Connect with us
COSTA-NAVARINO

Events

Σύλλογος Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας: Παρουσίαση Προγράμματος στο American College of Greece Deree

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

RESTARTdagiopoulos

Παρουσία του Συλλόγου Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας στο American College of Greece “Deree”.

Ο λόγος για την στενή συνεργασία του Συλλόγου με το Μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, το Euphrosyne AISBL Brussels.

Το ίδρυμα Euphrosyne AISBL (www.euphrosyneaisbl.com) είναι μια διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση έρευνας, συντήρησης και διάδοσης, της πολιτιστικής κληρονομιάς του υφάσματος και της μόδας.

Manager και συνδιευθύντρια του ιδρύματος είναι και η καταξιωμένη σχεδιάστρια Nathalie Bries. Η Nathalie Bries,  αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί την διατριβή της στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, με θέμα τα υφάσματα και τα ενδύματα στο Ακρωτήρι. Προσφάτως διορίστηκε ως εξωτερική συνεργάτιδα του Μουσείου Quae Branly – Jacque Chirac του Παρισιού, για τα ενδύματα και τα υφάσματα.

Ο συνδιευθυντής της “Eufrosyne” είναι ο Christophe Moulherat. Ερευνητής και ειδικός στις αναλύσεις των αρχαιολογικών υφασμάτων με τεράστια εμπειρία. Ο Christopher Moulherat είναι ο επιστημονικός Αναλυτής της συλλογής του Μουσείου Quae Branly – Jacque Chirac και καθηγητής στο L’ ecole Du Louvre.

Συνιδρυτές του Ιδρύματος είναι, η Στέλλα Σπαντιδάκη ειδικός στα αρχαία ελληνικά υφάσματα και η Χριστίνα Μαργαρίτη συντηρήτρια υφάσματος

 

Η παρουσίαση αυτή στο Deree αφορά στο κοινό project του Συλλόγου Αποφοίτων του ΜΣΚ και του ιδρύματος Euphrosyne, που ξεκίνησε πριν 1.5 έτος, για το ένδυμα στην αρχαία Αττική και το αρχαίο θέατρο. Για πρώτη παγκόσμια φορά λοιπόν, θα υπάρξει  δημιουργία κοστουμιών αρχαίου δράματος που βασίζονται σε ευρήματα/ίχνη υφάσματος και διδακτορικής διατριβής, σε εικονική πραγματικότητα. Το απόσπασμα που εχει επιλεγεί για το project εικονικής πραγματικότητας ( virtual Reality VR) είναι από την Γνωστή κωμωδία του Αριστοφάνη Λυσιστράτη.

Ο ηθοποιός που θα ερμηνεύσει το ρόλο αυτό μα και θα δανείσει και τη φωνή του στο “avatar” δηλαδή το ομοίωμα του ηθοποιού στο πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας, έπειτα απο την επιλογή του, θα είναι το μέλος μας Γιώργος Ηλιόπουλος.

Η εικονική αυτή πραγματικότητα και το θεατρικό κοστούμι , θα είναι αποτέλεσμα τεκμηριωμένης επιστημονικής έρευνας και η πλεον πλησιέστερη στην εικόνα μιας παράστασης αρχαίου δράματος στην Αρχαία Ελλάδα για πρώτη φορά παγκοσμίως. Το προσωπείο, οι κοθορνοι και όλα τα στοιχεία μιας παράστασης αρχαίου δράματος επίσης βασίζονται σε έρευνες, ευρήματα καθώς και αναφορές σε αυτά σε κείμενα η εικόνες από αγγεία.

Στην επιστημονική ομάδα για την πραγματοποίηση το project εικονικής πραγματικότητας της “Λυσιστράτης 3D” συμμετέχουν επίσης:

Rossie Wyles, καθηγήτρια κλασικής Ιστορίας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Kent του Ηνωμένου Βασιλείου. Η κεντρική της έρευνα είναι γύρω από το Αρχαίο Δράμα και το θεατρικό Κοστούμι.

Στέλλα Σπαντιδάκη, πρόεδρος της Artex και συνιδρυτής του Ιδρύματος Eufrosyne. Η Artex είναι ενας μη κερδοσκοπικός Σύλλογος, με έδρα την Αθήνα, όπου ερευνά  αρχαία ελληνικά υφάσματα και όλα τα αρχαιολογικά υλικά που σχετίζονται με την αλυσίδα παραγωγής της κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα.

 

Επίσης, για πρώτη φορά σε ένα τρίωρο εργαστήριο στο “Deree” την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, θα παρουσιαστεί δείγμα από την performance “Delphic Maxims”, που πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά συνεργασία του Συλλόγου μας με το Ίδρυμα Euphrosyne.

Η performance “Delphic Maxims” πρόκειται για μια πρωτότυπη παράσταση με μονολόγους αρχαίους δράματος “συνυφασμένους” με τα 147 Δελφικά Παραγγελματα, μελοποιημένα για πρώτη φορά. Η μουσική σύνθεση είναι του μέλους μας Βασιας Φλωρου /μουσικό και συνθετρια Μa in performing Arts, Τα κοστούμια της Nathalie D’anvers – Nathalie Bries και ηθοποιός το μέλος μας Γ. Ηλιόπουλος.

Η παραγωγή είναι του Ιδρύματος Euphrosyne.

Τον Μάρτιο του 2019 θα ξεκινήσουν παραστάσεις στο εξωτερικό, με πρεμιέρα στις Βρυξέλλες. Έπειτα τα “Delphic Maxims ” θα ταξιδέψουν μέχρι το Πεκίνο και την Βοστωνη για  κάποιες εμφανίσεις.

kafemauroeidisbiostalis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ