Connect with us

Μεσσηνία

Παμεσσηνιακή κινητοποίηση από τους Αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους Γαργαλιάνων – Μεσσήνης – Χανδρινού

Ανέβηκε

στις

παμεσσηνιακή κινητοποίηση από τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους γαργαλιάνων – μεσσήνης - χανδρινού 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Παμεσσηνιακή κινητοποίηση από τους Αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους Γαργαλιάνων – Μεσσήνης – Χανδρινού

Οι Αγροτικοί σύλλογοι Γαργαλιάνων , Μεσσήνης , Χανδρινού σε συνελεύσεις που οργάνωσαν τις προηγούμενες μέρες αποφάσισαν  παμεσσηνιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 30-1-2020 στην Καλαμάτα. Καλούμε όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες, δεν  υποκύπτουμε στο γενικότερο κλίμα απογοήτευσης, ηττοπάθειας και μοιρολατρίας που καλλιεργείται συστηματικά στην ελληνική κοινωνία με παράλληλη προβολή αυταπατών και ψεύτικων προσδοκιών από την κυβέρνηση. Ο στόχος τους είναι να μην εμφανιστεί ούτε ένα τρακτέρ στους δρόμους, δεν θα τα καταφέρουν. Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες να ενισχύσουν τα μπλόκα. Να ενώσουν την κοινή αγωνία τους και τον πόθο τους για μια καλύτερη ζωή, να πληρώνονται τον μόχθο και τον κόπο τους. Ο αγώνας μας είναι νόμιμος, ηθικός και δίκαιος και θα νικήσουμε!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ 8.30 πμ

ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ 9.00 πμ

ΚΑΖΑΡΜΑ 10.00 πμ

ΜΕΣΣΗΝΗ 11.00 πμ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30-1-2020 ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 

Συνεχίζουμε καθημερινά να διεκδικούμε:

 1. Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα  που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα ικανό για επιβίωση .
 2. Να σταματήσει το αίσχος των ανοιχτών τιμών ,  και απαιτούμε την άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοση τους για να μπορούν να αντιμετωπιστούν τα «κανόνια» των έμπορων με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών στην τράπεζα ώστε να έχουν το δικαίωμα στο εμπόριο την διακίνηση των προϊόντων. Κρατικός έλεγχος για της παράνομες Ελληνοποιήσεις η οποίες υποβαθμίζουν   τα αγροτικά προϊόντα.
 3. Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ και να αποσυνδεθεί ο υπολογισμός τους  από το Καθαρό φορολογητέο εισόδημα. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων , μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης , αποκλειστικά δημόσια υγεία και πρόνοια .
 4. Να μην μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα αλλά να αυξηθεί. Φορολογία σε πραγματικό εισόδημα , κατάργηση προκαταβολής φόρου και  τεκμηρίων διαβιώσεις .
 5. Κόστος  παραγωγής:
 • Αφορολόγητο πετρέλαιο
 • μείωση τιμής αγροτικού     ρεύματος
 • κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής ( αγροτική οδοποιία , αρδευτικά , αντιπλημμυρικά )
 1. Άμεση καταβολή αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα . Άμεση κάλυψη των φετινών καταστροφών , αλλαγή αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ , κρατικός φορέας που θα καλύπτει το 100 % της πραγματικής ζημιάς που θα έχει υποστεί ο παραγωγός
 2. Να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τις ανάρτησης των δασικών χαρτών του 1945 και αντικατάσταση τους , με νεώτερους και σύνδεση με το ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς καμιά επιβάρυνση για τους αγροτοκτηνοτρόφους .
 3. Αύξηση  ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς  , να σταματήσουν οι παρακρατήσεις για χρέη σε εφορία , ΕΦΚΑ , ΕΛΓA.Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας – χωραφιού για δάνεια αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ
 4. Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και  η ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών .

Παμεσσηνιακή κινητοποίηση από τους Αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους Γαργαλιάνων – Μεσσήνης – Χανδρινού

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ