Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Βιωματική εφαρμογή προγράμματος Erasmus+ από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 ξεκίνησε η βιωματική εφαρμογή ενός από τα δύο ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ που συμμετέχει ως εταίρος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας με τίτλο: «Healthy Learners in a Sustainable Society» με τρία ακόμη σχολεία από τη Σουηδία, τη Γερμανία και την Ισπανία. Η φιλοσοφία του προγράμματος στηρίζεται στους 17 στόχους για την αειφορία όπως αυτοί ορίστηκαν από τον Ο.Η.Ε. το 2015.

Κατά τη διάρκεια της βιωματικής εφαρμογής του προγράμματος τα δύο τμήματα της Στ΄ τάξης με τις εκπαιδευτικούς Ζαφειροπούλου Μαρία και Πολιτοπούλου Αγγελική μελέτησαν το βαθμό φιλικότητας της πόλης της Καλαμάτας προς τους κατοίκους της. Περπάτησαν τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα από το χώρο του 13ου Δημοτικού Σχολείου μέχρι το πάρκο του ΟΣΕ και κατέγραψαν με τη βοήθεια φύλλων εργασίας σε ένα χάρτη της Καλαμάτας το θετικό ή αρνητικό βαθμό που παρέχει η πόλη σε θεματικές όπως είναι η ασφάλεια, ο σεβασμός σε όλους, η ξεκούραση-αναψυχή, η καθαριότητα, η υγεία και ομορφιά.

Στη συνέχεια με τη βοήθεια της Υπεύθυνης του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας Ραβάνη Ιωάννας οι μαθητές και μαθήτριες ασχολήθηκαν με την ενέργεια που βρίσκεται στο πάρκο είτε σε φανερή είτε σε κρυμμένη μορφή.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διετές και περιλαμβάνει μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία των εταίρων χωρών του προγράμματος. Εξαιτίας όμως των υγειονομικών μέτρων δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τη δεδομένη χρονική στιγμή οι μετακινήσεις και ανάλογα με την πορεία της κατάστασης μπορεί να πάρει παράταση. Το παιδαγωγικό μέρος του προγράμματος όμως θα συνεχιστεί όπως είχε κατατεθεί στην αίτηση έγκρισής του και με άλλες παρόμοιες δράσεις.


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Δημιουργία υπαίθριου Πάρκου Ελιάς στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Την έκταση δυτικά του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας, που παλαιότερα είχε χρησιμοποιηθεί ως χώρος βραχείας νοσηλείας αδέσποτων ζώων, επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δ. Μαστραγγελόπουλο και τον ειδ. συνεργάτη – πολιτικό μηχανικό Β. Κουτραφούρη.

Στο εν λόγω χώρο σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ένα Υπαίθριο Πάρκο Ελιάς, που θα περιλαμβάνει διάφορες ποικιλίες ελαιόδενδρων, περιπατητικές διαδρομές και σημεία έκθεσης παλαιών ελαιοκομικών και γεωργικών μηχανημάτων. Επίσης υπάρχει πρόβλεψη μελλοντικής σύνδεσης του Υπαίθριου Πάρκου Ελιάς με το Ανοιχτό Θέατρο μέσω πεζογέφυρας.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ταΰγετο, κατέστρεψε περί τα 60 στρέμματα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά χθες, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021, το απόγευμα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση μεταξύ των Τοπικών Κοινοτήτων Νέδουσας και Αλαγονίας.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε περί τα 60 στρέμματα, κυρίως δασικής έκτασης, πριν οι ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις καταφέρουν να την ελέγξουν και τελικώς να κατασβήσουν. Το πυροσβεστικό έργο από την πρώτη στιγμή συνέδραμε ο Δήμος Καλαμάτας, καθώς μέσω του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας διέθεσε προς την Π.Υ. μικρά πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρα και μηχανήματα έργου, ενώ συμβολή στην επιχείρηση κατάσβεσης είχαν και εθελοντές.

Ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος σε επικοινωνία με τον Διοικητή των Π.Υ. Μεσσηνίας Πύραρχο Δημήτρη Γεωργανά και τον Διοικητή της Π.Υ. Καλαμάτας Αντιπύραρχο Θανάση Κατσαφάδο, ευχαρίστησε στο πρόσωπό τους όλους τους πυροσβέστες αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν (κατοίκους και εθελοντές) στο να περιοριστεί σε σύντομο χρόνο το πύρινο μέτωπο.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Έλεγχος τσιπ στα δεσποζόμενα ζώα από τη Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σε ελέγχους για την ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή των στοιχείων των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, προχωράει η Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας.

Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει στο κέντρο της πόλης και θα επεκταθούν σε γειτονιές της Καλαμάτας και Κοινότητες του Δήμου, επιβάλλοντας όπου απαιτείται το σχετικό πρόστιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή των στοιχείων, είναι υποχρεωτική για τα δεσποζόμενα ζώα, όπως ορίζεται στην κείμενη νομοθεσία.

Τέλος σημειώνεται ότι οι εν λόγω έλεγχοι αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης που είχε προηγηθεί, μεταξύ του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας και της Δημοτικής Αστυνομίας.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ