Τρίτη , Νοέμβριος 12 2019
Σπουδαία αύξηση αποφάσισε η ΣΥΚΙΚΗ: Έπιασαν… ταβάνι οι τιμές των σύκων
Σπουδαία αύξηση αποφάσισε η ΣΥΚΙΚΗ: Έπιασαν… ταβάνι οι τιμές των σύκων

Σπουδαία αύξηση αποφάσισε η ΣΥΚΙΚΗ: Έπιασαν… ταβάνι οι τιμές των σύκων

Sharing is caring!

Στα… ύψη φέτος οι τιμές των σύκων στη Μεσσηνία, καθώς η ΣΥΚΙΚΗ αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση, σπουδαία αύξηση, αποδεικνύοντας περίτρανα, πως εξακολουθεί όπως πάντα, να βρίσκεται στο πλευρό των παραγωγών του ιδιαίτερου αυτού προϊόντος.

Δεδομένων των συνθηκών, που θέλουν και φέτος λόγω της προβληματικής γονιμοποίησης να μην υπάρχουν μεγάλες ποσότητες και με βάση τη ζήτηση του προϊόντος που παραμένει μεγάλη από τις αγορές του εξωτερικού, η Οργάνωση αποφάσισε γενναίες αυξήσεις.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ

Σπουδαία αύξηση αποφάσισε η ΣΥΚΙΚΗ: Έπιασαν… ταβάνι οι τιμές των σύκωνΣυγκεκριμένα, η Α΄ ποιότητα, θα πωλείται 2,15 ευρώ το κιλό, από 1,87 ευρώ που ήταν η περσινή τιμή, η Β΄ ποιότητα 1, 90 ευρώ το κιλό, από  1,67 ευρώ, η Γ΄ 1,40 ευρώ από 1,27 πέρυσι και η Δ΄ ποιότητα 1,15 ευρώ το κιλό, από 1 ευρώ που πωλούταν πέρυσι. Σημαντικές είναι οι αυξήσεις και στα βιολογικά ξερά σύκα, με την πρώτη ποιότητα  να φτάνει τα 3 ευρώ το κιλό από 2,45 πέρυσι, τη Β΄ ποιότητα  2,70 ευρώ από 2,25 ευρώ, τη Γ΄ 2,30 ευρώ το κιλό, από 1,85 ευρώ πέρυσι και της Δ΄ ποιότητας 2,10 από 1,65 ευρώ.

«Οι τιμές είναι ικανοποιητικές, αφού εμείς, πάντα και στα χρόνια της κρίσης, προσπαθούσαμε να δώσουμε μια αύξηση, κάτι που συμβαίνει συστηματικά από το 2010», δήλωσε ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ Παναγιώτης Παπαγεωργίου, τονίζοντας πως  η Συνεταιριστική Οργάνωση, πάντα προσπαθεί για το καλύτερο, παίρνοντας πάντα όλα τα σύκα των παραγωγών, ανεξάρτητα από την ποσότητα και την ποιότητά τους. «Δεν λειτουργούμε ευκαιριακά», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος απευθυνόμενος στους παραγωγούς, είπε πως εκείνος που θα φέρει το καλό προϊόν, θα φέρει στην Οργάνωση και τα απόσυκα.

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

«Όποιος παραγωγός επιλέξει τον… άλλο δρόμο, δε θα έρθει στη ΣΥΚΙΚΗ», δήλωσε με νόημα, εξηγώντας πως η πολιτική αυτή, είναι… καθαρή και σε καμία περίπτωση, εκβιαστική… «Είναι τίμιο να πάνε όλα τα σύκα, εκεί που επιλέγουν! Δεν μπορεί να διαλέγουν ένα κομμάτι της παραγωγής τους, το οποίο είναι πολύ καλό σε ποιότητα και ότι απομένει μόνο, να φέρνουν στη ΣΥΚΙΚΗ, ισχυριζόμενοι μάλιστα πως έχουν υποστεί ζημιά», είπε αφήνοντας αιχμές κατά ορισμένων και ξεκαθαρίζοντας το στίγμα της ΣΥΚΙΚΗΣ, ο πρόεδρός της, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, που ευχαρίστησε την πλειονότητα των παραγωγών για την εμπιστοσύνη τους, καθώς ήδη έχουν πάει αρκετές ποσότητες προϊόντος στην Οργάνωση, πριν τη χθεσινή ανακοίνωση των τιμών. «Ακόμη δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση, αφού μέσα σε όλα τα προβλήματα έχουμε και τις υψηλές θερμοκρασίες», είπε καταληκτικά αναφερόμενος στη φετινή σοδειά ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ, που εκτίμησε πως αυτή, θα φτάσει αν όλα πάνε καλά, την περσινή ποσότητα, που βέβαια, δεν ήταν πολύ ικανοποιητική.

ΠΗΓΗ

Σπουδαία αύξηση αποφάσισε η ΣΥΚΙΚΗ: Έπιασαν… ταβάνι οι τιμές των σύκων

Δες και αυτό

Σπουδαία αύξηση αποφάσισε η ΣΥΚΙΚΗ: Έπιασαν… ταβάνι οι τιμές των σύκων

Let’s do it Greece «Ρίζες που μας Ενώνουν» στην Καλαμάτα

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesLet’s do it Greece «Ρίζες που μας Ενώνουν» στην Καλαμάτα Κεντρική συνάντηση …

shares