Connect with us

Events

Μαγευτικό θέαμα στο 3ο International Kalamata dance Cup 2021

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

https://www.navarinochallenge.com/https://dimiourgikiprotovoulia.gr/

To Διεθνές χοροαθλητικό φεστιβάλ Kalamata Dance Cup θεσμός πλέον για την Καλαμάτα

Μια πολύχρωμη λαοθάλασσα από χορευτές όλων των ηλικιών πλημμύρισε το δημοτικό γήπεδο ‘Τέντα’ το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Νοεμβρίου του 2021, οι οποίοι έλαβαν μέρος στο μαζικότερο χορευτικό φεστιβάλ διαγωνισμών χορού της Νοτίου Ελλάδος, το Διεθνές Κύπελλο Χορού «Kalamata Dance Cup 2021 – Beyond The Limits» το οποίο πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά, μετά από ένα χρόνο απουσίας στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας, τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας έναντι της πανδημίας, σύμφωνα με τις ισχύουσες υπουργικές διατάξεις, για την ασφαλή διεξαγωγή ζωντανών θεαμάτων σε κλειστούς χώρους.

Μαγευτικό θέαμα στο 3ο International Kalamata dance Cup 2021 9

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμών αθλητικού χορού προσέλκυσε – παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω covid – τριπλάσιο αριθμό συμμετοχών σε σχέση με το 2019, με πάνω από 1600 συμμετέχοντες και με 50% της χωρητικότητας της Τέντας, σε συνοδούς και θεατές, σύμφωνα με θέσεις από τη viva.gr, όπου ήταν sold out αρκετές μέρες πριν τη διεξαγωγή.

Η παγκόσμιας προβολής τριήμερη διοργάνωση του KDC πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και του Δημάρχου της πόλης κου Αθανάσιου Βασιλόπουλου, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Φορέα του Δήμου, υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και με την ευγενική παραχώρηση τοπικών προϊόντων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Ο διοργανωτής φορέας Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας ‘Dance Challenge’ φιλοξένησε στην πόλη Εγχώριους και Διεθνείς Κριτές χορού, διάσημες προσωπικότητες από την αθλητική χορευτική κοινότητα, καθώς και ειδικές προσκεκλημένες ομάδες χορευτών από αθλητικούς και κοινωνικούς φορείς ΑΜΕΑ. Σε κλίμα ευγενούς άμιλλας ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στο φιλότεχνο κοινό, σε μια ποιοτική διοργάνωση εξωστρέφειας, ενός ιδιαίτερου πολυθεματικού φεστιβάλ χορού, που άφησε για άλλη μια φορά τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες, προβάλλοντας την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αφού ο Διαγωνισμός προβλήθηκε σε ζωντανή αναμετάδοση Live Streaming με ειδικό ανταποκριτή (broadcast) που κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού, από Ελλάδα καταγράφοντας μέχρι τη λήξη 12.500 προβολές παγκοσμίως.

Το Τμήμα Τροχαίας Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, αλλά και Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παράρτημα Μεσσηνίας) και καθ’ όλη τη διάρκεια της διήμερης διοργάνωσης εξασφάλισαν την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της.

Μαγευτικό θέαμα στο 3ο International Kalamata dance Cup 2021 10

Το μαγευτικό θέαμα της Τελετής Gala του Σαββάτου χαιρέτισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας κος Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ενώ η Οργανωτική Επιτροπή του KDC παρουσίασε με ιδιαίτερο τρόπο τους αθλητές- χορευτές και Κριτές του professional part. Από το καταπληκτικό θέαμα των επαγγελματιών χορευτών του αγωνιστικού χορού που ακολούθησε, κατέκτησαν την 1η θέση ως Πρωταθλητές του 3rd Kalamata Dance Cup 2021 οι SILVIO ANSELMI & ELEONORA RICCARDI από Ιταλία ενώ στην πιο κάτω κατηγορία για άλλη μια φορά πρωταθλητές ήταν οι ίδιο με το 2019 Roberto Imparato & Alessia Lepre από Ιταλία. Η Καλαμάτα και η Μεσσηνία κατέκτησαν επίσης αρκετές διακρίσεις σε διάφορες κατηγορίες χορού. Την 1η θέση στο Κύπελλο χορού Καλαμάτας κατέκτησαν από την Καλαμάτα οι: 1. Αθλος Καλαμάτας στα Aerial Acrobatics, 2. Dance Studio Maria Lada Καλαμάτας στην κατηγορία σύγχρονο και μπαλέτο, 3. Fame Dance Academy Καλαμάτας στο εφηβικό Latin και street style, 4. Ο Σύλλογος Αθλητικού χορού Καλαμάτας ‘Ξενία’ στις κλειστές κατηγορίες λάτιν νεανίδων και 5. The dance Club Καλαμάτας στους ευρωπαϊκούς χορούς Senior, 6. Dance Koroni. Μεγάλο χειροκρότημα απέσπασαν επίσης οι χορευτές ΑΜΕΑ από πέντε διαφορετικούς φορείς που συγκλόνισαν το κοινό με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους στις παραστάσεις των Gala του Φεστιβάλ.

Μαγευτικό θέαμα στο 3ο International Kalamata dance Cup 2021 11

Η ανταπόκριση του κοινού, η θετική ενέργεια, αλλά και η τεράστια αύξηση των συμμετεχόντων, και των συνοδών – θεατών που είναι λάτρεις της τέχνης, του πολιτισμού και του αθλητισμού αποδεικνύουν τη σπουδαιότητα του χορευτικού φεστιβάλ, που με έντονα στοιχεία εξωστρέφειας προβάλλει στο μέγιστο το τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν της Μεσσηνίας. Κάθε χρόνο, ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά ο πήχης αυτού του παγκόσμιου χορευτικού φεστιβάλ, καταφέρνοντας να κατακτά ένα μεγάλο κομμάτι του εναλλακτικού τουρισμού (πολιτιστικού – αθλητικού) στο Νομό Μεσσηνίας.

Η διοργάνωση αυτή είναι μοναδική για την Πελοπόννησο, καθόσον διακρίνεται για την υψηλή καλλιτεχνική της ποιότητα και τα πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα που εκπέμπει. Ο χορός ως έκφραση, Τέχνη και άθληση είναι για όλα τα μέλη της κοινωνίας μας και ο Σύλλογος-φορέας διοργάνωσης ‘Dance Challenge’ αποσκοπεί στη ευρύτερη διάδοσή του, πάντα με την υποστήριξη της ‘PolisArt’ Κοιν.Σ.Επ Καλαμάτας και την υποστήριξη και αρωγή κρατικών και ιδιωτικών φορέων και επιχειρήσεων.

Η Καλαμάτα, ως κέντρο συνάντησης της χορευτικής κοινότητας, εν’ όψη αυτού του Διεθνούς Φεστιβάλ που έχει γίνει πλέον θεσμός, προωθεί τις συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ όλων των πολιτιστικών φορέων. Ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες καλλιτέχνες χορευτές να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο ευρύ κοινό. Ως πολύπλευρη διοργάνωση το International KDC προσφέρει μοναδικά και πρωτοποριακά θεάματα και

performances σε όλους τους δημότες της πόλης και τους φιλότεχνους επισκέπτες και αποτελεί ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό υπερθέαμα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Kalamata Dance Cup ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν και υποστήριξαν την υλοποίηση αυτής της μεγάλης διοργάνωσης και ανανεώνει το χορευτικό αντάμωμα στην Καλαμάτα στις 11 – 13 Νοεμβρίου του 2022 στο 4ο

International Kalamata Dance Cup.

Μαγευτικό θέαμα στο 3ο International Kalamata dance Cup 2021 12

https://dimiourgikiprotovoulia.gr/https://dinamidimiourgias.gr/https://stoupass.gr/ΔΡΑΚΟΥsesamisesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ