Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Πέτρος Τατούλης: Ψηφίζουμε με περιφερειακή αντίληψη και όχι με κομματική!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πέτρος Τατούλης: Ψηφίζουμε με περιφερειακή αντίληψη και όχι με κομματική! 1
Κοινοποιησέ το

Πέτρος Τατούλης

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ: “ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥ”

ΝΙΩΘΩ πραγματικά μια ιδιαίτερη τιμή αντιμέτωπος με το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των Περιφερειακών εκλογών στην Πελοπόννησο. Σε μια κορυφαία σύγκρουση του πολιτικού συστήματος, που δρομολόγησε ραγδαίες εξελίξεις και εθνικές εκλογές, η Πελοπόννησος βρέθηκε στο κέντρο ενός διαφορετικού πολιτικού φαινομένου.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ
Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα Πελοπόννησος”

Οι ίδιοι πολίτες που οδήγησαν την αλλαγή στη χώρα, στήριξαν ενωμένοι την Νέα Πελοπόννησο και το πρόγραμμα της. Οι συμπατριώτες μας έβαλαν μπροστά τον τόπο τους. Έδειξαν ότι ο πατριωτισμός τους αφορά πρώτα την Πελοπόννησο, χωρίς να υποτιμούν το εθνικό τους συμφέρον. Έτσι μια νέα δυναμική πλειοψηφία πολιτών  αποκτά ισχυρή πολιτική εκπροσώπηση. Πλειοψηφία που τα χαρακτηριστικά της είναι τόσο τοπικά όσο και εθνικά. Πελοποννήσιοι που αντιλαμβάνονται ότι η διεκδίκηση για τον τόπο τους είναι διακριτή από την διεκδίκηση για την πατρίδα τους. Η Περιφερειακή συνείδηση λοιπόν νίκησε στις εκλογές αυτές στην Πελοπόννησο απέναντι στον δικομματισμό, που στην προσπάθεια του να επιβιώσει έχτισε ένα αφήγημα άσχετο με το διακύβευμα των περιφερειακών εκλογών, με προφανή στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και τις επερχόμενες πολιτκές εξελίξεις.

ΟΣΟ ΚΑΤΑΛΑΓΙΑΖΕΙ μάλιστα η σκόνη των εκλογών, τα αποτελέσματα φανερώνουν ότι επανέρχεται ένα πολωμένο πλαίσιο στην κεντρική πολιτική σκηνή, περιορίζοντας την εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο μεγάλων κομματιών της Ελληνικής κοινωνίας. Παρόλα αυτά και μέσα στην μέθη της πόλωσης, του τυχοδιωκτισμού που την ακολουθεί και τις ιαχές των νικητών κανένας δεν μετρά την σιωπηλή πλειοψηφία του 40% της αποχής του Ελληνικού λαού. Αυτή η πραγματικότητα, που πιστεύω θα επικυρωθεί και στα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, κάνει ακόμα πιο σημαντική την έκφραση των Πελοποννησίων μέσα από την στήριξη μιας καθαρά Περιφερειακής παράταξης. Την επόμενη Κυριακή η νίκη της Νέας Πελοποννήσου δεν αφορά γόητρο. Δεν αφορά επικοινωνιακές ανάγκες, ούτε αισθητική χρώματος με το οποίο θα βαφτεί ο χάρτης. Δεν γίνονται οι εκλογές για αυτό το λόγο. Την επόμενη Κυριακή θα δοθεί η εντολή διακυβέρνησης της Πελοποννήσου πάνω σε ένα πρόγραμμα που αφορά την Περιφέρεια μας. Στην κάλπη θα υπάρχουν οι συνδυασμοί των δύο παρατάξεων της Πελοποννήσου που περνούν στο δεύτερο γύρο και όχι των εθνικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα. Και η απλη αναλογικη, που είναι το νέο πλαίσιο λειτουργίας της δημοκρατίας στην Αυτοδιοίκηση, έχει ήδη δημιουργήσει Περιφερειακά Συμβούλια με ευρεία αντιπροσωπευτικότητα των κοινωνιών μας. 

ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ σκηνικό στην Περιφέρεια, έχουν επικρατήσει βρώμικα παντρέματα και συνεργασίες κάτω από το τραπέζι εκπροσώπων όχι κάποιων κομματικών μηχανισμών, αλλά τυχοδιωκτών, οι οποίοι θέλουν να μοιραστούν την εξουσία στην Πελοπόννησο ως λάφυρο. Από την πρώτη στιγμή, την βραδιά της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης δήλωσα ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να κάνω με κανέναν καμία συμφωνία πριν τη δεύτερη Κυριακή της εκλογικής αναμέτρησης. Και αυτό διότι πιστεύω βαθιά ότι τα ταξίματα θέσεων αντιπεριφερειαρχών δεν εκφράζουν αυτήν την στιγμή καμία παράταξη, αλλά κυρίως απευθύνονται στην προσωπική επιθυμία του ενός ή του άλλου επικεφαλής συνδυασμού να εξασφαλίσει μια θέση για τον εαυτό του και μόνο. Αυτοί που σήμερα παζαρεύουν θέσεις κινούνται ερήμην των κομμάτων που εκπροσώπουν και υποκινούνται αποκλειστικά από προσωπική ιδιοτέλεια, προκειμένου την επόμενη ημέρα να εξασφαλίσουν μισθό και εξουσία. Ασφαλώς χωρίς καμία προγραμματική σύγκλιση και ιδεολογική κατεύθυνση, αφού άλλωστε και όλον αυτόν τον καιρό κανείς από τους έτερους δύο διεκδικητές της περιφέρειας δεν έχει αρθρώσει κουβέντα για όποιο σχέδιο για την Πελοπόννησο και τους πολίτες της.

Η Πελοπόννησος δεν χωρά ούτε «Πολακισμούς», ούτε «Αδωνισμούς». Ούτε ασφαλώς χωρά ιδιοτελείς πολιτικούς, που εκμεταλλεύονται τα κόμματα, που δήθεν εκπροσωπούν, για να εξασφαλίσουν κάποιο μικρό ή μεγάλο κομματάκι εξουσίας.

Το πολιτικό σύστημα της χώρας αλλάζει ξανά χωρίς όμως επαναστάσεις, ή πατριδοκαπηλία. Αλλάζει δίνοντας πεδίο πολιτικής διαβούλευσης στις τοπικές κοινωνίες στη βάση της συνεννόησης και όχι της συναλλαγής. Στην Πελοπόννησο οι πολίτες εγκαταλείπουν τον οπαδισμό. Και επιζητούν τεκμαρτές δεσμεύσεις για το αύριο της Πελοποννήσου.

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ της Κυριακής λοιπόν είναι απλό: Ψηφίζουμε για το καλό της Πελοποννήσου ή για να γίνουμε το κομμάτι ενός εθνικού χρωματικού Γαλαζοκόκκινου παζλ; Ψηφίζουμε ως οπαδοί, ή ως πολίτες με αιτία και κίνητρο; Τέλος, ψηφίζουμε υπέρ ενός καθαρού λόγου για μια ισχυρή περιφερειακή διακυβέρνηση για όλους τους πολίτες ή γινόμαστε έρμαια του ενός ή του άλλου τυχοδιώκτη, που επιδιώκει να διαμοιράσει τα ιμάτια της Πελοποννήσου;

Η Νέα Πελοπόννησος εκφράζει μια ισχυρή κοινωνική πλειοψηφία και απευθύνεται σε πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης. Θα συνεργαστεί με κάθε κυβέρνηση , αλλά και θα συγκρουστεί μαζί της αν αυτό επιτάσσει το συμφέρον της Πελοποννήσου. Την Κυριακή ψηφίζουμε για περιφερειάρχη. Η εθνική κάπλη που έπεται θα δώσει στα πολιτικά κόμματα τα ποσοστά που τους αναλογούν, ανάλογα με τον βαθμό εμπιστοσύνης που έχουν οικοδομήσει με τους πολίτες. Από αυτήν την μάχη, η Πελοπόννησος θα βγει κερδισμένη με τους ελευθερόφρονες πολίτες, συντηρητικούς, προοδευτικούς, ανένταχτους, αλλά με βαθιά δημοκρατικά φρονήματα, να δημιουργούν ένα νέο πολιτικό φαινόμενο. Με καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά.

  • Ψηφίζουμε “ναι” στην ισχυρή περιφερειακή διακυβέρνηση.
  • Ψηφίζουμε “ναι” στην ισχυρή και ανεξάρτητη περιφερειακή διακυβέρνηση.
  • Ψηφίζουμε “ναι” στην “Νέα Πελοπόννησο”.


Κοινοποιησέ το

Εκλογές Μεσσηνία

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας 10
Κοινοποιησέ το

Περιοδεία στα Φιλιατρά πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας Γιούλα Ζαχαροπούλου, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Νίκος Πατσαρίνος, συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη.

Η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή, με κεντρικό θέμα συζήτησης, την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης του φιλιατρινού φράγματος  στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020». Ένα έργο πνοής για τον αγροτικό κόσμο της Τριφυλίας και την ανάπτυξη της περιοχής, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν ημιτελές, καθώς δεν προέβλεψαν εξαρχής στην μελέτη, την κατασκευή και των δικτύων στο φράγμα.

Τελευταίος σταθμός, η Μαραθόπολη, με ακόμα ένα χαρμόσυνο νέο για την περιοχή, καθώς δημοσιεύθηκε εχθές η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020». Το λιμάνι επιτέλους γίνεται λειτουργικό για τους αλιείς.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 11
Κοινοποιησέ το

Τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης

Ένα προς ένα, όλα τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε και ο ίδιος το «πάγωμα» της αγοράς αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στο εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης.

Συνομιλώντας με εμπόρους και καταστηματάρχες συμφώνησαν πως η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση μείωση της φορολογίας αποτελεί «μονόδρομο» για να μείνουν περισσότερα χρήματα στην «τσέπη» των καταναλωτών και να αρχίσει να κινείται η αγορά.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 12


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 13
Κοινοποιησέ το

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 14Συναντήθηκε με τους διοικητές Δημήτρη Γεωργανά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και Παναγιώτη Πούπουζα στην Αστυνομική διεύθυνση καθώς και με το ανθρώπινο δυναμικό οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η πλήρης ετοιμότητα, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το Μίλτο Χρυσομάλλη να εύχεται στους πυροσβέστες , να «κυλήσει» ομαλά χωρίς απρόοπτα.

Η παραβατικότητα ειδικά στην περιφέρεια του Νομού, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που αποφυλακίζει εγκληματίες αλλά και η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο κ. Χρυσομάλλης τόνισε ο απαράδεκτος νέος ποινικός κώδικας , με τον οποίο οι επικίνδυνοι κακοποιοί που συλλαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. αφήνονται ελεύθεροι , πρόκειται να αλλάξει άμεσα.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 15

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 16


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ