Connect with us
biostalis

πρέπει να δεις

Σχολικό κολατσιό; Εδώ θα βρείτε 4 εύκολα tips για να το προετοιμάσετε!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Σχολικό κολατσιό; Εδώ θα βρείτε 4 εύκολα tips για να το προετοιμάσετε! 1
Κοινοποιησέ το

Τα σχολεία όπου να’ναι ανοίγουν και είναι για όλους μας, γονείς και μαθητές, μια περίοδος τρεξίματος και άγχους. Νέα τάξη, νέα τσάντα, νέα λίστα από το δάσκαλο…Ως σωστοί κι ενήμεροι γονείς θέλουμε να παρέχουμε τα καλύτερα στα παιδιά μας κυρίως σε ότι αφορά τη διατροφή. Έτσι η επιλογή και η προετοιμασία του κολατσιού μπορεί να είναι  μια ιδιαίτερα αγχωτική διαδικασία. Δεν χρειάζεται όμως! Αρκεί να ακολουθήσουμε τις παρακάτω απλές συμβουλές:

 

1.   Απλοί κανόνες διατροφής

Όταν μιλάμε για τη διατροφή μας δε χρειάζεται να υπεραναλύουμε και να αγχωνόμαστε αναζητώντας εξιζητημένες και περίπλοκες λύσης. Κάθε γεύμα πρέπει να στηρίζεται στους απλούς κανόνες της διατροφής. Τι σημαίνει αυτό; Πρέπει να περιέχει πρωτεΐνη όπως τυρί, αλλαντικά ή ξηρούς καρπούς, υδατάνθρακες όπως για παράδειγμα ψωμί ή κριτσίνια, λαχανικά και φυσικά φρούτα. Όλα τα παραπάνω μπορούμε να βρούμε σε τιμές προσφοράς στο νέο Μαι Μαρκετ φυλλάδιο. Ένας εύκολος τρόπος για να τα συνδυάσουμε είναι σε μέσα σε ένα σάντουιτς. Ένας εξίσου εύκολος τρόπος είναι μέσα σε ένα τάπερ με μικρά χωρίσματα.

2.   Πρόγραμμα

Το να προγραμματίζουμε το σχολικό κολατσιό, όπως και όλα τα γεύματα της εβδομάδας, είναι καλό από πολλές απόψεις. Πρώτον τα παιδιά ξέρουν τι να περιμένουν κι έτσι θα φάνε πιο εύκολα κάτι που δεν τους τρελαίνει αν ξέρουν ότι σε λίγες μέρες είναι ας πούμε ημέρα πίτσας. Δεύτερον με το να προγραμματίζουμε, κάνουμε οικονομία. Μπορούμε να έχουμε μια λίστα σούπερ μάρκετ και να οργανώνουμε τα ψώνια ολόκληρης της εβδομάδας αφού πρώτα συμβουλευτούμε τις εκπτώσεις των διαφόρων καταστημάτων. Στις ΑΒ προσφορές και τις προσφορές Γαλαξίας θα βρούμε όλα τα απαραίτητα στις πιο συμφέρουσες τιμές.

3.   Προετοιμασία

Η προετοιμασία του κολατσιού δε χρειάζεται να είναι μια βαρετή και κουραστική δουλειά. Μπορούμε να την δούμε ως μια αφορμή να περάσουμε λίγο δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας εμπλέκοντάς τα στη διαδικασία. Έτσι ενώ μας βοηθούν, γίνονται ταυτόχρονα πιο υπεύθυνα για τον εαυτό τους και αργότερα θα μπορούν να προετοιμάζουν μόνα τους το κολατσιό τους. Επίσης πολύ βοηθητικό είναι το να προετοιμάζουμε το κολατσιό από την προηγούμενη ημέρα και όχι μέσα στον πανικό της πρωινής ρουτίνας μας. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε 5 λεπτά παραπάνω να φάμε με ησυχία όλοι μαζί πρωινό  και να ξεκινήσει ήρεμα η ημέρα μας.

4.   Εξοπλισμός

Ο κατάλληλος εξοπλισμός είναι απαραίτητος για να προετοιμάζουμε καθημερινά το κολατσιό των παιδιών μας χωρίς κόπο. Καλό είναι στην αρχή της σχολικής χρονιάς να εξοπλιστούμε με τάπερ, παγούρια, τσάντα κολατσιού και όλα τα απαραίτητα δοχεία τροφίμων που θα χρειαστούμε. Καλό είναι να υπολογίσουμε τουλάχιστον 2 σετ για κάθε μας παιδί προκειμένου να μην έχουμε το άγχος αν το ξεχάσει μια μέρα στο σχολείο ή αν μείνει άπλυτο. Σημαντικό είναι επίσης να τα έχουμε οργανωμένα σε κατάλληλο χώρο ώστε να να μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε εύκολα καθημερινά.

 


Κοινοποιησέ το

πρέπει να δεις

Σοκ από την έκρηξη των κρουσμάτων – 667 νέα κρούσματα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Σοκ από την έκρηξη των κρουσμάτων - 667 νέα κρούσματα 14
Κοινοποιησέ το

Σήμερα ανακοινώνουμε 667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 88 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 26469, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3613 (13.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10539 (39.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 27 (31.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 260 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 528 θανάτους συνολικά στη χώρα. 199 (37.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Δωρεάν σπίτια σε ευάλωτους παραχωρεί ο ΟΑΕΔ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δωρεάν σπίτια σε ευάλωτους παραχωρεί ο ΟΑΕΔ 15
Κοινοποιησέ το

Η ρύθμιση για τη δωρεάν παραχώρηση σπιτιού περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας με τίτλο «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων». Το εν λόγω νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση η οποία θα ολοκληρωθεί στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Οι διατάξεις για τα δωρεάν σπίτια περιλαμβάνονται στο άρθρο 47 του νομοσχεδίου («Εξαιρετικές περιπτώσεις παραχώρησης αδιάθετων και κενών κατοικιών από τον ΟΑΕΔ».

Δωρεάν σπίτια από τον ΟΑΕΔ: Οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Στο άρθρο 47 για τη δωρεάν παραχώρηση σπιτιών παρατίθενται τα 5 βασικά σημεία της ρύθμισης, στα οποία εξηγείται ποιοι είναι δικαιούχοι και ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί. Συγκεκριμένα, τονίζεται:

  • Οι κατοικίες που παραμένουν κενές και αδιάθετες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κλήρωσης κατοικιών σε οικισμούς του κατασκευαστικού προγράμματος του τ. Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών (τ. ΟΕΚ) δύναται να παραχωρούνται κατά κυριότητα και άνευ ανταλλάγματος με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης του Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε πολίτες με έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες που στερούνται κατοικίας.
  • Ως έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες ορίζονται ενδεικτικά τα σοβαρά προβλήματα υγείας των ίδιων ή προστατευόμενων μελών των οικογενειών τους, το χαμηλό καθαρό οικογενειακό εισόδημα, και κάθε άλλη εξαιρετική και επιτακτική ανάγκη που προσδιορίζεται κατά περίπτωση με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Ε.Δ..
  • Οι παρ. 1 και 2 εφαρμόζονται και στις περιπτώσεις κατοικιών που αγοράστηκαν από τον τ. Ο.Ε.Κ. με τα Πργογράμματα Αγοράς Κατοικιών και Διαμερισμάτων (ΠΑ.ΚΑ.ΔΙ.) και εξακολουθούν να παραμένουν κενές και αδιάθετες.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Ε.Δ., δυνάμει του άρθρου 8 του β.δ. 803/1970 (Α΄271), συστήνει και ορίζει έκτακτες επιτροπές για την προετοιμασία της διαδικασίας διάθεσης των κατοικιών κατά τα οριζόμενα στις παρ. 1 και 2 και για την υποβολή σχετικής γνωμοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Ε.Δ..
  • Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθορίζονται τα εισοδηματικά κριτήρια και οι προϋποθέσεις για την παραχώρηση της παρ. 1 και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας 16
Κοινοποιησέ το

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, 438 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 62 συνδέονται με γνωστές συρροές και 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 25802 (ημερήσια μεταβολή +1.7%), εκ των οποίων 55.6% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 11, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 520 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 85 (69.4% άνδρες).

Από το σύνολο των 25802 κρουσμάτων, 3560 (13.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 10337 (40.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών).


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ