Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Παναγιώτης Χειλάς: Καλαμάτα «πράσινη» και «έξυπνη» πόλη;

Ανέβηκε

στις

παναγιώτης χειλάς: καλαμάτα «πράσινη» και «έξυπνη» πόλη; 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

του Παναγιώτη Χειλά

Καλαμάτα «πράσινη» πόλη; Με ανθρώπους σαν το Βασιλόπουλο υπεύθυνο για την διαχείριση του σκουπιδότοπου της Μαραθόλακκας στο οικόπεδο του κουμπάρου του, 8 χρόνια σαν αντιδήμαρχος, με απευθείας επώνυμες έγγραφες εισηγήσεις για απευθείας ανάθεση;

 

Καλαμάτα «έξυπνη» πόλη; Με αντιδήμαρχο που διώκεται ως υπεύθυνος για το θάνατο του δημοσιογράφου στο Σαϊτοπόλεμο; Κοίταζα τις δηλώσεις του ανθρώπου αυτού λίγο πριν το Σαϊτοπόλεμο και μετά, δείτε τες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Και θα καταλάβετε τι σημαίνει “αίσθημα ευθύνης για το δημότη” που έλεγαν προεκλογικά.

 

Καλαμάτα «πράσινη» πόλη; Με την προεκλογικά πολυδιαφημιζόμενη ολοκληρωμένη διαχείριση και ανακύκλωση των απορριμμάτων να βρίσκεται σήμερα στα αζήτητα;

 

Καλαμάτα «έξυπνη» πόλη; Με ανθρώπους που καταθέτουν μηνύσεις κατά υπαλλήλων της ΕΥΔΑΠ, επειδή τόλμησαν να ενημερώσουν την Δημόσια Αρχή Διαφάνειας για παρατυπίες στην προαγωγική διαδικασία (οι οποίες συνιστούν παράβαση καθήκοντος) και απειλές στους εργαζομένους να μην μιλάνε!

 

Θα μπορούσα να γράφω ώρες αντίστοιχα παραδείγματα «πράσινης» και «ευφυούς» ανάπτυξης. Αλλά δεν έχει νόημα.

 

Τα αναπτυξιακά έργα υποδομών τα οποία είχε εξαγγείλει ο κ. Βασιλόπουλος προεκλογικά δεν είναι «έξυπνα»; Αυτά έγιναν μετεκλογικά ξαφνικά «χαζά» και «ασήμαντα» έργα; Ήταν και παραμένουν όνειρα θερινής νυκτός (παραλιακό μέτωπο, διάνοιξη Κρήτης, πράξη εφαρμογής της Βέργας, πολεοδόμησης της Δυτικής παραλίας, ολοκληρωμένη επικοινωνία τουριστικού προϊόντος, απορροφητικότητα προγραμμάτων ΕΣΠΑ, κ.λπ.). Και αυτά «έξυπνα» έργα είναι, αλλά απευθύνονται σε χαζούς ψηφοφόρους (τους δικούς σας).

 

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι και άλλοι, ομόσταυλοι, εκτός της παρούσας δημοτικής αρχής των οποίων το επώνυμο εμπλέκεται σε ξέπλυμα χρήματος από κλοπιμαία τραπεζών, και τους σέρνανε σηκωτούς από τα σπίτια τους με χειροπέδες στις 5:00 τα χαράματα, αλλά πάνε και φωτογραφίζονται μέσα στις εκκλησίες που σταυροκοπιούνται και εξαγνίζουν “τάς ἁμαρτίας αὐτῶν”.

 

Αυτό το πολιτικό συνονθύλευμα είναι εν δυνάμει ποινικό αδίκημα, ποια έξυπνη πόλη αγάπη μου κ. Θανάση Βασιλόπουλε; Είναι έξυπνη αυτή η πόλη όταν επιλέγει να εκπροσωπείται με αυτόν το τρόπο; Αυτή η πόλη προς το παρόν είναι σε μεγάλο βαθμό «μη έξυπνη» και σίγουρα «όχι πράσινη», διότι διώκεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα των παράνομων χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης και ταφής απορριμμάτων με την επιβολή προστίμων τα οποία πληρώνει ο πολίτης. Από τα έργα σου δηλαδή. Και αυτά είναι τα μόνα «πράσινα» και «έξυπνα» έργα σου. Εάν ο μέσος πολίτης ήταν περισσότερο έξυπνος στις πολιτικές του επιλογές, αυτά τα έργα σου θα τα πλήρωνε λιγότερο.

 

(*) αν τώρα κάποιος θίγεται, να πάει να κάνει μήνυση (γιατί πολιτική απάντηση δεν θα δοθεί, αυτό απαιτεί και μια υπόσταση) με τους ίδιους δικηγόρους που έκανε και ο Ιωάννης Μπάκας (γελάει ο δικηγορικός κόσμος) οι οποίοι δεν έχουν πατήσει σε δικαστήριο ούτε για να μεταφέρουν άδειους φακέλους (ομόσταυλοι και αυτοί), για να έχουμε ξανά το ηθικό δικαίωμα να ρωτήσουμε εγγράφως και θεσμικά συγκεκριμένη αντιεισαγγελέα του σώματος Καλαμάτας για την πορεία της επώνυμης έγγραφης αναφοράς που έχει στο συρτάρι της σχεδόν 10 μήνες τώρα, για τον σκουπιδότοπο της Μαραθόλακκας, για τα τσιμέντα που χάθηκαν στο Ανοιχτό Θέατρο, για τις νέες συμβάσεις έργου, κ.α.

 

Χειλάς Παναγιώτης

Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτα

www.cheilas.com

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ