Πολιτικά
Νέο ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Δεν πρόκειται να ανεχθούμε εκπτώσεις στην εφαρμογή του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου
Ανέβηκε
7 έτη πρινστις
από
Kalamata Times

Νέο ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία
Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία για σεβασμό του Δικαίου της Θάλασσας καθώς και του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου έστειλε από τις Βρύσσες Αποκορώνου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Αποκορώνου και κατά την διάρκεια της αντιφώνισης του αφού αναφέρθηκε στους αγώνες των κατοίκων της περιοχής για την ελευθερία, αναφερόμενος στη γείτονα την κάλεσε να σεβαστεί στο ακέραιο το Δίκαιο της Θάλασσας όπως αυτό κωδικοποιήθηκε μέσω της Συνθήκης του Montego Bab του 1982.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Είναι γνωστό ότι μεταξύ άλλων ότι και η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής ζώνης γίνεται με βάση το σύνολο του Διεθνούς Δικαίου και κυρίως όμως, με βάση του Δικαίου της θάλασσας όπως αυτό κωδικοποιήθηκε μέσω της Συνθήκης του Montego Bay του 1982, που δεσμεύει τους πάντες.
Και η Τουρκία οφείλει να το σεβαστεί στο ακέραιο. Και δεν είναι δυνατό, να διατείνεται ότι δεν δεσμεύεται από το Δίκαιο της Θάλασσας επειδή δεν έχει προσχωρήσει στην Συνθήκη του Montego Bay. Επαναλαμβάνω -και δεν θα κουρασθώ να επαναλαμβάνω- ότι η Συνθήκη του Montego Bay, ήτοι το Δίκαιο της Θάλασσας, επειδή έχει υπογραφεί από μεγάλο αριθμό κρατών, παράγει κατά τη νομολογία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, οι οποίοι είναι δεσμευτικοί έναντι πάντων. Αυτοί οι κανόνες δεσμεύουν και την Τουρκία. Δεν μπορεί η Τουρκία ν’ αυθαιρετεί και ν’ αμφισβητεί το Δίκαιο της Θάλασσας. Θα το σεβασθεί, κι ας αντιληφθεί ότι εμείς, οι Έλληνες, μαζί με τους Εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, θα επιβάλλουμε την εφαρμογή του και τον σεβασμό του. Η χθεσινή δήλωση της κυρίας Φεντερίκα Μογκερίνι είναι άκρως ενδεικτική. Πέραν τούτου, καθιστούμε σαφές και το ότι εάν αποδεχόμασταν αυθαιρεσίες εκ μέρους της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τον καθορισμό της ΑΟΖ κατά παράβαση του Δικαίου της Θάλασσας, αυτό θα αποτελούσε ένα εξαιρετικά αρνητικό προηγούμενο, ιδιαίτερα επικίνδυνο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την Διεθνή Κοινότητα. Και κάτι τέτοιο για εμάς, τους Έλληνες, είναι αδιανόητο»
Παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι: «Προς δε την γείτονα Τουρκία διαμηνύουμε, για πολλοστή φορά, ότι το παρελθόν δεν πρέπει να μας διχάζει, πρέπει όμως να μας διδάσκει. Προς αυτή την κατεύθυνση εμείς, οι Έλληνες, καθιστούμε σαφές ότι η φιλία, η καλή γειτονία και η Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας -την οποία εμπράκτως ευνοούμε- έχει ως στοιχειώδη προϋπόθεση τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανεχθούμε εκπτώσεις σε ότι αφορά την εφαρμογή του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου. Αυτό τον σεβασμό είμαστε αποφασισμένοι να τον εμπνεύσουμε και, αν χρειασθεί, να τον επιβάλλουμε, δοθέντος ότι η Ιστορία μας έχει αποδείξει πως ουδείς μπορεί να υποτιμά την Δύναμη και το Φρόνημα του Λαού και του Έθνους των Ελλήνων».
Την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ανακήρυξη του Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη Αποκορώνου ανέγνωσε ο πρόεδρος του οργάνου Ιωάννης Αποστολάκης.
Κατά την διάρκεια του επισήμου γεύματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως συμβολικό δώρο προσφέρθηκε ένα ασημένιο κρητικό μαχαίρι τυλιγμένο σε παραδοσιακό μαντήλι της Κρήτης.

Προκόπης Παυλόπουλος
Στο μαχαίρι αναγραφόταν η μαντινάδα.
“Αετός δεν είμαι μα φτερά, που χει η ζωή δοσμένα, και αν τα τσακίσει ο βοριάς πετώ και με σπασμένα”.
Ο δήμαρχος Αποκορώνου είπε στον κ Παυλόπουλο: “Κύριε Πρόεδρε ο αετός είναι ο ελληνισμός που περήφανα πετά στους αιθέρες. Γιατί διέπεται από ψηλά ιδανικά και αξίες. Και όσο και αν θέλουν οι ισχυροί της γης ( ο βοριάς δηλαδή), να του τσακίσουν τα φτερά θα συνεχίσει να πετά λαβωμένος όπως έχει δείξει η ιστορία και η υπερηφάνεια του».
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Μπαχτσελί για το Ισραήλ: «Η Τουρκία είναι ο τελικός στόχος»
-
Δήλωση‑βόμβα: «Το Ισραήλ μπορεί να επιτεθεί στην Τουρκία και να ξεκινήσει Γ` Παγκόσμιος Πόλεμος»
-
Toυρκία: Τι «φέρνει» η χειρότερη ήττα Ερντογάν εδώ και δεκαετίες
-
Τουρκία: 25χρονος σκότωσε στη μέση του δρόμου την πρώην σύζυγο και τον πεθερό του
-
Εκλογές στην Τουρκία: Δημοσκόπηση σοκ λίγο πριν τις κάλπες
-
Τρομακτικός σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Τουρκία – Εκατοντάδες οι νεκροί
-
Δένδιας για Τουρκία: Το ότι δεν απαντάμε δε σημαίνει ότι τους φοβόμαστε
-
Φαρμακονήσι: Βίντεο ντοκουμέντο από παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό
-
Κωνσταντινούπολη: «Το παιδί μου γλίτωσε με τη βοήθεια της Παναγίας». Συγκλονίζει η μητέρα της Ελληνίδας που τραυματίστηκε
-
Η στιγμή της σύλληψής της γυναίκα που αιματοκύλησε την Κωνσταντινούπολη
-
Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ αν η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα
-
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι έκοψαν στη μέση τον ελληνικό εθνικό ύμνο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης
-
ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκε αυτοκίνητο με όπλα και σφαίρες στα σύνορα με Τουρκία
-
Η Ελλάδα καταγγέλλει την Τουρκία για τους 92 μετανάστες
-
Σοκ και ντροπή, οι Τούρκοι στέλνουν γυμνούς μετανάστες στην Ελλάδα μέσω Έβρου
-
Τι απάντησε ο Αποστολάκης στο ερώτημα: Σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία: Θα μείνουμε μόνοι μας;
-
Σκότωσαν μουσικό στην Τουρκία γιατί δεν ήξερε το τραγούδι που του ζήτησαν!
-
Τουρκικό αεροπλάνο προκλητικά κοντά στην Αθήνα
-
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο δεν αμφισβητείται
-
Τραβάει το σχοινί η Τουρκία, εντείνοντας την προκλητική της στάση έναντι της Ελλάδας
-
Τάκης Θεοδωρικάκος: «1.500 άτομα επιχείρησαν να περάσουν χθες από τον Έβρο – Οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας»
-
Νέες απειλές προς την Ελλάδα: «Μην την πατήσετε όπως οι Ουκρανοί»
-
Ποιος δίνει δισεκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία;
-
Ιστορική απόφαση των Η.Π.Α. για την Κύπρο
-
Ψέματα, ψέματα, ψέματα… – Τα νέα παραμύθια της Τουρκίας για την Μικρασιατική Καταστροφή
-
Νέα Τουρκική δημοσκόπηση για τις σχέσεις των δύο χωρών και την πολιτική του Ερντογάν
-
«Ψευδονταή Μητσό»: Οργιάζουν τα τουρκικά Μέσα μετά το «νταηλίκια γιοκ» του Μητσοτάκη
-
Ευάγγελος Αποστολάκης: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να μένει άφωνη, μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις», τόνισε ο ναύαρχος ε.α.
-
«Ή πάτε Ελλάδα ή σας στείλουμε πίσω στη Συρία» -Τα «παιχνίδια» της Τουρκίας στον Έβρο
-
Απειλές Ερντογάν για εισβολή
Πρόσφατα Άρθρα

Milagro All Day Cafe Bar Restaurant: Το νέο στολίδι της παραλιακής Καλαμάτας ανοίγει τις πόρτες του αύριο Σάββατο 11 Ιουλίου

Νέα επένδυση 7,65 εκατ. ευρώ για το νέο Γυμνάσιο και Λύκειο της Χώρας Πύλου

Η Ναυτική Ακαδημία στη Μπούκα στο επίκεντρο: Παρέμβαση Καραμπάτου για ένα έργο εθνικής σημασίας

Το καλοκαιρινό BBQ των Αεροπροσκόπων Καλαμάτας επιστρέφει με μουσική, γεύσεις και γιορτινή διάθεση

Υπερσύγχρονο drone ενισχύει την πυροπροστασία στο Πεταλίδι
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Επιχειρήσεις1 ημέρα πρινMilagro All Day Cafe Bar Restaurant: Το νέο στολίδι της παραλιακής Καλαμάτας ανοίγει τις πόρτες του αύριο Σάββατο 11 Ιουλίου
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία2 ημέρες πρινΥπερσύγχρονο drone ενισχύει την πυροπροστασία στο Πεταλίδι
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία2 ημέρες πρινΗ Ναυτική Ακαδημία στη Μπούκα στο επίκεντρο: Παρέμβαση Καραμπάτου για ένα έργο εθνικής σημασίας
-
Events2 ημέρες πρινΗ «Μαντάμ Σουσού» υποδέχεται τον Αργύρη Λούλατζη στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία2 ημέρες πρινΤο καλοκαιρινό BBQ των Αεροπροσκόπων Καλαμάτας επιστρέφει με μουσική, γεύσεις και γιορτινή διάθεση
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία2 ημέρες πρινΝέα επένδυση 7,65 εκατ. ευρώ για το νέο Γυμνάσιο και Λύκειο της Χώρας Πύλου















