Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Χρυσή Αυγή: Ο Νίκος Μιχαλολιάκος από Καλαμάτα ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεια

Ανέβηκε

στις

χρυσή αυγή: ο νίκος μιχαλολιάκος από καλαμάτα ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεια 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Νίκος Μιχαλολιάκος από Καλαμάτα

ΗΤΑΝ ένα βροχερό απόγευμα του Μάη, αυτό του περασμένου Σαββάτου και η πλήξη μου είχε χτυπήσει… κόκκινο! Δεν είχα πάει ποτέ σε πολιτική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής -γενικά αυτό το Πάσχα έκανα διάφορα πράγματα για πρώτη φορά (και χωρίς μάλιστα να είναι απαραιτήτως εγγεγραμμένα στο DNA μου), και το γεγονός ότι δεν έχω ακόμα αλλάξει «φυλή» από την ηλιοθεραπεία θα καθιστούσε την εμφάνισή μου εκεί μάλλον ακίνδυνη…

χρυσή αυγή

χρυσή αυγή

Η πλήξη μου βέβαια ήταν τόσο μεγάλη που όχι μόνο σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής θα πήγαινα για να περάσει κάπως συμπαθητικά εκείνο το βαρετό απόγευμα αλλά και σε παράσταση του τσίρκου Medrano εάν ερχόταν στην πόλη μας, χωρίς να θέλω φυσικά να κάνω συσχετισμούς ανάμεσα στα δύο, αφού υπάρχουν σαφείς ειδοποιοί διαφορές στις οποίες δε χρειάζεται να επεκταθούμε.

Η πολιτική συγκέντρωση ξεκίνησε λίγα λεπτά αργότερα αφότου κατέφτασε το πούλμαν των οπαδών από την Αθήνα. «Τιμούμε τον αρχηγό όπου και να πάει», μου είπε μία εβδομηντάχρονη νταρντανογυναίκα που καθόταν δίπλα μου με χέρια ψημένα στο μεροκάματο, κατά πολύ πιο γυμνασμένα από εκείνα του μηχανικού του αυτοκινήτου μου, και παρατηρώντας τη σωματοδομή -που ήταν ανάλογη εκείνης των χεριών- τις επόμενες δύο ώρες ήμουν πολύ συγκεντρωμένη στο να μην την… εκνευρίσω για οποιοδήποτε λόγο!

(Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι θα έχωνε με μαεστρία στο φούρνο της με πατάτες παράτυπους μετανάστες κατά τα άλλα μου ήταν συμπαθέστατη!)

Καθότι κανείς από τους αντιφρονούντες της αντίπερα όχθης δεν παρέστη στην υποδοχή του αρχηγού της ΧΑ, η συγκέντρωση ήταν άκρως φιλειρηνική και δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη υπήρχε γύρω από το σημείο της συγκέντρωσης με μεγάλη διακριτικότητα ωστόσο. Το μάτι μας πήρε δύο αγροτικά της ΟΠΚΕ σταθμευμένα σε κοντινό σημείο, δύο με τρία περιπολικά να γυρνάνε γύρω -γύρω (ή ήταν μόνο ένα;) και ένα τζιπάκι που «διευκόλυνε την κυκλοφορία», όπως μας ενημέρωσαν, κλείνοντας το κομμάτι της Νέδοντος που περνάει μπροστά από το ξενοδοχείο για να φύγουν οι «φιλοξενούμενοι» χωρίς καμμία ενόχληση.

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, εισήλθε στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Ρεξ» και αμέσως όλοι σηκώθηκαν όρθιοι χωρίς καν να χρειαστεί ν’ ακουστεί η σχετική εντολή!

Αφότου εγέρθησαν οι οπαδοί, ηλικιωμένοι και μεσήλικες η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων και λίγοι νεότεροι εξ’ Αθηνών εξαιρετικά γυμνασμένοι και οργανωμένοι με μπλούζες με το λογότυπο της παράταξης, στάμπες με περικεφαλαίες και μαύρα καπελάκια με τον μαίανδρο στεφανωμένο με δάφνες, η τεστοστερόνη των οποίων είχε μία εσάνς από Ταμπούρια, Πέραμα και Κερατσίνι, ούρλιαξαν το γνωστό μότο της παράταξης «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή».

Ομιλητές ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτριος Τζεμπετζής, ο βουλευτής Β΄ Πειραιώς Γιάννης Λαγός, ο συνήγορος υπεράσπισης της ΧΑ Νικόλαος Ρουσσόπουλος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αθανάσιος Κωνσταντίνου και φυσικά ο αρχηγός της παράταξης. Κοινός παρονομαστής των ομιλιών τους ήταν το βιτριολικό χιούμορ παραληρηματικού χαρακτήρα και η βδελυγμία για τους εκπροσώπους της δεξιάς.

(Είμαι ακόμα εξαιρετικά μπερδεμένη για το ποιόν σιχαίνονται περισσότερο, έναν ταλαιπωρημένο μετανάστη ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη!)

Εξαιρετική εντύπωση μου έκανε η ευλάβεια με την οποία παρευρίσκονταν οι συγκεντρωμένοι. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην εκκλησία υπάρχει περισσότερη οχλοβοή απ’ ότι σε πολιτική συγκέντρωση της ΧΑ. Οι συγκεντρωμένοι χειροκροτούσαν κάθε φορά που ακουγόταν το όνομα του αρχηγού και γιούχαραν κυρίως στο άκουσμα του ονόματος του Αντώνη Σαμαρά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ

«Μόνοι εναντίον όλων με όσους Έλληνες απέμειναν να έχουν συνείδηση» διεκδικούν το μέλλον της Ελλάδας, ξεκινώντας συμβολικά από την Καλαμάτα την προεκλογική τους εκστρατεία για την «απελευθέρωση» της Ελλάδας όπως οι οπλαρχηγοί του 1821.

(Να σημειωθεί ότι στο παρόν κομμάτι παρατίθενται μόνο τα λόγια των ομιλητών. Οι παρεμβάσεις του συντάκτη έχουν τη σχετική σήμανση για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις…)

Συνοπτικά, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δ. Τζεμπετζής, είπε τα εξής: «Συνεχίζουμε κόντρα στο κράτος και το παρακράτος που μας πολεμάει. Αντιστεκόμαστε παρά τις διώξεις. Οραματιζόμαστε μια ελεύθερη Ελλάδα. Ως εθνικιστές αγωνιζόμαστε καθημερινά και όχι μόνο προεκλογικά. Τα πρόσωπα δεν έχουν σημασία, μόνο η ιδέα. Έχουμε κουραστεί από τα κούφια λόγια των πολιτικών. Θα κάνουμε τη διαφορά. Τέρμα στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος».

Ο συνήγορος υπεράσπισης της ΧΑ, Ν. Ρουσσόπουλος, άνοιξε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στους οπλαρχηγούς και τους Μανιάτες που ξεκίνησαν τον αγώνα για την απελευθέρωση και έδωσε την εκκίνηση για την «τελική μάχη για την απελευθέρωση από τους ιμιτασιόν δεξιούς εθνομηδενιστές και τους μπολσεβίκους». Αποκάλεσε προδότη τον Αντώνη Σαμαρά (εδώ ακολούθησε δυνατό γιουχάρισμα) και είπε ότι η ΧΑ είναι το μοναδικό κίνημα που μπορεί να απαλλάξει τη χώρα από τους «ιμιτασιόν – γιαλαντζί δεξιούς του Κ. Μητσοτάκη».

Ο συνήγορος υπεράσπισης είπε, ακόμη, ότι στη δίκη της ΧΑ εμφανίζονται να καταθέτουν εναντίον της «πράκτορες των Τούρκων» και υποσχέθηκε ότι ως στρατιώτες του κινήματος θα προχωρήσουν όλοι κάτω από την καθοδήγηση του αρχηγού τους. Ειδική αναφορά έκανε, επίσης, στο επίτροπο διεύρυνσης της ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν, που χαρακτήρισε «εγκληματική οργάνωση» την ΧΑ, σχολιάζοντας ότι κάποιοι δεν θέλουν τα «καθαρά χέρια».

Τον λόγο πήρε κατόπιν πολύ δυναμικά ο βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Λαγός, και καυτηρίασε τους δημοσκόπους που παρουσιάζουν την ΧΑ ως πέμπτο ή έκτο κόμμα. «Το πείσμα, ο αγώνας και ο Θεός μας έβαλαν στη Βουλή». Ο βουλευτής συνέχισε λέγοντας, «Ήταν τιμή μας που μπήκαμε φυλακή. Αν τα εγκλήματά μας είναι ότι βοηθήσαμε τους συμπατριώτες μας θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

(Σ.σ. Αν δε με απατά η μνήμη μου βέβαια φυλακή δεν μπήκαν επειδή συνόδευαν τις γριούλες στα ΑΤΜ σε παλιότερη προεκλογική εκστρατεία αλλά ο βουλευτής Πειραιά ήταν αρκετά πυρακτωμένος εκείνη την ώρα για μια τέτοια υπενθύμιση!)

«Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί αμείωτος και δεν έχει να κάνει με εκλογές», υποσχέθηκε ο Γιάννης Λαγός και έδωσε συγχαρητήρια στον ανώνυμο Χρυσαυγίτη που δε φοβάται να πει τη γνώμη του.

Ο βουλευτής είπε, ακόμα, ότι στη φυλακή τούς έβαλαν ο Δένδιας, ο Σαμαράς και ο Βορίδης (σχετικό γιουχάρισμα από το κοινό και εδώ) μαζί με «επίορκους δικαστικούς». Χαρακτήρισε τους δεξιούς αντιπάλους «πολιτικά καθάρματα που παριστάνουν τους πατριώτες» και έκανε μία σύσταση (ή μάλλον δύο) «να μην παριστάνουν τους πατριώτες στη ΝΔ» και «να βουλώσουν τα στόματά τους».

«Θα τους ταλαιπωρήσουμε αν δώσει ο Θεός και μπούμε στο ευρωκοινοβούλιο», είπε ο βουλευτής και έκλεισε την ομιλία του σε ξεσηκωτικό κλίμα: «Ζήτω η Χρυσή Αυγή! Ζήτω ο αρχηγός! Ζήτω η Ελλάς!», που επαναλάμβανε με μεγάλη θέρμη το κοινό.

Απολαυστικός ήταν και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αθανάσιος Κωνσταντίνου ο οποίος χωρίς να χρειαστεί προθέρμανση άνοιξε τον λόγο του μιλώντας κατευθείαν για «ψοφοδεξιά» και «ψεύτικη δεξιά που ξεπουλάει την πατρίδα» και χαρακτήρισε «ανόητους, αφελείς και ανεγκέφαλους» όσους ψήφισαν «Όχι» στο δημοψήφισμα και μετά ξαναψήφισαν «τον κυβερνήτη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής επισήμανε τον κίνδυνο που ελλοχεύει για «νοθεία και αλλαγή της σύστασης των ψηφοφόρων που δε θα ψηφίζουν με ελληνική σκέψη» («ουουου μαυρίλα!», ακούστηκε αμέσως από το κοινό) και χαρακτήρισε «κωμικοτραγικό» τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα που πρόσφατα μίλησε για χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στην πακιστανική κοινότητα.

 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο αρχηγός της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος, δηλώνοντας το δέος που του προκάλεσε το συγκεντρωμένο πλήθος (Σ.σ. λίγοι Καλαματιανοί και το «φαν κλαμπ» από την Αθήνα, ίσα που γέμισε την μικρή αίθουσα εκδηλώσεων του «Ρεξ» με τους πιο μάχιμους οργανωμένους οπαδούς όρθιους στα πλάγια της αίθουσας).

Ο Ν. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε στην «άθλια πολιτική σκευωρία που επέφερε τις διώξεις και τον τρόμο τον Σεπτέμβριο του 2013» (Σ.σ. μετά την δολοφονική επίθεση στον Παύλο Φύσσα στις 17 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι), που «ανέκοψε», όπως είπε, «την ανοδική πορεία του κινήματος».

«Θα επικρατήσουμε ξανά στο πεζοδρόμιο», προσέθεσε ο αργηχός της ΧΑ και χαρακτήρισε «απατηλή» την άποψη πολλών ότι «δε γίνεται τίποτα». «Με τη Χρυσή Αυγή μπορούμε να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω», είπε ο Ν. Μιχαλολιάκος και είπε ότι παρότι υπάρχει η συμφωνία της Βιέννης του 1969 περί του Δικαίου των Συνθηκών η ΧΑ μπορεί να καταργήσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρόεδρος της ΧΑ αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως μεγάλο ευεργέτη του κόμματός του και χαρακτήρισε τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «καθάρματα», «πολιτικούς σκευωρούς», «αρνητές της πατρίδας» και «εθνομηδενιστές».

«Θέλουμε ευρωβουλευτές που να βάζουν την Ελλάδα πάνω από την Ευρώπη και αν δεν είναι έτσι να μην υπάρχει Ευρώπη», είπε ακόμη ο Ν. Μιχαλολιάκος, αναφερόμενος κατόπιν στην «μπολσεβίκα», όπως την αποκάλεσε, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία είχε πει κάποτε «μην τους φοβάστε αυτούς θα φορέσουν γραβάτες», διευκρινίζοντας ότι μπορεί να φόρεσαν μεν γραβάτες αλλά παρέμειναν αγωνιστές.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος διευκρίνισε ότι η ΧΑ δεν είναι σε κρίση, δεν υπάρχει γκρίνια στους κόλπους της, δε διαλύεται, είναι ενωμένη και δυνατή και έδειξε να βασίζεται αρκετά (Σ.σ. μάταια ελπίζουμε) στους ψηφοφόρους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.

Αναφέρθηκε επίσης στους υπόλοιπους γραβατωμένους που παριστάνουν τους εθνοσωτήρες και γυρνάνε από κανάλι σε κανάλι και δήλωσε υπερήφανος που βρέθηκε ανάμεσά μας. (Σ.σ. δε θα μπορούσαμε να πούμε ωστόσο ότι αυτό ήταν αμοιβαίο για όλους μας!)

Η πολιτική συγκέντρωση έκλεισε με τους συγκεντρωμένους να ψέλνουν (κάπως παράφωνα) τον Εθνικό Ύμνο και αφότου ακούστηκε το στρατιωτικό παράγγελμα «Ελεύθεροι» (όπως λένε στους πεζοναύτες στις αμερικάνικες ταινίες “Dismissed”) πήγαμε στα σπίτια μας!

Και κάπως έτσι, χωρίς παρατράγουδα και βία, πέρασε αναίμακτα (κυρίως) και συμπαθητικά το βροχερό απόγευμα του Σαββάτου.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ