Connect with us

Videos

«Τι θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς αγάπη;»: Ένα συγκινητικό βίντεο για την αξία της συντροφικότητας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Τι θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς αγάπη;»: Ένα συγκινητικό βίντεο για την αξία της συντροφικότητας 1
Το πιο συγκινητικό βίντεο των φετινών Χριστουγέννων μας έρχεται από την Αυστρία. Ο Henry, ο σκαντζόχοιρος είναι ο νέος μαθητής του σχολείου. Δυσκολεύεται να μπει στις νέες παρέες και τα αγκάθια δεν τον βοηθούν. Ευτυχώς όμως, έχει έναν νέο φίλο, τον Σκίουρο, ο οποίος τον προσέχει. Γιατί όσο μεγάλα κι αν είναι τα εμπόδια, αν υπάρχει διάθεση για συντροφικότητα, αλληλεγγύη, κοινωνικότητα και αγάπη μπορούμε να τα ξεπεράσουμε.Το βίντεο αποτελεί διαφήμιση Αυστριακής τράπεζας, η οποία θέλησε να στείλει ένα δυνατό μήνυμα αγάπης τα φετινά Χριστούγεννα. Ο γλυκός σκαντζόχοιρος έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει κερδίσει τις καρδιές όλων μας.

Videos

Κι όμως ο Πέτρος Γαϊτάνος έβγαλε και φέτος σποτ με το Jumbo

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κι όμως ο Πέτρος Γαϊτάνος έβγαλε και φέτος σποτ με το Jumbo 14

Πέτρος Γαϊτάνος σποτ με το Jumbo

Μένουμε σπίτι και ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι πάλι επίκαιρος με το δικό του τρόπο! Η διαφήμιση ξεκίνησε να παίζει στα κανάλια από χτες.

“Δέχτηκα με ιδιαίτερη χαρά την πρόταση – πρωτοβουλία της εταιρείας Jumbo να φτιάξουμε φέτος αυτά τα αισιόδοξα σποτ για δύο λόγους, ο πρώτος αφορά τη διάθεσή μας να μεταφέρουμε χαρά και χαλάρωση στους ταλαιπωρημένους από την καραντίνα πατριώτες μας και ο δεύτερος γιατί είναι πολύ σημαντική ευκαιρία κι εγώ, αλλά και η αξιόλογη εταιρεία Jumbo να επισημάνουμε με αγάπη την υπευθυνότητα στην εντολή του κράτους μας να μένουμε αυτό τον καιρό και όσο χρειαστεί στο σπίτι για την κοινή ασφάλειά μας σε σχέση με την πανδημία του Covid-19, αλλά και να τηρούμε με συνέπεια τους κανόνες της προσωπικής μας υγιεινής” έγραψε στα social media.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Videos

Video Art Μηδέν: Eνότητες βιντεοτέχνης online!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Video Art Μηδέν

Video Art Μηδέν – online

Τρεις ενότητες βιντεοτέχνης του Video Art Μηδέν είναι διαθέσιμες αυτό το μήνα για όσους αγαπούν τη βιντεοτέχνη ή για νέους φίλους που έχουν την περιέργεια να την ανακαλύψουν!

Το Video Art Μηδέν συνεργάζεται με το Α’ Εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, συμμετέχοντας στο ακαδημαϊκό project που υλοποιεί φέτος το εργαστήριο με θέμα “ARTificial Intelligence“. Σε αυτό το πλαίσιο, το Video Art Μηδέν ετοίμασε μια ενότητα βιντεοτέχνης για προβολή στους φοιτητές του εργαστηρίου, την οποία μοιράζεται διαδικτυακά με όλους τους φίλους και το κοινό του φεστιβάλ, σε μια προσπάθεια να προβάλλονται έργα, να συνεχίζεται η εικαστική δραστηριότητα και ο καλλιτεχνικός διάλογος και να ανταλλάσσονται δυνατές εικόνες τέχνης στις πρωτόγνωρες μέρες απομόνωσης που διανύουμε λόγω του κορονοϊού.

Η ενότητα θα παραμείνει διαθέσιμη στο youtube μέχρι τέλος Απριλίου στο παρακάτω link:

Το “ARTificial Intelligence“, σε επιμέλεια της Γιούλας Παπαδοπούλου, παρουσιάζει 8 έργα που διαπραγματεύονται μια σειρά προβληματισμών για την εποχή του “homo digitalis” και της τεχνητής νοημοσύνης, θέτοντας ερωτήματα για τη φυσική αποσωματικοποίηση και τη σταδιακή ψηφιοποίηση και εικονικοποίηση του κόσμου μας, των κοινωνιών μας και της σκέψης μας. Είτε εκθέτοντας την ειρωνική διάσταση του «έξυπνου κόσμου» μας, είτε διερευνώντας μια αλγοριθμική συναισθηματική νοημοσύνη, είτε αναλύοντας την «τεχνητή περιέργεια» και την «αυτο-εξέλιξη» των bots, όλα τα έργα έχουν ένα κοινό στοιχείο: εντοπίζουν και αποκωδικοποιούν την ανθρώπινη συμπεριφορά στην ψηφιακή εποχή και ανατέμνουν τη σχέση μας με τον εαυτό μας και με τον “άλλον”. Τι πρέπει να θυσιάσουμε για να προσεγγίσουμε έναν υποτιθέμενα τέλειο μελλοντικό κόσμο;

Video Art Μηδέν

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες/έργα:

-Juergen Trautwein & Silvia Nonnenmacher, Meta_Face, ΗΠΑ 2017, 2.09
-Di Hu, Les Objets Du Système, Κίνα 2019, 4.00
-Landia Art and Economy Foundation, Chatbot Dialogs, Γερμανία 2019, 4.58
-Landia Art and Economy Foundation, Human Applications, Γερμανία 2019, 13.18
-Elliott Nicole J. Waller & Fabian Forban, AEI (artificial emotional intelligence), Σουηδία/Γερμανία, 2019, 4.10
-Yvana Samandova & Borjan Zarevski, Artificial Intelligence VS Aristotle// beta 0.98, Γαλλία, 2019, 4.21
-Katerina Athanasopoulou & Eleni Ikoniadou, Her Voice, Μ. Βρετανία 2019, 5.32
-Sven Windszus, PURE WHITE, Γερμανία 2017, 3.00

Αναλυτική περιγραφή των έργων μπορείτε να βρείτε εδώ:

drive.google.com

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια του Απριλίου, δύο ακόμη ενότητες του Video Art Μηδέν είναι διαθέσιμες online, μέσα από συνεργασίες με ξένους οργανισμούς και φεστιβάλ:

• μέχρι τέλος Απριλίου, η ενότητα ελληνικής βιντεοτέχνης Down to Earth θα παρουσιάζεται online ως μέρος του NewMediaFest2020 εδώ: http://retro.newmediafest.org/wow-jubilee-2020-iv/ (επιλέγετε “WOW.08 – Program units 14-15”). Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Άννα Βάσωφ, Αλέξανδρος Κακλαμάνος, Πάνος Μαζαράκης, Γιάννης Κρανιδιώτης, Αλέξης Καραντάνας, Κατερίνα Αθανασοπούλου, Βασίλης Καρβούνης. Επιμέλεια: Γιούλα Παπαδοπούλου.

• συνεχίζεται μέχρι τις 22 Απριλίου η μετάδοση της ενότητας ελληνικής βιντεοτέχνης Inscapes στο ιταλικό εξειδικευμένο κανάλι βιντεοτέχνης VisualcontainerTV: http://www.visualcontainer.net/. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ελένη Μουστάκα, Θωμάς Βαλλιανάτος, Σοφία Λιάρου, Φένια Κωτσοπούλου, White Dog Films [Δημήτρης Παπαδόπουλος], Χριστίνα Μερτζάνη / free fall company, Αλίκη Χιωτάκη & Δημήτρης Μπαρνιάς. Επιμέλεια: Γιούλα Παπαδοπούλου.
Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις online προβολές: www.festivalmiden.gr

Video Art Μηδέν

_________________________________________________________________________
Το Video Art Μηδέν είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός για τη διερεύνηση και την προώθηση της βιντεοτέχνης και ένα από τα πρώτα εξειδικευμένα διεθνή φεστιβάλ βιντεοτέχνης στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2005 από μια ανεξάρτητη ομάδα ελλήνων καλλιτεχνών με σκοπό να υποκινήσει τη δημιουργία πρωτότυπης βιντεοτέχνης, να βοηθήσει στη διάδοσή της και να αναπτύξει την έρευνά της.

Μέσα από συνεργασίες και ανταλλαγές με σημαντικά φεστιβάλ, χώρους τέχνης και οργανισμούς, έχει αναγνωριστεί ως μια από τις βασικές και ταυτόχρονα ενδιαφέρουσες διοργανώσεις για τη βιντεοτέχνη διεθνώς και μια σημαντική πλατφόρμα πολιτιστικής ανταλλαγής για την ελληνική και παγκόσμια βιντεοδημιουργία. Έχει δημιουργήσει ταυτόχρονα ένα εναλλακτικό σημείο συνάντησης για αναδυόμενους και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και έναν κόμβο επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών, οργανισμών, φεστιβάλ και χώρων τέχνης απ’ όλο τον κόσμο.

Ενότητες προβολών του Μηδέν έχουν ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, και φιλοξενούνται σε σημαντικά φεστιβάλ και Μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιούλα Παπαδοπούλου & Μαργαρίτα Σταυράκη

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Videos

Τι θα έλεγε ο κορωνοϊός στον άνθρωπο, αν είχε φωνή (video)

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τι θα έλεγε ο κορωνοϊός στον άνθρωπο, αν είχε φωνή (video) 15

O κορωνοϊός στον άνθρωπο

Τώρα που η πανδημία του COVID-19 θερίζει είναι καιρός, όπως σε κάθε δυσκολία, να κάνουμε μια ενδοσκόπηση και να αναθεωρήσουμε κάποιες αξίες που από καιρό είχαμε ξεχάσει καθώς θεωρούσαμε δεδομένα πολλά πράγματα (οικογένεια, φίλους, υγεία, δουλειά, χρήματα κλπ).

Για ακόμη μια φορά αντιλαμβανόμαστε τα δώρα της ζωής και πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε και οι περισσότεροι από μας έχουμε ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας που είναι η οικογένεια, οι φίλοι και η αγάπη που ρέει στον αέρα.

Όταν ο θάνατος καραδοκεί και η ανθρώπινη ζωή παύει να έχει αξία -όταν καθημερινά άνθρωποι πεθαίνουν μόνοι στα κρεβάτια των νοσοκομείων χωρίς καν να μπορούν να πουν αντίο στα δικά τους άτομα- καταλαβαίνουμε πόσο μάταιο είναι το κυνήγι του χρήματος, η ματαιοδοξία, οι αψιμαχίες άνευ λόγου και όλα τα ποταπά συναισθήματα που γεννιούνται στην ανθρώπινη ψυχή.

Το βίντεο του Ιταλού που συγκλονίζει για τον COVID-19

Ένα Ιταλός γύρισε ένα βίντεο στο οποίο απαγγέλει ένα γράμμα, με όλα όσα ο ίδιος θεωρεί ότι θα μας έλεγε ο κορονοϊός αν είχε φωνή για να μας μιλήσει. Γιατί είναι εδώ; Γιατί κουράστηκε από τις καταχρήσεις, τον άσχημο τρόπο που φερόμαστε ο ένας στον άλλον, τους καυγάδες, τη βία, τους πολέμους, την υποκρισία, την αδιαφορία μας απέναντι στα παιδιά μας. Ήρθε για να μας θυμίσει το αληθινό νόημα της ζωής, ζητώντας μας να μην ξεχάσουμε τίποτα απ’ όλα αυτά όταν εκείνος δεν θα είναι πια εδώ.

Το βίντεο και τα βαθύτερα νοήματά του

Το βίντεο έγινε αμέσως viral στη χώρα του και άρχισε να κάνει τον γύρο του ίντερνετ. Και έτσι, ένας Έλληνας, ο Κωνσταντίνος Σταματόπουλος, έβαλε ελληνικούς υπότιτλους προκειμένου να μπορέσουμε να το καταλάβουμε και εμείς.

Μάλλον ένα από τα πιο συγκινητικά και δυνατά πράγματα που έχουμε δει στο σύντομα διάστημα των τελευταίων εβδομάδων που τόσο γρήγορα και σοκαριστικά έχουν αλλάξει τις ζωές όλων μας.

Δείτε το βίντεο – Τα συμπεράσματα δικά σας

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ