Δευτέρα , 27 Ιανουαρίου 2020
TROADES PEIRAMATIKHS 702x459 660x330 - «Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Διαβολίτσι στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου

«Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Διαβολίτσι στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου

Sharing is caring!

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη ΤΡΩΑΔΕΣ αύριο στις 9 μ.μ. θέατρο Σταθίας Κωνσταντακοπούλου στο Διαβολίτσι, συμμετέχοντας για ενδέκατη φορά στις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

67068838 10214912879841635 725747678004117504 n - «Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Διαβολίτσι στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Απόδοση Θανάσης Βαλτινός, Μουσική Χρήστος Λεοντής, Σκηνοθεσία Δέσποινα Α. Δρεπανιά, Σκηνικά Κατερίνα Μηλιαρέση, Κοστούμια-μάσκες-κατασκευές   Βενετσάνος Μπαλόπουλος, Μουσική Διδασκαλία Κατερίνα Πετρουλάκη, Αφίσα, φωτογράφιση, βίντεο Νίκος Τζαβάρας, Τεχνική υποστήριξη Φως-Ηχος Χρήστος Συκάς. Στην κατασκευή κουστουμιών βοήθησαν: Λέττα Πετρουλάκη, Πόπη Μαυρέα, Ντίνα Τσαπάκη, Ελένη Χριστοπούλου.

ΔΙΑΝΟΜΗ

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Τάσος Κανελλόπουλος, Μιχάλης Κατσαρέας

ΑΘΗΝΑ Μυρτώ Βαλμά

ΕΚΑΒΗ Γιώτα Βασιλειάδη

ΤΑΛΘΥΒΙΟΣ Κώστας Αδαμόπουλος

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ Νικολέτα Βασιλοπούλου

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ Φρόσω Ανδριώτη

ΑΣΤΥΑΝΑΚΤΑΣ Κυριάκος Μαρκόπουλος

ΜΕΝΕΛΑΟΣ Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος

ΕΛΕΝΗ Νίκη Πελεκούδα

ΤΡΩΑΔΕΣ: Αλεξάνδρα-Δήμητρα Κολοκοτρώνη  –  Ρουμπίνη-Μαρία Αγγουρά, Γεωργία Δημητρακοπούλου–  Ιωάννα Κουτέλα – Στέλλα Φουντέα – Γιολάντα Μιτακίδη, Φρόσω Ανδριώτη, Μυρτώ Βαλμά, Νικολέτα Βασιλοπούλου,Κατερίνα Δερβίση, Κατερίνα Κασσάκου, Λέλα Νικολούδη, Νίκη Πελεκούδα, Αναστασία Πετροπούλου,Σταυρίνα Σαχλά
ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ: Δημήτρης Γκόνης, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Τάσος Κανελλόπουλος, Μιχάλης Κατσαρέας, Μάριος Σαρρής, Παναγιώτης Τσίμπουρης, Γιώργος Χρονόπουλος.

 

  • Επίσης, την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 9 μ.μ. η Πειραματική Σκηνή στον ίδιο χώρο, θα παρουσιάσει την παράσταση κουκλοθέατρου με  το έργο του Σέργιου Σοφικίτη “Το νησί των Συναισθημάτων”. Μια ιστορία από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι “ο δρόμος των δακρύων”, με ελεύθερη είσοδο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ήταν μια φορά ένα νησί όπου κατοικούσαν όλα τα συναισθήματα και όλες οι ανθρώπινες ιδιότητες που υπάρχουν. Το όνομα του ήταν «το νησί των συναισθημάτων». Εκεί ζούσαν μαζί και αρμονικά, το κάθε συναίσθημα με το χαρακτήρα του, ο Φόβος με την αγωνία του, ο θυμός με τα νεύρα του, η Σοφία με τη γνώση της, η Αγάπη με την τρυφεράδα της, η Αλαζονία με τον εγωισμό της, η Ευτυχία με τη χαρά της, η Απληστία με τη λαιμαργία της, η Λύπη με τη μελαγχολία της, και η Μοναξιά με την απομόνωση της.

Όλοι ήταν εκεί ώσπου το νησί, άρχιζε να βουλιάζει στο νερό του ωκεανού. Όλοι έτρεξαν να βρουν τρόπο να αποδράσουν και να αποφύγουν την καταστροφή.

Μόνο η αγάπη έμεινε πίσω γιατί ήταν τόσο συνδεδεμένη με κάθε πράγμα που βρίσκεται πάνω στο νησί που ήλπιζε στη σωτηρία του.

Αραγε θα βρεθεί κάποιος να τη βοηθήσει; Και ποιος θα είναι αυτός;

Ποιος είναι ο αόρατος σύμμαχος της για πάντα;

Μία τρυφερή ιστορία που μιλάει για τα ανθρώπινα συναισθήματα, τους χαρακτήρες των ανθρώπων, τη σημαντική παρουσία της αγάπης στη ζωή μας και που θα μπορέσουμε να βρούμε βοήθεια όταν ο πόνος της απώλειας μας κατακλύζει.

ilias poulis home - «Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Διαβολίτσι στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου oinomessinia - «Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Διαβολίτσι στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου 24173577 212881032587180 6080907507292582957 o - «Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Διαβολίτσι στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου niniosbanner 1 - «Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Διαβολίτσι στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου MYLO Indian Palace Restaurant - «Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Διαβολίτσι στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου perrotis - «Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Διαβολίτσι στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου mavreas1anigif - «Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Διαβολίτσι στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου krystalkyriakoanigif - «Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Διαβολίτσι στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου YPODIMATA - «Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Διαβολίτσι στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου

Δες και αυτό

DSC09825 310x165 - Τι απαντά ο Βασιλόπουλος στην Πειραματική Σκηνή για το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Τι απαντά ο Βασιλόπουλος στην Πειραματική Σκηνή για το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΤι απαντά ο Βασιλόπουλος στην Πειραματική Σκηνή για το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Τις …

shares