Connect with us

πρέπει να δεις

Μοντέλο στο Χονγκ Κονγκ: Για τη σχολή της και τη ζωή στην Καλαμάτα που δεν έκανε ποτέ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μοντέλο στο Χονγκ Κονγκ: Για τη σχολή της και τη ζωή στην Καλαμάτα που δεν έκανε ποτέ 1

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου από τη Μυτιλήνη, που συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2017 με 2,6 κιλά κοκαΐνης στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ και έκτοτε κρατείται σε φυλακές της Κίνας. Η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου 2019 με νέα στοιχεία να έρχονται στο φως και με ιδιαίτερη αγωνία για την τύχη της 21χρονης κοπέλας, η οποία υποστηρίζει από την αρχή πως είναι αθώα.

Οι εξελίξεις αναμένονται να είναι ραγδαίες και μέσα στις επόμενες μέρες θα κριθεί η τύχη της κοπέλας, αφού η απόφαση του δικαστηρίου θα καθορίσει τη ζωή της από ‘δω και πέρα. Μέχρι την εκδίκαση το News 24/7 καταγράφει τα 5 σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης:

1. Ποιο είναι το μοντέλο

Πρόκειται για την 21χρονη (19χρονη όταν συνελήφθη) Ειρήνη Μελισσαροπούλου, η οποία κατάγεται από τη Μυτιλήνη. Η Ειρήνη ζούσε στο νησί, όταν αποφάσισε να πάει για σπουδές στην Καλαμάτα. Άνθρωποι που την ήξεραν από τη Μυτιλήνη υποστηρίζουν πως ήταν ένα ήσυχο και τυπικό κορίτσι, ωστόσο, όταν έφυγε από τη Λέσβο ξεκίνησαν όλες οι ιστορίες με τους φίλους, τους γνωστούς και τα ταξίδια, ενώ “ακούστηκε” πως είχε κερδίσει έναν διαγωνισμό με την ονομασία “world star”, μέσω του οποίου θα γύριζε όλο τον κόσμο.

Η Ειρήνη έφυγε από το σπίτι της στη Μυτιλήνη, αλλά δεν πήγε ποτέ για σπουδές στην Καλαμάτα. Από τις 31 Αυγούστου και για το επόμενο δίμηνο ταξίδευε από χώρα σε χώρα και είχε μόνο τηλεφωνικές επαφές με τους γονείς της. Κάθε φορά που τη ρωτούσαν για το σπίτι που βρήκε, για τη σχολή της και τη ζωή στην Καλαμάτα, η Ειρήνη αντιδρούσε έντονα, κάτι που έβαλε σε υποψίες τη μητέρα της. Η ίδια τηλεφώνησε στο ΙΕΚ βοηθών φαρμακοποιών και ανακάλυψε πως η κόρη της δεν ήταν εγγεγραμμένη στη σχολή, μόλις λίγες μέρες πριν από τη σύλληψή της.

Μοντέλο στο Χονγκ Κονγκ: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την υπόθεση κοκαΐνης

2. Η σύλληψη

Τον Νοέμβριο του 2017 η Ειρήνη συνελήφθη σε ηλικία 19 ετών στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης μέσα στο σακίδιό της. Η σύλληψη έγινε κατά την άφιξή της απ’ την Αιθιοπία και η ποσότητα των ναρκωτικών ήταν κρυμμένη σε μυστική θέση στην τσάντα της. Οι φωτογραφίες της Ειρήνης με μαύρη κουκούλα και χειροπέδες έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας σοκ στην οικογένειά της, που δεν γνώριζε τίποτα για τα ταξίδια της Ειρήνης, και σε ολόκληρο το Πανελλήνιο. Από την πρώτη στιγμή η νεαρή αντιμετώπισε κατηγορίες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Η οικογένεια της κοπέλας επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου, με τη συνδρομή του νομικού παραστάτη της, Σάκη Κεχαγιόγλου, ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δικαστεί εκεί, μιας και οι νόμοι περί ναρκωτικών στην Κίνα είναι πάρα πολύ αυστηροί. Η Ειρήνη κρατείτο σε φυλακές ανηλίκων της Κίνας μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 που μεταφέρθηκε, ανήμερα των γενεθλίων της, σε γυναικείες φυλακές ενηλίκων. Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ αρνήθηκε την έκδοσή της στην Ελλάδα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, που ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου 2019 και θα κρατήσει 7 μέρες.

3. Η υπεράσπιση

Από την πρώτη στιγμή η Ειρήνη δηλώνει αθώα και θύμα απάτης. Πρόσωπο κλειδί της υπόθεσης εμφανίζεται ο «Ρουμάνος» τον οποίον γνώρισε η Ειρήνη στη Μυτιλήνη, ενώ σημείο κλειδί είναι η Αντίς Αμπέμπα, από όπου φαίνεται ότι παρέλαβε τον σάκο με τα ναρκωτικά. Μάλιστα, η κοπέλα κατονόμασε και τον πατέρα του «Ρουμάνου», ενώ η ίδια ισχυρίζεται πως είναι θύμα σπείρας, που την εκμεταλλεύτηκε χωρίς η ίδια να γνωρίζει το παραμικρό για τα ναρκωτικά που μετέφερε. Ο άνθρωπος που υποστηρίζει η Ειρήνη πως την “έμπλεξε” φέρεται να της είχε τάξει καριέρα μοντέλου.

Σε μηνύματα που αντάλλαξε η κοπέλα με φίλη της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ειρήνη υποστήριζε πως μεταβαίνει από χώρα σε χώρα με πληρωμένα έξοδα, για να βάλει σφραγίδες σε κάποια έγγραφα που της έδωσε ο φίλος της. Σύμφωνα, πάντως, με τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως, στο Χονγκ Κονγκ έγινε η εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο δέμα της ναρκωτικής ουσίας και δεν ανιχνεύθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της κοπέλας. Τα στοιχεία που θα τεθούν υπόψιν είναι, επίσης, το νεαρό της ηλικίας, το λευκό ποινικό μητρώο και το ότι έφτασε στο Χονγκ Κονγκ χωρίς πολλά κινητά τηλέφωνα, όπως έχουν συνήθως τα βαποράκια, αλλά και χωρίς χρήματα επάνω της.

«Επισημάνθηκε και η ενδυμασία της Ειρήνης. Πήγαινε στο Χονγκ Κονγκ επειδή θα έκανε μια φωτογράφηση. Ήταν μια πολύ εντυπωσιακή παρουσία στο αεροδρόμιο και δεν μπορούσες να μην την προσέξεις. Όταν ξέρεις ότι μεταφέρεις ναρκωτικά προσπαθείς να περάσεις απαρατήρητος. «Ένα δεύτερο που επισημάνθηκε ήταν η ενδυμασία της Ειρήνης. Πήγαινε στο Χονγκ Κονγκ επειδή θα έκανε μια φωτογράφηση. Ήταν μια πολύ εντυπωσιακή παρουσία στο αεροδρόμιο και δεν μπορούσες να μην την προσέξεις. Όταν ξέρεις ότι μεταφέρεις ναρκωτικά προσπαθείς να περάσεις απαρατήρητος. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην έναρξη της δίκης και εκεί λοιπόν τέθηκε θέμα ότι δεν υπάρχει γενετικό υλικό ή δαχτυλικά αποτυπώματα της Ειρήνης», ανέφερε ο δικηγόρος του 21χρονου μοντέλου.

4. Η εισαγγελική πρόταση

Η δίκη του μοντέλου ξεκίνησε στην Κίνα, με τον εισαγγελέα της έδρας, Φίλιπ Ρος, να είναι ιδιαίτερα σκληρός στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου. “Γνώριζες ότι μετέφερες ναρκωτικά στην τσάντα σου. Οι Αρχές σε υποπτεύθηκαν μόλις έφτασες από την Αιθιοπία στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Είχες δύο τσάντες, η μία ήταν ασυνήθιστα πιο βαριά και πιο παχιά”, είπε ο εισαγγελέας και κατέληξε: “Δεν είχες μαζί σου κανένα έγγραφο ή συνταγή γιατρού που να δείχνει ότι ήταν για νόμιμη χρήση. Από τα μηνύματα στο facebook και στο κινητό αποδεικνύεται ότι είχες άγχος πώς θα περάσεις τους ελέγχους”.

Το μοντέλο στάθηκε μπροστά στους Κινέζους δικαστές και τους επτά ενόρκους και δήλωσε αθώα. Η κοπέλα δεν έχει ούτε έναν μάρτυρα υπεράσπισης ενώ θα καταθέσουν εναντίον της οκτώ μάρτυρες. “Θεωρώ ιδιαίτερα αβέβαιο το αποτέλεσμα… Στη συγκεκριμένη περίπτωση με βάση την αυστηρότητα των νόμων για τα ναρκωτικά και, ενδεχομένως, να θέλουν να δώσουν μήνυμα παραδειγματισμού σε παρόμοιες περιπτώσεις, το επίδικο αντικείμενο είναι αν θα πιστέψει το 7μελές σώμα των ενόρκων την εκδοχή της κοπέλας ότι είναι αθώα ή θα θεωρήσουν ότι ήξερε τι μετέφερε”, ανέφερε ο δικηγόρος της.

Αν η Ειρήνη κριθεί ένοχη, ο εγκλεισμός της μπορεί να διαρκέσει από 20 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη.

5. Οι αμφιλεγόμενες φωτογραφίες

Στο μεταξύ, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της δίκης, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες της Ειρήνης, όπου απεικονίζεται κατά την παραμονή της στην Αντίς Αμπέμπα να καπνίζει, να πίνει, να διασκεδάζει σε μαγαζιά της αφρικανικής πρωτεύουσας πριν ταξιδέψει για Χονγκ Κονγκ. Λίγο αργότερα ο χρήστης του διαδικτύου κατέβασε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Ο συνήγορός σχολιάζοντας την εξέλιξη είπε πως: “Δείχνει ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος της υπόθεσης, ποιος την παρέσυρε, ποιος την κορόιδεψε και την εξαπάτησε και ποιος, αυτός μαζί με τους συνεργούς του, έβαλε τα ναρκωτικά ουσιαστικά, στην κρύπτη”.

ΠΗΓΗ news247.gr

πρέπει να δεις

Πανελλαδικές: Παταγώδης αποτυχία σε τέσσερα μαθήματα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πανελλαδικές: Παταγώδης αποτυχία σε τέσσερα μαθήματα 14

Πανελλαδικές 2020

Χαμηλές επιδόσεις πέτυχαν φέτος οι 94.918 υποψήφιοι που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ στα Μαθηματικά κυριολεκτικά πάτωσαν, αφού το 58,84% έγραψε βαθμούς κάτω της βάσης.

Θλιβερή είναι η εικόνα και στην Ιστορία, αφού οι μισοί υποψήφιοι δεν κατάφεραν να πιάσουν τη βάση (50,8%). Εξαιρετικά χαμηλές είναι οι επιδόσεις τόσο στη Χημεία (48,28% κάτω της βάσης) αλλά και στην Πληροφορική, όπου το 44,75% επίσης έγραψε κάτω από τη βάση.

Εντυπωσιακό είναι επίσης φέτος και το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό αναβαθμολογήσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, καθώς έφτασε στο 17,17% , γεγονός που φανερώνει την αποτυχία της συνεξέτασης για πρώτη φορά των μαθημάτων αυτών (Νεοελληνική Γλώσσα με Λογοτεχνία).

Σχετικά καλύτερες εμφανίζονται οι επιδόσεις των υποψηφίων μόνο σε Κοινωνιολογία, Βιολογία, Οικονομία και νεοελληνική Γλώσσα.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

9χρονος από Πάτρα «Μην το πείτε στη μαμά μου…Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

9χρονος από Πάτρα «Μην το πείτε στη μαμά μου…Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι» 15

Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι

Αυτό έγραψε ένα παιδί από την Πάτρα, όταν πήγε μαζί με τους γονείς του στο «Φωτεινό αστέρι» για να παραλάβουν ρούχα

Ο 9χρονος, κάθισε κάποια στιγμή να ζωγραφίσει αλλά αντί για ζωγραφιά, άφησε αυτό το σημείωμα που κάνει καρδιές να ραγίσουν…

«Η κατάσταση είναι τραγική. Και μέσα από ένα μικρό παιδί μαθαίνεις την αλήθεια. Το συγκεκριμένο αγοράκι κατά την παραμονή του στο «Φωτεινό αστέρι» κάθισε να ζωγραφίσει για λίγο στα τραπεζάκια που έχουμε στον χώρο μας.

Έγραψε αυτό το σημείωμα και μας το έδωσε» αναφέρει η υπεύθυνη της οργάνωσης κυρία Νικολακοπούλου, η οποία τονίζει ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τρόφιμα.

«Αυτό που ζούμε και βλέπουμε αυτή την περίοδο, δεν το έχουμε ζήσει ξανά. Έρχονται άνθρωποι με ντροπή και ζητάνε, αν έχουμε να τους δώσουμε γάλα και μακαρόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Νικολακοπούλου.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Δείτε ΕΔΩ τους βαθμούς των Πανελληνίων 2020

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δείτε ΕΔΩ τους βαθμούς των Πανελληνίων 2020 16

βαθμοί Πανελληνίων 2020

Τέλος μπαίνει σήμερα (10/07) στην αγωνία των υποψηφίων καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ όλης της χώρας.

Οι 100.000 υποψήφιοι για εισαγωγή στις 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα μάθουν τις βαθμολογίες τους νωρίς το μεσημέρι, καθώς μετά τις 12:00 αυτές θα αναρτηθούν στα σχολεία ενώ θα είναι διαθέσιμες και ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας.

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μάθουν τις βαθμολογίες τους στα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού είτε επισκεπτόμενοι το λύκειό τους είτε στη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr.

Έτσι θα δουν οι υποψήφιοι τη βαθμολογία τους

Για την εισαγωγή στην πλατφόρμα αρκεί να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Όσον αφορά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα σχολεία, υπενθυμίζεται ότι για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά στοιχεία του ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Σημεώνεται, ότι από αύριο, Σάββατο 11 Ιουλίου, μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, 17 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους, επιλέγοντας «Οριστικοποίηση», στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr.

Όπως έχει επισημανθεί από το υπουργείο Παιδείας, μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο του. Έτσι, προτείνεται στους υποψήφιους να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό -το οποίο θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου- ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη εφημερία τους) θα λειτουργήσουν επιπλέον μία ημέρα, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ