Τετάρτη , 26 Φεβρουαρίου 2020

Πρότυπος Δημοτικός Λαχανόκηπος Αειφόρου Καλλιέργειας

Sharing is caring!

Ο Πρότυπος Δημοτικός Λαχανόκηπος Αειφόρου Καλλιέργειας θα περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν εδώδιμο κήπο. Θα παραχωρείτε σε οικογένειες των νέων καλλιεργητών και θα είναι προσβάσιμος σε όλους τους πολίτες, που θα μπορούν να περιηγηθούν στο χώρο, να έλθουν κοντά στη φύση, να γνωρίσουν τις τεχνικές φύτευσης και καλλιέργειας και να αντιληφθούν την αξία της επαφής και της δημιουργίας στη φύση.

Βασικό μέλημά μας η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων του Δήμου μας, ώστε οι πολίτες να βρίσκουν δημιουργική διέξοδο, απασχόληση και ταυτόχρονα να συνυπάρχουν με άλλους ανθρώπους στο φυσικό περιβάλλον. Η επαφή με το φυσικό περιβάλλον, εξάλλου, προσφέρει σημαντικά οφέλη, αφού αποδεδειγμένα βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία.

Ειδικά για τους νέους και τα παιδιά μας, ο Πρότυπος Δημοτικός Λαχανόκηπος Αειφόρου Καλλιέργειας αποτελεί ένα υγιές παράδειγμα συνύπαρξης και αλληλεγγύης. Και αυτό γιατί οι καλλιεργητές είναι οικογένειες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, εξασφαλίζοντας έτσι προϊόντα που καταναλώνουν καθημερινά, ενώ παράλληλα ένα μέρος της παραγωγής διατίθεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Συσσίτιο του Δήμου μας.

 

Θόδωρος Σταυριανόπουλος
Θόδωρος Σταυριανόπουλος

Προτεινόμενες Πρότυπες Δράσεις

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Του Υποψηφίου Θόδωρου Σταυριανόπουλου

Δες και αυτό

Η επιμόρφωση των στελεχών στην ανακυτταρωμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση κρίνεται αναγκαία.

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΗ επιμόρφωση των στελεχών στην ανακυτταρωμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση κρίνεται αναγκαία. Θεόδωρος Σταυριανόπουλος …

shares