Connect with us

Μεσσηνία

«Όχι στα νέα Αγροτοδικεία» φωνάζει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

Ανέβηκε

στις

«όχι στα νέα αγροτοδικεία» φωνάζει ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος μεσσήνης 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

Η πτωτική τάση της τιμής του ελαιολάδου όπως και άλλων προϊόντων, είναι μόνο ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρα μας, με τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Μεσσήνης να καταγγέλλει τη νέα δικαστική δίωξη σε βάρος 33 αγροτών που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις του 2016 δηλαδή στο δικαίωμα της διεκδίκησης εγγυημένων τιμών, κάλυψης του αγροτικού εισοδήματος, μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, αποζημιώσεις κα.

Όπως περιγράφει στο κάτωθι ενημερωτικό δελτίο Τύπου ο ΑΣ Μεσσήνης, ο αγώνας θα συνεχιστεί ακόμα πιο μαζικά, με περισσότερο πείσμα και αποφασιστικότητα καλώντας τους Μεσσήνιους αγρότες να συμμετέχουν στο μπλόκο της Μεσσήνης στις 20 Ιανουαρίου 2020 στον αγώνα διεκδίκησης!

Η ανακοίνωση: «Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης καταγγέλλει τη νέα δικαστική δίωξη σε βάρος 33 αγροτών που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις του 2016 , καλούνται να παρουσιαστούν στο πρωτοδικείο Καλαμάτας στις 28 Φεβρουαρίου 2020. Αναδεικνύεται ότι το κράτος δουλεύει μια χαρά και έχει συνεχεία όταν πρόκειται να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Επί ΣΥΡΙΖΑ σχηματίστηκε η δικογραφία, επί ΝΔ δικαζόμαστε. Τους ενοχλεί ότι οι αγώνες μας είχαν κάποια αποτελέσματα .

Χρονιάρες μέρες και αφού έχουν ρίξει στα τάρταρα την τιμή του λαδιού , αλλά και άλλων προϊόντων (γάλα , βρώσιμη ελιά), άρχισαν προκλητικά να στέλνουν κλητεύσεις. Η δικαστική δίωξη σε βάρος των 33 συναδέλφων επί της ουσίας στρέφεται ενάντια στο ίδιο το συνδικαλιστικό μας δικαίωμα. Η ευθύνη για την συγκεκριμένη, απαράδεκτη και προκλητική δικαστική δίωξη ανήκει στην κυβέρνηση, η οποία, μέσω της ποινικοποίησης του αγώνα μας, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους αγρότες που ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στα μπλόκα τις επόμενες μέρες. Αποδεικνύεται, για μια ακόμα φορά, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να συνεχίσει ανεμπόδιστα την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτική της, δεν διστάζει να διολισθαίνει γρήγορα και επικίνδυνα στον κατήφορο του αυταρχισμού και της καταστολής.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι μάταια και άδικα κοπιάζει να μας τρομοκρατήσει. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται στα μπλόκα για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ακόμα πιο μαζικά, με πιο μεγάλο πείσμα ακόμη πιο δυνατά κι αποφασιστικά, οργανωμένοι στο σύλλογο μας και συσπειρωμένοι στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Καλούμε τους αγρότες να στήσουν το μπλόκο της Μεσσήνης και δίνουμε ραντεβού στις 20 Ιανουαρίου 2020 μαζί με τους συνάδελφους μας από όλη την Ελλάδα ώστε ν’ αυξήσουμε την αγωνιστική πίεση στην κυβέρνηση αναγκάζοντάς την να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας.
Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για αξιοπρεπή επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Να σταματήσει τώρα το αίσχος των «ανοιχτών τιμών», άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Να αντιμετωπιστούν τα «κανόνια» των εμπόρων με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών τους στην τράπεζα ώστε να έχουν το δικαίωμα να κάνουν εμπορία και διακίνηση προϊόντων. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

Κάλυψη του εισοδήματος των παραγωγών που χάθηκε λόγω της μεγάλης μείωσης των τιμών σε μια σειρά προϊόντων και των μεγάλων απωλειών στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, από την κακοκαιρία τις αρρώστιες και τις μεγάλες καταστροφές από άγρια ζώα (αγριογούρουνα, τσακάλια) που δεν αποζημιώνονται (γάλα, ελιές – λάδι, βαμβάκι, όσπρια, ροδάκινα, εσπεριδοειδή, αιγοπρόβατα κ.ά.). Να γίνεται η αντιμετώπιση του δάκου στα ελαιόδενδρα με ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών και να καταργηθεί το χαράτσι του 2% με το οποίο επιβαρύνονται οι παραγωγοί για τη δακοκτονία.

Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και να αποσυνδεθεί ο υπολογισμός τους από το κατώτερο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.

Άμεση καταβολή όλων των αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, κάλυψη και αποζημίωση των φετινών καταστροφών από τις βροχοπτώσεις κι άλλες αιτίες. Δραστική μείωση των ασφάλιστρων του ΕΛΓΑ, να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι παραγωγοί ώσπου να αποζημιωθούν. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.»

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ