Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Πειραματική Σκήνη Καλαμάτας: Εκδηλώσεις Νοεμβρίου

Ανέβηκε

στις

Πειραματική Σκήνη Καλαμάτας: Εκδηλώσεις Νοεμβρίου 17
Κοινοποιησέ το

Σύμφωνα με  ανακοίνωση της  Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας συνεχίζονται οι παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας διοργανώνοντας παραστάσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια θεατρικής κούκλας. Πληροφορούμε λοιπόν εσάς και όλους τους ενδιαφερόμενους ότι θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Πειραματική Σκήνη Καλαμάτας: Εκδηλώσεις Νοεμβρίου 18

  • Θεατρική παράσταση κούκλας

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 20.00 στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής η ταλαντούχος νέα κουκλοπαίκτρια Νικολέτα Βασιλοπούλου παρουσιάζει με τη στήριξη της Πειραματικής Σκηνής, την παράσταση κούκλας “ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΑ”.

Πειραματική Σκήνη Καλαμάτας: Εκδηλώσεις Νοεμβρίου 19

Διάρκειας παράστασης 30′ ηλικία θεατών 10+

Είναι μια πολύ τρυφερή και συγκινητική παράσταση που βασίζεται σε δύο δημοτικά τραγούδια και σε ένα ποίημα. Η καλλιτέχνις με τις μαριονέτες της, τις ζωγραφιές της και ένα εντελώς πρωτότυπο σκηνικό, περιγράφει την ιστορία ενός νεαρού που μπαρκάρει ναύτης σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή. Η μάνα του καρτερεί την επιστροφή του και όταν βλέπει να μην επιστρέφει αποφασίζει να ψάξει να τον αναζητήσει στα βάθη της θάλασσας.

Η καλλιτέχνης με συγκλονιστικό τρόπο αναφέρεται στην απώλεια αγαπημένου προσώπου, παίρνοντας έμπνευση από δημοτικά λογοτεχνικά κείμενα, σχεδιάζει ένα ατμοσφαιρικό εικαστικό σκηνικό που το χαρακτηρίζει η φαντασία και η ευαισθησία.

Η Νικολέττα Βασιλοπούλου ήταν για πολλά χρόνια μέλος της θεατρικής εφηβικής ομάδας του συλλόγου, παρακολούθησε τα εκπαιδευτικά εργαστήρια της Πειραματικής Σκηνής στα πλαίσια του φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και στη συνέχεια, ούσα φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο, παρακολούθησε το εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης μαριονέτας του κουκλοποιού και κουκλοπαίκτη Στάθη Μαρκόπουλου, της ομάδας ΑΓΙΟΥΣΑΓΙΑ, όπου  μετά το τέλος των μαθημάτων ολοκλήρωσε με επιτυχία  και την παράσταση της.    Είναι μια νέα ταλαντούχα κουκλοπαίκτρια , η οποία αξίζει τη στήριξή μας.

Η Είσοδος είναι 5 ευρώ.

Πειραματική Σκήνη Καλαμάτας: Εκδηλώσεις Νοεμβρίου 20

  • Εργαστήριο Κατασκευής Ξυλόγλυπτης Μαριονέτας

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας διοργανώνει το πρώτο μεγάλο εκπαιδευτικό εργαστήρι κατασκευής ξυλόγλυπτης μαριονέτας του οποίου το σχεδιασμό και τη διδασκαλία θα κάνει ο δάσκαλος κουκλοπαίκτης και κουκλοποιός Στάθης Μαρκόπουλος της ομάδας ΑΓΙΟΥΣΑΓΙΑ. www.ayusaya.com. Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται ένα παρόμοιο εργαστήρι μαριονέτας που απαιτεί χρόνο μεγάλης διαρκείας και ειδικές τεχνικές.

Πειραματική Σκήνη Καλαμάτας: Εκδηλώσεις Νοεμβρίου 21

 Διάρκεια :  Νοέμβριος 2022 – Ιούνιος 2023, Δύο 4ωρες συναντήσεις το μήνα (μάλλον Σαββατοκύριακα), συνολικά περίπου 70 ώρες.

Συμμετοχές: έως 10 άτομα. Δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εμπειρία.

        Στόχος: Κατασκευή ξυλόγλυπτης μαριονέτας (ύψους περίπου 25-30cm) την οποία χειριζόμαστε με νήματα και βέργες.  Οι χαρακτήρες που θα υλοποιηθούν είναι στην επιλογή του καθενός.

Πειραματική Σκήνη Καλαμάτας: Εκδηλώσεις Νοεμβρίου 22

Θέματα:

– Τεχνικό σχέδιο δύο όψεων

– Κατασκευή κεφαλιού από φελιζόλ και ρητίνη/ χαρτί (άσκηση ανεξάρτητη από την τελική μαριονέτα που θα κατασκευαστεί)

– Εισαγωγή στο ξύλο: υλικό, εργαλεία, τεχνικές επεξεργασίας, ασκήσεις

– Ανατομία μαριονέτας και σχεδιασμός

– Αρθρώσεις, μηχανισμοί μετάδοσης κίνησης, συστήματα χειρισμού.

– Γλυπτική κομματιών και συναρμογή

– Σύνδεση με χειριστήριο με νήματα και βέργες και χειρισμός

– Εισαγωγή στην εμψύχωση της κούκλας

Πειραματική Σκήνη Καλαμάτας: Εκδηλώσεις Νοεμβρίου 23

Έξτρα: Παρέχεται υλικό υποστήριξης σε ψηφιακή μορφή (βιβλία, εγχειρίδια κλπ), τα υλικά της κούκλας και η κούκλα που θα κατασκευαστεί.

Πειραματική Σκήνη Καλαμάτας: Εκδηλώσεις Νοεμβρίου 24

Πειραματική Σκήνη Καλαμάτας: Εκδηλώσεις Νοεμβρίου 25

Υπενθύμιση: Επειδή είναι μικρός ο αριθμός συμμετεχόντων (10 άτομα), παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή άμεσα μέχρι τις 9 Νοέμβρη.

Είναι ένα σημαντικό εργαστήριο από ένα σπουδαίο δάσκαλο, δύσκολο να πραγματοποιηθεί στην επαρχία, λόγω διάρκειας και ειδικών τεχνικών μέσων. Γι αυτό αποφάσισε ο σύλλογος να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να διδαχτούν την κατασκευή της πιο ενδιαφέρουσας  θεατρικής κούκλας της μαριονέτας.

 Πληροφορίες για συμμετοχές και λεπτομέρειες (κόστος-ημέρες-ώρες) στα τηλέφωνα 2721021653, 82864, 6971540945.

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ