Connect with us

πρέπει να δεις

Μοντέλο στο Χονγκ Κονγκ: Για τη σχολή της και τη ζωή στην Καλαμάτα που δεν έκανε ποτέ

Ανέβηκε

στις

μοντέλο στο χονγκ κονγκ: για τη σχολή της και τη ζωή στην καλαμάτα που δεν έκανε ποτέ 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου από τη Μυτιλήνη, που συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2017 με 2,6 κιλά κοκαΐνης στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ και έκτοτε κρατείται σε φυλακές της Κίνας. Η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου 2019 με νέα στοιχεία να έρχονται στο φως και με ιδιαίτερη αγωνία για την τύχη της 21χρονης κοπέλας, η οποία υποστηρίζει από την αρχή πως είναι αθώα.

Οι εξελίξεις αναμένονται να είναι ραγδαίες και μέσα στις επόμενες μέρες θα κριθεί η τύχη της κοπέλας, αφού η απόφαση του δικαστηρίου θα καθορίσει τη ζωή της από ‘δω και πέρα. Μέχρι την εκδίκαση το News 24/7 καταγράφει τα 5 σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης:

1. Ποιο είναι το μοντέλο

Πρόκειται για την 21χρονη (19χρονη όταν συνελήφθη) Ειρήνη Μελισσαροπούλου, η οποία κατάγεται από τη Μυτιλήνη. Η Ειρήνη ζούσε στο νησί, όταν αποφάσισε να πάει για σπουδές στην Καλαμάτα. Άνθρωποι που την ήξεραν από τη Μυτιλήνη υποστηρίζουν πως ήταν ένα ήσυχο και τυπικό κορίτσι, ωστόσο, όταν έφυγε από τη Λέσβο ξεκίνησαν όλες οι ιστορίες με τους φίλους, τους γνωστούς και τα ταξίδια, ενώ “ακούστηκε” πως είχε κερδίσει έναν διαγωνισμό με την ονομασία “world star”, μέσω του οποίου θα γύριζε όλο τον κόσμο.

Η Ειρήνη έφυγε από το σπίτι της στη Μυτιλήνη, αλλά δεν πήγε ποτέ για σπουδές στην Καλαμάτα. Από τις 31 Αυγούστου και για το επόμενο δίμηνο ταξίδευε από χώρα σε χώρα και είχε μόνο τηλεφωνικές επαφές με τους γονείς της. Κάθε φορά που τη ρωτούσαν για το σπίτι που βρήκε, για τη σχολή της και τη ζωή στην Καλαμάτα, η Ειρήνη αντιδρούσε έντονα, κάτι που έβαλε σε υποψίες τη μητέρα της. Η ίδια τηλεφώνησε στο ΙΕΚ βοηθών φαρμακοποιών και ανακάλυψε πως η κόρη της δεν ήταν εγγεγραμμένη στη σχολή, μόλις λίγες μέρες πριν από τη σύλληψή της.

μοντέλο στο χονγκ κονγκ: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την υπόθεση κοκαΐνης

2. Η σύλληψη

Τον Νοέμβριο του 2017 η Ειρήνη συνελήφθη σε ηλικία 19 ετών στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης μέσα στο σακίδιό της. Η σύλληψη έγινε κατά την άφιξή της απ’ την Αιθιοπία και η ποσότητα των ναρκωτικών ήταν κρυμμένη σε μυστική θέση στην τσάντα της. Οι φωτογραφίες της Ειρήνης με μαύρη κουκούλα και χειροπέδες έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας σοκ στην οικογένειά της, που δεν γνώριζε τίποτα για τα ταξίδια της Ειρήνης, και σε ολόκληρο το Πανελλήνιο. Από την πρώτη στιγμή η νεαρή αντιμετώπισε κατηγορίες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Η οικογένεια της κοπέλας επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου, με τη συνδρομή του νομικού παραστάτη της, Σάκη Κεχαγιόγλου, ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δικαστεί εκεί, μιας και οι νόμοι περί ναρκωτικών στην Κίνα είναι πάρα πολύ αυστηροί. Η Ειρήνη κρατείτο σε φυλακές ανηλίκων της Κίνας μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 που μεταφέρθηκε, ανήμερα των γενεθλίων της, σε γυναικείες φυλακές ενηλίκων. Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ αρνήθηκε την έκδοσή της στην Ελλάδα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, που ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου 2019 και θα κρατήσει 7 μέρες.

3. Η υπεράσπιση

Από την πρώτη στιγμή η Ειρήνη δηλώνει αθώα και θύμα απάτης. Πρόσωπο κλειδί της υπόθεσης εμφανίζεται ο «Ρουμάνος» τον οποίον γνώρισε η Ειρήνη στη Μυτιλήνη, ενώ σημείο κλειδί είναι η Αντίς Αμπέμπα, από όπου φαίνεται ότι παρέλαβε τον σάκο με τα ναρκωτικά. Μάλιστα, η κοπέλα κατονόμασε και τον πατέρα του «Ρουμάνου», ενώ η ίδια ισχυρίζεται πως είναι θύμα σπείρας, που την εκμεταλλεύτηκε χωρίς η ίδια να γνωρίζει το παραμικρό για τα ναρκωτικά που μετέφερε. Ο άνθρωπος που υποστηρίζει η Ειρήνη πως την “έμπλεξε” φέρεται να της είχε τάξει καριέρα μοντέλου.

Σε μηνύματα που αντάλλαξε η κοπέλα με φίλη της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ειρήνη υποστήριζε πως μεταβαίνει από χώρα σε χώρα με πληρωμένα έξοδα, για να βάλει σφραγίδες σε κάποια έγγραφα που της έδωσε ο φίλος της. Σύμφωνα, πάντως, με τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως, στο Χονγκ Κονγκ έγινε η εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο δέμα της ναρκωτικής ουσίας και δεν ανιχνεύθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της κοπέλας. Τα στοιχεία που θα τεθούν υπόψιν είναι, επίσης, το νεαρό της ηλικίας, το λευκό ποινικό μητρώο και το ότι έφτασε στο Χονγκ Κονγκ χωρίς πολλά κινητά τηλέφωνα, όπως έχουν συνήθως τα βαποράκια, αλλά και χωρίς χρήματα επάνω της.

«Επισημάνθηκε και η ενδυμασία της Ειρήνης. Πήγαινε στο Χονγκ Κονγκ επειδή θα έκανε μια φωτογράφηση. Ήταν μια πολύ εντυπωσιακή παρουσία στο αεροδρόμιο και δεν μπορούσες να μην την προσέξεις. Όταν ξέρεις ότι μεταφέρεις ναρκωτικά προσπαθείς να περάσεις απαρατήρητος. «Ένα δεύτερο που επισημάνθηκε ήταν η ενδυμασία της Ειρήνης. Πήγαινε στο Χονγκ Κονγκ επειδή θα έκανε μια φωτογράφηση. Ήταν μια πολύ εντυπωσιακή παρουσία στο αεροδρόμιο και δεν μπορούσες να μην την προσέξεις. Όταν ξέρεις ότι μεταφέρεις ναρκωτικά προσπαθείς να περάσεις απαρατήρητος. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην έναρξη της δίκης και εκεί λοιπόν τέθηκε θέμα ότι δεν υπάρχει γενετικό υλικό ή δαχτυλικά αποτυπώματα της Ειρήνης», ανέφερε ο δικηγόρος του 21χρονου μοντέλου.

4. Η εισαγγελική πρόταση

Η δίκη του μοντέλου ξεκίνησε στην Κίνα, με τον εισαγγελέα της έδρας, Φίλιπ Ρος, να είναι ιδιαίτερα σκληρός στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου. “Γνώριζες ότι μετέφερες ναρκωτικά στην τσάντα σου. Οι Αρχές σε υποπτεύθηκαν μόλις έφτασες από την Αιθιοπία στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Είχες δύο τσάντες, η μία ήταν ασυνήθιστα πιο βαριά και πιο παχιά”, είπε ο εισαγγελέας και κατέληξε: “Δεν είχες μαζί σου κανένα έγγραφο ή συνταγή γιατρού που να δείχνει ότι ήταν για νόμιμη χρήση. Από τα μηνύματα στο facebook και στο κινητό αποδεικνύεται ότι είχες άγχος πώς θα περάσεις τους ελέγχους”.

Το μοντέλο στάθηκε μπροστά στους Κινέζους δικαστές και τους επτά ενόρκους και δήλωσε αθώα. Η κοπέλα δεν έχει ούτε έναν μάρτυρα υπεράσπισης ενώ θα καταθέσουν εναντίον της οκτώ μάρτυρες. “Θεωρώ ιδιαίτερα αβέβαιο το αποτέλεσμα… Στη συγκεκριμένη περίπτωση με βάση την αυστηρότητα των νόμων για τα ναρκωτικά και, ενδεχομένως, να θέλουν να δώσουν μήνυμα παραδειγματισμού σε παρόμοιες περιπτώσεις, το επίδικο αντικείμενο είναι αν θα πιστέψει το 7μελές σώμα των ενόρκων την εκδοχή της κοπέλας ότι είναι αθώα ή θα θεωρήσουν ότι ήξερε τι μετέφερε”, ανέφερε ο δικηγόρος της.

Αν η Ειρήνη κριθεί ένοχη, ο εγκλεισμός της μπορεί να διαρκέσει από 20 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη.

5. Οι αμφιλεγόμενες φωτογραφίες

Στο μεταξύ, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της δίκης, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες της Ειρήνης, όπου απεικονίζεται κατά την παραμονή της στην Αντίς Αμπέμπα να καπνίζει, να πίνει, να διασκεδάζει σε μαγαζιά της αφρικανικής πρωτεύουσας πριν ταξιδέψει για Χονγκ Κονγκ. Λίγο αργότερα ο χρήστης του διαδικτύου κατέβασε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Ο συνήγορός σχολιάζοντας την εξέλιξη είπε πως: “Δείχνει ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος της υπόθεσης, ποιος την παρέσυρε, ποιος την κορόιδεψε και την εξαπάτησε και ποιος, αυτός μαζί με τους συνεργούς του, έβαλε τα ναρκωτικά ουσιαστικά, στην κρύπτη”.

ΠΗΓΗ news247.gr

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ