Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

«Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Διαβολίτσι στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Διαβολίτσι στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου 1

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη ΤΡΩΑΔΕΣ αύριο στις 9 μ.μ. θέατρο Σταθίας Κωνσταντακοπούλου στο Διαβολίτσι, συμμετέχοντας για ενδέκατη φορά στις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

67068838_10214912879841635_725747678004117504_n

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Απόδοση Θανάσης Βαλτινός, Μουσική Χρήστος Λεοντής, Σκηνοθεσία Δέσποινα Α. Δρεπανιά, Σκηνικά Κατερίνα Μηλιαρέση, Κοστούμια-μάσκες-κατασκευές   Βενετσάνος Μπαλόπουλος, Μουσική Διδασκαλία Κατερίνα Πετρουλάκη, Αφίσα, φωτογράφιση, βίντεο Νίκος Τζαβάρας, Τεχνική υποστήριξη Φως-Ηχος Χρήστος Συκάς. Στην κατασκευή κουστουμιών βοήθησαν: Λέττα Πετρουλάκη, Πόπη Μαυρέα, Ντίνα Τσαπάκη, Ελένη Χριστοπούλου.

ΔΙΑΝΟΜΗ

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Τάσος Κανελλόπουλος, Μιχάλης Κατσαρέας

ΑΘΗΝΑ Μυρτώ Βαλμά

ΕΚΑΒΗ Γιώτα Βασιλειάδη

ΤΑΛΘΥΒΙΟΣ Κώστας Αδαμόπουλος

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ Νικολέτα Βασιλοπούλου

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ Φρόσω Ανδριώτη

ΑΣΤΥΑΝΑΚΤΑΣ Κυριάκος Μαρκόπουλος

ΜΕΝΕΛΑΟΣ Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος

ΕΛΕΝΗ Νίκη Πελεκούδα

ΤΡΩΑΔΕΣ: Αλεξάνδρα-Δήμητρα Κολοκοτρώνη  –  Ρουμπίνη-Μαρία Αγγουρά, Γεωργία Δημητρακοπούλου–  Ιωάννα Κουτέλα – Στέλλα Φουντέα – Γιολάντα Μιτακίδη, Φρόσω Ανδριώτη, Μυρτώ Βαλμά, Νικολέτα Βασιλοπούλου,Κατερίνα Δερβίση, Κατερίνα Κασσάκου, Λέλα Νικολούδη, Νίκη Πελεκούδα, Αναστασία Πετροπούλου,Σταυρίνα Σαχλά
ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ: Δημήτρης Γκόνης, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Τάσος Κανελλόπουλος, Μιχάλης Κατσαρέας, Μάριος Σαρρής, Παναγιώτης Τσίμπουρης, Γιώργος Χρονόπουλος.

 

  • Επίσης, την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 9 μ.μ. η Πειραματική Σκηνή στον ίδιο χώρο, θα παρουσιάσει την παράσταση κουκλοθέατρου με  το έργο του Σέργιου Σοφικίτη “Το νησί των Συναισθημάτων”. Μια ιστορία από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι “ο δρόμος των δακρύων”, με ελεύθερη είσοδο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ήταν μια φορά ένα νησί όπου κατοικούσαν όλα τα συναισθήματα και όλες οι ανθρώπινες ιδιότητες που υπάρχουν. Το όνομα του ήταν «το νησί των συναισθημάτων». Εκεί ζούσαν μαζί και αρμονικά, το κάθε συναίσθημα με το χαρακτήρα του, ο Φόβος με την αγωνία του, ο θυμός με τα νεύρα του, η Σοφία με τη γνώση της, η Αγάπη με την τρυφεράδα της, η Αλαζονία με τον εγωισμό της, η Ευτυχία με τη χαρά της, η Απληστία με τη λαιμαργία της, η Λύπη με τη μελαγχολία της, και η Μοναξιά με την απομόνωση της.

Όλοι ήταν εκεί ώσπου το νησί, άρχιζε να βουλιάζει στο νερό του ωκεανού. Όλοι έτρεξαν να βρουν τρόπο να αποδράσουν και να αποφύγουν την καταστροφή.

Μόνο η αγάπη έμεινε πίσω γιατί ήταν τόσο συνδεδεμένη με κάθε πράγμα που βρίσκεται πάνω στο νησί που ήλπιζε στη σωτηρία του.

Αραγε θα βρεθεί κάποιος να τη βοηθήσει; Και ποιος θα είναι αυτός;

Ποιος είναι ο αόρατος σύμμαχος της για πάντα;

Μία τρυφερή ιστορία που μιλάει για τα ανθρώπινα συναισθήματα, τους χαρακτήρες των ανθρώπων, τη σημαντική παρουσία της αγάπης στη ζωή μας και που θα μπορέσουμε να βρούμε βοήθεια όταν ο πόνος της απώλειας μας κατακλύζει.

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Η Δήμαρχος Οιχαλίας παραχωρεί το 50% του μισθού της, στον κοινό λογαριασμό της ΚΕΔΕ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου

Δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου

Η Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Παναγιώτα Γεωργακοπούλου με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης απέναντι στου πολίτες συνεπικουρεί και υπερθεματίζει την πρόταση του προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε κ.Παπαστεργίου για την κατάθεση του 50% της δημαρχιακής αποζημίωσης τους επόμενους δύο μήνες στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί από την Κ.Ε.Δ.Ε για την αντιμετώπιση του covid-19 και θεωρεί επιβεβλημένη τη συμμετοχή όλων καθώς «Οι Δήμοι βρίσκονται από την πρώτη μέρα, στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Δήμος Μεσσήνης: Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την ενημέρωση ευπαθών ομάδων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δήμος Μεσσήνης: Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την ενημέρωση ευπαθών ομάδων 14

Δήμος Μεσσήνης – Ενημερωτικά φυλλάδια

Ο Δήμος Μεσσήνης επεκτείνοντας τη δράση ενημέρωσης για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ξεκίνησε τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στις Τοπικές Κοινότητες, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι κυρίως όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένοι που δεν έχουν εξοικείωση με την τεχνολογία και άμεση πληροφόρηση.

Η διαδικασία γίνεται σε συνεργασία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι εφοδιάστηκαν με τα ενημερωτικά έντυπα ώστε να τα μοιράσουν ο καθένας στους κατοίκους της κοινότητάς τους με προτεραιότητα σε αυτούς που δεν έχουν άλλο τρόπο ενημέρωσης.

Με το φυλλάδιο του Δήμου Μεσσήνης, οι δημότες ενημερώνονται για την ενισχυμένη δημοτική δομή στήριξης και αλληλεγγύης. Επιπλέον έχουν στη διάθεση τους τα τηλέφωνα του Κέντρου Υποστήριξης αδύναμων και μη αυτοεξυπηρετούμενων δημοτών και της γραμμή κοινωνικής στήριξης. Επίσης τους υπενθυμίζονται οι βασικοί κανόνες υγιεινής, ενώ επισημαίνεται ότι ο καλύτερος τρόπος προστασίας από τη νόσο είναι να παραμείνουν στο σπίτι.

Παράλληλα ενημερώνονται ότι οι υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που πραγματοποιούν επισκέψεις φέρουν διακριτικό σήμα του Δήμου Μεσσήνης, ώστε να το γνωρίζουν και μην πέσουν θύματα εξαπάτησης.

Πέρα από τη συγκεκριμένη ενημέρωση, ο Δήμος Μεσσήνης δεν επαναπαύεται, αξιολογεί σε καθημερινή βάση τα νέα δεδομένα, καταγράφει τις ανάγκες της περιφέρειας και επεκτείνει το πρόγραμμα δράσης σύμφωνα τις ανάγκες που προκύπτουν.

Δήμος Μεσσήνης - Ενημερωτικά φυλλάδια Δήμος Μεσσήνης - Ενημερωτικά φυλλάδια

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Απαγορεύονται μπάνια και ψάρεμα, πρόστιμο 150 Ευρώ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Απαγορεύονται μπάνια και ψάρεμα, πρόστιμο 150 Ευρώ 15

Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας

Απαγορεύονται μπάνια και ψάρεμα. Αυτό γνωστοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας στο πλαίσιο των διευκρινήσεων περί της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Κατόπιν παροχής οδηγιών και διευκρινίσεων από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωρίζεται ότι δραστηριότητες όπως λήψη θαλάσσιου λουτρού, χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία, δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις μετακίνησης Αριθ. Δ1α/Γ.Π οικ. 20036/22-3-2020 Κ.Υ.Α. (Β΄986) και ως εκ τούτου απαγορεύονται.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης οι παραβάτες τιμωρούνται με το διοικητικό πρόστιμο των 150,00 Ευρώ.»

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ