Σάββατο , 22 Φεβρουαρίου 2020

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος επισκέφτηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Καλαμάτας

Sharing is caring!

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος επισκέφτηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Καλαμάτας

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος επισκέφθηκε με στελέχη του συνδυασμού Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Καλαμάτας. Συμμετείχε στην επιτροπή για την έγκριση προτάσεων για την τουριστική περίοδο και ενημερώθηκε για τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Λιμένα Καλαμάτας από τον Λιμενάρχη αντιπλοίαρχο Αντώνη Δουμάνη.

Η καθυστέρηση στο master plan αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα αφενός αλλά και η κωλυσιεργία του Λιμενικού ταμείου να προχωρήσει την αναμόρφωση του λιμένα σε υποδομές φιλοξενίας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISPS και  SCHENGEN, αφαιρούν σημαντικές θέσεις εργασίας και τη δυνατότητα λιμενισμού πλοίων κρουαζιέρας. Απαιτείται άμεσα απόφαση της ΕΣAΛ για τη χερσαία ζώνη του λιμένα με κατασκευή κτίριου υποδοχής επιβατών, κτίριου Schengen με χρήση γραφείων ελέγχου επιβατών κρουαζιέρας και αποσκευών και προαιρετικά, κτιρίου εκθέσεων – πολιτισμού με μετατροπή και επανάχρηση του κτιρίου πρώην αποθηκών τελωνείου.

Επίσης προτείνεται η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης βάσει των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που περιγράφονται στο μαστερ πλαν και στην πρόταση Βιώσιμης Αστική Ανάπτυξης. Η καταληκτική ημερομηνία συμμόρφωσης μέχρι και το 2021  απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες από πλευράς δημοτικού λιμενικού ταμείου. 

Η είσπραξη των χρημάτων από επαγγελματίες στην παραλιακή ζώνη δεν θα έπρεπε να είναι η μοναδική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.

Δες και αυτό

Προβληματίζουν τα οικονομικά του Δήμου Καλαμάτας με την αλλαγή του χρόνου

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΠροβληματίζουν τα οικονομικά του Δήμου Καλαμάτας O Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας- και επικεφαλής …

shares