινε στάσιμος και μετά το 1985 ξεκίνησε η πτώση. Όσο αυξανόταν το εισόδημα του (νέο)Έλληνα τόσο γύριζε την πλάτη του στα ελληνικά προϊόντα, καθώς το ρούχο του έπρεπε να είναι και αποδεικτικό οικονομικού status. Ο πρόσθετος λόγος της κρίσης, που το 1994 πήρε διαστάσεις κατολίσθησης (με 12% πτώση της παραγωγής), ήταν η αδυναμία να ξεπεραστεί ο ανταγωνισμός του φθηνότατου κόστους εργασίας, που διέθεταν χώρες της Άπω Ανατολής, της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανικών χωρών και της Τουρκίας.

Έτσι, τα πράγματα για τη Διεθνή Βιομηχανία Ενδυμάτων ΑΕ δεν ήταν τόσο ευνοϊκά όσο φαίνονταν, ακόμα και όταν πλησίασε τις 500 θέσεις εργασίας. Τα κόστη ήταν πολύ μεγάλα και στα μέσα της δεκαετίας του ’90 η εταιρία είχε συσσωρεύσει μεγάλου ύψους οφειλές σε 13 ελληνικές και ξένες τράπεζες. Είχε προηγηθεί η διακοπή της συνεργασίας με τη Levi’s, που αποτέλεσε καίριο πλήγμα στη φήμη και τον τζίρο της.

Τα ελληνικά Levi’s: Το άδοξο τέλος της εταιρίας που έφτιαχνε το διασημότερο παντελόνι στον κόσμο

Το 1996 οι πιστώτριες τράπεζες διέκοψαν τη χρηματοδότησή και ένα χρόνο αργότερα η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης. Το υπουργείο Εργασίας είχε απορρίψει αίτημα της εταιρείας για ομαδικές απολύσεις, πράγμα που αποτελούσε προϋπόθεση για τις τράπεζες ώστε να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση. Μελέτη της Bank of America υποστήριζε ότι θα ήταν βιώσιμη αν μείωνε το προσωπικό και σταματούσε τις ζημιογόνες γι’ αυτήν εξαγωγές, παράγοντας προϊόντα μόνο για Ελλάδα και Αλβανία.

Στην προσπάθεια της να κάνει ομαδικές απολύσεις για να επιβιώσει, η εταιρία είχε ζητήσει άδεια από το υπουργείο Εργασίας να ρίξει τον αριθμό των εργαζομένων σε 135, στέλνοντας μαζικά εξώδικα απολύσεων σε πάνω από 250 εργαζόμενους. Τα αιτήματα όμως δεν προχώρησαν, οι τράπεζες έμειναν αμετακίνητες στις θέσεις τους και τελικά συνέβη αυτό που συμβαίνει σχεδόν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις: η εταιρεία σε εκκαθάριση και οι εργαζόμενοι σε «ομηρεία».

Τα τελευταία χρόνια έρευνες αποδεικνύουν ότι ο καταναλωτής ενδιαφέρεται όλο και ενεργότερα να στηρίξει προϊόντα ελληνικών συμφερόντων, ειδικά στο χώρο της ένδυσης. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι επιχειρήσεις παραγωγής ελληνικών ρούχων που άντεξαν (ή άνοιξαν) να διαγράφουν τα τελευταία χρόνια ανοδική πορεία, παίζοντας με σαφώς καλύτερα χαρτιά στα χέρια τους απ’ ότι προ της κρίσης.

Πηγή: menshouse.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ