Σάββατο , 22 Φεβρουαρίου 2020

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω» απαντούν οι Μεσσήνιοι αγρότες στον ΥπΑΑΤ

Sharing is caring!

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω» απαντούν οι Μεσσήνιοι αγρότες στον ΥπΑΑΤ

«Είναι λάθος να ζητάς κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα» δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αφορμή το αίτημα για την εγγυημένη τιμή που αιτούνται οι Έλληνες αγρότες προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης σε ανακοίνωσή του δηλώνει ευθαρσώς πως δεν υποχωρεί στα αιτήματά του και κάνει υπερτονίζει πως είναι «επιλεκτικό το απαγορεύεται» καλώντας σε μαζική κινητοποίηση στις 30 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης αναφέρει: «Στην τοπική εφημερίδα Ελευθερία δημοσιεύτηκαν δηλώσεις του υπουργού κ. Βορίδη που μεταξύ άλλων έλεγε «δεν θέλω οι αγρότες να ζητάνε εγγυημένη τιμή γιατί ¨απαγορεύετα騻.

Να θυμίσουμε στον υπουργό ότι για μας απαγορεύεται αλλά τις τράπεζες τους διασώζει τα κέρδη , στους βιομηχάνους δίνει επιδοτήσεις και ζεστό χρήμα ,στους εφοπλιστές αφορολόγητο πετρέλαιο , στον ΜΟΡΕΑ πλαφόν στην έλευση διοδίων. Προφανώς και είναι επιλεκτικό το απαγορεύεται.

Υ.Γ. Αφού λέει δεν ¨μπορεί¨ να μας δώσει κατώτερη εγγυημένη τιμή, ας μας ικανοποιήσει όλα τα άλλα αιτήματα που του έχουμε καταθέσει, όπως μείωση κόστους παραγωγής , αφορολόγητο πετρέλαιο , μείωση ασφαλιστικών εισφορών και αύξηση των εξευτελιστικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης , να μην μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα αλλά να αυξηθεί φορολογία σε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση προκαταβολής φόρου και τεκμηρίων διαβιώσεις , άμεση καταβολή αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα . Άμεση κάλυψη των φετινών καταστροφών, αλλαγή αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ , κρατικός φορέας που θα καλύπτει το 100 % της πραγματικής ζημιάς που θα έχει υποστεί ο παραγωγός.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30-1-2020 ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ»

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω» απαντούν οι Μεσσήνιοι αγρότες στον ΥπΑΑΤ

Δες και αυτό

Εξετάζονται μέτρα για την αντιμετώπιση της χαμηλής τιμής του ελληνικού ελαιολάδου

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΤιμή ελληνικού ελαιολάδου Οι δυνατότητες λήψεως μέτρων για την αντιμετώπιση της πολύ …

shares