Connect with us
Επιμελητηρίο

Events

Βιωματικό εργαστήρι χορού ‘Kalamata Dance Challenge Performance’

Ανέβηκε

στις

Βιωματικό εργαστήρι χορού ‘Kalamata Dance Challenge Performance’ 5
Κοινοποιησέ το

Βιωματικό εργαστήρι χορού με τίτλοKalamata Dance Challenge Performanceτίθεται υπό εφαρμογή στην πόλη της Καλαμάτας για όλους τους φορείς του τόπου μας με Άτομα Με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑΜΕΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΚΔΑΠ ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ, ΣΥΦΑΜΕΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣΕΕΕΕΚ, ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ κ.α.). Πρόκειται για ένα project χορογραφικής σύνθεσης προκειμένου να προσφέρει σύγχρονο χορό ως μέσο έκφρασης & δημιουργικής απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία και  κοινωνική – καλλιτεχνική και αθλητική ενσωμάτωσή τους. Το project (20 περίπου διδακτικών ωρών) υλοποιείται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμάτας  Dance Challenge και την επίβλεψη της προέδρου του κ. Νίνας Δράκου σε συνεργασία με το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Καλαμάτας  και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Τα σεμινάρια ως μια ευκαιρία συνένωσης & δημιουργικής έκφρασης όλων των Φορέων της πόλης της Καλαμάτας με Άτομα Με Αναπηρία, έχουν στόχο να δημιουργήσουν ένα φιλικό περιβάλλον για την συμμετοχή χορευτικών σωμάτων διαφορετικών ικανοτήτων και στη συνέχεια την ανάδειξη των δυνατοτήτων και ικανοτήτων τους καθώς και την κοινωνική – καλλιτεχνική και αθλητική ενσωμάτωσή τους. Το έργο τους θα παρουσιαστεί επίσημα στο άνοιγμα της αυλαίας στην Τελετή Έναρξης GALA του 5ου Διεθνούς KALAMATA DANCE CUP 2023 (Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 στο Δημοτικό Γήπεδο ‘Τέντα’ Καλαμάτας).

Βιωματικό εργαστήρι χορού ‘Kalamata Dance Challenge Performance’ 6

Η διάρκεια των εργαστηρίων θα είναι 21 Απριλίου ως 27 Οκτωβρίου 2023 (εκτός σχολικών αργιών).Τα εργαστήρια θα είναι δωρεάν για όλα τα άτομα Με Αναπηρία από την περιοχή της Καλαμάτας που μπορούν να το υποστηρίξουν, κατόπιν συμπλήρωσης της απαιτούμενης φόρμας. Θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα από εξειδικευμένη δασκάλα (χοροθεραπεύτρια) σύγχρονου χορού στις εγκαταστάσεις του ΚΕΦΙΑΠ κάθε Παρασκευή 11 – 12 το πρωί (με την υποστήριξη της Διοικητικά Υπεύθυνης Ιωάννας Καραμήτρη).

Με τον χορό τα άτομα με Αναπηρία θα μπορέσουν να γνωρίσουν το σώμα τους καλύτερα, να αποκτήσουν αυτοεκτίμηση και να καταφέρουν να εκφραστούν ελεύθερα χωρίς κανέναν περιορισμό, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Με την ένταξη αυτού του project προσβασιμότητας των ατόμων Με Αναπηρία και στον συμπεριληπτικό χορό  θέτουμε κίνητρο και στόχο από κοινού με τον Δήμο Καλαμάτας, για συμμετοχή των Ατόμων Με Αναπηρία του τόπου μας στην καλλιτεχνική πτυχή της πραγματικότητας και ευελπιστούμε να προσφέρουμε συνολικά θετική επίδραση στα ΑΜΕΑ άτομα της περιοχής μας και ωφέλεια στο σύνολό της τοπικής μας κοινωνίας, καθώς ανάπηροι και μη μαθαίνουν να συνεργάζονται, να δημιουργούν και να εξελίσσονται.

Η ευτυχία των παιδιών με αναπηρία και η ανάγκη για κοινωνική ενσωμάτωση είναι βασικό συστατικό του Διεθνούς φεστιβάλ μας Kalamata Dance Cup, με κίνητρο την αγάπη, που κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία σε ευπαθείς ομάδες να παρουσιάσουν την τέχνη τους.

Η σημαντική αυτή συνεργασία του φορέα μας με αυτούς τους φορείς, με αρωγό τον Δήμο Καλαμάτας, λειτουργεί ως μια μικρή γέφυρα που φέρνει τα άτομα με αναπηρίες κοντά στην κοινωνία, και θέτει τις προϋποθέσεις για την κοινωνική ενσωμάτωσή τους. Βοηθάει επίσης στην καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων, της αποδοχή της διαφορετικότητας καθώς και την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής. Όλοι έχουν δικαίωμα, χωρίς αποκλεισμούς να συμμετέχουν στον πολιτισμό και να έχουν ενεργό ρόλο.

Πληροφορίες: Νίνα Δράκου: 6932426008 ,  Ιωάννα Καραμήτρη (ΚΕΦΙΑΠ): 6946783670

Την φόρμα συμμετοχής μπορείτε να προμηθευτείτε μέχρι 20 Απριλίου κατόπιν επικοινωνίας ή αποστολής ηλεκτρονικού αιτήματος στο dancechallengekalamata@gmail.com ή στο kalamatadancecup2019@gmail.com

Βιωματικό εργαστήρι χορού ‘Kalamata Dance Challenge Performance’ 7

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ