Connect with us

Ταξίδια

Τα οφέλη της έγκαιρης οργάνωσης διακοπών

Ανέβηκε

στις

τα οφέλη της έγκαιρης οργάνωσης διακοπών 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Οι περισσότεροι νομίζουν, ότι οι καλύτερες προσφορές είναι διαθέσιμες την τελευταία στιγμή. Λοιπόν, λάθος!

Το να προγραμματίσει κανείς εγκαίρως τις διακοπές του σημαίνει, ότι μπορεί να αποκομίσει οφέλη, όπως: εκπτώσεις για έγκαιρες κρατήσεις, προσφορές για γεύματα, παιδότοποι με πολύ υψηλή έκπτωση ή δωρεάν είσοδο, προσφορές αναβαθμίσεων δωματίων ή και εκπτώσεις για όσους ταξιδεύουν μόνοι, όλα εκ των οποίων μπορεί να μειώσουν το κόστος των διακοπών σας ουσιαστικά. Οι μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις είχαν ήδη από τα μισά του 2021 ανοίξει τις πλατφόρμες τους για κρατήσεις διακοπών για το έτος 2022 προσφέροντας πληθώρα εκπτώσεων και ειδικών τιμών, ενώ κάποιες έχουν ανοίξει κιόλας τις αντίστοιχες πλατφόρμες για το 2023.

Πότε είναι διαθέσιμες οι καλύτερες επιλογές

Από την άλλη ταξιδιωτικοί πράκτορες, που κλείνουν εισιτήρια παρέχουν εκπτώσεις στα πακέτα διακοπών για όσο διάστημα η διεκπεραίωση πτήσεων το επιτρέπει, ακόμη και σε βάθος 11μηνου, ενώ άλλες «χαλαρώνουν» τις τιμές για την επόμενη χρονιά στο τέλος κάθε καλοκαιριού. Αν γραφτείτε στα αντίστοιχα newsletters μπορείτε να μαθαίνετε όλες τις πληροφορίες για προσφορές στις κρατήσεις για εισιτήρια, για ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ξενοδοχείων και λοιπών προσφορών. Και πάλι βέβαια, αν κάποιος είναι ευέλικτος και οι χαμηλές τιμές είναι κίνητρο γι’ αυτόν, τότε οι προσφορές της τελευταίας στιγμής ενδείκνυνται. Απλώς βεβαιωθείτε, ότι θα παρακολουθείτε τα ηλεκτρονικά νέα των αγαπημένων σας εταιρειών, ώστε να είστε από τους πρώτους, που θα πληροφορούνται εκπληκτικές προσφορές.

Πληρωμή τώρα ή αργότερα;

Μπορεί να φαίνεται δελεαστικό να αναβάλετε τις αναγκαίες για τις διακοπές σας κρατήσεις, ώστε να μη χρειαστεί να πληρώσετε κάτι τώρα. Κρατήστε παρόλα αυτά υπόψη, ότι όσοι κάνουν έγκαιρες κρατήσεις μπορεί να επωφεληθούν από ειδικά προγράμματα, που ενθαρρύνουν αυτού του τύπου τις κρατήσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα μπορεί κάποιος να κλείσει τις διακοπές του με 0€ προκαταβολή και να προβεί σε κατάθεση μόλις 4 εβδομάδες πριν την άφιξη στον επιλεγμένο προορισμό. Διαβάζοντας κάποιος συμπολίτης μας διάφορα fora ταξιδιωτικών συζητήσεων του εξωτερικού, είναι σαν να μυείται σε έναν διαφορετικό κόσμο οργάνωσης του ταξιδιού. Και κάπως έτσι εξηγείται, πως οι ξένοι δεν παρακάμπτουν τις διακοπές τους και απολαμβάνουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα την παραμονή τους. Έχουν προβεί στην ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα μήνες πριν, έχουν κρατήσει κατάλυμα και εισιτήρια και απλώς επωφελούνται των εκπτώσεων της έγκαιρης κράτησης.

Έτσι λοιπόν για ένα πακέτο διακοπών συνήθως πληρώνετε 50-100€ ανά άτομο, ενώ αποπληρώνετε το κόστος έως και 12 εβδομάδες πριν τις διακοπές. Επομένως αναζητείστε τις καλύτερες προσφορές, κλείστε τις και ταυτόχρονα κερδίστε χρόνο, ώσπου να συγκεντρώσετε το απαιτούμενο ποσό για την αποπληρωμή των διακοπών σας, ιδίως αν σκοπεύετε να φύγετε αργά το καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχετε υπόψη, ότι ακόμη κι αν οι διακοπές σας αναβληθούν, θα πρέπει να πληρώσετε το ποσό.

Τα συν της έγκαιρης κράτησης

Αν δεν μπορείτε να κάνετε νωρίς τις κρατήσεις σας για κατάλυμα ή για ενοικίαση αυτοκινήτου, μπορεί να μοιάζει ιδανική μια κράτηση της τελευταίας στιγμής, θα πρέπει όμως να έχετε υπόψη και οποιουσδήποτε οικονομικούς περιορισμούς προκύψουν. Μπορεί δηλαδή να χρειαστεί να πληρώσετε τη στιγμή της κράτησης όλο το ποσό, ενώ αν πληρώνετε με πιστωτική, πιθανότατα να συνεχίσετε να εξοφλείτε το ποσό αρκετά μετά την επιστροφή σας. Ειδικά δε στην περίπτωση της ενοικίασης αυτοκινήτου μια κράτηση τελευταίας στιγμής, θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα κοστοβόρα, καθώς τα μικρά, ευέλικτα, οικονομικής κατηγορίας αμάξια, φεύγουν νωρίς νωρίς σα ζεστό ψωμί. Αντιθέτως με μια έγκαιρη κράτηση και δε θα κάνετε συμβιβασμούς λόγω αυξημένης ζήτησης και θα έχετε τον χρόνο για να βρείτε τα ζητούμενα χρήματα.

Τα κατά της τελευταίας στιγμής

Έχετε νεύρα από ατσάλι; Τότε μπορείτε να πάρετε το ρίσκο και να αφήσετε την κράτησή σας όσο πιο κοντά γίνεται στην ημερομηνία αναχώρησης. Ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες μπορείτε να βρείτε εκπληκτικές προσφορές, εφόσον βέβαια δεν ψάχνετε κάτι για το διάστημα, που είναι κλειστά τα σχολεία. Παρόλα αυτά είτε πρόκειται για τις κυρίως διακοπές σας ή για μια σύντομη απόδραση του σαββατοκύριακου είναι φρονιμότερο να κάνετε άμεσα την κράτησή σας αποφεύγοντας την αγωνία, του αν θα βρείτε αυτό που θέλετε τη στιγμή, που αποφασίσατε να εκδράμετε. Ιδίως όταν μιλάμε για έναν προορισμό με μεγάλη επισκεψιμότητα, όπως η συμπρωτεύουσα, η έγκαιρη ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη είναι μονόδρομος. Είτε πρόκειται το καλοκαίρι για τις όμορφες παραλίες της περιοχής, είτε το φθινόπωρο για τη ΔΕΘ ή τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου με πλήθος εκδηλώσεων στην πόλη, είτε την άνοιξη για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η πόλη έχει καθόλη τη διάρκεια του έτους κίνηση. Όσο πιο νωρίς οργανωθεί ο επίδοξος επισκέπτης, τόσο το καλύτερο.

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ