Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Στην Καλαμάτα η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στην Καλαμάτα η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη 1

Η Υφ. Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Καλαμάτα

Με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε χθες, Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Η κα Ζαχαράκη επισκέφτηκε την Καλαμάτα, όπου συνάντησε εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και κομματικά στελέχη, ενώ συμμετείχε σε εορτή αποφοίτησης μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Ο Δήμαρχος, είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με την Υφυπουργό, ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Καλαμάτας καθώς και θέματα που βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού, με τον κ. Βασιλόπουλο να σημειώνει την πολύ καλή συνεργασία με την Υφυπουργό.

Ειδησεις απο Καλαματα

Τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας αστέγων ψήφισε ομόφωνα η Κοινότητα Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τσώλης

Κοινότητα Καλαμάτας για κέντρο φιλοξενίας

Την πρόταση για κέντρο προσωρινής φιλοξενίας αστέγων εισηγήθηκε στην υπ’ αριθμ. 10/2020 συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Καλαμάτας που Διεξάχθηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου ο σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Καλαμάτας Τσώλης Γ. Ηλίας

Στην εισήγηση του ο κ. Τσώλης αναφέρθηκε στο διαχρονικό πρόβλημα που υπάρχει περιστασιακά στην Καλαμάτα με τους άστεγους που εμφανίζονται κατά καιρούς να κοιμούνται σε εγκαταλελειμμένα κτίρια κ τους δρόμους της πόλης,

στην πρόταση που κατέθεσε στο συμβούλιο της κοινότητας Καλαμάτας έφερε ως παράδειγμα τα μη αξιοποιήσιμα κτήρια του Διοκλή όπισθεν του ιερού ναού της Αγίας Τριάδος όπου με την κατάλληλη διαμόρφωση θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ένα χώρο προσωρινής φιλοξενίας για τους άστεγους.

Επακολούθησε ψηφοφορία και το συμβούλιο της κοινότητας Καλαμάτας ψήφισε ομόφωνα για την δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας αστέγων βρίσκοντας ως μια καλή επιλογή για αξιοποίηση τους συγκεκριμένους χώρους και η πρόταση θα μεταφερθεί στη δημοτική αρχή

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: 40χρονος σκοτώθηκε πέφτοντας από τους «Μύλους»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα: 40χρονος σκοτώθηκε πέφτοντας από τους «Μύλους» 8

Καλαμάτα

Τραγικό τέλος είχε ένας 40χρονος τοξικομανής που γύρω στις 6 χθες το απόγευμα, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, βρέθηκε στο κενό, πέφτοντας από το δεύτερο όροφο των Μύλων στο Λιμάνι της Καλαμάτας στο εσωτερικό αίθριο των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων.

Ο άτυχος άνδρας βρήκε ακαριαίο θάνατο ενώ το σημείο αποκλείσθηκε από την αστυνομία και μπήκε και νέα περίφραξη , ώστε κανείς να μην μπορεί να εισέρχεται στα κτήρια. Η νεκροψία-νεκροτομή που θα γινει σήμερα θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του 40χρονου.
Το καινούριο αυτό περιστατικό πάντως αναδεικνύει για μια ακόμα φορά το θέμα της υψηλής επικινδυνότητας του συγκεκριμένου σημείου στο λιμάνι της Καλαμάτας στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο καθημερινά αρκετοί τοξικομανείς και άστεγοι.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΚΤΗΡΙΏΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Τη λύπη του για το χθεσινό συμβάν εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σημειώνοντας πως εδώ και λίγο καιρό η νομική υπηρεσία του δήμου έχει έρθει σε επικοινωνία με τους δικηγόρους του ιδιοκτήτη από τη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται στη φάση επαφών και πιέσεων στο υπουργείο Εσωτερικών ώστε να βρεθεί ένα πρόγραμμα προκειμένου να ενταχθούν σ΄αυτό εργασίες αποκατάστασης των δύο εμβληματικών κτηρίων των «Μυλων» που συνδέονται άρρηκτα με τη νεότερη ιστορία της πόλης. Ο κ.Βασιλόπουλος θύμισε επίσης πως το πιο σπουδαίο μνημείο της ιστορίας των εργατικών αγώνων και της βιομηχανικής ιστορίας της Καλαμάτας, έχει σωθεί από την κατεδάφιση χάρις στις ενέργειες του πρ.Δημάρχου Παναγή Κουμάντου που κατάφερε ν΄αναγνωριστεί το «κέλυφός» του, ως Μνημείο Νεότερης Ιστορίας από το υπουργείο Πολιτισμού. Επεσήμανε πάντως τα σοβαρά κοινωνικά ζητήματα που εγείρονται καθώς οι χώροι αποτελούν περιστασιακή ή και μόνιμη στέγη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα και παραδέχθηκε πως θα πρέπει να ληφθεί η κατάλληλη μέριμνα για μη θρηνήσουμε εκεί άλλες ζωές, όπως έγινε χθες αλλά και όπως είχε γίνει και πριν 4 περίπου χρόνια στον ίδιο χώρο και με τον ίδιο τρόπο.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Αξιοποίηση των δωρεών, αναβάθμιση του 1ου Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας

1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας

Η αναβάθμιση των υποδομών του 1ου Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και στη φετινή σχολική χρονιά παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που παρουσιάστηκαν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η διευθύντρια του σχολείου κ. Πιπερίδου Ελένη με δηλώσεις της εκφράζει την ικανοποίηση της για όσα επιτεύχθηκαν σε μια δύσκολη χρόνια και ευχαριστίες προς όσους βοήθησαν:

1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας

“Παράλληλα με το εκπαιδευτικό έργο, καταφέραμε να αξιοποιήσουμε σε μεγάλο βαθμό μέρος των χρηματικών προσφορών της “Καπνοβιομηχανίας Καρέλια”  και των υπολοίπων δωρητών προσφέροντας στους μαθητές καλύτερες συνθήκες και περισσότερες ευκαιρίες. Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς την “Καπνοβιομηχανίας Καρέλια” και όλους  του δωρητές γιατί χωρίς τις προσφορές τους  δεν θα μπορούσαμε να έχουμε όλες αυτές τις επιπλέον υποδομές και δυνατότητες.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το Σύλλογο Διδασκόντων και το προσωπικό του σχολείου που εργάστηκαν σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς για την άψογη συνεργασία που είχαμε, τις τοπικές αρχές για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την προβολή του έργου και την  ανάδειξη των αναγκών του ειδικού σχολείου”.

1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας

Συγκεκριμένα την τρέχουσα σχολική χρονιά έγιναν τα παρακάτω έργα και ολοκληρώθηκαν οι εξής προμήθειες:

 

1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας1) Βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά του σχολικού κτιρίου.

2) Ηλεκτρολογικές και υδραυλικές επισκευές.

3)Αγορά ηλεκτρικών συσκευών για τη λειτουργία του ολοήμερου τμήματος.

4) Αγορά συσκευών κλιματισμού  στους χώρους που υπολείπονταν.

5) Αντικατάσταση του  κατεστραμμένου σκίαστρου (πάνελ) της εισόδου του σχολείου.

7) Επισκευή εξοπλισμού αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης.

8) Αγορά pc , tablet και διαδραστικών πινάκων στις αίθουσες που υπολείπονταν.

9) Ανανέωση του συστήματος ασφαλείας του σχολείου και ανάθεση της φύλαξής του σε εταιρεία security λόγω του ακριβού εξοπλισμού που υπάρχει πλέον στο σχολείο.

10) Κατασκευή και τοποθέτηση σκίαστρου στον προαύλιο χώρο.

11) Αγορά και τοποθέτηση συστήματος σκίασης στις αίθουσες του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού.

12) Επιστρώθηκε ο προαύλιος χώρος των δύο σχολείων με ασφαλή χλοοτάπητα και χυτό τάπητα και τοποθετήθηκε ειδική κούνια “φωλιά”, όλα με πιστοποίηση ασφαλείας η οποία ήταν δωρεά του κατασκευαστή κ. Μιχάλη Τρουπάκη.

13) Αγορά εκπαιδευτικού –παιδαγωγικού υλικού και εκπαιδευτικών λογισμικών.

14)Ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων με τοποθέτηση γυψοσανίδων για το διαχωρισμό αιθουσών λόγω της αύξησης των μαθητών του σχολείου.

15)Εξοπλίστηκαν με μικροέπιπλα (βιβλιοθήκες, συρταριέρες, αλλαξιέρες) οι αίθουσες.

Υπενθυμίζουμε  ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έχει εγκρίνει την κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου σε οικόπεδο ανατολικά του γηπέδου Μπαχράμη και ότι έχει εκπονηθεί και εγκριθεί η σχετική μελέτη κατασκευής από το Υπουργείο Παιδείας. Ενώ όμως αρχικά η κατασκευή του νέου κτιρίου είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” του υπουργείου Εσωτερικών, απεντάχθηκε με σκοπό την μελλοντική εκ νέου ένταξή του σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ