Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Περικλής Μαντάς: Το φυσικό αέριο θα έρθει και στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Περικλής Μαντάς: Το φυσικό αέριο θα έρθει και στην Καλαμάτα 1
Κοινοποιησέ το

Περικλής Μαντάς –  Φυσικό αέριο – Καλαμάτα

Τον νέο σχεδιασμό για τη διασύνδεση της Καλαμάτας και άλλων μεγάλων πόλεων της Πελοποννήσου με το δίκτυο φυσικού αερίου φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο η απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην από 07-05-2020 Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, καθώς και άλλοι βουλευτές της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

 

Το ζήτημα είχε ανακύψει μετά την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) να εξαιρεθούν έξι πόλεις της Πελοποννήσου (Καλαμάτα, Τρίπολη, Κόρινθος, Σπάρτη, Άργος και Ναύπλιο) και δύο της Κεντρικής Μακεδονίας (Βέροια και Γιαννιτσά) από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης που έχει εκπονήσει η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύου Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), λόγω παρέλευσης του 18-μήνου που προβλέπει ο νόμος για την υλοποίηση των έργων, βάσει του αρχικού σχεδιασμού. Όπως αναφέρει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση τα καθήκοντά της, βρέθηκε αντιμέτωπη με μια κατάσταση που δεν επέτρεπε την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο. Οι λόγοι ήταν αφενός ο εσφαλμένος σχεδιασμός της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΔΑ, ο οποίος προέβλεπε ότι η υλοποίηση των έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ξεκινούσε το 2020, χωρίς όμως να έχει ληφθεί μέριμνα για την υλοποίηση των απαραίτητων πρόδρομων έργων, ενώ αφετέρου δεν είχαν προϋπολογιστεί οι απαραίτητοι πόροι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, κάτι το οποίο έχει ήδη διευθετηθεί από τον νέο Περιφερειάρχη.

 

Ειδικά για την περίπτωση της Καλαμάτας, απαραίτητη προϋπόθεση για τη τροφοδότησή της με φυσικό αέριο είναι η θέση σε λειτουργία του σταθμού φόρτωσης βυτιοφόρων στη Ρεβυθούσα (τροφοδότηση μέσω truck loading), έργο το οποίο δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα, ωστόσο βάσει του νέου προγραμματισμού, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2021. Επιπλέον στο νέο σχεδιασμό που πραγματοποιεί η κυβέρνηση και οι λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς, εντάσσεται η πλήρης κάλυψη και των έξι πόλεων της Πελοποννήσου με ορίζοντα υλοποίησης από το 2023, καθώς και περιλαμβάνει τόσο τα δίκτυα διανομής, όσο και τις συνδέσεις των καταναλωτών. Τέλος υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία νέας «πύλης» φυσικού αερίου για τη Μεγαλόπολη, ενώ η ΔΕΔΑ διατηρεί το δικαίωμά της να κάνει αίτηση ακύρωσης ή προσφυγή κατά της αρχικής απόφασης της ΡΑΕ, κινήσεις που αναμένονται πιθανότατα να πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Απάντησης στην Ερώτηση:

 

Περικλής Μαντάς: Το φυσικό αέριο θα έρθει και στην Καλαμάτα 2

Περικλής Μαντάς: Το φυσικό αέριο θα έρθει και στην Καλαμάτα 3


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Το περιφερειακό τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο πλευρό των νέων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

περιφερειακό τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Κοινοποιησέ το

Το 1990 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 12η Αυγούστου κάθε έτους «Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας» («International Youth Day»), εκφράζοντας την προσήλωση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι.

Για το 2020, το θέμα της Ημέρας είναι: «Δέσμευση των Νέων για παγκόσμια δράση», με στόχο την ανάδειξη των τρόπων με τους οποίους η συμμετοχή τους σε ενέργειες τοπικού, εθνικού και παγκόσμιου επιπέδου, εμπλουτίζει θεσμούς και διαδικασίες. Ταυτόχρονα όμως, αποσκοπεί και στην πιο ενεργή εκπροσώπηση και συμμετοχή τους στην επίσημη θεσμική πολιτική.

περιφερειακό τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Έλεγχοι για Covid-19 στο προσωπικό του Δημαρχείου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Έλεγχοι για Covid-19 στο προσωπικό του Δημαρχείου 10
Κοινοποιησέ το

Έναρξη χθες Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020, της διαδικασίας των δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid-19 στις υπηρεσίες του Δημαρχείου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα, με λήψη δειγμάτων από το προσωπικό και τα στελέχη του Δήμου, εκείνων που επιθυμούν να ελεγχθούν, για κορωνοϊό.

Η διαδικασία εξελίσσεται κατά τις πρωινές ώρες στην αίθουσα συνεδριάσεων στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Την αρχή έκανε σήμερα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ ακολούθησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Πολίτης, αιρετοί, στελέχη και προσωπικό των Διευθύνσεων.

Δημήτρης Πολίτης


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Το πλήρες πρόγραμμα του 26ου Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Κοινοποιησέ το

Με το έργο TRACES που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Wim Vandekeybus και η ομάδα Ultima Vez ανοίγουν  το φετινό 26ο Φεστιβάλ Χορού στο Aμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας (21& 22 Αυγούστου).  Δέκα χορευτές κινούνται υπό τους ήχους της μουσικής των Trixie Whitley, Shahzad Ismaily, Ben Perowsky και Daniel Mintseris ενώ μαζί τους τους επί σκηνής θα βρίσκεται και ο κιθαρίστας Marc Ribot, συνθέτης της μουσικής του Inasmuch as Life is Borrowed και της μεγάλου μήκους ταινίας του Vandekeybus Galloping Mind.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 19.45 στο Κάστρο, ο Israel Galván με το έργο του SOLOREVOLUTION WITHOUT MUSIC επαναπροσδιορίζει το παραδοσιακό φλαμένκο. Πορευόμενος στα βήματα του Vicente Escudero, ο Galván δεν χρησιμοποιεί μουσική συνοδεία αλλά αφουγκράζεται το σώμα του και δημιουργεί τη δική του μουσική, με τα πόδια, τις παλάμες και τα δάχτυλα των χεριών, ενίοτε και με τη φωνή του. Ακολουθεί στις 22.00 στον Εναλλακτικό Χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας η παράσταση SAME SAME από ένα απρόβλεπτο ντουέτο, τη θεατρική σκηνοθέτιδα Petra Tejnorová και την κορυφαία χορεύτρια Tereza Ondrová. Mε αναφορές στον Μπάστερ Κήτον, οι δύο ηρωίδες μας συγκινούν με το βάθος και την ειλικρίνειά τους, παρ’ όλη την ελαφρότητα της φόρμας που υπογραμμίζεται από τη σκηνοθεσία και χορογραφία της Γαλλο-Βελγίδας χορογράφου Karine Ponties, η οποία παρουσιάζει δουλειά της για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το δεύτερο σαββατοκύριακο μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι οι Peeping Tom επίσης με το τελευταίο τους έργο Diptych, όπου οι Gabriela Carrizo και ο Franck Chartier καλλιτεχνικοί διευθυντές της ομάδας, επεξεργάζονται εκ νέου δύο παλαιότερα έργα τους που δημιούργησαν σε συνεργασία με το Nederlands Dans Theater 1: το The Missing Door και το The Lost Room. (Σάββατο 29 Αυγούστου & Κυριακή 30 Αυγούστου, 22:00 στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας)Τις εντυπώσεις αναμένεται να κερδίσει και ο Viktor Černický ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το Pli,  μια απρόβλεπτη και χιουμοριστική παράσταση με… 22 καρέκλες, μια σωματική μεταφορά της αστείρευτης ανθρώπινης δυναμικής, υπομονής και προσπάθειας, που μετατρέπει ακόμη και τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα σε απίστευτα αρχιτεκτονήματα.

Πολυαναμενόμενες είναι και οι ελληνικές συμμετοχές στα μέσα της εβδομάδας με το KAOS της Ιωάννας Πορτόλου και της ομάδας Griffón Dance Company, μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα ΤΑΜΑΤΑ του Φώτη Νικολάου και την παράσταση ὕλη των kóka&panú (Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου και Παναγιώτη Μανουηλίδη), σε παγκόσμια πρεμιέρα.

To πλήρες πρόγραμμα  του Φεστιβάλ, εδώ:

26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

 

www.kalamatadancefestival.gr

Υπενθυμίζεται πως το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει 21 συνολικά παραγωγές που θα παρουσιαστούν στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, στον Εναλλακτικό Χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και στην Κεντρική Πλατεία της πόλης ενώ ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Πρωταρχικός στόχος είναι η διεξαγωγή ενός ασφαλούς Φεστιβάλ, με όλα τα μέτρα προστασίας για το κοινό και τους εργαζόμενούς του, καλλιτέχνες και μη. Για το λόγο αυτό, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, σε όλους τους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ, κατά την είσοδο, την έξοδο και καθόλη τη διάρκεια της παράστασης ενώ οι χώροι του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν με το 55% της πληρότητάς τους, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται εισιτήρια ατομικά ή για 2 άτομα.

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος, από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

26ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

www.kalamatadancefestival.gr

OFFICIAL HASHTAGS:

#26kdf2020

#alandfordance

#electricmatter

#kalamatadancefestival

#kalamata


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ