Connect with us

Μεσσηνία

Καλαμάτα: Ημερολόγιο Καλοκαιριού

Ανέβηκε

στις

καλαμάτα: ημερολόγιο καλοκαιριού 15
Κοινοποιησέ το

Δύο ώρες πλέον μόνο από την Αθήνα η Καλαμάτα και την επισκέπτομαι για ένα Σαββατοκύριακο.

Γράφει ο

Νεκτάριος Καλαντζής*

καλαμάτα: ημερολόγιο καλοκαιριού 16Σάββατο πρωϊ, φθάνω στο κέντρο της πόλης και την κεντρική πλατεία. Πάω στο Luna για brunch, μέσα στη στοά από τα ωραιότερα μαγαζιά της πόλης, στην αρχή της πεζοδρομημένης Αριστομένους. Η επιλογή για πρωϊνό καφέ στην πλατεία είναι δύσκολη, μιας και η Bistroteca και το Platea, με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική τους εξωτερικά και την εσωτερική τους διακόσμηση αποτελούν κόσμημα για την πόλη.

πανελλήνιον

πανελλήνιον

Μετά το καφέ στην κεντρική πλατεία κατευθύνομαι προς την παραλία, με τα νεοκλασικά, όπως το ανακαινισμένο Πανελλήνιον στον μώλο. Έπειτα αφού περάσω από το λιμάνι με τη μαύρη θύελλα, το παλιό τελωνείο και το κτίριο των ΕΛΤΑ, βλέπω τα παραλιακά καφέ κατά μήκος της Ναυαρίνου. Αφού περάσω τα ξενοδοχεία Pharae kai Haikos και την εκκλησία της Αναστάσεως, εντυπωσιάζομαι σπό το σπίτι της οικογένειας Καρέλια, με τις λεμονιές και τον μεγάλο κήπο, φθάνω ως το πεντάστερο Horizon Blue με τη λιτή αρχιτεκτονική, περνάω το αγαπημένο Elite, μιας και η πισίνα του αποτελεί όαση γα την πόλη, για όσους δεν επιλέγουν τη θάλασσα. Βλέπω το Εσπέρια, ίσως οι καλυτεροι μεζέδες στην πόλη σε πολύ όμορφο σημείο και αφού περάσω το Filoxenia επιστρέφω για ένα μπάνιο στην Αλμύρα.

καλαμάτα: ημερολόγιο καλοκαιριού 17

Νωρίς το απόγευμα για φαγητό, επιλέγω να πάω στην Αγριλιά στην Βέργα, όπου από τον κήπο της έχοντας θέα όλη την πόλη, με πολύ καλό φαγητό. Καλή επιλογή για ψάρι επίσης ο Κουρκουτάς, το Ξημέρωμα μπροστά στην παραλία προς Βέργα.

καλαμάτα: ημερολόγιο καλοκαιριού 18

Επιστρέφω στην πόλη και αφού πιώ έναν καφέ στο Στολίδι, με την υπέροχη αυλή, περπατώ στην πλατεία, όπου λίγο πίσω βλέπω το εντυπωσιακό κτίριο της Σχολής Χορού και το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και από την πεζοδρομημένη Αριστομένους με τα μαγαζιά, βλέπω το νεοκλασικό δημαρχείο, το ξενοδοχείο Rex, τα νεοκλασικά που έγιναν μαγαζιά και φθάνω ως την πλατεία 23ης, με το ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων στο κέντρο, το αρχαιολογικό μουσείο, τα μαγαζιά με τα καπέλα και τα μαντήλια, η vintage γωνιά του Τζίμη με τα σουβλάκια, το στενάκι που υπήρχε κάποτε η Μυλόπετρα, το συντριβάνι και τα νυχτερινά μαγαζιά και τα φαγάδικα γύρω του.

καλαμάτα: ημερολόγιο καλοκαιριού 19
Ανεβαίνω προς την εντυπωσιακά φωτισμένη εκκλησία της Υπαπαντής, βλέπω τις προτομές των δεσποτάδων, ανεβαίνω τα σκαλιά που βρίσκεται το δημοτικό Ωδείο και πάω προς το Κάστρο.
Επιστρέφω και αφού πάρω παγωτό από τον Αθανασίου στην παραλία, περπατώ στον μώλο με τον κόσμο, έχοντας το παγωτό στο χέρι. Μετά πάω για ένα άπερολ σπριτζ στην όμορφη αυλή του Bocca, πριν ανέβω για το δεύτερο στην Βέργα και στο Arossa, έχοντας θέα όλη τη νυχτερινή Καλαμάτα, υπό τους ήχους ξένης μουσικής.

καλαμάτα: ημερολόγιο καλοκαιριού 20
Πιο νωρίς, η καλύτερη επιλογή να δει κάποιος το ηλιοβασίλεμα είναι από το Καστράκι, ένα εντυπωσιακό κάστρο φτιαγμένο για καφέ ανάμεσα στις πολεμίστρες και τους προμαχώνες.

ιατροπούλου

ιατροπούλου

Επόμενο πρωϊ, πίνω καφέ στο Bistroteca, κάνω μια βόλτα τα καφέ της Ιατροπούλου, πάω για μπάνιο λίγο πιο έξω, στη Σάντοβα και αφού δοκιμάσω burger με γουρουνοπούλα στο Κάρδαμο, πάω μια βόλτα ως τη μαρίνα για καφέ, αφού κάνω μια στάση πρώτα στο πάρκο σιδηροδρόμων, δω το εντυπωσιακό Μέγαρο Χορού της πόλης και θαυμάσω κάποια από τα νεοκλασικά της, παλιά με μεγάλους κήπους και ωραία κάγκελα, που έζησαν στιγμές δόξας παλαιότερα.

πάρκο οσε

πάρκο οσε

Φεύγω από την πόλη, αφού πάρω μαζί μου παστέλια από τον Λάμπου, αφού δοκιμάσω το περιβόητο τοπικό ελαιόλαδο και τις ελιές, όπως και τα σύκα.
Η Καλαμάτα είναι από τις πιο όμορφες πόλεις να επισκεφθεί κάποιος για Σαββατοκύριακό, έχοντας όλες τις επιλογές. Θάλασσα, βουνό, φαγητό και διασκέδαση. Μια πόλη ζωντανή και όμορφη.

παραλία της σάντοβας

παραλία της σάντοβας

καλαμάτα: ημερολόγιο καλοκαιριού 21

καλαμάτα: ημερολόγιο καλοκαιριού 22*Ο Νεκτάριος Καλαντζής είναι

Οικονομολόγος, Κοινωνιολόγος,

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παλλήνης

maisonplussesamisesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ