Connect with us

Μαγειρική

Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου στον Πολύλοφο με τον Ηλία Μαμαλάκη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου στον Πολύλοφο με τον Ηλία Μαμαλάκη 1

Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου – Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής με πρωταγωνιστή το Σύκο και με προσκεκλημένο τον Ηλία Μαμαλάκη

Σας θυμίζουμε μόνο το εξής: Αρνάκι καρέ με σύκο, καριόκα με σύκο, κουλούρι Θεσσαλονίκης με σύκο, παγωτό γιαούρτι με σύκο, σοκολατένιο σαλάμι με σύκο…! Αυτές ήταν μόνο μερικές από τις ευρηματικές και υπέροχες συνταγές που παρουσιάστηκαν στον “Διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής με πρωταγωνιστή το Σύκο”, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2018 στο “Elite City Resort” στην Καλαμάτα.

Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου στον Πολύλοφο με τον Ηλία Μαμαλάκη 2Στον φετινό διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019, προσκεκλημένος είναι ο κοσμοαγάπητος, εκλεκτός άνθρωπος και μάγειρας Ηλίας Μαμαλάκης. Για να δούμε, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες στον Διαγωνισμό θα καταφέρουν να τον εντυπωσιάσουν;

Είναι ο Διαγωνισμός που διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολυλόφου “Ο Άγιος Δημήτριος”, στο πλαίσιο των “Μεσσηνιακών Ημερών Σύκων”, που και φέτος θα κορυφωθούν τον Αύγουστο, στις 18 του μήνα, με τη Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο. Θα προηγηθεί το Σάββατο 3 Αυγούστου το Street Food Festival στον Πολύλοφο.

Και ο φετινός “Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής με πρωταγωνιστή το Σύκο” θα γίνει στο “Elite City Resort”, ενώ όσοι διακριθούν θα κερδίσουν πλούσια δώρα. Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο 6944224759 ή στον ιστότοπο polylofos.gr . Στο Διαγωνισμό θα λάβουν μέρος οι πρώτες 50 συμμετοχές που θα δηλωθούν.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού ο Ηλίας Μαμαλάκης θα κάνει ομιλία και επίδειξη μαγειρικής με θέμα το Σύκο. Επίσης θα γίνει η παρουσίαση των βιβλίων του “Τρώμε και ομορφαίνουμε” καθώς και “Η μύρτις και η μελόπιτα”.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα ενώ οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό θα πρέπει να προσέλθουν με τις δημιουργίες τους το διάστημα από τις 6 μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει αναλάβει ο Παναγιώτης “Γαστροναύτης” Παπανικολόπουλος.

Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου στον Πολύλοφο με τον Ηλία Μαμαλάκη 3

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό, συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής στη σελίδα polylofos.gr ή καλέστε στο τηλέφωνο 6944224759. Μετά ελάτε την Τετάρτη, 24 Ιουλίου στο Elite City Resort (κατάθεσης συμμετοχών 6 με 7 το απόγευμα) μαζί με τα γλυκά ή αλμυρά σας πιάτα με πρωταγωνιστή το σύκο.

Αυτά μπορούν να είναι π.χ. μια δροσερή σαλάτα, μια χορταστική αλμυρή δημιουργία ή ένα γλυκό επιδόρπιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βασικό συστατικό είτε φρέσκα σύκα είτε ξερά, μια σπιτική μαρμελάδα, ένα γλυκό κουταλιού σύκο κλπ. Αυτό εξαρτάται ανάλογα με την έμπνευση σας και τι υλικά θα βρείτε πιο εύκολα.

Όλοι μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και να δηλώσουν ότι θα λάβουν μέρος με περισσότερες από μία συνταγές, με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Όμως σε κάθε περίπτωση καθένας μπορεί να κερδίσει μονό ένα από τα 3 πρώτα βραβεία.

Τα δώρα που θα δοθούν είναι:

  1. Σετ μαγειρικών σκευών και εργαλείων κουζίνας από την εταιρεία NAVA, συνολικής αξίας 400 €
  2. Tablet ARCHOS CORE 4G 10.1 ιντσών, αξίας 129 €, από το Βιβλιόπολις – Δήμητρα Δημοπούλου
  3. Κουζινομηχανή RUSSELL HOBBS, αξίας 119 €, από το εστιατόριο «Στου Κώστα Βασιλειάδη»

Ειδικό βραβείο καλύτερης παρουσίασης συνταγής,  ένα ηλεκτρικό κουζινάκι THOMSON, αξίας 129 €, από το Μορφωτικό Σύλλογο Πολυλόφου.

H κριτική επιτροπή (που θα αποτελείται από τους σεφ του Elite City Resort, με επικεφαλής τον κύριο Μαμαλάκη) θα βαθμολογήσει την κάθε παρασκευή με κριτήρια  τη γεύση, εμφάνιση, πρωτοτυπία, τεχνική κλπ. Επίσης η επιτροπή δύναται να ρωτήσει κάθε διαγωνιζόμενο πληροφορίες για την εκτέλεση της συνταγής.

Οι βαθμολογίες θα συγκεντρωθούν και θα βγουν οι 3 πρώτοι νικητές σύμφωνα με το μέσο όρο της βαθμολογίας τους, οι οποίοι θα ανακοινωθούν από την κριτική επιτροπή αμέσως μετά το τέλος του διαγωνισμού, οπότε και θα παραλάβουν τα δώρα τους.

Φέτος, θεσπίστηκε επιπλέον και το ειδικό βραβείο καλύτερης παρουσίασης συνταγής, με αποκλειστικό κριτήριο την εμφάνιση.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!

Μαγειρική

Πεντανόστιμες πατατοκροκέτες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πεντανόστιμες πατατοκροκέτες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν 16

Πατατοκροκέτες με τυρί και ζαμπόν

Οι πατατοκροκέτες είναι το πιο νόστιμο ορεκτικό που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Υλικά

400 γραμμάρια βρασμένες πατάτες

50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

200 γρ. αλεύρι

100 γραμμάρια ζαμπόν

100 γραμμάρια τυρί scamorza

1 φακελάκι στιγμιαίας μαγιάς για αλμυρές πίτες

Αλάτι, πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας τριμμένο μοσχοκάρυδο. Πρέπει να έχουμε μια ζύμη που να μην είναι κολλώδης. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά τυλιγμένο σε πλαστικό περιτύλιγμα.

Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και την κόβουμε σε κυλινδρικά μέρη πάχος περίπου 5-6 mm. Στο μέσο κάθε κομματιού βάζουμε το ζαμπόν και το τυρί και κλείνουμε καλά τις άκρες πατώντας ελαφρώς με τα δάκτυλά μας. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις κροκέτες πατάτας μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και 3 γάλατα που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και 3 γάλατα που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά 17

Γλυκό ψυγείου με καραμέλα

Γλυκό με καραμέλα: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό για το καλοκαίρι; Τότε, μία από τις επιλογές σας πρέπει σίγουρα να είναι ένα γλυκό, το οποίο να περιέχει καραμέλα. Επίσης, το καλό γάλα και το καλό παντεσπάνι συνδυάζουν το τρίπτυχο της επιτυχίας. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της Γλυκό με καραμέλα

Υλικά συνταγής

– Για το παντεσπάνι: 6 αυγά 200 γραμμάρια ζάχαρη 2 βανίλιες 400 γραμμάρια αλεύρι φαρίναπ

– Για την καραμέλα: 3 κούπες καστανή ζάχαρη 3 κούπες κρέμα γάλακτος 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και 3 γάλατα που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά - Εικόνα 1

Εκτέλεση συνταγής

– Για το πανεσπάνι: Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη. Χτυπάμε τους κρόκους,ρίχνουμε τις βανίλιες,και το αλεύρι σιγά σιγά. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα ασπραδιών πολύ απαλά με μαριζ. Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί 32 νούμερο και το ψήνουμε.στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις για 35 λεπτά φυσικά τον φούρνο. Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το τρυπάμε και από τις δυο πλευρές με ξυλάκι από σουβλάκι. Βάζουμε σε ενα μπολ 1 λίτρο φρέσκο γάλα,200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα,250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το παντεσπάνι στο ταψί και με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα από τα γάλατα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

– Για την καραμέλα: Τοποθετούμε την ζάχαρη λίγη λίγη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ανακατεύοντας την να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε δυο λεπτά. Την κατεβάζουμε από την εστία και ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε και το κορν φλάουρ ανακατεύουμε και τοποθετούμε ξανά στην φωτιά να δέσει. Την κατεβάζουμε αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και την ρίχνουμε επάνω.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Η ελληνική μακαρονάδα με φέτα που σαρώνει στα εστιατόρια του κόσμου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η ελληνική μακαρονάδα με φέτα που σαρώνει στα εστιατόρια του κόσμου 18

Ελληνική μακαρονάδα με φέτα

Μπορεί οι Ιταλοί να φημίζονται για τις μακαρονάδες τους και τις σάλτσες που τα συνοδεύουν, αλλά με τόσα φρέσκα και νόστιμα υλικά, ήταν θέμα χρόνου οι Έλληνες σεφ να δημιουργήσουν πιάτα με βάση τα μακαρόνια.

Τα τελευταία 3 χρόνια η ελληνική φέτα βρίσκεται σε όλα τα σούπερ μάρκετ του κόσμου, και ενώ χρειάστηκε καιρός μέχρι να πειστούν οι ξένοι να τη δοκιμάσουν, ο χρόνος που χρειάστηκε για να την λατρέψουν ήταν ελάχιστος.

Έτσι λοιπόν οι σέφ ακολούθησαν την τάση και χρησιμοποίησαν την φέτα για να φτιάξουν μια ελληνική μακαρονάδα και πολύ σύντομα έγινε το πιάτο στα ξένα μενού που έγινε ανάρπαστο.

Δείτε πως θα τη φτιάξετε:

  • Ένα πακέτο ζυμαρικά (500 γρ.)
  • 250 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβος ζωμό βοδινού ή κότας, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ ματσάκι μαϊντανός, κάππαρη
  • ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινες

Και τώρα μαγείρεμα…

Βράζουμε τα μακαρόνια μαζί με το αλάτι και το ζωμό βοδινού.

Σουρώνουμε και τα κρατάμε σε μία άκρη.

Ρίχνουμε στο τηγάνι λάδι, μαλακή φέτα, σκόρδο και τις πιπεριές.

Αν δούμε ότι η φέτα κολλάει ρίχνουμε λίγο ζωμό βοδινού, ζεστό όμως για να μη σταματήσει το βράσιμο.

Ξεπλένουμε πολύ καλά την κάππαρη και τη ρίχνουμε πριν το σβήσιμο της σάλτσας

Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.

Στο τέλος ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ